Ruzie over islamitische universiteit in Zuid-Italië

Screenshot_10

Lecce in Zuid-Italië 

(Vertaling: E.J. Bron)

De bevolking in de Zuid-Italiaanse stad Lecce in Apulië is in twee kampen verdeeld, nadat er plannen bekend werden om een islamitische universiteit in de stad op te richten. De initiatiefnemers van het project hopen op deze manier de vooroordelen tegen moslims beter te kunnen bestrijden, terwijl in de bevolking ook stemmen opgaan die een verandering van de stad en bedreigingen door extremisten vrezen.

Giampiero Chalid Palladini, een tot de islam bekeerde zakenman en voorzitter van “Confirme”, een vereniging van mediterrane zakenmensen, is er van overtuigd dat zo´n universiteit in Lecce, dat zich beroept op zijn openheid, een “instrument van de vrede” zou kunnen worden. “We hebben iets nodig dat ertoe kan bijdragen de instelling van de mensen tegenover moslims te veranderen”, zei hij tegenover de internetkrant “The Local”. Aan de universiteit zullen ooit 5000 studenten filosofie, literatuur en theologie studeren.

Andrea Caroppo, regionaal adviseur van de middenrechtse partij Nuovo Centrodesta (“Nieuw rechtsmidden”, een afsplitsing van de Berlusconi-partij “Il Popolo della Libertá”) verklaarde hierover echter dat er nog veel vragen niet beantwoord zouden zijn. “Ik heb gelezen dat men daar theologie en rechtswetenschappen wil doceren. Maar er staat niet in welke taal gedoceerd zal worden en of de universiteit op de een of andere manier door Italiaanse autoriteiten gecontroleerd wordt”, zei hij.

De geplande universiteit dient te worden opgebouwd naar het model van de katholieke universiteit Milaan en dient open te staan voor studenten uit Italië en het buitenland. Terwijl de toestemming van de Italiaanse minister van Onderwijs nog uitblijft, hebben de eerste 50 studenten zich al ingeschreven voor de vakken Arabische taal en islamitische theologie.

Enkele bewoners vrezen dat zoveel studenten in de historische stad in de regio Salento in Apulië, die volgens de sagen al in de 13e eeuw voor Chr. zou zijn opgericht en waarin op dit moment bijna 95.000 mensen wonen, het karakter van de stad fundamenteel zouden kunnen veranderen, schrijft “The Local” verder.

Verleden week zaterdag maakte Palladini bekend dat het plan officieel zou zijn ingediend en dat er al grondstukken aan de rand van Lecce zouden zijn gekocht om daar de campus te bouwen. Ook moeten daar onderkomens, sportvelden en een moskee ontstaan. Maar de burgemeester van de stad, Paolo Perrone, verklaarde vorige week tegenover de lokale krant “Quotidiano di Lecce” dat de stad “op dit moment nog niet klaar zou zijn voor dit plan.”

De instelling van de bewoners tegenover de islam wordt beïnvloed door de toenemende angst voor bedreigingen door extremisten. Om onder deze omstandigheden nog meer moslims de stad binnen te halen, zou de spanningen in Lecce nog verder kunnen verhogen.

De secretaris-generaal van de partij “Lega Nord”, Matteo Salvini, aan wiens oproep tot een demonstratie in het centrum van Rome tegen de immigratiepolitiek van de Italiaanse regering afgelopen weekend door duizenden mensen gehoor werd gegeven, wijst het plan om een islamitische universiteit in Lecce te bouwen eveneens af.

“Ik maak me zorgen wegens het fanatisme van een religie, een bepaalde interpretatie van de islam, die de enige religie met deze ´fundamentalistische´ vorm is”, zei hij en benadrukte dat hij de oprichting van een dergelijke universiteit “categorisch” zou afwijzen.

Severo Martini, een gemeenteraadslid van de afdeling stadsplanning, had vorige maand de aanvraag van Palladin om een voormalige tabaksfabriek te verbouwen en te renoveren tot zetel van de universiteit, afgewezen. Hij verklaarde dat het plan vooral tegen de achtergrond van de moordaanslagen door radicaalislamitische extremisten op het redactiekantoor van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs twee maanden geleden onder de inwoners de “alarmbellen hadden doen rinkelen”.

Na de moorden had de burgemeester van de Italiaanse stad Padua verklaard geen bouwvergunningen meer af te geven voor de bouw van moskeeën in de stad.

Bovendien blijft de vraag naar de financieringsbronnen voor het plan open: “Een andere onbeantwoorde vraag die ons zorgen baarde, betrof de financiering. Hierover bestond geen transparantie.”

Palladini had tot nu toe geen helderheid van zaken geven voor wat betreft de financiering en de herkomst van het geld, maar alleen verklaard dat het geld voornamelijk afkomstig zou zijn van private donoren uit Arabische landen, waaronder ook Qatar en Koeweit. Hij zou al toezeggingen hebben voor de schenking van de noodzakelijke 45 miljoen euro voor de bouw en de inrichting evenals voor de eerste exploitatie van de universiteit hebben.

In Europa wordt gevreesd dat de financiering van moskeeën door landen uit het Nabije en Midden-Oosten zou kunnen leiden tot een “verborgen stimulering” van radicaalislamitische tendensen. Daarom had Oostenrijk in februari de buitenlandse financiering van moskeeën verboden.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: redactie KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Christendom, cultuurrelativisme, Historie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Italië, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, political correctness, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ruzie over islamitische universiteit in Zuid-Italië

 1. Driek zegt:

  Aan de universiteit zullen ooit 5000 studenten filosofie, literatuur en theologie studeren.

  Dat lijken mij nou echt studievakken waarmee je verder komt in de maatschappij, vooral het vak theologie opent ongekende mogelijkheden. En wat een islamiet met een studie literatuur aan moet vangen, is mij een raadsel, dat zullen wel koranlessen zijn. Ach, het volk zal er wel weer intrappen. De naam “Islamitische Universiteit”, zegt al voldoende.

  Like

  • BertG. zegt:

   Driek, het is zo simpel te verklaren.
   Literatuur bestaat uiteraard uit enkel de koran, filosofie is het erover hebben wat mo gedaan zou hebben als hij nog leefde en theologie valt dan onder de vorige punten.
   Het goed uit je hoofd leren van wat mo zei en dit herhalen.
   Als dat geen universiteit waardig is, dan weet ik het ook niet meer.
   En dan nog een diploma halen ook na afloop, daar kan je bij elke moskee aan de slag.

   Like

 2. jowitteroos zegt:

  Hoop dat er ook mensen naar toegaan die juiste info over Israël en het ‘conflict’ te berde kunnen brengen, zeker gezien de sprekers en ‘deskundigen’ : minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Diederik Samsom, Michiel Servaes, Kati Piri, Maurits Berger, Ab de Jong en vertegenwoordigers uit de regio.

  http://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr/vjpp6gh3d0x1?ctx=vg09llmaheyj&tab=1

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Giampiero Chalid Palladini:

  “We hebben iets nodig dat ertoe kan bijdragen de instelling van de mensen tegenover moslims te veranderen…”

  Dat hebben de moslims nodig, ja. Maar “de mensen” zitten daar helemaal niet op te wachten. Tenzij bedoeld wordt dat de instelling van de mensen wordt bijgesteld in negatieve richting. Dat hebben de mensen wel nodig. Dat hun ogen open gaan, zodat ze eindelijk gaan zien wat er aan de hand is. Italië, net als de rest van West-Europa, wordt beetje bij beetje geïslamiseerd. In Italië zouden ze als geen ander moeten weten wat “salami-taktiek” inhoudt.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Een moslim universiteit? Whoehahahahaha, dat is een tegenstelling in zichzelve. Hoe wil men nu kennis opdoen, terwijl het GRUWELBOEK kennis doet VERBIEDEN! Weer een vorm van MISLEIDING waar de ISLAM het beste in is. De islam hoort niet bij Europa!

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Tom Hendrix zegt:
   8 maart 2015 om 12:17

   Hoe wil men nu kennis opdoen, terwijl het GRUWELBOEK kennis doet VERBIEDEN! Weer een vorm van MISLEIDING waar de ISLAM het beste in is………………………..

   Helemaal correct, Tom Hendrix.
   In de koran staat alles wat moslims moeten weten. Meer onderwijs/kennis hebben ze niet nodig.

   Like

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Zuid Italie was toch eens zo wel door Arabieren als later door de Ottomanen bezet. Zijn ze dat alweer vergeten?

  Like

 7. Cathja zegt:

  Men zou in Italië eens moeten kijken naar Oostenrijk. Daar mogen geen moskeeën worden gebouwd met geld uit het Midden-Oosten, want dat geeft landen zoals Qatar en Koeweit teveel macht in handen.
  Ik begrijp niet dat er overal in Europa islamitische universiteiten gebouwd moeten worden. Blijf in je eigen land met je universiteiten. Laat studenten in eigen land studeren, en laat eventuele studenten toe uit andere werelddelen, maar probeer niet om van Europa een islamitisch continent te maken.
  Dat dit ooit wel zal gebeuren, dat geloof ik, maar laten we alles in het werk stellen om dit zo lang mogelijk buiten de deur te houden.
  Ik kan overigens de ongerustheid onder een groot deel van de bevolking van de stad Lecce goed begrijpen, want zij weten ook welke overlast de moslims in Europa geven. Daar zitten ze niet op te wachten. Hou ze daarom maar mooi buiten de deur.

  Like

 8. Anna zegt:

  Dat is een leuk tactisch plan……. Als dit doorgaat heeft ISIS een leuke overnachtingsplaats om het Vaticaan te veroveren……. Het net schijnt zich te sluiten……..

  Like

 9. Marc zegt:

  Tsja. Die man verdient zomaar even dertig jaar cel wegens landverraad.

  Like

 10. Joshua zegt:

  Onze regeerders verdienen ook levenslang op gesloten te worden ook het d666 mannetje,zijn wij ook die lelijke rotkoppen kwijt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s