Het cultureel marxisme is de grootste bedreiging van onze tijd

Screenshot_80

(Door: Sicarius)

Wanneer we aan het marxisme denken, leggen we al snel de verbinding met het communisme en socialisme. De drie ideologieën hebben een zeer belangrijke rol gespeeld gedurende de 20e eeuw. We denken al gauw aan de Sovjet-Unie, de Koude Oorlog, Cuba, Oost-Europa en Noord-Korea. Na de val van het communisme in Europa riep de globale kapitalistische elite de overwinning uit. Ze zou echter niet zegevieren. Het marxisme was niet vernietigd. Sterker nog, het is nooit weg geweest.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Marxisme, meningsdictatuur, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het cultureel marxisme is de grootste bedreiging van onze tijd

 1. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg herblogd.

  Like

 2. Kraftavilqa zegt:

  Na WO II heeft alom denazificatie plaatsgevonden. Dienovereenkomstig had na de koude oorlog alom demarxificatie moeten plaatsvinden helaas is daar tot op heden niets van terecht gekomen. Daardoor blijven door linksisme veroorzaakte problemen als gruwelijke open wonden dooretteren, want de oplossing voor ieder probleem is meer linksisme. Bestrijden van de kwaal met de oorzaak leidt niet tot genezing.

  Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Helemaal waar maar als iemand er dan iets tegen onderneemt op een zeker eiland in een zeker land gaan mensen heel erg huilen..

  Ondertussen worden PVV-ers aangevallen. Ik zeg. die Viking is een held. En laat niemand Anders beweren..

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Tja, ziehier waartoe de PvdA sinds 1968 toe is overgegaan! Overal zitten de RODEN, en overal zitten ze op “sleutelposities”. In de politiek, in de ambtenarij, en in de maatschappelijke organisaties. En daar moeten we tegen vechten? Een schier hopeloze opgave.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Helemaal mee eens; niet vergeten wat hun doel is ; de dictatuur van het proletaariaat. net zo erg als de Islam.Denk aan Stalin,Mao,Castro ,en vele anderen dictatoren.

  Like

 6. Jan zegt:

  Om de linkse bagger van bovenaf te verspreiden werden onzinstudies aan de universiteit geïntroduceerd: vrouwenstudies, homostudies, genderstudies, Amerikanistiek*, islamstudies enz. en recentelijk (overgewaaid uit Amerika) de transgender-idiotie.

  * ‘Tijdens de Master Amerikanistiek wordt bijzondere aandacht besteed aan de Noord-Amerikaanse multiculturele samenleving en de manier waarop die fungeert als spiegel en vergrootglas van onze eigen samenleving.’
  http://www.tkmst.nl/opleidingen/opleiding/21095/amerikanistiek.html

  (Ik ben er heilig van overtuigd dat links volk tegen de muur hoort)

  Like

 7. Jan zegt:

  Direct er mee te maken: waarom moderne kunst lelijk is

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Elke vorm van Marxisme, ook het culturele marxisme, gedijt alleen in een samenleving waarvan bepaalde aspecten als ècht, maar dan ook ècht ongewenst worden geacht. In Rusland kon het economische marxisme ontvlammen door de onvoorstelbare armoede en gebrek onder grote lagen van de bevolking. Het had dus wel degelijk een reden, die echter niet ( voldoende) oversloeg op het westelijk deel van Europa doordat de situatie daar nèt niet als prangend genoeg ervaren werd. Dat het cultureel marxisme in de jaren ’60-’70 wèl insloeg, moet om diezelfde reden gebeurd zijn. En dat was ook zo; dat kan ik mede beamen:
  De traditionele verhoudingen lagen eenvoudigweg té vast: Overheid, kerk, ouders en verdere opvoeders -in die volgorde- drukten hun stempel op de samenleving en kinderen -jongeren- uit welke sociale laag van de samenleving dan ook, bungelden allemaal onder aan de pikorde. Voor kinderen werd, als het goed was, ‘gezorgd,’ maar respect voor de eigenheid van het kind ontbrak, niet zelden ook nadat het meerderjarig was geworden, althans in de eigen familiekring, waarbinnen de oudere generatie haar gezag mentaal niet kon/wilde opgeven. Dat dàt op een gegeven moment schrééuwt om culturele revolutie (niet in de zin van Mao, uiteraard) behoeft geen betoog.
  Maar net zoals de economische revolutie in Rusland haar doel voorbijschoot, met alle gevolgen van dien, heeft de culturele revolutie dat thàns gedaan.
  En nu maar zien, dat de klok op cruciále punten weer teruggedraaid kan worden. Dat dit zo ’n moeilijk, bijna onmogelijk proces is, ligt ‘m hieraan, dat dit ècht alleen op dé punten zou moeten gebeuren en niet op àlle, terwijl alles inmiddels wèl met elkaar verstrengeld lijkt te zijn.
  Het ontwarren wordt aldus tot een schijnbaar ondoenlijk karwei, dat alleen kans van slagen heeft met eindeloos veel tijd en geduld……die ons hopelijk niet ontbreekt.

  Like

 9. Theo Prinse zegt:

  Dit artikel van Sicarius – het latijnse woord voor assassin of sluipmoordenaar – gaat over de Frankfurter Schule Gramsci, cultureel marxisme, cultuur relativisme en vermijd om de islam als de grootste vijand te duiden. “Het cultureel marxisme (of progressivisme) heeft als doel traditionele waarden af te breken. De ideologie (van het cultuur marxisme) staat (volgens Sicarius) lijnrecht tegenover het kapitalisme (monopoly or venture innovatie ?) het christendom (katholiek, protestants ?), de traditionele familie en het nationalisme (socialistisch ?). Verder heeft het de hippiecultuur (psygedelic scene), het cultuurrelativisme en de seksuele revolutie sterk beïnvloed.” Maar omdat het cultuur relativisme de islam niet afbreekt is de kritiek van Sicarius op het cultureel marxisme slechts een instrument van de rooms katholiek, protestante clerus om zichzelf met de wereld van de islam in de gedeelde suprematie van de geloofswereld te versterken tegen de niet gelovigen en afvalligen. Gramsci werd voorafgegaan door: het “Rerum novarum (from its first two words, Latin for “of revolutionary change”, or Rights and Duties of Capital and Labor. It is an encyclical issued by Pope Leo XIII on 15 May 1891. It was an open letter, passed to all Catholic bishops, that addressed the condition of the working classes. “Rerum Novarum” is considered a foundational text of modern Catholic social teaching. Quadragesimo anno (Latin for “In the 40th Year”) is an encyclical issued by Pope Pius XI on 15 May 1931, 40 years after Leo XIII’s encyclical Rerum novarum. Unlike Leo XIII, who addressed the condition of workers, Pius XI discusses the ethical implications of the social and economic order. He describes the major dangers for human freedom and dignity arising from unrestrained capitalism and totalitarian socialism/communism. He also calls for the reconstruction of the social order based on the principle of solidarity and subsidiarity. The encyclical describes in considerable detail a desired tripartist corporatist social structure in which government, industry, and labor work together in concert as part of a third way between capitalism and communism. Corporatism was widely adopted in the fascist nations of Catholic Europe, including the regimes of António de Oliveira Salazar in Portugal, Benito Mussolini in Italy, Francisco Franco in Spain, and Engelbert Dollfuss in Austria.”
  In 1924 erd het Ottomaanse rijk opgeheven vanwege de collaboratie met de centralen (Duitsland tegen de Britse kolonisator in Arabie) en in 1928 werd de Muslim Brotherhood opgericht door Al Banna. In 1941 omtmoette de groot mufti van Jerusalem Al Hussaini Hitler en richtte een muslim SS divisie op. In 1945 vluchtten duizenden nazi’s in de odessa operation met grote steun van het vaticaan naar Syrie, Irak, Egypte, Argentinie, Urugay en de VS. Verder werd de Nazi variant van de CIA (Gehlen Organisation) omgezet in de hedendaagse Bundesnachrichtendienst. De meeste nazi’s in de politiek etc. bleven gewoon op hun post. In 1950 nam de VS hondereden nazi raketgeleerden (Rudolph, von Braun en de CIA 500 dr. Mengele’s via Paperclip en Monarch op in project MKULTRA. Daar experimenteerden zij met heroine en LSD van Sandoz uit Zwitserland.
  In Nederland werd de protestante V.P.R.O overspoeld met nazi multiple personality disordered powerflower hippies die nu de VPRO bezetten.
  De Katholiek/Protestant Christelijke kerk werken anno 2015 samen met de islam om hun dictatuur van het geloof te vestigen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Feminisme en ijsbergen: een nieuw dieptepunt in de ‘klimaatwetenschap’

  ….
  Waarom wij waarde moeten hechten aan deze ‘wetenschappelijke aanpak’. Hier komt ie:
  “The feminist glaciology framework generates robust analysis of gender, power and epistemologies in dynamic social-ecological systems, thereby leading to more just and equitable science and human-ice interactions.”
  ….
  http://nypost.com/2016/03/08/feminism-and-icebergs-a-new-low-in-climate-science/

  Interactie tussen mensen en ijs! Ik zie het al voor mij ‘gender ijsstudies’:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s