Bemiddelaar moet conflict rond moskee Selwerd sussen

Screenshot_29

GRONINGEN – Een bemiddelaar wil het conflict tussen de Groningse moslimgemeenschap en omwonenden van de moskee in Selwerd  sussen.

Moskeebesturen ondervinden sinds een jaar steeds meer weerstand bij de bouwplannen voor een nieuw gebedshuis. Dat zegt het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) na gesprekken met verschillende koepelorganisaties van moskeeën. Vaak verzetten buurtbewoners zich tegen de gebedshuizen. Moskeebesturen doen op hun beurt te weinig aan het creëren van draagvlak, stelt het CMO.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Groningen, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Moslims, Taqiyya, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Bemiddelaar moet conflict rond moskee Selwerd sussen

 1. koddebeier zegt:

  Het zijn geen gebedshuizen maar haathutten en/of kazernes !!

  Like

 2. Driek zegt:

  Het contactorgaan ziet problemen in het bouwproces bij zo’n tien gemeenten. CMO-woordvoerder Yassin Elforkani wil niet alle gemeenten noemen omdat het orgaan een bemiddelende rol wil gaan spelen om problemen aan te pakken. ,,Daarvoor willen we ook met gemeentebestuurders gaan praten. Die willen wij nu niet voor het hoofd stoten’’, aldus Elforkani.

  Ja hoor, daar heb je hem weer, die irritante Yassin Elforkani, doordouwertje hoor, die geeft het pas op als alle steden en dorpen van Nederland een moskee hebben, en dan zijn ze meteen baas van Nederland. Ik hoop maar dat die Nederlanders straks goed nadenken als ze gaan stemmen. Maar ik houd mijn hart vast.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Moskeebesturen ondervinden steeds meer tegenstand tegen de bouw van een moskee, ja hoe zou dat nou komen? Ik zou me ook fel verzetten als men van plan was zo’n haatpaleis bij mij in de buurt neer te zetten. We hebben er alle reden toe. Ik zou geen bezwaar hebben tegen een synagoge omdat we door de Joden nog nooit onvriendelijk behandeld zijn en ze hebben nog nooit aanslagen gepleegd op andersdenkenden.

  Like

  • Driek zegt:

   Ad de Koning zegt: Ik zou geen bezwaar hebben tegen een synagoge omdat we door de Joden nog nooit onvriendelijk behandeld zijn en ze hebben nog nooit aanslagen gepleegd op andersdenkenden.

   Maar – beste Ad de Koning, ter uwer informatie:
   de Joden zijn door hun geloof – dus de gelovige Joden – altijd veel rustiger. Want – ,

   Op Sjabbat en Joodse feestdagen – Rosj Hasjana (Joods nieuwjaar), Jom Kipoer (Grote Verzoendag), Soekot (Loofhuttenfeest), Sjemini Atseret (Slotfeest), Simchat Tora (Vreugde der Wet), Pesach (Pasen) en Sjavoeot (Wekenfeest) – mag niet worden gewerkt. Het is dan bijvoorbeeld verboden om te schrijven, te reizen, vuur te maken en electriciteit te gebruiken. Joodse leerlingen en studenten kunnen dan dus geen lessen volgen of deelnemen aan tentamens.

   Op Sjabbat en Joodse feestdagen geldt onder andere:

   – niet werken of je bezighouden met ‘alledaagse’ dingen
   – niet dragen en niet reizen
   – niet schrijven
   – geen vuur maken
   – geen elektriciteit gebruiken
   – een ander niet voor je laten werken

   Dat is wel even andere koek dan die schreeuwerige volgelinge van Mohammed, die dan ook nog eens vanaf een minaret staan te krijsen.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Er zou geen enkele moskee in Nederland gebouwd mogen worden, tenzij christenen in alle moslimlanden ook kerken mogen bouwen, en niet meer vermoord worden om hun overtuiging.

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Beste Tom, hoewel ze niet bij iedereen populair was had Margaret Thatcher het in het Engelse parlement bij het rechte eind. Toen een moslim-parlementslid aan haar vroeg “wanneer komt er nu eens een moskee in Londen zei ze “zodra de kerkklokken luiden in Saoudie-Arabie”, hoewel het lang geleden is ben ik het nooit vergeten, het was een prachtig en het enige juiste antwoord, was iedereen in het parlement hier maar zo adrem op dit punt.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Tom Hendrix 10 maart 2015 om 18:13

   AMEN!

   Probeer inderdaad maar eens een kerk in een islamitisch land te bouwen!

   Like

 5. Jean zegt:

  Deze haatbunkers ook wel mosselketen genoemd horen NIET thuis in onze westerse ‘seculiere’ samenleving een samenleving waar ook geen islamieten in thuis horen, dus ”WEG MET DIE SMEERLAPPERIJ”.

  Like

 6. Giny zegt:

  Er zijn er al veel te veel, nog even dan staan ze op elke hoek van de straat!

  Weg wezen met die handel!!!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  De reactie van Tom deed me nog wat invallen:
  Is dat eigenlijk al eens die Elforkani voor de voeten geworpen, in welk debat dan ook, dat christenen in moslimlanden ook geen kerken mogen bouwen? En waarom we het dan wel de moslims hier zouden moeten toestaan?
  Zo niet, dan wordt het tijd, dat at gebeurt! Benieuwd wat daar voor antwoord op zou komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s