Vraag Hamas!

Screenshot_9

(Door: Alex Feuerherdt – Vertaling: E.J. Bron)

Hamas had het zich zo mooi voorgesteld: om te laten zien dat ze “geen terreurorganisatie, maar een nationalistische bevrijdingsbeweging is”, zoals haar mediacoördinator Taher al-Nounou op zijn Facebook-pagina schreef, had de Palestijnse Allah-strijderspartij op Twitter vijf dagen lang vragen te beantwoorden die gesteld kunnen worden onder de hashtag #AskHamas (“Vraag Hamas”). Deze imagocampagne diende gericht te zijn op een Europees publiek, en niet toevallig op een moment dat de beslissing dichterbij komt of Hamas op de EU-lijst van terroristische verenigingen blijft staan of er definitief vanaf wordt gehaald. Voor haar online vragenuurtjes maakte de organisatie een Engelstalig Twitter-account aan  (@HamasInfoEn), via welk vooraanstaande Hamas-functionarissen vragen wilden beantwoorden.

Officieel zou de actie afgelopen vrijdag beginnen. Maar daarvoor werd de hashtag #AskHamas al gebruikt, en wel duizenden keren – namelijk door Hamas-tegenstanders. Die namen de naam van de campagne als aanleiding om de terreurbende zowel met scherpe kritiek als bijtende spot te overladen en haar steeds opnieuw aan haar misdaden te herinneren. “Waarom hebben jullie in 2002 in Netanya bij een Paasviering 30 joodse burgers vermoord, waaronder 20 van meer dan 70 jaar oud?”, vroeg bijvoorbeeld de Amerikaanse journalist Jeffrey Goldberg. “Wanneer vindt dit jaar de gay-parade in Gaza plaats?”, schreef de Twitteraar “JayRooTheDee”. “Welke islamitische organisatie biedt de beste ziektekostenverzekering voor haar leden?”, wilde “I Support Israel” weten. En zo ging het monter door:

Hoe voel je je wanneer je leiders zich in een extravagant hotel in Doha verstoppen, terwijl in Gaza de oorlog woedt? – Lahav Harkov  (@LahavHarkov)

Wanneer gaan jullie verkiezingen houden en ermee stoppen jullie politieke tegenstanders te vervolgen? – John Sargeant (@JPSargeant78)

Zet in volgorde van belangrijkheid: 1. Gezondheidswezen 2. Woningbouw 3. Sociale uitkeringen 4. Overwinning op Fatah 5. Tunnels om Joden te doden. – Elder of Ziyon (@elderofziyon)

Wanneer jullie een verzetsbeweging voor Palestijnen zijn, waarom doden jullie dan zoveel Palestijnen? – Silem (@psSilem)

Geloven jullie nog steeds dat de Rotaryclubs stiekem door Joden gecontroleerd worden? – Jeffrey Goldberg  (@JeffreyGoldberg)

Toen jullie afgelopen zomer raketten op Jeruzalem hebben afgevuurd, hebben jullie toen ook geprobeerd de Rotskoepel te raken? – NGO Monitor (ngomonitor)

Waarom hebben jullie op 9 maart 2002 in café Moment mijn vriendinnen Orit Ozarov en Livnat Dvash evenals negen andere onschuldige Israëli´s vermoord? – Marco Sermoneta (@MarcoCSermoneta)

Behoorde het tot jullie plan voor “de bevrijding van Palestina” om deze 13-jarige Arabisch-islamitische Israëli met een raketscherf te raken? – Robert Joffe (@RobertJoffe)

Als er in het bos een boom omvalt en niemand heeft hem horen vallen, is dat dan nog steeds de schuld van Israël? – Robert Joffe  (@RobertJoffe)

Importeren jullie eigenlijk die Israëlische vlaggen die jullie in brand steken? Of naaien jullie die zelf? – Elder of Ziyon (@elderofziyon)

Toen daarna Huda Naim, een vrouwelijke functionaris van Hamas, het propaganda-account overnam, om als eerste vragen de beantwoorden in de zin van de radicaalislamitische partij, was de campagne #AskHamas al lang door critici van de organisatie gekaapt. Er zijn inmiddels al meer dan 120.000 tweets via deze hashtag, de overgrote meerderheid gericht tegen Hamas. Voor de antisemitische terreurorganisatie is dit een eersterangs social media ramp, ook al wordt de actie voortgezet. “De campagne schijnt een heel slecht idee te zijn”, spotte de journalist Yair Rosenberg dan ook: “zijn jullie er heel zeker van dat diegenen die deze campagne heeft georganiseerd geen spion van de Mossad is? Ik zeg het alleen maar even.”

Screenshot_8

Bron:
http://lizaswelt.net
Auteur: Alex Feuerherdt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vraag Hamas!

 1. lucky bee zegt:

  Hamas is en was een terruer otrganisatie.Om Israel te vernietigen.

  Like

 2. Het is natuurlijk allemaal een Zionistisch complot. Een Amerikaans fbi opzetje…. LOL 😂

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. Jan zegt:

  Beroepsantisemiet Heijmans windt zich weer eens op over dezelfde vragen in NRC-Handelsblad in een artikel van Pim van den Dool die hij beticht van leugens, wat in het geval van de Slijpsteen van de Geest dus de waarheid is:

  NRC-Handelsblad gaat op de hasbara-toer

  Van den Dool geeft daar zelf een voorbeeld van door te schrijven dat Hamas zich vorig jaar zomer ”weer profileerde met raketbeschietingen die leidden tot het uitbreken van een nieuwe oorlog tussen Hamas en Israël in Gaza”.
  Deze voorstelling van zaken is namelijk geheel onjuist. De waarheid was precies andersom.

  En de ”leuke” grap om te vragen of wapens in het ziekenhuis beter op de afdeling radiologie dan wel bij kindergeneeskunde kunnen worden verstopt, is ronduit schandalig, gezien het feit dat Israel zowel in 2009 als in 2104 ziekenhuizen en klinieken heeft aangevallen en vernield, zonder dat ooit maar een spoor van bewijs is gevonden voor de steeds herhaalde beschuldiging dat er wapens in waren opgeslagen.

  http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2015/03/nrc-gaat-op-de-hasbara-toer.html

  Hamas Uses Hospitals and Ambulances for Military Purposes
  http://www.idfblog.com/blog/2014/07/28/hamas-uses-hospitals-ambulances-military-purposes/

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ach HAMAS, de VRIENDENCLUB van ” Gekke Gretta”, “Dolle Dries”, ” Het molenpaard Meulenbelt”, en ” Harry-Hamas-Van Bommel (SP)”. Zeg mij wie uw vrienden zijn, dan zeg ik wie U bent!

  Like

 6. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg herblogd.

  Like

 7. baksteen zegt:

  wat een humor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s