PETITIE!: Geen antisemitisme bij Veiligheid en Justitie!

Screenshot_60

Op 12 augustus 2014 twitterde Yasmina Haifi, PvdA-ambtenaar op het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het volgende: “Isis heeft niets met islam te maken… is vooropgezet plan van zionisten die bewust islam willen zwartmaken” (sic).

Haifi werkte onder meer als projectleider bij het Nationaal Cyber Security Centrum. Er werd toentertijd met grote verontwaardiging op haar uitspraak gereageerd. Zowel Lodewijk Asscher (Binnenlandse Zaken, PvdA) als Ivo Opstelten, voormalig minister van Veiligheid en Justitie (VVD) spraken er schande van. Desondanks gaf Haifi in een interview met Radio 1 dezelfde dag aan dat zij niet bereid was deze uitspraak terug te nemen: “Ik heb de vrijheid genomen me te uiten en kennelijk moet ik daar voor boeten. Ik zou niet weten waarom ik er afstand van zou moeten nemen. Dit is wat ik vind.”

Maar nu heeft Job Cohen, oud-burgemeester van Amsterdam (PvdA) en hoofd van de adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren, geoordeeld dat deze tweet niet voldoende reden vormt voor ontslag. Volgens hem is de tweet is enkel een “milde vorm van plichtsverzuim” in plaats van een grove, zeer antisemitische uitlating waarvan Haifi tot op de dag van vandaag nooit heeft toegegeven dat hij niet klopt. Is het terecht dat Job Cohen als PvdA-lid oordeelt over een voormalig partijgenoot? Zijn dit soort uitspraken überhaupt te vergeven wanneer het een ambtenaar op het Ministerie van Veiligheid en Justitie betreft?

Als reactie op de uitspraak van de commissie-Cohen pleiten wij vóór het ontslag van Yasmina Haifi. Het gedogen van antisemitisme op het Ministerie van Veiligheid en Justitie is niet alleen gevaarlijk, maar geeft ook blijk van een groot moreel faillissement. Wij vragen u deze petitie te tekenen wanneer u vindt dat Jodenhaters geen plaats verdienen in het Nederlands bestuur.

Teken hier de petitie!

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, demoniseren, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, PvdA, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op PETITIE!: Geen antisemitisme bij Veiligheid en Justitie!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Getekend.

  Like

 2. Jean zegt:

  En….loopt die mosseltroela nog vrij op Nederlands grondgebied?

  Like

 3. Abeja zegt:

  Getekend!

  Like

 4. anoname zegt:

  Dat ze zei dat de zionisten het hebben opgezet, dat stoort me niet.
  Zou ik ook doen als ik Israël was.
  Net zoals Israël er uiteindelijk (hopelijk) baat bij zal hebben,
  als de Europeanen eindelijk het ware gezicht van de islam durven te herkennen.

  Dat ze zei dat het niets met de islam te maken heeft…
  DAAR stoor ik me ontzettend aan!!!
  Wie die carnavalsvereniging heeft opgezet doet er in principe niet toe.
  wat duidelijk is, is dat de moslims in polonaise er achteraan lopen.
  Omdat ISIS het ware gezicht van de islam vertoont!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Is getekend ! Terwijl Christenen in het midden Oosten omwille van hun geloof vervolgd worden, en aldaar dus geen sikkepit te vertellen hebben, zit er hier in Nederland een Moslima (Yasmina Haifi)op justitie nog wel notabene, die het kwaad van de ISIS teniet wil doen, om de Joden daarvan de schuld te geven. Nederland, het land dat nog rooier geworden is dan Rusland, het land van gekke Henkie, en zijn vriendjes Rutte, Samson, Pechtold, Roemer en Sybrand Buma. Heb ik ze dan allemaal genoemd ? We moeten weer tot de volgende verkiezingen wachten en maar hopen dat de PVV dan een vuist kan maken. Maar dan geen thuisblijvers zoals nu, en ook geen zwevende kiezers, en zeer zeker geen stemfraude graag ! Een intelligente en gewetensvolle kiezer moet maar eens op de PVV stemmen ! Weg met dat rooie gespuis !

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Geen antisemitisme bij Veiligheid en Justitie !! Getekend.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Ondertekend ,voorzien van dit commentaar:

  Ik onderschrijf deze petitie, omdat door de toenemende gedachtenuitwisseling tussen organisaties en personen uit de ‘politiek correcte’ hoek en vertegenwoordigers van bepaalde stromingen in de islam het leefklimaat voor onze Joodse medeburgers en het welzijn van de staat Israël ernstig onder druk zijn komen te staan.
  De Joden behoren tot onze westers georiënteerde wereld en zij hebben recht op een volwaardig bestaan in veiligheid en vrijheid!
  Het is aan de overheid om hiervoor ONVERKORT garant te staan.
  Er mogen geen lieden een betrekking bij onze overheid te hebben die van mening zijn dat de Joden andermaal kunnen worden blootgesteld aan (verbale) agressie, vervolging, belediging en laster.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Uiteraard getekend!

  Like

 9. Sjaak zegt:

  Getekend !

  Like

 10. Jean zegt:

  Islam = achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij.
  Islam = moslims.
  Conclusie: die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij moet uit Europa geflikkerd worden w.w.z. alle mslims de EXIT van Europa wijzen en verplichten deze te nemen binnen de 30 dagen.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Hier nog één!

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Getekend!

  Like

 13. Peter zegt:

  getekend, Job Cohen is gelijk Lodewijk Ascher een verrader van en het Nederlandse volk en van het Joodse volk en die troel moeten ze meteen terugsturen naar marokko, kan ze meteen een paar honderduizend landgenoten mee nemen..

  Like

 14. felix zegt:

  Getekend. (:

  Like

 15. Tempelier zegt:

  Getekend.

  Like

 16. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Wij vragen u deze petitie te tekenen wanneer u vindt dat Jodenhaters geen plaats verdienen in het Nederlands bestuur.”

  Ik heb eraan toegevoegd: Niet alleen in het Nederlandse bestuur: in heel Nederland verdienen ze geen plaats!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 17. Jan zegt:

  Ik dacht dat zij al lang in Paviljoen 7 zat. Die roden zijn ook echt niet te vertrouwen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zij, die in Paviljoen 7 thuishoren, komen er in de regel juist NIET terecht.
   Dat merk je overal: Zowel maatschappelijk als digitaal.

   Like

 18. Bob Fleumer zegt:

  Getekend in hoofdletters, wat een gotspe dat dit soort mens bij de overheid werkt!!

  Like

 19. Eline zegt:

  Getekend.

  Like

 20. Cathja zegt:

  Uit volle overtuiging getekend!

  Like

 21. fleckie zegt:

  ‘Antisemitisme als.. Arabische traditie’, NW.ISR.WEEKBLAD 20.2.2015,….. Ted de Hoog.
  De bestaande. Elatieven denkbeelden over Joden onder moslims hebben ..eeuwenoude wortels.
  Islamitische jongeren proberen hun zelfrespect te redden middels een identiteit die vooral bestaat
  uit het zich afzetten tegen het Westen en’de Joden’.Een gesprek met Arabist Jan Jaap de Ruijter
  over het islamitische antisemitisme………..door de aanslagen in Parys en Kopenhagen en de wandaden van IS staat de islamitische terreur alweer maanden in het centrum v.d.belangstelling en woedt het debat over de toename v.h.antisemitisme met hernieuwde intensiteit .Een grote groep moslims v.d.tweede en derde generatie in Europa zet zich af tegen het Westen en vermoedt
  overal zionistische complotten. Se beruchte tweet van ambtenaar Yasmina HAIFi-IS zou ‘een vooropgezet plan van zionisten”zyn om de islam zwart te maken -liet zien dat zelfs goed geïntegreerde en…hoogopgeleide moslims soms in primitieve theorieen geloven……..Waar komen
  dergelijke ideen vandaan?Is dat de verstrekkende invloed van schotelantennes en het internet?
  Arabist Jan Jaap de Ruiter )Dordrecht ,1959( als universitair docent verbonden aan Tilburg University, gelooft niet dat het verhaal van die invloeden zo simpel .ligt. Hij geldt als een genuanceerde,maar scherp denkende Arabist met een kritische blik op de islam en de Arabische
  wereld. Hij publiceert regelmatig over de islam op sites als THE. POST ON LINE en ZAMAN VANDAAG. ……….IN voorafgaande eeuwen raakten allerlei antisemitische fabeltjes zoals de
  bloedsprookjes ook overal verspreid,hooguit minder snel,dus je kunt dat internet niet van alles e
  schuld geven” zegt e Ruiter van achter zyn bureau in zijn werkkamer in de Tilburgse universiteit.” Het islamitische antisemitisme leunt op een eeuwenoude Europese traditie ,de basis lag er dus al,en daar kwamen in recentere tijden allerlei ontwikkelingen bovenop,zoals het Arabisch nationa-
  lisme van..na…1945, de religieuze herleving vanaf Khomeini’s revolutie in 1979 en het Arabisch.-
  Israelisch conflict”. ……………….STAGNATIE……………….Dat moderne islamitische antisemitisme
  heeft diepe historische wortels,schetst De Ruiter. ” Rond 1300 kregen de conservatieven .in de islamitische wereld de overhand.Hun leuze was :Bila KAYF.’ Vraag niet waarom’. Dat werd de
  Mindset v.d.islamitische samenlevingen en dat betekende het einde van hun bloeiende wetenschappelijke ,culturele tradities.Sommige wetenschappers ontkennen die stagnatie,maar dat IND ik niet nogal geforceerd.Die stagnatie zorgt tot in onze tijd voor vijandigheid tussen de islami-
  tische wereld en het Westen”. ……….De profeet Mohammmed beschouwde zijn leer als het sluitstuk van het monotheïsme . Maar toen hij de JOODSE stammen in Medina wilde uitleggen dat ze weliswaar op de goede weg waren ,maar dat zich bij hem en de ware godsdienst moesten
  aansluiten ,werden zyn avances niet beantwoord. Dat de Joden niet wilden meewerken moet een
  traumatische ervaring voor hem zijn geweest.De koran staat vol verwyzingen naar wat’ de eigenwijsheid v.d.Joden’ wordt genoemd. Dat leidde uiteindelijk tot een bloedige confrontatie met de 3 Joodse stammen.Allah AKBAR, luidt de strijdkreet .letterlijk: ‘Allah is groter’. hierin klinkt een
  concurrentieslag met jodendom en christendom door.Maar het is ook de vloek v.d,laatkomer die je
  hier ziet,de laatkomer die zich moet bewijzen “. De koran vormt tot op heden de schriftuurlijke basis voor de islamitische weerzin tegen de Joden.” Toch konden de Joden in de meeste islamitische regio’s eeuwenlang hun leven leiden,zij het als tweederangsburger met de DHIMMI-
  status-burgers met veel minder rechten, die…torenhoge belastingen moesten betalen .Maar er was althans sprake van een minimale bescherming van
  Ijf en bezittingen.De afkeer v.d.Joden zat diep,maar de paradox is dat z Na de stichting van Israel
  ontstond een giftig mengsel van economische jaloezie politieke rivaliteit en klassiek antisemitische
  gedachtegoed,waarin ook het Europese racisme werd geabsorbeerd. ………Antiemitisme en…..
  heropvoeding. Het antisemitische gedachtegoed is wijdverbreid onder Europese moslims.Daarover is geen twijfel.” Mar het opvallende is dat het jodendom voor de eerste generatie Marokkanen en Turken die naar Nederland kwamen geen issue was,ze kwamen uit
  toen nog ,relatief seculiere staten en hadden geen tijd voor politiek Bij de volgende generaties werd het denken politieker We horen dat het antisemitisme minder zou worden,maar het is de laatste tijd erger geworden”.Wat moet je tegen die ideeen beginnen ? In de media verschijnen
  berichten over scholen waar leerlingen met een islamitische achtergrond antisemitische uitspra-
  ken doen en de Sjoa ontkennen. Hoe ga je daar mee om? ” Iemand de klas uitsturen heeft weinig
  zin ,want aan de input van xenofobische ideeen uit andere bronnen verandert je niets.Je krijgt
  dan het tegenovergestelde effect. Je let in het onderwijs bijvoorbeeld de. Positieve bijdragen
  V.d.joden aan de beschaving benadrukken. “..??….Daarbij komt : bij mijn generatie en bij de vorige zit de Tweede Wereldoorlog in het DNA,mijn eigen moeder las voortdurend boeken over de oorlog.Maar bij de immigranten en hun nazaten was dat niet het geval -de moslima hadden met de Nederlanders geen SHARED STORY.Het o derwisj kan hier hulp bieden. Ik ben het eens met PvdA -KAMERLID …AHMED ..Marcouch ga met die schoolklassen naar Vught of zelfs naar
  Auschwitz.En ook bij ouderen is het nooit te laat voor een heropvoeding .”Ye laat’ dat vind ik defaitisme.Vaak weten jonge moslims overigens heus wel het een en ander over de oorlog en
  AUSCHWITZ. Maar ze wortelen in een andere cultuur en sommigen ,beslist niet allemaal ,hechten meer waarde aan wat zE thuis en via de schotelantenne horen”………..IDENTITEIT……….,
  ” Bij veel jonge Europeanen van islamitische komaf zie je een gevoel van inferioriteit en achterstelling .Ze willen hun zelfrespect. Redden middels een eigen identiteit,en daarom zetten ze
  zich af tegen het Westen en de Joden.Maar je kunt geen identiteit grondvesten op alleen maar ergens tegen zijn.Moslims moeten zich wereldwijd afvragen : wat stelt mijn moslim-zijn voor zonder die afkeer van het Westen? De Koran biedt legio mogelijkheden voor een.positieve identiteit. Het wemelt van woorden als barmhartigheid ‘ meer dan in se Bijbel.Ik denk soms:moslims,hou toch eens op over dat Westen,Er zIt ook zoveel moois in de islam.” …..De Ruiter ziet ook niet alleen problemen in de Arabische wereld.Hij vindt dat er over de Arabische
  Lente die in 2011 begon te snel is geoordeeld Is die mislukt? in Tunesië alvast niet.De Arabische jongeren hebben ,onder meer in Egypte ,een belangrijke rol gespeeld”. ” Ook hij kent de foto’s uit de jaren 50’waarop je vrpuwen in luchtige kleding door Caïro en Damascus Iet lopen.” Die opstandige jongeren van 2011 zijn we nog steeds,en die gaan we zeker terugzien ,over tien ,vijftien jaar,als zij de belangrijke.posities in de samenleving gaan overnemen. In digitale In in die
  luchtige kleding er nog,het borrelt en gist onder de oppervlakte,we gaan meer van hen horen”.
  Weliswaar zijn de meeste terroristen nu moslims,maar uit dat gegeven ,kan niet automatisch worden afgeleid dat de islam in essentie gewelddadig is, zegt De Ruiter.” Elke godsdienst heeft de
  potentie tot geweld,dat toont de geschiedenis aan?Je kunt je afvragen we
  Ke van de twee ,christendom of islam,nu eigenlijk de slechtste track record heeft.In beide godsdiensten vind je ,kernen van geweld,maar pok van vrede. het is maar welke teksten je uit de Koran of de Bijbel pakt en hoe je ze uitlaat.Maar het is natuurlijk naief om te zeggen dat de terreur
  die we nu zien niets met de islam te maken heeft.Zodra religie de wereld wil beheersen ,gaat het
  mis. Religie functioneert alleen goed in een democratie”…………..Terreurdreiging……………De Ruiter maakt zich zorgen over de terreurdreiging .”ook voor Nederland geldt : de vraag is niet of er een aanslag komt,maar wanneer. ik was op een seminar over radicalisering en ik zag bij veel
  mensen angst.En die is terecht ,er lopen heel wat elementen rond met slechte.Plannen.Helaas
  Kun me niet iedereen on de gaten houden in een open samenleving,en angst is bovendien een
  slechte raadgever “. ……….Over de huidige verhouding tussen Joden en moslims in Nl zegt De
  Ruiter : Sommigen vragen zich dan af :moeten wij aan tafel gaan zitten met diezelfde moslims die voor incidenten zorgen ? De problemen lijken schier oplosbaar,maar ik blijf geloven in praten. Hier
  ligt een uitdaging aan de voormannen en vrpuwenv.d.Joodse en islamitische bevolkingsgroepen ” De Ruiter Iet hoe dan ook een toekomst voor Joden on Neserland.” Pveral staan regeringen pal achter de Joden. onze democratieën zijn krachtig genoeg om het islamitische varkentje te wassen,angst mag nooit de bepalende factor zijn.######################################

  de meeste terroristen

  Like

 22. Dirkje zegt:

  Natuurlijk getekend!! 👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s