Tegen Amerikaanse strategie: Spanje roept op tot einde van de confrontatie met Rusland

Screenshot_1

Twee jaar geleden had Rusland de G20-top georganiseerd. Destijds was de relatie tussen de Spaanse minister-president Mariano Rajoy en Kremlin-chef Vladimir Poetin goed

(Vertaling: E.J. Bron)

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García-Margallo heeft zich tijdens een staatsbezoek in Moskou uitgesproken tegen de Rusland-sancties. Deze zouden voor beide partijen schadelijk zijn. Daarvoor hadden ook Hongarije, Italië, Griekenland en Cyprus zich tegen de sancties uitgesproken.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García-Margallo zei na een ontmoeting met zijn Russische ambtscollega Sergej Lavrov dinsdag in Moskou dat het handhaven van de Rusland-sancties of hun opheffing er in principe van zou afhangen “of men zich aan de overeenkomsten betreffende Oekraïne houdt of niet”. De sancties zouden in ieder geval voor geen enkele partij voordelig zijn, citeert de EUObserver García-Margallo.

Bovendien zou er geen behoefte bestaan aan een uitbreiding van de sancties. Want de rebellen in de Oekraïne zouden op grond van het vredesakkoord van Minsk hun zware wapens hebben teruggetrokken. Daarmee zouden ze hebben voldaan aan het akkoord. Dat zou een positieve ontwikkeling zijn. De Eu zou met haar betrekkingen met de Oekraïne ook rekening moeten houden met de belangen van Rusland. García-Margallo voegde er aan toe dat de levensmiddelensancties van het Kremlin schade zouden hebben toegebracht aan de Spaanse economie.

“De sancties hebben veel schade toegebracht aan de Spaanse economie (…). We lijden grote verliezen, vooral in de agrarische sector (…). Ik denk dat we op de een of andere manier in het associatieakkoord tussen de EU en de Oekraïne rekening moeten houden met de belangen van Rusland”, aldus de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gelooft in een revisie van de sancties. “Ik zou de voorkeur geven aan een situatie, waarin iedere lidstaat van de EU zich laat leiden door zijn eigen nationale belangen”, aldus Lavrov. Zo zou Spanje “een langjarige en betrouwbare partner” zijn en de Europees-Russische betrekkingen zouden met de Oekraïne-crisis in een “moeilijke fase” zijn aangeland. Madrid en Moskou willen een bilaterale, de autoriteiten overstijgende, werkgroep in het leven roepen om het internationale terrorisme te bestrijden en de adoptie van Russische kinderen door Spaanse gezinnen te vergemakkelijken.

Daarmee behoort Spanje tot die EU-landen die zich openlijk tegen sancties richten en streven naar een verbetering van de betrekkingen met het Kremlin. In de afgelopen weken had de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, ontmoetingen gehad met de staats- en regeringschefs van Hongarije, Cyprus en Italië, die hun onvrede uitten over de Rusland-sancties van de EU. Maar ook Griekenland is tegen de sancties. De Italiaanse minister-president Matteo Renzi zei tijdens zijn bezoek in Moskou: “De geschiedenis laat ons zien dat het zonder Rusland veel gecompliceerder is om een evenwicht (in internationale crises) te vinden.”

De Russische minister van Landbouw Nicolai Fjodorov had verleden week aangekondigd de levensmiddelensancties voor Griekenland, Cyprus en Hongarije te willen versoepelen. Dat zou echter zo moeten plaatsvinden dat deze landen geen problemen met de EU krijgen. Griekenland heeft enige tijd geleden al aan Moskou om versoepelingen bij de levensmiddelenimport verzocht.

De Amerikanen daarentegen willen precies deze drie landen weer sterker aan de leiband nemen en verhinderen dat de EU in de Rusland-kwestie plotseling verschillende posities vertegenwoordigt. De Amerikaanse staatssecretaris Victoria Nuland wil landen in de EU bezoeken die scherpere sancties tegen Rusland afwijzen. Ze wil naar eigen zeggen “bilaterale gesprekken” voeren om de desbetreffende EU-landen op één lijn te krijgen. Maar in de EU bestaat blijkbaar sowieso geen meerderheid meer voor de Rusland-sancties.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne, Rusland, Spanje, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op Tegen Amerikaanse strategie: Spanje roept op tot einde van de confrontatie met Rusland

 1. Cathja zegt:

  Wanneer stopt de bemoeienis van Amerika nu eens met betrekking tot de sancties tegen Rusland? Amerika zou zich helemaal afzijdig moeten houden en het aan de lidstaten zelf over moeten laten hoe zij tegenover Rusland wensen te staan.
  Van mij mogen alle sancties vandaag nog opgeheven worden. Wie is er beter van geworden? We hadden er nooit aan moeten beginnen. Langs diplomatieke weg had er onderhandeld moeten worden met Putin, áls we ons al zouden mengen in het conflict Rusland/Oekraïne. Beter was het geweest als de EU zich in z’n geheel afzijdig gehouden had, maar de VS drong aan op sancties, en de brave EU voldeed daaraan.

  Het wordt tijd dat we ons eens onafhankelijker van de VS gaan opstellen. En laten we voorál het vrijhandelsverdrag met de VS niet ondertekenen, want op die manier houdt Amerika ons in de greep. De belangen voor Amerika zijn groot, maar wij krijgen een hoop rotzooi op ons bord waar we niet op zitten te wachten.

  Like

  • men moet beseffen dat de amerikanen alleen eigen belang dienen,niet zo zeer van de blanke bevolking ,maar van de multi-nationals die niet terug deinzen om de wereld naar de kloten te helpen,zolang zij voordeel hebben.

   Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Het lijkt er op dat Obama weer een mislukking van zijn buitenland beleid tegemoet kan zien.

  Like

 3. Igor zegt:

  Zouden deze lidstaten nu eindelijk doorhebben wat het kost om aan de leiband van de fascisten lovende Victoria Nuland te lopen?

  Like

  • Maria zegt:

   had toch al geschreven paar dagen geleden.
   Tjechië
   Bulgarije ook nu
   Hongarije
   Griekenland
   Servie en andere balkan landen
   Zuiderse landen
   zoveel andere landen op de planeet!

   ze zijn allen wreed wakker geschoten en beseffen wie de oorlogszuchtige is, de VS en EU
   Iedereen die hersenen heeft beseft maar al te goed wat er aan de gaande is in Oekraine en op de planeet!
   Het is het westen dat uiteindelijk volledig ten onder gaat gaan op dubbele wijze,
   door de islam en door hun lachwekkende oorlog die ze zoeken en oh zo gaan verliezen tegen Rusland, de zuiderse landen hebben helemaal geen zin in oorlog
   die zijn al helemaal kapot gemaakt door de EU die hebben andere zorgen!
   Het is hier aan het verzuipen met alles en iedereen erin.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Maar dat gaat niet lukken, het schrappen van de sancties. Want dat komt de FÜHRER Juncker van de EUSSR niet uit. En ook OBAMA- de moslim- wenst dat de sancties blijven bestaan. Hij laat Europa “de kastanjes”, uit het vuur halen.

  Like

 5. Breget zegt:

  De Amerikaanse strategie is OORLOG in het belang van Obama’s heilige oorlog tegen het westen dan kan de islam verder zegevieren ,eens een moslim altijd een moslim.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Hebben de Spanjaarden dan het recht om de Amerikaanse buitenlandse politiek te beinfvloeden?

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik ban alweer in Quarentainne

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucky Bee: 16.37. uur. Dat begrijp ik niet van U Lucky. Het ene moment bent U helder, en het andere moment spreekt U in raadsels.

   Like

   • harry zegt:

    Zo begint Alzheimer altijd , Tom . In vlagen !
    En wou ie nou maar eens één keertje luisteren , het lijkt wel een autist , je krijgt geen contact . Contact-gestoord zeg maar .
    Mogelijk ook zonder “contact”.
    Zoals ik al eens schreef , hij dondert een steen in een vijver en gaat achter een struik af zitten wachten wat er gebeurt . En morgen opnieuw . En weer . En nog eens .
    Ik word ook een beetje gek van die man .
    Zo wordt Alzheimer nog een soort besmettelijk .

    Respect voor het geduld van dhr Bron .

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Tom. In “Quarantaine geband zijn” betekent voor lucy bee dat hij weer eens (om het maar in de Bijbelse termen van good old lucky te zeggen) door de banbliksem van de Heer Bron getroffen is.

    Like

 8. alidas1 zegt:

  Tom hendrix hij doet geen kwaad ik denk dat hij het Nederlands niet goed onder de knie heeft

  Like

 9. windwens zegt:

  Van meet af aan is het een schijnvertoning om Rusland in de ban te doen. Al sinds jaar en dag ligt er een Amerikaans plan klaar om de Oekraïne van Rusland los te weken. Bush heeft zijn handen hier niet aan willen branden, maar moslim Obama zag zijn kans schoon om kleine Poetin de anti islam gabber eens lekker te kleineren. Hij was maar wat blij met de geboden kans zich te mengen in Oost Europese politiek, terwijl er geen enkel Oekraïne leider hierom gevraagd heeft. De cv maker Timmer dinges zag zijn kans schoon om de beste papieren binnen te halen om bij Merkel in het gevlei te komen, terwijl deze de keutel toch al aardig heeft in getrokken en mr Obama niet helemaal vrij spel gaf met zijn inmenging in Europese politiek. Dit geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk de Europese eenwording eigenlijk is voor individuele lidstaten zowel economisch als in het opzicht van veiligheid. Drie gekken waren met Obama samen haast in staat ons in een oorlog te storten.

  Like

 10. Pegidafan zegt:

  Rusland en Poetin zijn ook geen lieverdjes maar in dit geval ben ik het wel met hem eens ,een Krim die weggeven is door een van oorsprong oekrainer , dat is te gek voor woorden . Dat deel hoort bij Rusland , maar het gedeelte van Oekraine waar een meerderheid van Russen woont ,wil nog niet zeggen dat je dat zomaar kan inpikken (anexeren) . Dat is net zo goed niet in de haak als het weggeven van Kosovo aan de Albanesen door het westen.Kosovo was een Serviesche provincie , waar veel Albanesen wonen ,wat niet wil zeggen dat zij recht hebben op dat stuk land .
  Anders kunnen wij ook wel al onze grote steden weggeven.

  Like

  • Igor zegt:

   “Anders kunnen wij ook wel al onze grote steden weggeven.”
   ———-
   Dat is al gebeurd Pegidafan. De moslims vertegenwoordigen nu al meer dan 50% in de Randstad steden maar kunnen nog geen vuist maken, omdat de helft van het broedsel nog minderjarig is.
   Maar vergis je niet, de moslim broedmachines blijven werpen en werpen.
   Totdat ze in de steden een meerderjarige meerderheid vormen en dan…….vul zelf maar in.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s