PEURO: MOSTERD NA DE MAALTIJD OF BITTERE NOODZAAK?

Screenshot_58

(Door: trias politica)

Een groep academici rondom Het Forum voor Democratie wil een parlementaire enquête over de invoering van de euro destijds. De groep wil opheldering over een aantal brandende vragen.

Toegegeven, ook ondergetekende heeft de petitie van de groep academici getekend. Maar toen ik kennis nam van dit initiatief was mijn allereerste reactie: wat voor zin heeft het om nu nog een parlementaire enquête over de invoering van de euro te eisen? Dat is mosterd na de maaltijd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, EUSSR, Krankzinnigheid, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op PEURO: MOSTERD NA DE MAALTIJD OF BITTERE NOODZAAK?

 1. Zilvermeeuw zegt:

  Ook ik heb getekend en de link verder gestuurd. Lees zojuist elders dat de euro binnenkort nog maar 0,80 dollar waard zal zijn, nog minder dus dan bij de invoering. De schoften!
  WEG met de EU en WEG met de euro!

  En zojuist zie ik dat de een of andere *&^&^%$ ploert een grote deuk in mijn autootje heeft gemaakt. Toen ik bij het winkelcentrum geparkeerd stond. Kan wel janken! Kost me financieel de grootste moeite om mijn autootje te behouden van die rot-aow en minipensioentje en ben er zó zuinig op!. Wat een graftak! Ik weet dat dit off topic is maar moest het toch even kwijt. Hopelijk heeft de webmaster daar begrip voor.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  De vraag reis nu op hoe krijgen wij de EU kwijt?

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Aangezien Gerrit , ik steel als de raven , de lachende klootviool
  zelfs naderhand op Tv
  heeft toegegeven ,dat de euro zegmaar voor 1.80 tot 1.90 omgeruild had moeten worden !!!!
  HEBBEN WE HET HIER DUS ALLEEN AL MET DEZE DROPLUL OVER DE GROOTSTE DIEFSTAL VAN DE LAATSTE 200 JAAR .
  DUS TEGEN DE MUUR,
  OPHANGEN
  OPSLUITEN EN DE SLEUTEL WEGGOOIEN !!

  DIE MAN HEEFT MIJ ALLEEN AL EEN FORUIN GEKOST !!

  u OOK HOOR, WANT U DENKT ACH DIE 30 A 40 CENT ??

  jA, JA, VAN UW SALARISSEN , VAN UW VAKANTIE GELD, VAN UW SPAARGELD, VAN UW HUIS , VAN UW EVENTUEEL PENSIOEN !!
  DUS ALLES MAAL X JAAR X MAAND X WEEK

  EN DAT JAAR IN EN JAAR UIT !!!

  TOT DE DAG DAT u DOOD GAAT !!

  als u wilt weten wat er gebeurd is ??

  loop in Rotterdam over de grote martk en koop een reuze Bram , met dubbel pindasaus of zo

  U mag dan euro 4.40 afrekenen , voor 2 grote aardappelen met een kwak pindasaus

  zijnde dfl 9 gulden en 70 cent !!

  BENT U ER NOG ??,

  DUS DOODSCHIETEN , EN ZO SNEL MOGELIJK !!

  VERDER MOGEN DE TV BEELDEN TERUG GEZOCHT WORDEN , VAN DE HEREN

  die ons vertelden, dat het welvaart zou brengen , weelde, en dat we er beter van zijn geworden !!!

  o.a. de CDA c er Balkenende , die ons ook nog verraden heeft
  en nooit begrepen heeft waar die C voor stond ,
  ik heb altijd gedacht dat je landverrader met een L schreef

  O. ja joohhhh

  De staatsschuld valt ook wel mee zeker,

  wilt u effe uw rekemachine aanzetten , U komt cijfers te kort ,whahahaha

  dus 459.000.000.000 x 2.20371 = 1.011.177.000.000 keiharde nederlandse guldens !!

  dus , als je mensen met dit confronteert , die dan roepen ,

  JA MET DE GEGEVENS VAN NU , HADDEN WE TOEN ……………………….

  Nee , Nee, Nee, ze wilden niet luisteren !!

  HANG THE ASHOLE HIGH

  GR. BOB

  Like

  • exmarineman zegt:

   ook ik heb de petitie ondertekend al was het maar gewoon om een aantal mensen voor het “hekje” te krijgen en dan zien we wel wat er verder van komt. Men heeft toegegeven dat de gulden eigenlijk minstens zo’n 10% te laag is gewaardeerd bij de omwisseling dus rekent u maar uit wat het per maand en de afgelopen 10 jaar heeft gekost. En dan heb ik het alleen over de maandelijkse inkomsten. Als je bruto-salaris bij de omwisseling Nfl 5.000,00 was dan is het tegen 2,20371 € 2.268,90 per maand. Over 10 jaar dus 120*2268,90 is € 272.268,12. Bij een omrekeningskoers van 1,98334 dan ziet het plaatje er als volgt uit Nfl 5.000,00 / 1,98334 = € 2521,00 * 120 = € 302520,00. In 10 jaar dus een verschil van € 30.252,00 (afgerond). Dat zijn dus ongeveer Nfl 60.000. En daar blijft het dus niet bij want het geldt voor alle artikelen die je koopt. spaargeld, (opgebouwd) pensioenrechten/AOW, salarisverhogingen, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering niet meegerekend.
   Over 20 jaar kom je dan dus uit op ruim € 60.000 of ruime Nfl 120.000.

   Like

   • bobzelf zegt:

    OP DE SCHOUDERS !! en uitstekende uitleg ,

    en dat maal 16.000.000 inwoners,

    DUS DE GROTE DIEFSTAL VAN DE LAATSTE 200 JAAR !!

    DUS DAAR MOGEN WE BIJ DIE LACHEBEK , DAT GEBIT BEST WEL VOOR ACHTERIN ZIJN STROT RAMMEN
    \
    GR. BOB

    p.s. leuk die rekesom, moet u proberen aan de hedendaagse kinderen uit te leggen, whahahahah

    die kan je gelijk opsluiten !!

    gr. bob

    Like

   • exmarineman zegt:

    Dank je wel Bob. En die rekensom is nog maar een hele simpele. Maar ja ook (hoofd)rekenen en de Nederlandse taal is sinds de invoering van het nieuwe onderwijssysteem door die PvdA minister naar de verdommenis. De tafel van 13 kunnen ze niet meer opzeggen….daar hebben we toch die calculators voor. Moet je bij de kassa zien, toch schandalig. Maar goed, ben het met je eens en het wordt nu echt tijd om ook echt in opstand te komen. Moet je zien wat ze nou weer flikken daar in Den Haag, Brussel en Frankfort a/M. Obligaties opkopen enz terwijl dat helemaal geen taak is van en voor de ECB, maar stilletjes wordt dat uitgebreid. Daar zitten mensen die vroeger gewerkt hebben bij die (Amerikaanse) grootbanken zoals Goldman Sachs die (mede)veroorzakers zijn van de financiele crisis door het verkopen van die hybride hypotheekpakkettten waar NIEMAND precies van wist wat er in zat en wat de echte waarde was……..En niemand van die kliek is er voor gestraft. Nee de belastingbetaler mocht er voor opkomen en al die banken redden…. En nu gaat de pleuro verder naar beneden tegen de us dollar en men verwacht zelfs lager dan pariteit ($ 0,80). Moet je kijken wat dat gaat kosten en voor gevolgen zal hebben voor de pensioenen……. Knot (DNB) wil al weer méér bevoegdheden aan ECB en Brussel overdragen. Net zoals het stiekem zal gaan het dat Europese leger …… waarvan het doel is om EC/EP meer macht over de landen in de EU te geven, belastingen te kunnen innen (te verhogen)….

    Like

  • Anneke zegt:

   Bob, helemaal gelijk, met de gulden konden wij nog redelijk sparen, na de euro geen dubbeltje meer. Toen de euro net was ingevoerd gingen wij ergens koffie drinken met een appelgebakje erbij, toen ik ging betalen schrok ik mij een hoedje het was bij elkaar
   12,00 euro, dus bijna 25,00 gulden, ik heb gevraagd of dit bedrag wel klopte, of zij misschien waren vergeten dat ik nu in euro’s moet betalen. Nou….het klopte volgens de serveerster, ik was heel boos en heb dat duidelijk laten merken. Daarna heb ik op al mijn boodschappen gelet en inderdaad ik was voor alles veel meer kwijt. Wij weten al heel lang dat de omrekening voor geen meter klopte, maar ja, hoge heren he…..en die weten het…..

   Like

 4. Ad de Koning zegt:

  Heer Bron, ik dacht precies hetzelfde maar heb ook de petitie maar ondertekend meer met de gedachte “niet geschoten is altijd mis” en een beetje reuring over de euro vinden ze altijd wel vervelend

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik heb de petitie ondertekend!

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Nogmaals; geen enkele parlementaire enquête heeft iets opgeleverd.
  Wie iets wil veranderen moet niet mee gaan doen met Haagse spelletjes maar zorgen dat de regering naar je luistert. Zonder op te willen roepen tot geweld, lijkt het me duidelijk dat onze regering te rot is om nog vatbaar te zijn voor verbetering.

  Like

 7. Tekenen die petitie anders zet je maar een kruisje!
  En dat oproepen met geweld is helemaal niet nodig. Er gebeurt al van alles. Er zijn voortekenen van een naderende bevrijding. Hier en daar tref je al parachutisten aan die hun website vanwege de veiligheid door hun eigen kind laten maken. En om mij heen zie ik in duizenden dorpen leuke groepen ontstaan. De Urker Marcheer Vereniging “Hände Hoch” bijvoorbeeld of de Bossche Guillotine Verzorgings Compagnie. Ook zijn de touwen en lesboekjes van “Steken, splitsen en stroppen” niet om aan te slepen als ik de webshops mag geloven. Net als bij alle organismen die door parasitaire indringers worden aangevallen en waarbij een deel van de eigen cellen door mimicry, kameleonisme of broekschijterij zich tegen het eigen organisme richt ontstaan er altijd spontaan tegenkrachten zoals killercellen die vanzelfsprekend voor populisten worden uitgescholden maar toch de grenzen bepalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s