IS-leider roept op tot vernietiging van de sfinx van Gizeh

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Radicale islamieten verwoestten met pneumatische boren een museum in Mosul. Deskundigen in de hele wereld waren geschokt. Nu eist de leider van de “Islamitische Staat” (IS) zelfs het erfgoed van de farao´s te vernietigen.

De leider van IS, Abu Bakr al-Baghdadi, heeft ertoe opgeroepen de piramides en de sfinx in Egypte te vernietigen. Dat zou een “religieuze plicht” zijn. Want de monumenten zouden de schijn wekken dat ze het waard zouden zijn aanbeden te worden.

In Irak is IS al tekeer gegaan

In de door IS gecontroleerde gebieden heeft de militie al talrijke waardevolle cultuurgoederen verwoest. De radicale islamieten gingen met pneumatische boren tekeer in een museum in de Irakese stad Mosul, daarna verwoestten ze met bulldozers de archeologische vindplaats van Nimrud. Kort daarna bliezen ze de ruïnes van de meer dan 2000 jaar oude stad Hatra op, die op de Wereldcultuurerfgoed lijst van de UNESCO staat.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Egypte, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

26 reacties op IS-leider roept op tot vernietiging van de sfinx van Gizeh

 1. Maria zegt:

  dat mag allemaal hé IS mag moorden, slachten, ontvoeren kelen nu de historie uitvegen van de Egyptenaren daar…
  Maar O WEE als je iets durft te zeggen als westerling over een moslim, O WEE als je je beklag doet over de islam en wat zij aanrichten dan vallen ze jou aan!
  DAN BEN JE EEN RACIST!!!

  Like

 2. joga zegt:

  Maar de wereld van socialisten en islamisten draait doorrrrrrr.
  Grrrrrrr !!!!!
  Wanneer beginnen we die eens te vernietigen, zodat de mensheid met al haar historie kan blijven voortbestaan.

  Like

 3. pieter zegt:

  een tip voor die lui : in moskeetjes word ook een afgod aanbeden… doet daar es wat aan boys!!

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Alleen de gedachtegang “aanbeden te worden”. Ik aanbid dit beeld helemaal niet, maar ik zou het geweldig vinden het een keer in het echt te mogen aanschouwen. Evenals de prachtige kunstschatten die het Egyptisch museum te Caïro rijk is, maar de boel aanbidden; nee.

  Enfin, ik hoop en denk maar dat de Egyptenaren het niet goed vinden, lopen ze een hele hoop toeristencentjes mis. Toeristen die waarschijnlijk net als ik, niets anders aanbidden, dan iedere nieuwe gezonde dag.

  Like

 5. Aafke zegt:

  Nix tegen doen: het zijn toch allemaal vrijheidstrijders. Zo zal de geschiedenis ons leren!

  Like

 6. Frans de Wit zegt:

  En de hele wereld laat het gewoon gebeuren, door zo’n stelletje zonder hersens. Is geen olie belang zeker te halen voor Amerika

  Like

 7. Frans de Wit zegt:

  Alleen als er landen wijzer van kan worden, dan zijn ze bereid te helpen tegen deze misdaden. Maar de wereld kijkt gewoon toe en laat alles gewoon toe en gebeuren. De mens is zo egoïstisch geworden dat ze zelfs hun stembiljart willen ruilen voor een staafmixer. Dus wat er in de wereld gebeurd is niet belangrijk, alleen als het de persoon zelf betreft.

  Like

 8. Willie zegt:

  Wanneer , oh wanneer vernietigen wij fucking isis ???tot de laatse uitroeien zoals ongedierte

  Like

 9. Cathja zegt:

  Hersenloze rotzakken, met een beste waas voor de ogen! Ik hoop dat Egypte deze cultuurgoederen weet te beschermen, want eenmaal vernietigd is dit voor eeuwig verloren!
  Er wordt door IS op gruwelijke wijze gemoord, en allerlei mooie kunstschatten worden vernield in naam van allah en zijn zogenaamde profeet.
  We zullen definitief moeten afrekenen met al degenen die die barbaarse wreedheden begaan jegens hun medemensen, en onbetaalbare oudheidkundige schatten onherstelbare schade toebrengen, of zelfs totaal vernietigen.
  De wereld moet gereinigd worden van de ‘ziekte islam’.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Verschrikkelijk en onvoorstelbaar als ze in díe opzet zouden slagen!
  Generaal Al-Sisi, U bent op dit moment President van Egypte: LAAT DIT NIET GEBEUREN!
  Hoe U het doet, doet U het, maar tracht, alle IS-terroristen te pakken te krijgen die U op het beramen van aanslagen op deze onschatbare monumenten kunt betrappen……en jaag ze voor mijn part ter plekke een kogel door de kop!
  Zulk tuig verdient niet beter!

  Like

  • bigljohn zegt:

   De sfinx en de piramides in Egypte vernietigen…..Misschien betekent dat automatisch de totale vernietiging van ISIS. Immers volgens oude Egyptische teksten in de piramide, zou eenieder die het graf van de Farao schendt een uiterst pijnlijke dood te wachten staan. Die piramides zijn een mysterie op zich. Ze zijn gebouwd in een tijd dat er nog geen zware hijskranen bestonden om tonnen zware steenblokken naar ijselijke hoogten te verplaatsen. Zo’n piramide staat bovendien precies waterpas (nu nog) en is gericht naar het ware noorden van de aardbol. In de piramide heersen onbegrijpelijke krachten, o.a. het vermogen om (bij een bepaalde hoogte in de piramide)automatisch een lichaam te mummificeren (Het boek piramidekrachten van de Amerikaan Norman H. Stark). Mochten de piramides vernietigd worden, dan hoop ik dat de krachten uit de oudheid hun werk zullen doen !

   Like

 11. Scheerzeep NU zegt:

  Want de monumenten zouden de schijn wekken dat ze het waard zouden zijn aanbeden te worden.
  Die moslims wekken de schijn dat Allah het waard is door ons aanbeden te worden. Die schijn vernietigen is onze “religieuze plicht”. Dat zijn wij ‘verplicht’ aan onze voorvaderen en aan ons nageslacht. NU, HIER, AFBREKEN DIE HAP.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  WAT EEN KRANKZINNIGE RABIATE ZAND-RATTEN ZIJN HET TOCH MET DIE ‘ALLAH’ VAN ZE!

  Nog even en ze hebben de hele aarde geëgaliseerd en getransformeerd tot een rokende puinhoop! Iets anders kunnen die oververhitte gore baard-apen niet!

  Like

 13. Marc zegt:

  Tja, er is geen einde aan de allesvernietigende creativiteit van een paar snotjochies van een jaar of twintig, dertig. Kom op joh, lekker even de wereld opblazen, joh. ala krakbar, zullen we maar zeggen.

  Stelletje stomme hufters!

  Islam sucks!

  Like

 14. Marc zegt:

  Ken uw vijand!

  Like

 15. Nemesis zegt:

  Denk niet dat El Sissi het daarmee eens zal zijn en IS zijn hand gaat overspelen.

  Like

 16. exmarineman zegt:

  Misschien moest maar eens die steen in Mekka worden vernietigd….die is niet de moeite waard om te aanbidden.

  Like

  • Peter zegt:

   Juist, eindelijk iemand die het inziet…..dat ding wordt door miljoenen als afgod aanbeden, die moet je met boren,bommen en bulldozers vernietigen.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ exmarineman om 1:59 en @ Peter om 7:47

    Als ik goed geïnformeerd ben, heeft IS al eens gedreigd om deze zwarte steen op te blazen.
    Als die steen echt een keer aan flarden geschoten wordt, heeft het voor moslims geen zin meer om op bedevaart te gaan. Dit is wel één van de zuilen van de islam. Elke gelovige moslim moet tenminste eenmaal in zijn leven op hadj gaan. Maar als die steen foetsie is, dan zal die bedevaart heel lastig worden.

    Allah boos, Mootje boos…..!

    Like

 17. Lis zegt:

  Toen die beelden in Afghanistan werden opgeblazen, sprak de heel westerse wereld er schande van, maar deed niets. Sommige mensen waren nog verontwaardigd dat er wel schande werd gesproken over vernietiging van beelden en minder over wat de Taliban de eigen bevolking aandeed. Maar is dit niet vergelijkbaar?

  Het gaat om eeuwenoud cultureel erfgoed, een belangrijke trekpleister voor toeristen en een bron voor onderzoek op allerlei gebied. De waarde hiervan is zeer groot. Waarom doen de regeringsleiders niets? Waarom laten ze dit gebeuren? Past dit in hetzelfde plaatje als de massa-immigratie en het verdrijven van dictators in het Midden-Oosten? Alles om de wereld de destabiliseren en het westen te vernietigen? Ik vind het beangstigend.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Dat is de kern van de NAZI IDEOLOGIE en PERVERSITEIT de islam. Vernielen, vermoorden, verkrachten, liegen, veinzen en bedreigen. Dat zijn allemaal kenmerken van dit verschrikkelijke haatboek de koran. ” Een volk dat voor KORANNEN zwicht, zal meer verliezen dan lijf en goed…..dan dooft het licht, dan dooft het licht”. Vrij naar de verzetsstrijder Henk Randwijk.

  Like

 19. lucky bee zegt:

  Nog heeft hij niet gezegd dat ook alle Rembrand’s ,Michel Angelo’s ,en alle beroemde schiderijen in Europa er aan moeten geloven.Alles zijn beledigingen van hun Allah.

  Like

 20. Jade zegt:

  De wereld zou beter af zijn zonder Bilderberg en islam.
  Hopelijk komt het ooit nog eens zo ver.

  Like

 21. joopklepzeiker zegt:

  die Egyptische zakkenwasser ook wel egyptoloog of iets dergelijks genaamd zal wel niet blij zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s