Finland: heropvoeding van het volk – 30 uur lang koran op de radio

Screenshot_24

(Door: NP – Vertaling: E.J. Bron)

Op de Finse radio wordt de volledige koran in de Finse taal voorgelezen – 60 keer een half uur lang. Met het mammoetproject maakt de publiekrechtelijke omroep reclame voor meer tolerantie tegenover de islam.

Vanochtend begon de serie met de eerste soera van het heilige boek van de moslims, Al-Fatihah (“De Opening”), die tegelijkertijd bekendstaat als het belangrijkste gebed van de moslims. In aansluiting op iedere soera is er een discussie tussen imam Anas Hajjar, een geestelijk leider van de Finse moslims, en Jaako Hämeen-Anttila, een professor die de tekst van de koran in het Fins heeft vertaald.

Op de internetsite van de Finse publiekrechtelijke omroep worden de soera´s van de koran en de interpretaties geanalyseerd. Men zou met het project de Finnen nader willen laten kennismaken met de cultuur en de religie van de moslims, staat er op de site van “Yleisradio”, zoals de zender in het Fins heet.

Volgens berichten in de media werd de afgelopen jaren in Finland onder jongeren een toenemende intolerantie tegenover andere culturen en religies vastgesteld. Daarom adviseerde een onderzoek van de universiteit Jyväskylä om op scholen en in de media een open discussie over sociale en religieuze thema´s op gang te brengen.

De voorzitter van de grondwetscommissie in het Finse parlement, Johannes Koskinen, stelde eind vorig jaar voor het op het christendom gerichte godsdienstonderwijs op scholen te vervangen door onderwijs in ethiek, opdat de kinderen van islamitische immigranten in het vervolg niet buitengesloten worden. Voor moslims bestaat er tot nu toe geen eigen godsdienstonderwijs op Finse scholen. Zij gaan daarvoor naar de islamscholen in hun moskeeën.

Bron:
www.netzplanet.net
Auteur: NP

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Finland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

52 reacties op Finland: heropvoeding van het volk – 30 uur lang koran op de radio

 1. Jean zegt:

  Opblazen die handel.
  Finnen laat u niet manipuleren door achterlijke perverse smeerlapperij, flikker die baardapen jullie land uit richting grote zandbak in noord Afrika, onze steun hebben jullie.

  Like

 2. Frerik zegt:

  Het is nu toch wel eens duidelijk wat er gaande is of niet!!!!!!!

  Like

 3. Anneke zegt:

  En zo worden ze gehersenspoeld het Finse volk…….

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Anneke 15:31

   Ja Anneke, een zorgelijke ontwikkeling! Hoe dúrven ze het zo te stellen: “heropvoeding van het volk”! Alsof de islam ons ‘beschaving’ bij moet brengen.
   Om van te walgen, dit bericht!

   Like

   • Frerik zegt:

    Inderdaad Cathja ,je zegt het goed “Alsof de Islam ons beschaving bij moet brengen. Walgelijk Ja.

    Like

 4. Scheerzeep NU zegt:

  Laten ze die moslims de westerse geschiedenis vanaf 1860 bijbrengen, Darwin, Marx, Hitler, God is dood, mensenrechten, kortom de historie van het Naturalisme en de cultivering van de vrije menselijke persoon door bescherming tegen de naar discriminatie neigende overheid, gelijkheid voor de wet. Weet u toch wel; God is uit de natuur, God is uit samenleving, God is uit de mens, God is dood.
  Of de filosofie van Kant. Kritik der reine Vernuft.
  Allahu Akbar en de bal is rond.
  God is niet toevallig klein.

  Like

 5. Um Shmum zegt:

  Knettergek!
  Geen enkele normaal denkende Fin zal hiernaar luisteren. Toch???
  (Hoop maar dat het een schlemielig radiozendertje is)

  Like

 6. Frans de Wit zegt:

  Jemig de omgedraaide wereld zeg! Dat moeten ze eens met de bijbel doen, is nog nooit gebeurd 30 uur lang, proberen ze het eigen volk te hersenspoelen of zo? Wat voor dwazen zitten daar aan de macht zeg!

  Like

 7. Roni zegt:

  En wanneer gaan die Vredelievenden nou eens aan bijbelstudie doen. Opgelegd natuurlijk.
  Kunnen ze meteen het vergelijk trekken door hoeveel haat er in hun Vredesboek staat.

  Like

 8. Driek zegt:

  Wat verschrikkelijk, houden ze nou nooit op? Wat laten de mensen zich toch misleiden door die Mohammedanen. Ze zijn ziende blind en horende doof, doch dat zal niet lang meer duren. En ik vraag mij af, of ook die passages worden voorgelezen waarin staat dat Joden en christenen gedood moeten worden, dat je die moet mijden, en dat je daar niet mee om moet gaan. Trouwens om je kostbare tijd te verspillen aan een verzonnen verhaal van een profeet, die naar alle waarschijnlijkheid nooit bestaan heeft is volkomen krankzinnig. En dan zijn het ook nog eens afschuwelijk lelijke teksten waar werkelijk niets spiritueels in is te vinden. Van enig opbeurend woord in de koran is geen sprake, dit in tegenstelling met het Oude en Nieuwe Testament. Maar goed, smaken verschillen. Maar ik begrijp niet dat mensen die flauwekul accepteren, ze helpen mee aan hun eigen ondergang. En waarom is er nooit Bijbelonderricht gegeven aan moslims? Wat zit ik mij op deze mooie zonnige Zondagmiddag toch weer op te winden.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Driek zegt:
   8 maart 2015 om 16:03

   En ik vraag mij af, of ook die passages worden voorgelezen waarin staat dat Joden en christenen gedood moeten worden, dat je die moet mijden, en dat je daar niet mee om moet gaan………………………………………..

   Dat was mijn eerste gedachten.
   Als de koran voorgelezen wordt en je keer op keer te horen krijgt dat de moslims alle niet-moslims moeten doden van hun allah en dat de niet-moslims niets meer zijn dat apen, varkens en honden en de laagste levensvorm op aarde die uitgebuit, bestolen, mishandeld en vermoord mogen worden, dan zullen de Finnen – mensen – weten dat de islam helemaal geen vrede is, maar een groot gevaar voor niet-moslims.

   Ik heb daarom het nare gevoel dat die moordlustige passages niet voorgelezen worden.

   Like

  • Willie zegt:

   @Driek, goeie raad man , laat de onnozelen voor wat ze waard zijn(NIKS) en laat hen hun lot ondergaan: die niet horen wil moet maar voelen , dus denk aan jezelf, die idioten denken toch niet aan jou en je ideeen , dus laat ze maar rotten(komt spoedig) en voorzie jezelf van t geschikte materiaal, preppen dus )

   Like

 9. Cathja zegt:

  Het valt me op dat wáár ook binnen Europa de islam hun ideologie wil planten, ze alle medewerking krijgen! Ik stel mezelf wel eens de vraag of dit ook gebeurd zou zijn als we in plaats van de islam, het christendom of het Jodendom zouden zetten.
  Ik kan die vraag zelf wel beantwoorden.
  De medewerking van schooldirecties etc. zou aanmerkelijk minder zijn geweest.
  Ik kan werkelijk niet begrijpen dat een ideologie welke wereldwijd al honderden miljoenen mensen het leven heeft gekost, en nóg steeds levens kost, zonder al teveel problemen in Europa kan worden geïntroduceerd (voor zover de islam nog onbekend is dan).
  Het is veelzeggend, en buitengewoon zorgelijk!!!

  Like

  • Driek zegt:

   Cathja zegt : Ik stel mezelf wel eens de vraag of dit ook gebeurd zou zijn als we in plaats van de islam, het christendom of het Jodendom zouden zetten.

   Ja, beste Cathja, die vraag stel ik mezelf ook wel eens, stel dat al die Joodse mensen in de gemeente, waar ik woon, plotsklaps gaan eisen, dat iedereen in deze gemeente de Thora uit z’n hoofd moet leren, en koosjer eten verplicht gaan stellen. Of bijvoorbeeld dat iedereen zich moet schikken naar de leer van Boeddha, dus geen dierlijk voedsel meer, iedereen verplicht aan de yoga, en dagelijks een uurtje mediteren, zoiets is natuurlijk ondenkbaar. Maar van die islamieten wordt het gewoon maar geaccepteerd. En dat begrijp ik nou maar niet.

   Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Wat maken we ons allemaal weer druk! Ze kunnen wel zo véél beginnen, maar eerst maar eens afwachten, hoeveel Finnen er überhaupt naar lúisteren!
  Ze noemen zichzelf -heb ik weleens gelezen- ontzettend nuchter, dus misschien besluiten ze wel en masse, dat die Koran ze e kouwe kleren niet raakt en dat ze er niets mee te maken hebben.
  Einde verhaal, in dat geval.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ontzettend nuchter !, die Finnen ! !
   Moet er geen fles alcohol in de buurt staan.
   Maar mischien kan die heer Jako Attila, die ongetwijfeld goed thuis is in Arabisch, eens een bijbel meenemen naar S.A en dan een stukje voor lezen op de radio aldaar.
   Bijvoorbeeld na het vrijdag-middag-gebed.
   De domheid van de bovengestelden. Dit las ik (vertaald uit Engels in Franse krant………….., had ook een NL-minister kunnen zijn;!!!!!!!
   //////////////////
   Terwijl ze de “Korhaan” citeerde riep de Britse Minister van Binnenlandse Zaken, mevr. Theresa Mary May, haar mede-muslim-burgers op zich te verenigen in de strijd tegen datgene dat de woede veroorzaakt in het hart en ziel van de islam zelve, en ze
   “hamerde” er doordrammend op dat we allemaal weten dat Islam een religie van de VREDE is en
   dat het niets te maken heeft met Uw en onze vijanden. Ze drong er verder op aan:”Laten wij zij aan zij staan met de Britse moslims die zich verenigen onder het motto:”NIET UIT ONZE NAAM

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Mijn naamgenote blijft zich, als je de berichtgeving volgt, gedragen als een jo-jo!
    Nu en dan stoere uitspraken en voornemens en het volgende ogenblik komt ze dan weer met dit geslijm aanzetten!
    Weet zich waarschijnlijk met haar te bepalen houding geen raad!

    Like

  • Um Shmum zegt:

   De Luistercijfers krijgen we natuurlijk niet. Stel je voor dat die stomme mosselieten dit te weten komen dat niemand luistert naar hun Ali snackbar, hel breekt los

   Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Wat maakt het nou uit om te weten wat er in dat boek staat? Het gaat erom wat moslims er mee doen. Ook in Finland is het leven beter zonder moslims.
  Ik zou zelf wel eens alle namen van moslims willen horen op de Radio, die de laatste jaren betrokken waren bij een misdrijf, kijken of ze dat redden in 30 uur.

  Like

 12. ja er is hier niemand die het voor de nederlanders opneemt,wel voor die kut buitenlanders

  Like

 13. Marja Hendriks zegt:

  Zorgelijk en bloedlink en het ergste is nog dat de islam nog gedoogt word echt te zot voor woorden

  Like

 14. Hans zegt:

  Perkelle !!!!! satana joemalauta !!!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Een vertaling wordt op prijs gesteld Hans! Niet iedereen hier op de site is het Fins machtig. . . 😦

   Webmaster

   Like

   • Hans zegt:

    een vertaling zal ik beter niet geven het is niet echt netjes om te vloeken …..echter dat mijn vaderland zo achteruit gaat is treurig (potverdorie !!! )

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Vaderland? Dat zou je niet vermoeden gezien uw achternaam! 😉

    Like

   • Hans zegt:

    ik ben geboren in finland mijn moeder is fins mijn vader was

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Oké, maar nu heb ik nog steeds niet de vertaling van dat Finse zinnetje!!!

    Webmaster

    Like

   • Hans zegt:

    Perkele
    The most famous and potent of them all. Literally means the devil. His name is shouted whenever something goes wrong, as if to lay blame on some higher, malevolent force. The strong R in the middle makes this one a particularly powerful word. Commonly abbreviated as “prkl” in ICQ and E-Mail messages.
    Saatana
    The localised version of “Satan”. Used in the same context as “Perkele” when an alternative is desired.
    Helvetti
    Literally means “Hell”. Once again, used as an alternative to “Perkele” and “Saatana”.
    Hitto
    A mild one. The etymology of this one isn’t quite clear. However, I’d guess it is of biblical theme as there is a common saying “Hitto vieköön”, which is very similar to “Piru vieköön” (See: Piru). Not used much, since it isn’t very powerful.
    Vittu
    A slang term for “Vagina”. Equivalent to “Pussy” or “Cunt”, but most often used in the same context as “Fuck”. Probably most overused word in Finnish. Particularly favoured among teens, who typically use the word 2 or 3 times in a sentence. For example: “Vittu ku tää vitun koulu on niin vitun perseestä” which translates to “Oh fuck this fucking school is so fucked-up”.
    Kyrpä
    A slang word for “Penis”. Equivalent to “Dick” or “Cock”. Not used much, which makes it particularly useful for a mild shock effect, as people haven’t become quite jaded to it yet. It has the same effect as “Perkele” due to the strong R.
    Perse – Note: originally noded by amsaarel, assimilated at the request by The Management.
    Means “Arse”. Can be used in many ways:
    “Voi perse”: “Oh arse”
    “Homma meni perseelleen” : “Things didn’t work out”
    “Olet ihan perseestä” : “You are totally from the arsehole”
    “Perseennuolija” : “Cock-sucker” (see: Perseennuolija under “Invectives” below)

    Gordian notes: Once again we have the strong ‘R’ in the middle, but usually the word gets overused during childhood. Therefore, using it later on would be mild and perhaps slightly humorous (depends on the present company of course).

    Hemmetti
    A mild one. I have no idea about its etymology, but I think it was invented as a way of saying “Helvetti” without really saying it. Can be rather safely used in casual company to express mild distaste. Can also be used in the expression “No hemmetti!” to express surprise.
    Saakeli
    Same thing as “Hemmetti” but used as an alternative to “Saatana”. A variant “Samperi” also exists. Both of these are very mild.
    Perhana
    Pretty much the same thing as “Hemmetti”, but used as a substitute for “Perkele”. Also, a variant “Perkule” exists.
    Jumalauta
    A combination of the words “Jumala” and “Auta”, so a decent translation would be “God help me”. However, it is mainly used in the same context as “God damn”.
    Paska
    Shit. Though in Finnish, saying mere “Paska” sounds rather pathetic. More suitable for kids, really. Mainly used as an adjective, for example “Tosi paskamainen ilma”, which means “What a shitty weather”.
    Piru
    A mild version of the “Devil”. A favorite amongst old people, but rarely used by us youngsters. Often used in the expression “Piru vieköön” to say that the devil should take away the person who is causing trouble.
    Helvetti Helvetti translates as hell fuck and has roughly the same god-damned meaning as in the English language. From Swedish Helvete, with the fucking same meaning. Often used example: phrase is “What the fucking hell?” In Finnish “Mitä helvettiä?” Some words used to replace it, depending on dialect, include helkutti, helvata, hemmetti, hemskutti, himputti and himskatti.
    Hitto, Hiisi Hitto, probably from pagan origin, is a considerably mild swear word, but still considered an expletive. Also used in a diminutive form “hittolainen”. It is a reference to a sacred chamber or honeymoon site, or a mythical being hiisi associated with them (and possibly Hittavainen). It can nowadays be translated as “succubus tramp whore” or some other little hellish being, like []. The word is in same category with other “mild” swear words like “helkkari” or “himskatti”. All of them meaning either the tramp whore herself or some hellish fucking thing she’s gone off and done Hitto is usually translated whore or whorebag.
    Jumalauta This is a combination of two words jumala meaning god and auta meaning help (verb, imperative 2nd person). It is used in a similar fashion to God Damn You except in Finnish it tends to have a slightly more aggressive emphasis, usually used as a way of expressing one’s desire that God might make you suffer a very excruciating death. Another translation for God Damn You is Voi luoja (luoja = the creator, a synonym for god). An ill-fated ad campaign for Evangelical Church aid for third world countries used “JumalAuta!” as a slogan. This raised many eyebrows in the parliament and the subsequent riots saw most Evangelical Churches in Finland burned to the ground. Perhaps the most accurate English counterpart for “jumalauta” is “goddamn your mother for creating you”, although in English one asks God to damn the person or reason for the problem, whereas in Finnish one might simply shove a hot poker through their eye. Often used replacement words for it are jumankauta or jumaliste.
    Kusi Kusi, pronounced /kusi/, pronounced like the first four letters in “Kucinich”, in English, means “urine” with a similar connotation as “piss”. Used by itself, the word almost always refers to actual urine and is considered only mildly offensive in colloquial language. Compound words, such as “kusipää” (piss head) are very offensive insults. Children often use “kusi” as a tame replacement word. The word kusi has drifted so far into everyday usage that in combined form “kusipoika” (pissing boy) it refers specifically to the doings of [[]]. Several foreign visitors have been amused by the Finnish tradition of pissing on their televisions when the American president makes an appearance.
    Kyrpä Literally “cock” (meaning penis, not rooster), very useful e.g. as in “talk dirty” situations with Finnish females or during phone sex. Extremely offensive between two male adults. Variations include mulkku, molo and muna, the latter meaning also “egg”.
    Mulkku Another offensive word bit more used but still bit rare and this word has another swear said with it. In English it means dickhead. Also literally means “dick” or “penis”.
    Paska Paska translates as shit or crap and has approximately the same context in English and Finnish. An often used replacement word, especially with children, is kakka which is the Finnish equivalent of the English word poo. The proper Finnish word for excrement is uloste. To express disbelief or cast doubt, Finns say hevonpaska, which translates as “horse’s shit” (roughly the equivalent meaning of “bullshit”), or paskan marjat, “shit’s berries”. It can be used in a combination with vittu as in “Vittu tätä paskaa” meaning “fuck this shit”. See also Paska about a Finnish musician with this name. “Paska nomma” means “shit face” and commonly used a welcoming expression to visiting male English football fans. It can also refer to (rarely) the rare Finnish custom in consumption of ethyl alcohol or ethyl alcohol mixed with di-hydrogen oxide. This custom being substantialy different than the American custom of consuming di-hydrogen oxide with a smattering of trace amounts of ethyl alcohol molecules, flavoured with various aged mamalian urine, including that of equuine, alces, mephitidae and bovine varities, best served at 27 degrees Celsius, just the way they like it.
    Perkele Perkele is a name from Finnish mythology, a name imported from the Baltic for the high god Ukko that through the christian church’s influence acquired the meaning of devil. Perkele is probably the most well-known Finnish swearword outside of Finland. When used for expressing one’s miscontent or frustration, perkele often suggests that the sayer is determined to solve the problem, even if it will be difficult. An often used replacement word, and a slightly milder version for it is perhana. Some other, less popular variations include perkules, perskuta or perskuta rallaa. Perkele is probably best know outside Finland from the term Management by perkele, originally Swedish term describing Finnish business management style.
    Perse Literally “ass” (meaning buttocks, not donkey), can be used either as a profane term for the buttocks or as a way to question your wife’s womanhood. The similarity with the Pig Latin phrase per se (that’s also how it’s pronounced) is purely coincidental, as it is with the Hungarian “persze” (which comes from the aforementioned Latin phrase and is pronounced mostly the same way, meaning “love”). Due to this coincidence, its wide use in spoken Hungarian could sound somewhat embarrassing for Finnish visitors.
    Pillu Literally “pussy” (meaning vagina, not a cat). Pronounce it like ‘pillow’. Not exactly swearing, but not something to say to your mother-in-law when she’s on her death bed either.
    Piru Piru, meaning devil is not always considered a swearword but sometimes used in a similar fashion to the word damn: “Damn it all” – “Piru vieköön” – “may the Devil ram his pitchfork through all of your damned orifices” A more proper word for devil is paholainen.
    Reva Reva is another reference to the female genitalia, akin to vittu. Its English representative would be quim or cunt. Reva is not used as a actual swearword, it is used more often as a strong sexual expression. The former chairman of Finnish Parliament, mrs. Riitta Uosukainen used the word in her controversial autobiography Liehuva liekinvarsi, as she described the sexual encounters between her and Mr. T. She described herself as “rintaa, reittä ja revää (misspelled reva”. The translation is “[I was utterly]…breasts, thighs and quim”. Reva is also used occasionally in reference to buttocks, especially female buttocks and can therefore also been translated as “ass”. A free translation for “Täyden kympin reva” is “top class ass”.
    Runkkari Runkkari or runkku is an extremely offensive word and rarely used; it means “wanker” or “jerk-off”. When used it usually has other swear words said with it such as “Saatanan runkkari!”. In English it means I fuck you with my sister’s hand.
    Saatana Saatana means quite literally Satan, but used in a similar fashion to helvetti. Often used replacement words for it are saamari and samperi. Along with “perkele” and “vittu”, this is one of the most classic and most used swearing words in Finnish.
    Vittu Vittu is a quite ancient word for the female genitalia but now has the literal meaning of “cunt.” Linguistically it is used similar to how ‘fuck’ is used in English to add force to a statement or express frustration. The often used “fuck you” is commonly translated as “haista vittu” which means “smell a cunt”. Often considered extremely profane, its usage is nowadays not only limited to teenager slang, but is often used as an emphasis in a forceful or frustrated utterance or expression, as popularly used in the parliament – “mitä vittua” meaning “what the fuck”. Other common phrases using vittu include voi vittu (translating roughly as “Fuck this” or “Oh fuck”) and “ja vitut!” (“The fuck you say!” / “Bullshit!”), and one occasionally hears more colorful constructions, such as “Vittujen kevät ja kyrpien takatalvi!” (paraphrased, “Oh fucking shit!” or literally “The spring of cunts and the midwinter of dicks!”) The term vittu is also known to be the basis of a crude illustration of a vagina, the so-called “kirkkovene” (church-boat), “hämähäkki väärinpäin” (spider on its back) or “vitunkuva” (vittu-image). As such it may come as a surprise that the word is actually quite ancient and it along with the aforementioned vittu-drawing was in fact used in a positive and respectful manner when referring to the female body. It is often replaced in everyday speech with the more offensive hitto (see above), which sounds a little like the other word. Sometimes it’s replaced with the even more offensive vitsi, which means a joke (as in “oh joke”, which doesn’t make much sense but is extremely offensive), or hitsi, which happens to be a vicious epithet for Rick Santorum, the swede.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dank u!

    Geliked door 1 persoon

   • Siaans Fiksjon zegt:

    Vaderland ? Het staat vol schrijffouten. Het moet Perkele ! Saatana jumalauta zijn.

    http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Finnish_Profanity

    Like

 15. Sjoe! zegt:

  Helsinkabad, Suomistan, wat. Ze moeten nu de schuld op zich voor de rest van de ex-koloniale Europa nemen. Zoals die Zweden.

  Like

 16. Benesha zegt:

  Het is duidelijk wat de Europese politici willen. Volksvervanging, cultuurvervanging, kortom Islam in Europa. Meer kan ik er niet uit concluderen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Benesha: 18.17. uur. U heeft het volkomen begrepen, Benesha. Alles AUF BEFEHL van de RODE FASCISTEN van de EUSSR, en die geven dat bevel weer op COMMANDO van de ploerten der BILDERBERGMAFFIA en de vileine NWO. En de RODEN/SOCIALISTEN gaan daarin voorop. Stomme Finnen, gehersenspoeld door de RODEN tientallen jaren!

   Like

   • fleckie zegt:

    Heeft men de attendering van Delamontagne :’ VATICANNEWWORLDORDER!!! op 4.3.2015,
    ‘Holocaust.Les, no.24, niet gelezen,? niet beseffend…hoeveel MACHT+.. KENNIS..(VOORAL…..
    MACHT) het Vaticaan,,,, en Jezuieten, over de HELE WERELD! bezitten, (en dan bestaat er hiernaast ook nog….’OPUS DEI’)…… (Wie weet hoeveel,en waar! het Vaticaan etc. overal z’n tentakels heeft, en…’INVESTERINGEN’,

    Like

 17. Pegidafan zegt:

  Hoe is het toch in godsnaam mogelijk,wat is er met die Scandinaviers aan de hand , zijn ze nou echt monddood gemaakt . Want wat je allemaal leest over die landen ,die laten zich direct naar de slachtbank leiden en laten gewoon hun land afpakken ,hun cultuur afpakken . Scandinaviers waren toch dat vooruitsstrevende volk , die lekker met elkaar naakt wilde lopen,naar de sauna gingen etc etc , nou dat is straks in het noordelijke kalifaat wel afgelopen natuurlijk. Nee die Vikingen zijn niet meer wat het geweest is . Maar zijn wij nog wel Geuzen dan met een VOC mentaliteit . Nog even lekker weg blijven kijken , en achter de pc blijven zitten ,dan zijn we net zover als die eens zo stoere Vikingen . Dan lopen ze daar al in boerka s , en hier niet lang daarna.

  Like

 18. Kraftavilqa zegt:

  “Met het mammoetproject maakt de publiekrechtelijke omroep reclame voor meer tolerantie tegenover de islam.” Nog meer, is ’t nu nog niet genoeg dan? Naar mijn mening moet het juist afgelopen zijn met tolerantie jegens de islam het is daarentegen juist de hoogste tijd om paal en perk te stellen aan dat islamgezeik. Pislam is onEuropees en heeft hier dan ook niets te zoeken en als dat je niet bevalt pleur je toch lekker op naar je voorvaderlijke kudtzandbak, wij blij jij blij.

  Like

 19. Rudi zegt:

  Finnen, zo moedig gestreden tegen de Russen. Waar de Russen naar het schijnt nog steeds ontzag voor hebben. En dan dit… vreemd!
  Ik vraag mij af of de Finse media ook bol staan van: ‘Ja, maar, wij waren toch ook kolonisatoren!’
  U weet wel, het aloude cultuurrelativistische adagium…

  Like

 20. Ik kan me niet voorstellen dat als je de koran leest,of in dit geval,beluisterd,dat je dan een fan wordt van die ideologie!

  Like

 21. lucky bee zegt:

  Wat moet ik hier over nog zeggen?Finland is een land met veel eis en sneeuw , de koraan komt uit een woestijn;een religie dat in zo’n klimaat heerst.Past dat dan wel zamen?

  Like

  • BertG. zegt:

   Daar zal je wel de hele nacht van wakker gelegen hebben om met zo’n doordachte opmerking te komen. Ik ben er helemaal stil van. Hoe doordacht dit wel niet is.

   Leer toch eens behoorlijk NEDERLANDS schrijven als je het over je vaderland hebt.
   Een beetje mocro die hier 3 jaar rond loopt maakt nog minder schrijffouten.
   Me neefje van 7 a 8 jaar schrijft nog beter.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   (Zucht.) Nee, Lucky bee, maar dat geldt dan even zo goed voor zowat het hele Noordelijk Halfrond.
   Je opmerking is tegelijkertijd steekhoudend en ook weer niet.
   Vraag je dat liever af met betrekking tot e mentaliteitskwestie, dan zit je direct al veel meer op het goede spoor.

   Like

 22. Tempelier zegt:

  godsdienstonderwijs op scholen te vervangen door onderwijs in ethiek,
  Dit is een zorgelijke ontwikkeling, welke ethiek bedoelen ze de westerse, die gebaseerd is op christelijke grondslag, of de zandbak ethiek ?

  Like

 23. Anneke zegt:

  “Hmmm; dacht dat de Finnen wel wat slimmer waren. De Finse bevolking zal het hiermee NIET eens zijn. Hopen dat hun oren niet ontstoken raken van al dat islam-gebral, hopen dat onwetenden niet massaal gaan overlopen naar OORLOGSGOD ALLAH”. Dit wordt dus opgedrongen door de NWO-psychoten. Democratie is zo NEP als wat (intens uitgehold), een DEMOCRATUUR is sluipenderwijs ontstaan.

  Like

 24. Jan zegt:

  De Finse Geert Wilders: Jussi Halla-aho over de islam en de gevolgen

  (http://en.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s