Israël: geen plaats voor een linkse ideologie

Screenshot_58

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Het resultaat van de verkiezingen van afgelopen dinsdag is eigenlijk geen spectaculaire verrassing. In Israël is het rechts georiënteerde blok fundamenteel groter dan het linkse kamp in het volk. Dit wordt in het buitenland onderschat en genegeerd. De actuele verkiezingsresultaten hebben de rechtse tot orthodoxe partijen in totaal 57 zetels opgeleverd: Likoed 30, Beit Hajehudi 8, Schass 7, Israel Beteinu 6 en de Verenigde Thorapartij 6. Twee jaar geleden, bij de verkiezingen in 2013, kwamen dezelfde partijen op 61 zetels, vier zetels meer.

De links georiënteerde partijen hebben daarentegen 40 zetels (Arbeiderspartij 24, Jesch Atid 11 en Meretz 5) gekregen, zes zetels minder dan bij de vorige verkiezingen voor de Knesset in het jaar 2013. Samen met het bondgenootschap van Arabische partijen (13 zetels) krijgt het linkse blok in Israël 53 parlementszetels, wat altijd nog minder is dan het rechtse blok.

De meerderheid van de joodse bevolking in het volk is het niet eens met de links georiënteerde politiek en wil geen Palestijnse staat aan zijn zijde hebben. Dat is een te groot risico voor Israëls´s veiligheid en dit hebben de Israëli´s vooral in de politieke ontwikkeling sinds de Akkoorden van Oslo ingezien. Dat kunnen het Westen, de VN, de EU en Washington echter niet velen. In de Palestijnse media werd het verkiezingsresultaat als drama voorgesteld, “Israël heeft voor verovering gekozen”. De Palestijnse chef Mahmoud Abbas maakte duidelijk dat Israël daarmee de vrede begraven heeft en wat betreft Jibril Raschub is “Israël een fascistisch en racistisch volk”.

In de laatste week voor de verkiezingen was bij Netanyahu het kwartje gevallen dat hij agressiever moest optreden, omdat hij anders de verkiezingen zou verliezen. Op het laatste moment haalde hij via ettelijke interviews op de Israëlische radio, die hij daarvoor niet wilde geven, de rechtse kiezers van de kleine rechtse partijen zoals Beit Hajehudi en Israel Beteinu terug in de gelederen van Likoed. Dit verklaart waarom beide partijen ieder vier tot vijf zetels in vergelijking met de vorige verkiezingen in het jaar 2013 hebben verloren. “Bibi heeft vier zetels van ons afgetroggeld”, zei partijvoorzitter Naftali Bennett van Israel Beteinu, die daarom boos is op zijn site, anderzijds echter ook tevreden is met het stabiele rechtse blok.

Netanyahu verbreidde paniek dat Israël in handen van linksen en Arabieren zal vallen als de kiezers niet op de grote partij in het rechtse blok stemmen. Vier uur voor het sluiten van de stembureaus verkondigde Netanyahu via de radio dat de Arabische bevolking in groten getale zou gaan stemmen. Alsof de linksen en de Arabieren de heerschappij over Israël zouden winnen. De rechtse kiezers raakten in paniek en stemden op Netanyahu, hoewel deze vanwege zijn passieve maatschappijpolitiek niet populair is in het volk. “Weliswaar houden de rechtse kiezers niet van Netanyahu, maar in het volk zijn ze zijn nog banger voor een links georiënteerde regering”, zei de burgemeester van Lod, de advocaat Yair Ravivo. Dat leidde op het laatste moment tot een ommekeer. De Israëlische media hebben ook al een naam voor de eindsprint: “Netanyahu´s mediablits in de laatste 72 uur.”

Netanyahu werd democratisch gekozen en vertegenwoordigt de meerderheid in Israël. Zijn wantrouwen tegenover de Palestijnen en hun bedoelingen voor een echte vrede met Israël put Netanyahu uit de rechtse meerderheid in het volk. Hij geeft uitdrukking aan hetgeen de meerderheid in Israël denkt en vreest. Daar moet de internationale gemeenschap zich bij neerleggen, of het haar nu bevalt of niet.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Benjamin Netanyahu, democratie, demoniseren, EUSSR, Hypocrisie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Obama, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Verenigde Naties, Volksvijandigheid, VS, Westen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Israël: geen plaats voor een linkse ideologie

 1. Maria zegt:

  ohhhh ik ben ZO BLIJ voor Israël!!!!
  LINKS = NAZII fascistische ideologie = hamas terreur steuners
  Proficiat Israël!!!! stel je voor dat de uitslag anders was…. Waren ze vogels voor de kat!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Niet vreemd: De Israëli ’s zitten dicht bij het vuur -of misschien kun je beter zeggen: Er midden in! Dan realiseer je je eerder, wat nodig is voor de veiligheid: In ieder geval niet het eeuwige water-bij-de-wijn doen van Links.
  Neem nou zo ’n Ari Shavit met zijn pleidooi voor de twee staten-oplossing: Volkomen onverantwoord, natuurlijk! Naïef en onverantwoord!
  De Israëli’s weten dat uit de praktijk, of ze kúnnen dat weten. Het linkse gedachtengoed in Israël is daarom nog meer dan in het westen een kwestie van wel kúnnen, maar niet wíllen weten.
  Dat zulke linkse Israëli ’s er desondanks ook nog zijn is daarom op zichzelf al verwonderlijk genoeg.

  Like

 3. Breget zegt:

  Links heeft de afgelopen jaren niet veel geleerd lopen nog steeds richting slachtbank,wie vertrouwd er nu een Palestijn met zijn vrienden

  Like

 4. dgneree zegt:

  Bij de NOS natuurlijk alleen maar gejammer vanuit links en hoe slecht het allemaal voor Israël is

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  In het Westen heeft links alles vergiftigd met haar propaganda. Aan Bibi de schone taak om Israel voor eeuwig voor rechts te claimen. Bibi moet links blijven benoemen voor wat ze zijn.. Volks vijandige communisten.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Vreemd he, dat fascisten altijd anderen betichten van fascisme !

  Like

  • koddebeier zegt:

   En fascisme is toch echt links en niet rechts !!

   Like

   • Maria zegt:

    psychologie: je verwijt een ander wat je zelf bent!
    Links = Nazi
    Links was hitler met zijn socialismus en niet rechts, hebben ze uitgevonden na WOII om een ander de schuld te geven!

    Like

   • Igor zegt:

    Dankzij de socialistisch fascistische Hitler, die dit in NL ingevoerd heeft, zitten wij hier nog steeds opgescheept met de fokpremie (kinderbijslag), waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt, door de mobiele baarmoeders van de islam!!!!
    Het resultaat hiervan zal ons binnenkort treffen als die, de laatste 10 jaar verwekte, moslims de kiesgerechtigde leeftijd hebben bereikt, Dan is het voor de NL autochtoon EINDE OEFENING.
    Voorproefje nu net gehad met dhimmi 66 en de landverrader Pechtold. Kon nu groot worden door zijn pro Turkse en anti genocide en moordenaars verheerlijkende opstelling
    Pechtold gaat letterlijk en figuurlijk over lijken.
    Wat zei die Amsterdamse hoofdcommissaris van Riessen alweer?
    Oh ja, we moeten hem mollen, dus Pechtold dan maar??

    Like

 7. Jan zegt:

  Al dat volk in Sodom en Gomorra (Tel Aviv en Haifa) heeft geen benul van de mensen in de rest van het land. Net Nederland, zelfde scheidslijn, zelfde malloten en verraders van het land.

  Like

 8. Jan zegt:

  De overwinning is binnen maar direct wordt weer gewerkt aan zelfdestructie:

  Israel Lets 1,000 Tons of Cement Into Gaza
  Largest load of building materials since Hamas’s war let in under Qatar funding, despite evidence materials used to rebuild terror tunnels.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/192893

  Daarom had ik een tweede Kahane willen zien op de plek waar nu Netanyahu zit.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Alleen in Israrel heeft de God van Abraham gewonnen; maar jammer genoeg niet hier bij ons. Hier hebben voor al de Goddeloze verraders gewonnen ondanks de verliezen van VVD en de PvdA.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s