Betoog van Marjolein Faber t.b.v. procedurecommissie integriteitsdebat

Screenshot_22

Marjolein Faber

(Door: Marjolein Faber)

Voorzitter,

Wij zijn hier bijeen om, zoals de Volkskrant van 3 maart jl. het verwoordde, te praten over mijn politieke lot. Volgens diezelfde Volkskrant geven de provinciale VVD, PvdA en SGP er de voorkeur aan dat ik aftreed.

Voorzitter, laat ik maar direct met de deur in huis vallen: dat laatste, aftreden, ga ik niet doen. Sterker nog voel ik mij gesterkt om vooral door te gaan op de weg die ik vier jaar geleden binnen dit huis ben ingeslagen.

Niet alleen u heeft zich verbaasd voorzitter, maar ik ook over u en over de griffier en over de provinciale VVD, PvdA en SGP. U en zij waren het die in het weekend van 1 maart over elkaar struikelden om richting de media zo snel mogelijk te ventileren dat ik de regels van de provincie Gelderland zou hebben overtreden. De griffier deed daar nog een schepje bovenop door het betreffende artikel te benoemen en te beschrijven. Faber zat fout, dat was zo klaar als een klontje volgens u en hen.

Geheel niet tot mijn verbazing las ik in de Volkskrant van 3 maart en ook in andere media dat u en de anderen voorzichtiger werden met de uitspraak dat ik de regels van de provincie zou hebben overtreden. Er zou meer onderzoek nodig zijn om dat aan te kunnen tonen.

Dat laatste was en is onmogelijk, omdat ik noch de PVV-fractie in de staten van Gelderland de regels heb overtreden. Formeel juridisch niet, maar ook niet in de geest van de regelgeving.

Op 4 maart jl. is het u, voorzitter, echter toch nog gelukt een andere hoogleraar zo ver te krijgen dat hij vond dat u juist over mij had geoordeeld. Gelukkig, u had uw straatje daarmee voorlopig schoongeveegd. Want was u niet te voorbarig geweest, om zonder de zaak te hebben onderzocht, een lid van provinciale staten, publiekelijk zo snel aan de schandpaal te nagelen? Het had u in ieder geval gesierd en ook de griffier, want die moet ik vooral niet vergeten, dat u uw voorlopige bevindingen eerst aan mij had voorgelegd voordat u besloot uw oordeel aan de media bekend te maken.

Maar zoals gezegd was daar enkele dagen later de andere hoogleraar die zei dat mijn handelen een regelrechte schending was van de integriteitsgedragscode van de provincie Gelderland. U hoort het goed. Het zou nu niet meer gaan over het overtreden van de verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning, maar over het overtreden van de integriteitsgedragscode. Kennelijk bedoelde hij de Gedragscode bestuurlijke integriteit voor staten- en commissieleden.

Wat echter zo jammer is dat deze hoogleraar niet aangaf welk artikel ik of de PVV-fractie in dat geval zou hebben overtreden. Dat kan ook niet, omdat wij ook van die gedragscode geen enkele regel hebben overtreden en ook niet gehandeld hebben in strijd met de geest van die code. Slaat u de toelichting op de artikelen er maar op na.

De PvdA en wellicht u allen blijft erbij dat wij als fractie gehandeld hebben tegen de geest van de regels. Frappant daarbij is dat nu juist de bedenker van een belangrijk deel van deze regels hoogleraar prof. dr. D-J Elzinga is. Dezelfde hoogleraar die uw uitlatingen in de media finaal heeft weerlegd in zijn publicatie op de site van het blad Binnenlands Bestuur. Dat deed hij reeds op maandag 2 maart jl. Maar ja, ook de heer Elzinga wordt door u niet meer serieus genomen zoals ook blijkt uit de Volkskrant van 3 maart. Ik citeer: In Arnhem zouden ze de hoogleraar graag wegzetten als handlanger van de PVV.

Ook nu kijkt u allen niet naar de inhoud van de boodschap, in dit geval die van de heer Elzinga. Het is een schande dat u kennelijk hem ook niet meer vertrouwt en serieus neemt, omdat hij mij en de PVV-fractie vrijpleit van onrechtmatig en niet-integer handelen. Als u allen de bedenker van de regel, die ik volgens u in eerste instantie zou hebben overtreden, niet serieus neemt en ook niet aanneemt in welke context die regel moet worden gelezen en moet worden toegepast, dan zegt dat veel meer iets over uw functioneren dan dat dit iets zegt over mijn functioneren. En dan probeert de CdK het nog even door een andere hoogleraar te laten verklaren dat wij de gedragscode hebben overtreden. Hij heeft kennelijk gedacht: is het ene niet haalbaar, dan maar een ander artikel uit een andere regeling. Ook dat laatste is tevergeefs.

Ik wens u allen dan ook veel wijsheid en sterkte toe met het oordeel dat u kennelijk over mij en de PVV-fractie wenst uit te spreken.

PVV normale grootteDoor:
Marjolein H.M. Faber-van de Klashorst
Senator en fractievoorzitter voor de Partij voor de Vrijheid
Fractievoorzitter voor PVV Gelderland

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Betoog van Marjolein Faber t.b.v. procedurecommissie integriteitsdebat

 1. Republikein zegt:

  Dat wisten we al, mooi dus.
  Toch blijft men zagen.
  Op het hoernaal laten ze alleen die mensen zien en horen die de goedmensch naar de mond lullen!

  Like

 2. VarAway zegt:

  Juist ja, die ZIT. Spijker & de kop!
  Goed gezegd en gedaan, Mevr. Faber.
  U staat uw mannetje. Geef ze er verbaal maar goed van langs.
  Laten we maar eens die mooie lijst van corrupte VVD’ers and PvdA roofridders
  aan de muur hangen.
  U weet dus waar we op moeten stemmen, geachte lezertjes: PVV!

  Like

 3. N.F. van Kleef zegt:

  Zeer sterk betoog.

  Like

 4. Jaan zegt:

  Wat is er gebeurd? Opstelten heeft als de onhandige arrogante kluns die hij gedurende zijn hele leven was, dingen beweerd waarvan voor een snugger iemand duidelijk was, dat het niet klopte, omdat advocaten vertelden een tegenbewijs te hebben. Hij zette zijn domme acties door en stelde de vertrouwenskwestie. Nu Opstelten door zijn arrogante gedrag gevallen is moest uiteraard bij de PVV ook een schuldige zitten en nog wel een veel grotere schuldige. Ze konden geen brievenbus vinden om door te pissen, dus vielen ze Mevrouw Faber aan.
  Wat deed die? Niet veel: Ze liet een bedrijf waarvan haar zoon deel uitmaakte een website opzetten. Is dat slim? Nee dat is niet erg snugger, gezien de muggenzifterij tegen de PVV. Een andere vraag is: Kon ze veel betrouwbare kandidaten vinden om zo’n website op te zetten? Om stenen door ramen te gooien waar PVV posters hangen zijn voldoende kandidaten te vinden.
  Gezien het feit, dat het bedrag dat betaald is niet onredelijk schijnt te zijn, dat het werk betreft dat anderen wellicht niet eens wilden doen is het een klein vergrijp waarvan mevrouw Faber beticht wordt. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Het sop is de kool niet waard, maar het hoofddoel van het zgn. verzet tegen mevrouw Faber is het beschadigen van de PVV door deze zaak die niet handig gespeeld is enorm op te blazen.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Netjes, maar scherp heeft mevrouw Faber haar tegenstanders van repliek gediend. Wie hier nog iets tegenin weet te brengen moet wel van goede huize komen!
  Dit is een vrouw die zich niet op de kast laat jagen, ook al vallen allerlei figuren over haar heen. Ze heeft hen duidelijk gemaakt dat er geen enkele reden is om af te treden, en daar hebben ze het maar mee te doen.
  De PVV mag zich gelukkig prijzen met zo een verstandige en stevig in haar schoenen staande Fractievoorzitter!
  Veel succes mevrouw Faber!

  Like

 6. Roni zegt:

  Mevrouw Faber,
  Puik stukkie. Blijf aub bij de PVV.

  Like

 7. Giny zegt:

  Tijdens het debat van vanavond kreeg Geert het door Samson naar zijn
  hoofd geslingerd dat het bij de PVV allemaal weglopers waren, hij haalde
  Marjolein natuurlijk ook aan omdat ze niet de behoefte had om naar haar voortreffelijke
  speech nog langer te blijven zitten bij dat zooitje ongeregeld die haar aan de
  schandpaal wilde nagelen!

  Like

 8. Theo Prinse zegt:

  Marjolein Faber for minister Wilders I

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Heel goed.
  Zonder de PVV was er geen openbaar register van declaraties tot stand gekomen in Brabant. Dit om de graaiers scherp te houden. Ook het verbod op betaalde bijbanen is een gruwel voor de foute elite, eveneens een succes van de PVV.
  Want mensen van de PVV worden uitgesloten van het graaicircuit en zijn dan ook de mensen, die bestuurlijk Nederland kunnen redden door het graaien te stoppen. Stem PVV.
  Tot slot, lees het boek van Paul van Buitenen en constateer zelf hoe men in Brussel de boel belazert door familieleden aan te stellen en te overladen met taxpoet. Met instemming en medewerking van vooral CDA, PvdA, VVD, GsL. Nu al meer dan 20 jaar, zonder enige kans op verbetering. Ja mevrouw Faber heeft een punt: de linxe griffie (ambtenaren) ging buiten zijn boekje, de rest ook. Want de kiezer moet bedrogen worden.

  Like

 10. Lis zegt:

  Touché, mevrouw Faber. Een geweldige tekst met duidelijke argumenten. Wat een stelletje minkukels zijn die mensen die haar beschuldigd hebben. Het is dat ik niet in Gelderland woon, anders had mevrouw Faber mijn stem gekregen.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Juist gedaan Mevrouw Faber, klasse. Het gaat puur om het beschadigen van de PVV en nergens anders om! Maar dat heb ik al enige maanden terug gezegd, namelijk dat in de aanloop naar de PS verkiezingen, ALLES UIT DE KAST gehaald zou worden, om de PVV te demoniseren en aan te vallen.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  In Arnhem zouden ze de hoogleraar graag wegzetten als handlanger van de PVV ???
  Liever weggezet als een handlanger van de PVV, dan als een handlanger van fascistisch links waarmee de meeste hoogleraren besmeurd zijn !!

  Like

 13. lucky bee zegt:

  Als je als enige tussen veraders ben dan is het beste om je mening te geven en ze achter je te laten.Zo dat ze verder kunnen debatteren.Waar ze toch allang eens zijn.

  Like

 14. Laten we op 18 maart merken dat wij niet in dit soort muggenziftende afleidingsmanoeuvres trappen! Schijnbaar hebben bovenstaande linkse partijen een groepje afvalgraaiers ingehuurd om te zoeken naar bruikbare PVV-bashartikelen, om hun zinkend schip op te lappen!

  Like

 15. Peter zegt:

  Ik blijf door dik en dun de PVV steunen, maar ik word zo langzamerhand moedeloos van de tegenwerking die ze ondervindt. Het is bewonderenswaardig dat er dappere mensen zijn die ondanks de bakken met stront die ze over zich heen krijgen toch doorgaan met het steunen van Wilders en zijn PVV. Onbegrijpelijk dat er in Nederland zoveel mensen zijn die van ons land een kalifaat willen maken met alle gevolgen van dien en het kan nog ongestraft ook, terwijl je zou mogen verwachten dat er eens vanuit de rechterlijke macht opgetreden zal worden, maar zelfs de rechterlijke macht is zo corrupt als maar zijn kan.

  Like

 16. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend betoog van Mw. Faber!
  Geen woord te veel verspild aan wat niet of amper een overtreding genoemd kon worden, anders dan dat het in verband kon worden gebracht met de PVV!
  Als je gaat beginnen met je overmatig te rechtvaardigen, hebben ze je waar ze willen, dat is een val, waar men licht intrapt.
  Geert deed dat al niet in 2013 met Pechtold en Marjolijn volgt thans met verve zijn voorbeeld!
  Prima. Gelderland zal U nodig hebben!

  Like

 17. leefbarbaar zegt:

  Nog ff:
  http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/pvv-noord-brabant-geweerd-bij-verkiezingsdebat-fnv-1.4804405
  Minder PVV roepen ze bij de FNV. Minder, minder.
  Daarom mag de PVV niet op het debat verschijnen. Kunnen ze fijn onder elkaar hun plannetjes presenteren zonder enige tegenstand. Een avond vol bewogen duurzaamheid en oeverloze multikul.
  In het echt is natuurlijk de angst aanwezig dat kiezers vragen gaan stellen over corruptie, verspilling en de 50 (!!) bijbanen van de CDA-commissaris van de koning en de twee ton reisgeld die de kliek nodig had voor hun snoepreisjes (ook de SP dus).
  Wie nu nog lid is van de FNV, moet niet zeuren.

  Like

 18. D.Brouwer zegt:

  Klasse betoog mevrouw Faber!!
  Ik blijf in jullie PVV geloven en stemmen!

  Veel succes verder,

  Grt,
  Dennis

  Like

 19. Jan Wandelaar zegt:

  +
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hedy_d%27Ancona

  Ook onthulde Dohmen dat d’Ancona haar zoon Hajo de Boer, vennoot van het Amsterdamse ontwerpbureau Schipper & De Boer VOF, opdrachten bezorgde voor de vormgeving van het drukwerk van de PvdA-eurodelegatie.
  +

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s