FPÖ haalt islamcriticus Wilders naar Wenen

Screenshot_42

(Vertaling: E.J. Bron)

De Nederlandse politicus zal in de Hofburg in Wenen een voordracht houden over het thema “Europa en islamisering”.

Eind maart zal de Nederlandse rechts-populist Geert Wilders spreken in de Hofburg in Wenen. Hij komt op uitnodiging van de FPÖ, zoals wordt verkondigd op de website van de partij. Het thema van de bijeenkomst zal “Europa´s bedreiging door de islamisering” zijn.

Een deelname is alleen mogelijk onder aanmelding en met identiteitsbewijs. Dat duidt op verhoogde veiligheidsmaatregelen.

#FPÖ will host G.Wilders (#PVV) later this month, uses #SVP-ish imagery to promote the event. cc @SLdeLange @CasMuddepic.twitter.com/uCda8bFlO5

— Bernhard Weidinger (@bweidin) 9. März 2015

Wilders staat volgens “Spiegel Online” bekend als hét prototype van de populist met een anti-islamitische agenda. Hij en zijn Partij voor de Vrijheid provoceren graag: de islam zou geen religie zijn, maar een fascistische ideologie. Islamitische hoofddoeken noemt hij “kopvodden”. Wilders werd in 2010 aangeklaagd wegens haat zaaien.

Verontwaardiging

De reacties zijn maandag dienovereenkomstig onvriendelijk: de Groenen en de SPÖ zijn verontwaardigd. Zo verklaarde partijsecretaris van de SPÖ uit Wenen, Georg Niedermühlbicheler, dat de bijeenkomst duidelijk als “islamofobe stemmingmakerij” zou dienen en dat een historisch belangrijke plaats niet misbruikt zou mogen worden voor “botte hetze”.

De politici van de Groenen, Albert Steinhauser en Harald Walser, benadrukten in een uitzending dat het “volledig onacceptabel” zou zijn dat de zich in eigendom van de republiek bevindende Hofburg in toenemende mate de “demonstratieplaats van rechts-extremen” zou worden.

De exploitant van de Hofburg heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van de Groenen en de SPÖ. Ook de datum werd nog niet bevestigd.

Screenshot_46

Bron:
http://kurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com
)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, FPÖ, Geert Wilders, Groenen, Islamisering, Oostenrijk, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

15 reacties op FPÖ haalt islamcriticus Wilders naar Wenen

 1. Frans de Wit zegt:

  Ik weet het niet, heb er geen prettig gevoel over, als het maar geen valstrik is voor Geert

  Like

 2. Frans de Wit zegt:

  Kan toch ook via een internet verbinding of straalzender?

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, dan zal het laatste woord er nog wel weer niet over gesproken zijn, maar: Oh, oh, wat een islamofilie weer!
  Ik weet wel, dat het thema intussen volledig uitgekauwd is -in de eerste plaats hier op de site- maar toch bekruipt me bij het lezen van dergelijke verontwaardiging altijd weer dezelfde vraag:
  Wat moeten al die linksen, links-liberalen en christen-democraten toch in Gódsnaam met die islam?!
  Maar juist daarom -Sorry, Martien: Ik weet hoe jij hier over zal denken- vind ik wèl, dat Geert de uitnodiging het beste aan kan nemen.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Onbegrijpelijk dat de Oostenrijkers hun geschiedenis zijn vergeten. 1683, Beleg van Wenen. Toen wilden de muzelmannen Oostenrijk ook al innemen. Nu staan ze weer voor de poort en wie er iets van zegt is een rechts-populist, een islamofoob, een islamofobe stemmingmaker en een rechts-extremist. Ruim drie eeuwen geleden zouden ze blij geweest zijn met elke hulp die zo’n rechts-extremist zou willen bieden. Nu spugen ze erop.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @J.C.Th.Köhler: 02.25. uur. Precies meneer Köhler, 1683! En toen was het de Poolse Koning Jan Sobieski, die ONS heeft gered. Maar dat kunnen WIJ NU wel vergeten. Ik verwens de politieke klootzakken wat DIE ONS hebben aangedaan, door aanneming van: Het Verdrag van Straatsburg”. Verder ben ik ook van mening dat Geert Wilders gewoon naar Oostenrijk moet gaan.

   Like

  • Ik ben net zo verbijsterd als u!En zo gaat het over het hele continent:het is vechten tegen de bierkaai!

   Like

 5. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg herblogd.

  Like

 6. reageerbuis zegt:

  Geert heeft al talloze malen lezingen gehouden over de hele wereld. Hij ziet het als zijn roeping en ik heb daarvoor groot respect. Zoals altijd moet de beveiliging goed geregeld worden. Ik bid voor hem.

  Like

 7. Wij hebben heel wat aan de EU te danken

  Like

 8. alidas1 zegt:

  Ik vind het ook wel een beetje eng dat hij gaat ze zijn als zo pro islam

  Like

 9. Republikein zegt:

  Wat een heldere en verdiende benaming voor ons:populisten, dat doet ons goed.
  Nu de boel opengooien op 18 maart.

  Like

 10. Jan zegt:

  Wat heeft Wilders bij die gore antisemiet te zoeken? Die vent is zo stom als het achtereind van een varken.
  Bravo Geert. Wat ben je af en toe toch een ongeïnformeerde eikel en zak.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Jan, Wilders heeft in ieder geval al helemaal NIETS bij dat islamtuig (zij zijn juist NOG grotere antisemieten!) en hun linkse vriendjes te zoeken! Pas geleden ontdekte ik in het artikel ‘Nieuwe IS-dreigementen voor het Westen’ dat dit uitschot aanslagen willen plegen op het Witte Huis in Washington, de Big Ben in Londen en de Eiffeltoren in Parijs. En in de laatste twee hoofdsteden zitten zelfs linkse politici die voorheen hartstikke aardig voor de islam waren en kritiek daarop ook strafbaar wilden maken! Linkse bestuurders weten NOOIT wie hun ware vijanden zijn, gelijk naar Nikita Chroesjtsjov (1894-1971). Deze Stalinistische bandiet probeerde de Russische landbouw te “hervormen”, bedreigde de halve wereld, koos vijandige politici uit die tegen zijn plannen waren en vervreemde zijn bondgenoten totaal van zich.
   Ik hoop daarbij dat links jou niet gaat aanraden of verplichten om een asielzoeker in je huis op te nemen, iets wat de stichting Vluchtelingen Welkom van plan is! Laten zij het gore gespuis namelijk maar persoonlijk in hun EIGEN huizen opnemen en hopelijk de eerstgenoemden hen zodanig het leven zuur maken dat die stichting zichzelf verwenst! Vreemden verkiezen boven je vrienden is haast hetzelfde als dat een kraai zichzelf met pauwenveren bekleed om zich bij pauwen aan te sluiten of een geitenhoeder die wilde geiten verkiest boven tamme geiten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s