ISIS lanceert eigen sociaal netwerk

Screenshot_19

Op het eerste gezicht lijkt het nieuwe IS-netwerk op Facebook. als je echter beter kijkt, zie je de geloofsbekentenis van de terreurmilitie

(Vertaling: E.J. Bron)

Ze delen hun gruwelijke daden op internet om zo de wereldwijde aandacht op zichzelf te vestigen. Nu breiden de Jihadisten zich nog verder uit in de sociale netwerken. Meer dan 45.000 Twitter-accounts verbreiden de gewelddadige, psychopathische boodschappen van de terreurmilitie, aldus een onderzoek. En nu breiden de online-activiteiten zich nog verder uit: drie dagen geleden heeft IS een eigen sociaal media netwerk gelanceerd!

Met het communicatieplatform “Kilafahbook” (inmiddels offline) kunnen de terroristen verboden en regels van de “westerse” sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en YouTube omzeilen. Twitter bijvoorbeeld treedt hard tegen IS op, blokkeert gebruikers die contacten hebben met de organisatie.

Wat is “Kilafahbook”?

De site wordt gebruikt door IS-aanhangers om contact met elkaar te houden EN om nieuwe leden te winnen.

De site wordt blijkbaar in Egypte gehost en probeert heel duidelijk Facebook te imiteren. Het principe daar achter: men sluit zich sneller aan bij iets dat men kent, want de meeste (jonge) mensen weten hoe Facebook werkt.

Daarom lijkt ook de aanmeldpagina op de Facebook inlogpagina. Belangstellenden kunnen zichzelf zelfs via hun al bestaande Facebook-account aanmelden bij “Kilafahbook”.

IS wil met de homepage graag zoveel mogelijk mensen bereiken! De site is beschikbaar in zeven verschillende talen, waaronder Engels, Duits en Spaans.

Wat wordt de gebruikers beloofd?

Gebruikers zullen nooit meer dingen missen, alle belangrijke gebeurtenissen delen met mensen. Macaber, als je de achtergrond van het netwerk kent.

Hoe weet men dat de site van de terreurmilitie is?

Op het eerste gezicht ziet de site er onschuldig uit, maar als je beter kijkt, zie je dat de islamitische geloofsbekentenis (sjahada), die ook op de vlaggen van IS staat, meermaals op de site staat.

De site “Cyberwarzone” brengt het netwerk met IS-ondersteuners in verband. De “Who is”-data, die informatie geeft over de eigenaar van het geregistreerde domein, blijken als land de “Islamitische Staat” aan te wijzen.

Bron:
www.bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(h/t “peterselie1”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS. Bookmark de permalink .

8 reacties op ISIS lanceert eigen sociaal netwerk

 1. Brabosh zegt:

  @ “IS wil met de homepage graag zoveel mogelijk mensen bereiken! De site is beschikbaar in zeven verschillende talen, waaronder Engels, Duits en Spaans.”

  Maar geen Nederlands….

  Zullen we onze diensten aanbieden Bron? 🙂

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Dank zei de vele spenden uit de EU kunnen ze dat doen.

  Like

 3. oud-marinier zegt:

  Huh…ik dacht dat die grapneukers helemaal geen mobiele telefoon mochten hebben ? Zou namelijk “HARAM” zijn …!!! Of gold dat alleen voor de vrouwelijke personen in HUN leefgebied , die men dan maar stok-/zweep slagen geeft en/of het handje afhakt ?

  Like

 4. Frans de Wit zegt:

  Ja maar jullie maken er toch weer, ongewild lijkt me, wel weer reclame voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s