EU wil computer als copiloot in de auto

Screenshot_65

(Vertaling: E.J. Bron)

De controlestaat breidt zich uit. Als een beitel vreet hij zich dieper door de huid en de botten van het gevoelsleven van zijn burgers. Regeringen hebben zich tot opportunistische controlefreaks ontwikkeld, die geen gelegenheid voorbij laten gaan om hun micromanagement uit te breiden. Nu denkt de Europese Unie er hardop over na om het verkeer op alle Europese wegen te controleren en om te registreren hoeveel kilometer voertuigen afleggen en hoe lang ze daar over doen.

Dit dient niet alleen ter controle, het is ook een plan voor een alles omvattende wegenbelasting, kortom tolgeld. Iedere chauffeur zou in het vervolg per gereden kilometer betalen. Kunt u zich voorstellen dat na iedere vierde kilometer de teller verspringt?

Dit eist een hoge Europese politicus. Alle Europese voertuigen dienen uitgerust te worden met tolapparaten. De bezitters van voertuigen worden dus gedwongen een computer te installeren, die registreert hoe lang men op de Europese wegen onderweg was en hoever men heeft gereden.

Het zou een ingebouwde belasting zijn en alle tolheffingen binnen de EU zouden in het kader van deze maatregel gelijkgeschakeld worden. De tolhuisjes op de wegen zouden verdwijnen en in plaats daarvan zou via een micromanagement systeem worden afgerekend op basis van rijtijd en/of afgelegde afstand.

De eurocommissaris van Verkeer zegt dat het systeem de afgelegde afstand als maatstaf dient te nemen

Tot de voorstanders van dit plan behoort Violeta Bulc, de eurocommissaris van Verkeer van de Europese Unie. Zij wil bovendien een computersysteem dat zo efficiënt mogelijk is. De EU-reguleringen zouden “de autorijders belasten” en tegelijkertijd “hun mobiliteit beperken”, aldus Bulc.

Zij zet zich in voor een plan waarbij afgerekend wordt op kilometers en niet op tijd. Om overbodig benzineverbruik te minimaliseren, dienen er bovendien methodes ontwikkeld te worden die de maximum snelheid verminderen.

Bulc is tegen een afrekening op tijd, omdat zij vreest op die manier de autorijders te verleiden tot hard rijden. Ze beschouwt het als veiliger en efficiënter om hen per afgelegde kilometer te laten betalen.

Maar om het even van welke variant zij voorstander is – het plan om in alle voertuigen speciaal een computer te installeren, is een duidelijke overtreding van het eigendomsrecht en een schending van de privésfeer.

Bovendien is het opnieuw een poging van de gecentraliseerde regering om de bevolking en haar financiën middels micromanagement te betuttelen.

“Waar je ook vandaan komt, iedereen betaalt alleen maar voor de daadwerkelijk afgelegde afstand en er wordt in heel Europa met een apparaat afgerekend”, zegt Bulc. “Op dit moment onderzoeken we dit idee.”

De eurocommissaris verder:

“Er zijn veel opties; een heffing zou verplichtend kunnen zijn, maar evengoed is het mogelijk dat zij optioneel is, dus dat de landen zelf beslissen of en op welke wegen zij een kilometerafhankelijke wegenbelasting willen heffen.”

De politica verkeerszaken Jill Seymour van de Britse partij UKIP bekritiseerde het plan om af te rekenen naar afgelegde kilometers uiterst scherp:

“We zien opnieuw hoe de EU zich niets aantrekt van de democratische beslissingen van het Britse volk: een niet gekozen Sloveense bureaucrate uit Brussel kondigt in een interview met een Duitse krant aan dat ze alle Britse autorijders ertoe wil dwingen om een computer in hun auto´s te laten inbouwen, die dan alle gereden kilometers telt.”

Seymour verder:

“Aan Groot-Brittannië wordt een EU-maatregel opgedrongen, waarbij eurocommissaris Bulc alle autorijders ertoe verplicht om te betalen voor het gebruik van de eigen wegen. En het geld stroomt rechtstreeks naar Brussel.”

Dat zou in drie opzichten kwaad bloed zetten, zei Seymour:

“Ten eerste zou daarmee aan tientallen miljoenen Britse burgers een belasting worden opgelegd zonder dat dit de instemming heeft van het Britse parlement of door dit parlement gecontroleerd wordt. Ten tweede zou het geld niet naar het Britse ministerie van Financiën gaan, maan naar de bureaucraten in Brussel, die daarna ondemocratisch beslissen hoe het geld voor hun eigen Europese wegenbouwplannen gebruikt zou worden. Ten derde is het voorstel om ieder Brits voertuig met een hightech computer uit te rusten een schending van de privésfeer, die wij niet kunnen dulden.”

Bron:
http://info.kopp-verlag.de

Bronnen oorspronkelijke artikelen:
www.naturalnews.com
www.breitbart.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Brussel, Elite, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, politici, Privacy, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op EU wil computer als copiloot in de auto

 1. Sjaak zegt:

  En ik denk er hardop over na om de
  Europese Unie uit het verkeer te trekken !
  OVERBETAALDE-ONODIGE- ZETELPOEPERS !

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Ongezien de tering met die domme kut

  Like

 3. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Ik gun haar het eeuwige leven, maar wel elke dag een andere ziekte.

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Och ze zijn zo hard bezig om ons te knevelen, zelfs onder het mom van veiligheid.
  http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5237174/1277202/eu-geeft-groen-licht-voor-112systeem-autos.html

  Like

 5. Cathja zegt:

  Waarom word ik hier nou zo boos over….??

  Like

 6. Jade zegt:

  Fijn voor hun, elke keer dat je te hard rijdt, krijg je
  dan een accept-giro in de bus…

  Like

 7. Jan zegt:

  Best handig want zo kun je de auto op afstand stilzetten als de smog te dicht wordt of teveel fijnstof in de lucht komt. Als dan ook de automobilist een vouwfiets meeneemt zal de gezondheid van deze groep van de bevolking toenemen, wat weer zal leiden tot minder hart- en vaatziekten. De kosten van de ziektekostenverzekering kunnen dan omlaag en het geld dat de automobilist overhoudt kan dan gebruikt worden voor aankopen die hij anders niet kon doen. De economie zal hierbij floreren, de schatkist zal verder gevuld worden zodat wij Griekenland uit hun dal kunnen trekken. Goed idee dus.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Nou moet ik ergens nog blij zijn ook omdat ik om diverse redenen nooit heb kunnen leren autorijden!
  Maar dat is toch wel een héél wrange aanleiding!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Theresa 9:15

   Ja, dit plan is weer zo’n geniepige aanval op de ‘vrije mens’! Men wil ons koste wat het kost óveral in de gaten kunnen houden. Overal dienen we straks voor te betalen, en voor iedere afgelegde kilometer zouden we in feite verantwoording moeten afleggen.
   Ik zie dit nog niet zeer binnenkort gebeuren, maar de toon (die vreselijk verkeerde toon!) is wel gezet. Het geeft aan wat er in de zieke breinen van die mensen leeft. Het alles onder controle willen houden is kennelijk zó sterk, dat men zich niet meer afvraagt of hun plannen de privélevens van mensen wel voldoende waarborgen.
   Oh, wat haat ik die vreselijke EU! En wat haat ik degenen die ons er tegen onze wil in hebben ingeluisd!
   Het is me opgevallen dat de laatste tijd steeds meer zaken versneld worden doorgedrukt. Het lijkt wel alsof ze bang zijn dat er een stok tussen de spaken wordt gestoken als hun snode plannen te vroeg uitlekken.

   Of ben ik nou zo’n zwartkijkster?

   Like

   • Jade zegt:

    Nee…

    Like

   • Anneke zegt:

    Nee, ik denk er hetzelde over…..en het is mij ook opgevallen dat er de laatste tijd steeds sneller zaken worden doorgedrukt, ik denk dat er toch een opstand moet komen, want Brussel is niet meer te stoppen…..

    Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Ik heb horen verluiden dat er ook wordt nagedacht over een orgatax, een belasting op orgasme, we krijgen dan een chip in je pleziermeter die bij elk orgasme een bedrag van je rekening afschrijft.

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Daar heb ik geen last van ik heb mijn auto allang weggegeven, toen ik het niet meer nodig heb.

  Like

 11. Claudia M. zegt:

  Ik betaal al genoeg belasting voor de auto en er komt zeker geen computer in een bijna 20 jaar oude, edoch in prima staat verkerende en moeder-zij-dank compleet computervrije, auto. Ze kunnen me de boom in, in Brussel. Bij voorkeur een hoge en dan wil uit coulance het touw nog wel leveren!

  Like

 12. Cathja zegt:

  @ paulzwueste 19:07

  🙂

  Like

 13. Avidia zegt:

  In mijn auto komt ook geen computer, en als ik bedreigd word, weet ik wel een mannetje die dat apparaat onklaar maakt, sodemieter toch allemaal op, ik word hier doodziek van, het zijn een stelletje Hitlers die genieten van hun macht, wordt het niet tijd hen die macht te ontnemen? Kom op, allemaal de straat op– ANTI EU, ANTI alle idiote regels, weg met al die mensen, zoek een normale baan. Ik verklaar hierbij ongehoorzaam te zijn, geniet al bij voorbaat.

  Like

 14. Avidia zegt:

  Cathja zegt:
  21 maart 2015 om 23:49
  Ja, lachen he? heerlijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s