De Duitsers zijn klaar met Griekenland, meerderheid voor ‘Grexit’

Screenshot_69

(Door: Tom Reijner)

De toenemende spanning tussen Griekenland en Duitsland over het Griekse schuldenprobleem heeft effect op de mening van de Duitsers. Een meerderheid vindt dat Griekenland uit de eurozone moet, een vertrek dat wel wordt aangeduid met de term ‘Grexit’.

52 procent van de ondervraagden wil dat de Grieken afscheid nemen van de euro, schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel vrijdag, op basis van een peiling in opdracht van omroep ZDF.

Houding

Dat is een flinke stijging in vergelijking met een peiling in februari. Toen lag dat percentage nog op 41 procent, een minderheid dus. De nieuwe Griekse regering van Syriza-premier Alexis Tsipras krijgt maar weinig lof toegezwaaid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europeanisering, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Duitsers zijn klaar met Griekenland, meerderheid voor ‘Grexit’

 1. Cathja zegt:

  Vandaag las ik het verontrustende bericht dat het einde van de sociale zekerheid van Nederland in zicht komt. De EU wil dat ons hoge niveau van de sociale zekerheid permanent wordt verlaagd om dat van de Zuid-Europese schuldenlanden in stand te houden. Het is al vaak gezegd dat dit er aan zat te komen. Het betekent dat we bijna alle soevereiniteit aan Brussel moeten overdragen. Straks moeten we alles delen met onze Europese ‘broeders en zusters’.
  Dijsselbloem en Juncker zijn al ver gevorderd met de besprekingen hierover, dus het is slechts een kwestie van tijd en we hebben werkelijk NIETS meer te vertellen over wat dan ook.

  Ook het woord ‘Eurobonds’ is weer genoemd. Waar is Merkel op dit moment? We horen of lezen niets meer van haar, maar ik dacht steeds dat zij faliekant tegen die Eurobonds was?! Waarom reageert zij niet?
  Het tij lijkt niet meer te kunnen keren. We zullen meegezogen worden door de plannen en besluiten vanuit Brussel. De zuidelijke lidstaten kunnen in hun handen wrijven. Ik heb begrepen dat Frankrijk blij is met de vergevorderde plannen. Maar wie zal dat verbazen als we denken aan de leeftijd waarop de Fransen met pensioen kunnen gaan? Wij zullen wel door moeten tot 70 jaar, óf tot we het loodje leggen.

  Wat een vreselijk gedrocht is die EU, en wat zijn we destijds belazerd!!!

  Like

 2. Hans zegt:

  Dit is op hansstellingsma herblogd.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  komt gped uit , ik ben de euro en de EU zat
  inclusief Adolfa
  dus kunnen we gelijk , ook er uit stappen dan

  is dat ook maar gelijk geregeld

  whahahahahahaha

  who’s the boss ??? , ja greece whahahahaha

  ja ze brengen de stem van het volk terug

  dat heette sinds 490 bc, Democatie !!!!

  U weet wel ?????????????????

  DE STEM VAN HET VOLK !!!!

  GR. BOB

  Like

 4. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Niet alleen Duitsers maar ook wij hebben langzamerhand genoeg van Hellas.Dat ze ons de naam democratie uitgeleend hebben betekent niet dat ze ook Europeanen zijn.Hun Democratie geldt alleen voor de Hoplieten en hun leiders maar niet voor vreemdelingen, slaven vrouwen ; dus weg er mee. Ze hebben als ik me niet vergis Comunisten aan de macht geholpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s