Kloof tussen autochtone Zweden en immigranten wordt groter

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

De afgelopen 20 jaar zijn de tendensen tot segregatie tussen “autochtone” Zweden en immigranten van de tweede generatie volgens een omvangrijk onderzoek toegenomen. Enkele deskundigen gaan uit van een verdere toename, die een “negatief” effect zou kunnen hebben.

Met behulp van een zogenaamde “segregatie-index”, die de mate van de toename van de segregatie toont, onderzocht het dagblad “Dagens Nyheter” samen met het Zweedse Bureau voor de Statistiek de situatie in de 30 grootste gemeenten van het land. Daarbij probeerde men vast te stellen hoe hoog het aandeel van alle immigranten en immigranten van de tweede generatie is, die in de omgeving van de 400 dichtst bij hen gelegen woningen met andere in het buitenland geboren mensen of mensen met in het buitenland geboren ouders deur aan deur wonen.

Daarna wilde men in een tweede stap hetzelfde onderzoek doen bij autochtone Zweden. Het verschil geeft dan de mate van segregatie aan.

“Dat dit cijfer bij immigranten en autochtone Zweden verschillend uitvalt, duidt op een segregatie”, verklaarde de professor in de economie Olaf Ålsund van het Instituut voor de evaluatie van de arbeidsmarkt en de onderwijspolitiek tegenover “Dagens Nyheter”. Het is aangetoond dat dit cijfer in de loop der tijd duidelijk is toegenomen. Het aantal mensen van buitenlandse komaf is in totaal toegenomen en is in gebieden waarin daarvoor al veel immigranten woonden, sterker gestegen.”

In 1991 had deze segregatie-index een waarde van 14% tegenover 22% nu. In Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden, is dit gestegen van 14% naar 25%. En in de op twee na grootste Zweedse stad, Malmö, nam het percentage toe van 16 naar 22%.

Vergeleken met 1991 nam de segregatie in Kristanstad, met meer dan 135.000 inwoners, in Örebro, met ongeveer 140.000 inwoners de op zeven na grootste stad in Zweden en het zuidwestelijke Linköping met zijn ruim 104.000 inwoners het meest toe.

Alleen al in Linköping steeg de segregatie-index ongewoon sterk van 6% in 1991 naar 27% nu.

De drie gemeenten met de sterkste segregatie in het jaar 2013 waren Botkyrka en Södertälje, beide vlakbij Stockholm gelegen, en Kristianstad in het zuiden van het land.

Volgens “Dagens Nyheter houdt dit er verband mee dat de gemeente enerzijds woongebieden met flats heeft gebouwd, waarin een groot aandeel bewoners van vreemde komaf woont, terwijl er tegelijkertijd grote woongebieden met vrijstaande huizen bestaan, die meestal worden bewoond door autochtone Zweden.

Volgens de cultuurgeograaf John Östh van de universiteit van Uppsala zou de segregatie wel degelijk verder kunnen toenemen. “Op de lange termijn zou deze ontwikkeling negatieve gevolgen kunnen hebben”, zei hij tegenover de krant. “Want ze versterkt de segregatie aanzienlijk. Er is sprake van een sterke toestroom van mensen, maar er worden niet voldoende huizen gebouwd. We zijn wellicht zelfs niet eens in staat ze in de scholen te integreren. Ik sta zeer positief tegenover onze immigratiepolitiek, maar we hebben integratieproblemen. De segregatie zal verder toenemen.”

Zweden heeft gemeten aan zijn bevolking het hoogste aantal vluchtelingen opgenomen. Op de tweede plaats volgt Duitsland. In februari riep de VN-commissaris voor vluchtelingen, Antonio Guterres, de EU ertoe op een quotasysteem in te voeren om te verhinderen dat twee landen de belangrijkste last moeten dragen en dat in plaats daarvan de asielzoekers ook door andere EU-landen in een groter aantal worden opgenomen.

Volgens een Ipsos-peiling is de immigratie voor de Zweden, na onderwijskwesties, het belangrijkste thema.

Een vijfde deel van de kiezers verklaarde dat de integratie van de immigranten de grootste sociale uitdaging voor Zweden zou zijn, bleek uit een enquête van “Dagens Nyheter”. In augustus verleden jaar werd slechts 13% van de geënquêteerden de immigratie als het grootste probleem genoemd.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: redactie KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, Roma en Sinti, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Kloof tussen autochtone Zweden en immigranten wordt groter

 1. Jean zegt:

  Europa is wakker aan ’t worden, helaas nog traag maar wel gestaag en dat is positief.
  Europa zal bevrijd woden van die massa vreemdelingen.
  Onder die vreemdelingen zitten er veel die kunnen werken, laten we die naar die eilanden bij Australië sturen om daar te helpen, geen geld sturen maar wel werkkrachten want geld sturen komt toch steeds op de ‘verkeerde’ bankrekeningen..

  Like

  • Fred zegt:

   Uitstekend idee. Als ontwikkelingshulp in plaats van geld, werkkrachten sturen. Er is wellicht een probleem met de bruikbaarheid, want ze kunnen NIKS, maar soit. Een kniesoor die daar op let.

   Like

 2. windwens zegt:

  Het is toch wel opmerkelijk dat een jaar na de verkiezingen in Zweden men er plots wakker wordt, en men vindt dat er segregatie plaats vindt terwijl dit als vanaf het moment dat de vreemdeling binnen komt het antwoord is op zijn nieuwe plek. Niet intergeren maar segregeren tevens is het al jaren bekend dat de Zweden langs de vreemdeling heen leeft. De overheid ook daar heeft dit willens en wetens laten gebeuren, nu Europa in opstand komt moeten ze wel onderkennen dat er problemen zijn.

  Like

 3. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg herblogd.

  Like

 4. tijluylenspiegel zegt:

  Men zou niet moeten kijken hoe de instroom te verdelen maar hoe de instroom te beperken of, liever nog, te stoppen en een begin te maken met remigratie.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Eerst moeten de Zweden de Marxisten kwijt als ze hun stem wil laten horen.

  Like

 6. Tempelier zegt:

  Volgens de cultuurgeograaf John Östh van de universiteit van Uppsala zou de segregatie wel degelijk verder kunnen toenemen.Er is sprake van een sterke toestroom van mensen, maar er worden niet voldoende huizen gebouwd.
  Maar natuurlijk het ligt aan het feit dat ze niet genoeg huizen bouwen. Het ligt aan de Zweden die een eigen huis hebben, maar het ligt natuurlijk niet aan de cultuur die al die vreemdelingen mee brengen en aan vast houden .En als slot geeft hij deze opmerking: Ik sta zeer positief tegenover onze immigratiepolitiek. Tja niet meer te helpen die mensen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s