Islam-vlag in station maakt inwoners van Basel onzeker

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Twee zwarte gestaltes houden een zwarte vlag met witte Arabische tekens in de hoogte. Deze foto dook nu op in de sociale netwerken. Blijkbaar werd foto genomen in het station SBB in Basel. “IS in Basel?”, vroeg een bezorgde lezeres zich af. De foto werd op carnavalsmaandag tegen de ochtend gemaakt. Aan de foto ligt echter geen carnavalsgrap ten grondslag.

“Tegen islam-hetze”

“Ik wilde laten zien dat islamitische vrouwen met boerka´s heel gewone mensen zijn en niets met de IS te maken hebben”, zegt Priscilla Eckert-Salla. Met haar actie zou de 31-jarige vooroordelen hebben willen afbouwen. “De afgelopen tijd werden er zoveel slechte en onware dingen over de islam in de media geschreven – ik voelde me ertoe verplicht hier iets tegen te ondernemen.”

De beslissing om de actie te houden op de ochtend van carnavalsmaandag zou spontaan zijn genomen, waar wat betreft het tijdstip goed gekozen, zei ze: “Ik dacht dat in de vroege ochtenduren het vermommingsverbod niet zou geleden. Dat haar optreden en vooral de nu gepubliceerde foto enkele mensen in het verkeerde keelgat zouden kunnen schieten, zou Eckert-Salla niet gedacht hebben. “Het gaat bij het opschrift op de vlag toch alleen maar om de islamitische geloofsbekentenis.”

De vlag zou niet direct iets te maken hebben met de IS-terroristen, zegt Andrea Jud uit Basel, doctoranda voor politiek en geschiedenis van het Midden-Oosten aan de universiteit van Erlangen-Neurenberg. “De islamitische geloofsbekentenis is de kleinste gemene deler van alle moslims en er is niets provocatiefs aan. Op de vlag staat in het Nederlands: Er bestaat geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet.” De “zwarte vlag” wordt echter vanwege zijn grote symbolische kracht in de islam bij voorkeur door terroristische verenigingen gebruikt.

Angst voor aanvallen

Na de korte actie in het station SBB mengden Eckert-Salla en haar vriendin, die geen moslima is, onder het carnavalsvolk. Over de ervaringen daar heeft ze gemengde gevoelens: “Er waren twee tot drie ISIS-kreten en boze blikken van oudere mensen. Maar de meesten waren nieuwsgierig en kwamen openlijk op ons af om met ons te praten.”

Eckert-Salla is een bekeerlinge en pas anderhalf jaar geleden overgegaan tot de islam. Haar omgeving zou christelijk zijn en haar beslissing accepteren, zegt ze. Desondanks durft ze geen hoofddoek te dragen: ze vreest repressies. “Ik ben bang dat men me niet meer accepteert en dat ik daar in het maatschappelijk leven nadelen van ondervind.” Daarom is ze er van overtuigd dat juist informatieacties over islamitische vrouwen heel belangrijk zijn. Dat ze met haar actie meer verwarring dan informatie teweeggebracht, beseft de dochter van een Spanjaard en Zwitserse nu. “Ik zou graag een betere actie starten – gewoon niet meer alleen.”

Screenshot_19

Bron:
www.20min.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

23 reacties op Islam-vlag in station maakt inwoners van Basel onzeker

 1. Tom Hendrix zegt:

  Wat een domme, labiele vrouw die Eckert Salla. Welke normale persoon gaat over naar een NAZI IDEOLOGIE, die VROUWEN als minderwaardig beschouwt, en Christenen en atheïsten neerzet als: “apen, varkens en honden”. Dat vrouwmens is niet goed in “haar hoofd”, of zoals ze ook wel zeggen, dat is een LEIPDOOS!

  Like

 2. E. Janssens zegt:

  “Niets is zo eeuwig als de domheid!” (Ödön von Horváth)

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Die opdringerigheid, drammerigheid en zelfingenomenheid van die moslims, ik kots er van. Gaan ze soms ook (net als de Jehova’s getuigen) langs de deuren om de mensen met hun rotzooi lastig te vallen ? De mensen proberen over te halen om met die zieke hersenspinsels, genaamd Allah en Mohammed, in zee te gaan ? Ik dacht dat ze dat in Urk al eens geflikt hebben. Gelukkig is mijn huis goed beveiligd middels een alarminstallatie aangesloten op de meldkamer, rolluiken, deurspionnetje, en twee camera’s (met recorder en monitor) voor het huis. Ik zou dat gespuis al zo zien aankomen, en doe dus NIET open voor ze. Maar dat doet niemand natuurlijk, of het moet zijn dat iemand zonder erg opeens de voordeur open doet. Voor Jehova’s, evenzo met opdringerigheid, drammerigheid en zelfingenomenheid, doe ik allang niet meer open, zet ook meestal de bel af.
  Herinnert u het zich nog ? Toen destijds wisten de Jehova’s zeker dat de wereld zou vergaan in 1975 !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ah, bekéérd! Dat verklaart het één en ander!
  Ik kon al lezende niets anders denken dan: Die wijven zijn ziek en de hele actie is ziek, maar nú wordt één en ander duidelijk: Zéker dit wijf is dóódziek!
  OF ze weigeren kennis te nemen van wat IS allemaal aanricht, OF dit is een voorbode van haar eigen afreizen naar IS-gebied, over een jaartje of zo.
  Als ze voor die tijd nog even een geradicaliseerde vent tegen het lijf loopt, is ze nóg eerder vertrokken, mark my words!
  Nou, beter vandaag dan morgen, want dergelijke dóódzieke geesten is Zwttserland beter kwijt dan rijk!
  Vreselijk idee, dat die andere trut nota bene Doctor is aan de universiteit van Neurenberg-Erlangen: Ik ben nog steeds dól op Neurenberg en ik gun haar universiteit gezondere wetenschappers!

  Like

 5. Marc zegt:

  “Ik ben bang dat men me niet meer accepteert en dat ik daar in het maatschappelijk leven nadelen van ondervind.” Goh, wat vreemd? En hoe ga je dat dan oplossen, beste meid. Alsnog die antiwesterse aberratie van je verruilen voor wat realiteitszin? Of is een zelfmoordaanslag te Basel de betere keus? Laat het ons weten, lieve schat. We zijn reuze nieuwsgierig.

  Like

 6. Jean zegt:

  Voelen ze zich onzeker in Basel?
  Als ik een moslim zie voel in me enorm bedreigd en komt mijn walging voor die EU misdadigers sterk naar voren want die misdadigers halen die troep Europa binnen.
  Die misdaad mag nooit ongestraft blijven, nooit.

  Like

 7. Scheerzeep NU zegt:

  Op de vlag staat in het Nederlands: Er bestaat geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet.”

  “Drie zijn er, Die getuigen in de hemel, de Vader, het Woord en de Heilige Geest; en deze Drie zijn Eén. En drie zijn er, die getuigen op de aarde, de Geest, en het water, en het bloed; en die drie zijn tot één.”

  Van een vlag met deze belijdenis uit 1 Joh. 5 worden moslims boos. Deze staat echter niet op een zwarte vlag, welke geassocieerd wordt met dood en verderf. Ook staat er geen zwaard bij afgebeeld. Deze belijdenis is gegrifd in de harten van de gelovigen die nooit hun knie zullen buigen voor Aslim Taslam.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Ja ja, het begint op een ‘onschuldige’ manier, maar de toon is toch wel gezet. Er is goed gekeken naar de reacties van passanten, en omdat er een bekeerlinge bij aanwezig was, vind ik dit alles behalve een carnavalsgrap.
  Deze vlag zou verboden moeten worden! Als je iedereen onder de neus wilt wrijven dat er behalve allah geen god is, dan laat je daarmee zien dat je in feite geen enkele andere religie accepteert, en dat iedereen jouw overtuiging zou moeten aannemen.
  Dit is ook weer zo’n stiekeme manier om de islam door onze strotten te duwen.
  Kappen ermee!

  Like

 9. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf:

  Gouda „begint opnieuw” met moskeeplan
  GOUDA –
  De gemeenteraad van Gouda heeft het besluit over de omstreden megamoskee woensdagavond van de agenda gehaald. Dit gebeurde nadat het moskeebestuur van El Wahda dinsdag zelf had afgezien van het plan voor een grote moskee die plaats zou bieden aan 1500 mensen.

  Het moskeebestuur wil nu plannen maken voor een „substantieel” kleiner islamitisch centrum. De gemeenteraad heeft woensdag „een nieuw traject opgestart” voor de planning van „iets kleiners” op het beschikbare terrein waar wel meer maatschappelijk draagvlak voor is, aldus een gemeentewoordvoerster. De buurtvereniging had zich verzet tegen de megamoskee, maar is wel „bereid om te praten over een wijkmoskeetje”.
  „We beginnen opnieuw”, aldus de gemeentewoordvoerster.

  En in plaats dat die buurtvereniging z’n poot stijf houdt, nee hoor, ze gaan toch weer marchanderen met die moslims. Nou, die moskee komt er gegarandeerd. En weer stel ik mij zelf die vraag, en waarop niemand een zinnig antwoord heeft: waarom moeten wij toch in hemelsnaam moskeeën hebben? Waarom niet dat moskeebestuur van El Wahda de wacht aanzeggen? en heren van het moskeebestuur duidelijk maken dat een moskee er nooit en te nimmer komt?
  Stelletje angsthazen zijn het, die moslims lachen ons gewoon uit.

  Like

 10. Roni zegt:

  Ik ben benieuwd door welk Arabisch vriendje deze nieuwe Vredelievende was gedwongen, als pinguin verkleed, weer even te gaan provoceren aldaar.
  Ze willen altijd aandacht, goedschiks danwel kwaadschiks.
  Stuur deze pinguin aub naar de Zuidpool waar ze thuishoort.

  Like

 11. oud-marinier zegt:

  “Tegen islam-hetze”

  “Ik wilde laten zien dat islamitische vrouwen met boerka´s heel gewone mensen zijn en niets met de IS te maken hebben”, zegt Priscilla Eckert-Salla. Met haar actie zou de 31-jarige vooroordelen hebben willen afbouwen. “De afgelopen tijd werden er zoveel slechte en onware dingen over de islam in de media geschreven – ik voelde me ertoe verplicht hier iets tegen te ondernemen.” “Zoveel slechte en onware dingen over de islam in de media ? ”
  “Geachte mevrouw P. Eckert-Salla , vertelt u mij dan eens wat er “slecht en NIET waar is wat er over de islam geschreven wordt ? Is het NIET waar en slecht om te berichten dat in naam van de islam , wereldwijd mensen worden : Geindoctrineerd , geintimiderd , vermoord , verkracht , verminkt , beroofd , in (sex)slavernij gedwongen , culturele erfgoederen worden verwoest / geschiedenis wordt vervalst , een afgod wordt aanbeden en een niet geheel waterdichte zelfbenoemde profeet wordt vereert , islamieten liegen en bedriegen jegens alles en iederen die NIET islamiet is en/of andere overtuiging , levensopvatting , enz enz heeft , islamieten wereldwijd “eisen” dat uitingen van andere religies HEN beledigd en verboden moet worden terwijl ze zelf WEL hun religieuze uitingen mogen tonen (die WEL aanstootgevend zijn voor anders gelovigen cq denkenden) . Dat mag ALLEMAAL wel ? Beetje hypocriet , vind je ook niet ?”
  “u voelde u verplicht om hier iets tegen te ondernemen ? ” Waarom voelde u zich niet verplicht om DOOR te gaan met de WAARHEID omtrent de islam te vertellen , en de WAARHEID die wereldwijd gebeurd , TE VEROORDELEN en afstand te nemen van die terreur , en de andere islamieten OPROEPEN om zich TEGEN dit geweld te keren ? ” DAT mevrouw P. Eckert-Salla , DAT is uw plicht .

  De vlag zou niet direct iets te maken hebben met de IS-terroristen, zegt Andrea Jud uit Basel, doctoranda voor politiek en geschiedenis van het Midden-Oosten aan de universiteit van Erlangen-Neurenberg. “Mevr. Andrea Jud , u bent kompleet gestoord en ik vraag me eigenlijk af , welke oetlul jou , ooit het predikaat “doctoranda” heeft uitgereikt. Die persoon is namelijk ook niet helemaal waterdicht .”

  De “zwarte vlag” wordt echter vanwege zijn grote symbolische kracht in de islam bij voorkeur door terroristische verenigingen gebruikt. ” Dit zegt dus genoeg !!! ”

  Angst voor aanvallen .
  Eckert-Salla is een bekeerlinge en pas anderhalf jaar geleden overgegaan tot de islam.
  Desondanks durft ze geen hoofddoek te dragen: ze vreest repressies. “Ik ben bang dat men me niet meer accepteert en dat ik daar in het maatschappelijk leven nadelen van ondervind.”
  Tja Mevr. P. Eckert-Salla , wanneer je besluiten neemt en keuzes maakt , zijn daar consequenties aan verbonden en zul je ook VOLWASSEN en vrouw genoeg moeten zijn om deze eventuele en logischerwijze ook te dragen . Hier uit blijkt dus dat de ideologie (zich voordoet als religie) , waar je voor gekozen hebt , je dus niet ECHT biedt , naar wat je op zoek bent . In geen enkel opzicht !!
  Is voor mij toch anders als Christen zijnde .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @oud-marinier: 01.01. uur. Geheel met U eens! En deze twee achterlijke wijven, zouden eens een boek moeten lezen als: ” Weg uit de Islam- Getuigenissen van Afvalligen ( van IBN WARRAQ0″, dan zouden ze i.i.g. duidelijk kunnen lezen wat voor een PERVERSITEIT de ISLAM is. Ik rust mijn kaas. (LOL) voor het laatste.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    @Tom Hendrix , 12 Maart 2015 , 09.31 uur : Dank je Tom , en idd , zulke literatuur zouden die 2 wijven eens moeten lezen . Of idd eens met mensen praten die de islam vaarwel hebben gezegd.. Wil ze best kennis laten maken met mijn vrouw. Oorspronkelijk ook islamitisch , maar reeds lang voor ze mij leerde kennen , islam afgezworen en bekeerd tot Christendom. Daar dit voor haar DATGENE biedt , wat zij zocht in een religie. Heeft uiteraard ook verregaande consequenties voor haar gehad , wat familie banden betreft , maar nu de laatste jaren , zoeken haar broer en zussen weer contact. Vanwege het feit , dat men inziet dat ze gelijk had.

    Like

  • daiyu-ninja zegt:

   AMEN.

   Like

 12. Geronimo zegt:

  Dat is het eerste grote verschil met het christendom, waar men enkel zegt: bovenal bemin één god. De islam integendeel heeft alle wijsheid in pacht, en begint met: er is geen andere god dan allah. Wat klinkt dat allemaal pretentieus. Vandaar hun gevoel van opperste suprematie, dat übermenschen-gevoel, net als de nazi’s, tegenover alle anderen die, terecht, in allah enkel de zoveelste afgod in de ellenlange rij zien. En vandaar ook het gemak waarmee zij die ‘anderen’ met zoveel gemak om het leven brengen. Op de meest wreedaardige manieren.
  Mensen die zich bij deze religie geen vragen stellen, zijn nog dommer dan het achterste van een rund. Het feit overigens dat ze met hun gebedshouding zogezegd altijd richting Mekka moeten gericht zijn, richting die dwaze zwarte steen, bewijst nog maar eens hun groot intellect. Ze beseffen niet eens dat ze daarmee enkel bewijzen dat hun ‘god’ niet universeel is, want enkel gevestigd in Mekka en alleen daar bereikbaar. Net alsof de christenen bij het gebed altijd richting Rome of Jeruzalem of Bethlehem zouden moeten kijken. Vandaar waarschijnlijk dat al dat islamgedoe en aanbidding van de ‘wrede’ in al zijn absurditeit geleid heeft tot geen enkele wezenlijke bijdrage vanuit de islam op werkelijk geen enkel gebied in de brede waaier van kunst tot wetenschap. De islam is gebleven bij wat ze altijd is geweest: een barbaarse, achterlijke en uitermate wrede ideologie uit de woestijn. Meer heeft ze de mensheid nooit te bieden gehad.

  Like

 13. Geronimo zegt:

  Driek, dat komt omdat er nog te veel mensen ten eerste het grote gevaar van de islam onvoldoende inschatten bij gebrek aan kennis, ten tweede helemaal niet doorhebben hoe deze vunzige en uitermate kwaadaardige ideologie zich beetje bij beetje tracht te implementeren in onze westerse democratieën. In Gouda hebben de moslims het eerst geprobeerd met een grote stap ineens, maar ze hebben vlug ingezien dat dit niet haalbaar was. Vandaar een kleiner stapje voorgesteld, want ook dat is hoe dan ook vooruitgang voor de islam in te veroveren gebied.
  De brave mensen uit Gouda hebben van hun kant daarin een knieval gezien vanwege de moslims tegenover hen, en bekijken het verder in de zin van ‘wat kan zo’n klein moskeetje nu eigenlijk voor kwaad’.We mogen ze toch iets gunnen. We zullen hiermee eens bewijzen dat we wel tolerant zijn, want op dat vlak zijn de meeste mensen zonder het te beseffen uitermate poco. Geen grotere schande immers de dag van vandaag dan als racist of onverdraagzame met de vinger te worden gewezen in de maatschappij. En het gaat toch maar om een religietje als een ander. Niets is natuurlijk minder waar, en ze begaan een vreselijke, uitermate domme vergissing daar in Gouda met dat voorstel te aanvaarden. Eerst de oorlog winnen, en vervolgens alsnog de zege uit handen geven. Want daar komt het op neer.

  Like

 14. lucky bee zegt:

  Islam flag op het station te Bazel? Gelukkig is dat bij ons nog niet mogelijk.

  Like

 15. Tempelier zegt:

  31 jaar, en nog geen verstand !!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Komt vaker voor…….

   Like

  • oud-marinier zegt:

   @Tempelier , 12 Maart 2015 , 13.05uur …Tja Tempelier , je zou toch mer verwachten van zo’n persoon …Niet ? Althans oud en verstandig genoeg om het een en ander van elkaar te kunnen onderscheiden !!! Mag toch wel verwacht worden op die leeftijd dacht ik zo ?

   Like

 16. koddebeier zegt:

  Geef die achterlijke doos een enkele reis naar het kalifaat !!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Oud-marinier: 14.23. uur. Graag gedaan voor U. Tevens geweldig dat uw vrouw zo helder was om de islam te verlaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s