Palestijnse mensenrechtenschendingen ontmaskerd

Screenshot_11

(Door: David Lazarus – Vertaling: E.J. Bron)

Het Instituut voor Gerechtigheid in Jeruzalem (JIJ) heeft een rapport gepubliceerd dat de verwoestende schendingen van de mensenrechten door de Palestijnse Autoriteit (PA) ontmaskert. Tot nu toe is het de PA door middel van censuur en intimidatie van journalisten gelukt dat er geen omvangrijk beeld van haar schendingen van de mensenrechten werd gepubliceerd, en heeft daarmee de blik op het leed van de eigen bevolking bijna onmogelijk gemaakt.

Onderzoekers van het JIJ hebben het misbruik van de Palestijnse burgers door hun eigen regering gedocumenteerd. “Treurig genoeg is het Palestijnse volk het slachtoffer van verschillende en zwaarwegende schendingen van hun mensenrechten – niet zozeer door Israëli´s, maar door zijn eigen leiders”, vat het rapport samen.

Aangevoerd door de advocaat Calev Myers, een Israëlische deskundige op het gebied van de mensenrechten, die ook veel gedaan heeft voor de Messiaans-joodse gemeenschap in het land, heeft het JIJ een rapport van 57 pagina´s gemaakt, waarin de schendingen van de mensenrechten op de “Westelijke Jordaanoever” en in Gaza belicht worden. Daarbij komen nog 32 pagina´s die zich bezighouden met de ontbrekende religieuze vrijheid in deze gebieden. Het doel van het rapport is om de VS en Europa er van te overtuigen hun enorme sommen geld voor de Palestijnse leiders te koppelen aan de voorwaarde dat deze de burgerrechten van hun burgers garanderen.

Ondanks de onmenselijke behandeling van hun eigen mensen krijgt de PA 15 maal zoveel geld als Europa in het kader van het Marshall-plan na de Tweede Wereldoorlog heeft gekregen”, staat er in het rapport.

Hier zijn enkele voorbeelden van de schendingen van de mensenrechten uit verschillende categorieën, die in het rapport te vinden zijn:

Willekeurige arrestaties: In het jaar 2012 heeft de onafhankelijke Commissie voor Mensenrechten (ICHR) klachten over meer dan 1000 arrestaties op de “Westelijke Jordaanoever” ontvangen en meer dan 750 uit Gaza. De meeste gearresteerde personen waren journalisten, leraren, professoren, studenten en imams, die de regering tegenspraken.

Illegale executies: In het jaar 2014, nadat bij een Israëlische luchtaanval drie hoge Hamas-leden werden gedood, heeft Hamas snel haar eigen bevolking bestraft en 25 mensen wegens vermeende spionage terechtgesteld. Deze executies werden door gemaskerde mannen met pistolen in openbare parken en op openbare pleinen uitgevoerd.

Marteling en onmenselijke behandeling: Burgers, die ervan “verdacht” worden tegen de regering te zijn, worden met stokken en elektriciteitskabels geslagen. Hun armen worden op hun rug vastgebonden, waaraan ze omhoog getrokken worden, totdat hun schouders uit de kom zijn.

Excessief geweld tegen vreedzame demonstranten: In plaats van hen vreedzaam te laten demonstreren, wordt bij demonstraties regelmatig gebruik gemaakt van knuppels, vuisten of het vernielen van de uitrusting van journalisten. Bovendien vallen politieagenten in burger vrouwelijke demonstranten lastig en komt het tot seksuele overvallen.

Godsdienstvrijheid en rechten van minderheden: Leden van Hamas hebben een boekwinkel in brand gestoken van de Bible Society en lader de winkeleigenaar ontvoerd. Zijn mishandelde lichaam werd in een nabijgelegen veld gevonden.

Vrijheid van vergadering: Geheel in de geest van Hamas heeft een gemaskerde en gewapende man in mei 2010 een zomerkamp van de VN in Gaza aangevallen, omdat daar “immorele waarden” zouden worden onderwezen.

Persvrijheid: Op 26 maart 2012 heeft de Palestijnse Autoriteit Yusuf al-Shayeb gearresteerd, nadat hij een artikel had geschreven dat de Palestijnse regering beschuldigde van corruptie, spionage en vriendjespolitiek.

Vrouwenrechten: Er vinden talrijke schendingen van mensenrechten tegen vrouwen plaats: voor overtredingen zoals onfatsoenlijke kleding, seks buiten het huwelijk of de wens om te trouwen of zich te laten scheiden, worden als straf zogenaamde “eermoorden” uitgevoerd.

Kinderrechten: De opvoeding van de kinderen om zichzelf op te blazen, kindsoldaat te worden of te dienen als menselijk schild wordt op de radio, de televisie, in schoolboeken, kranten en door de Palestijnse politici gepropageerd en is de belangrijkste factor dat er kinderen opgroeien die terrorist willen worden. Zulke praktijken zijn de meest grove vorm van kindermishandeling, omdat zij een rechtstreekse weg naar de gevangenis of een vroege dood vormen.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, Censuur, Desinformatie, EUSSR, Fatah, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Palestijnse mensenrechtenschendingen ontmaskerd

 1. BertG. zegt:

  Goed om het even op een rijtje te zetten, maar ik lees niks nieuws wat ik hier nog niet gelezen heb.
  Als overzicht is dit wel handig.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Wat zit erachter, dat de EU die miljarden die kant uit stuurt? Ze weten het daar ook. Ze doen het dus opzettelijk. Het “wir haben es nicht gewusst” is een gore leugen als ze daarmee nog durven te komen.

  Like

 3. windwens zegt:

  Volgens van Agt zal dit nooit een objectief rapport zijn.
  Of het rapport het NOS journaal zal halen? vast niet. Zeker niet als de Islam achterban van de NOS hierdoor op de ziel zou kunnen worden getrapt. Anderzijds is het verwerpelijk om de gehele Nederlandse bevolking te verstoken van de waarheid omtrent de Palestijnse Leiders. Tenslotte gaat ons zuur verdiende belastinggeld daar naar toe. Het dragen van kleding gemaakt door kinderhandjes is affreus, maar deze praktijken kunnen wel door de linkse beugel.

  Like

 4. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg herblogd.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Schendingen? hoe zo dat? het is toch ter verbetering van de Islam zo als het door Nabi Mohammed in de preek in Medina heeft verorderd.

  Like

  • lucky bee zegt:

   De Jahilia tijd perk is daar mee beeindt. Jahilia komt van Abu Jahial een oom van Mohammed die hij in de slacht van Bader heeft gedood.

   Like

   • BertG. zegt:

    En waarom is dit nuttig dat wij dit ook weten.
    Als ik dit zou willen weten, dan wordt ik wel moslim.

    Dit schijnt vooral iets te zijn wat jou nogal boeit.
    Maar dat kan ook niet anders met je moslim training achter de rug die je gehad hebt.
    En waar het hart van vol is ,daar loopt de mond van over.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s