Waarom de PVV niet de grootste is geworden in de Eerste Kamer

Screenshot_42

(Door: Frank Verhoef)

De PVV stond er zo goed voor in de peilingen, en toch is de partij maar de vijfde van het land geworden. Hoe kan dat?

Zo, de uitslagen van de verkiezingen zijn binnen. En die zien er, eerlijk gezegd, niet goed uit voor de PVV. De uitslag was dramatisch voor Diederik Samsom, maar voor de PVV valt er ook genoeg te klagen. Dit is de uitslag, na 99,3 procent van de getelde stemmen: VVD 13 (-3), CDA 12 (+1), D66 10 (+5), SP 9 (+1), PVV 9 (-1), PvdA 8 (-6), GroenLinks 4 (-1), ChristenUnie 3 (+1), SGP 2 (+1), Partij voor de Dieren 2 (+1), 50Plus 2 (+1).

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

34 reacties op Waarom de PVV niet de grootste is geworden in de Eerste Kamer

 1. Theresa Geissler zegt:

  Frank Verhoef stelt: De PVV-kiezer had gewoon geen zin om naar de stembus te gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen.
  Juist, dat is het precies. Net als bij de Europese Parlementsverkiezingen en zelfs de verkiezingen voor de Gemeenteraad.
  De PVV-kiezer focust zich te veel op de Landelijke verkiezingen.
  Nou wil ik niet zeggen, dat dat een goede zaak is, integendeel, maar het is wel dé verklaring, niet dat de PVV op zichzelf zoveel aanhang zou verliezen.
  Mocht de nood aan de man komen, dan zul je een ander beeld te zien krijgen!

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Gewoon omdat Nederlanders dom zijn, althans diegene die op D 66 en die enge Pechtold hebbent gestemd. Ook hebben de meeste allochtone op die partij gestemd, want in de PVDA hebben ze zich al genoeg in ingewerkt. En zo nemen ze dalijk diverse partijen over, geloof me maar.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  DE reclame voor vooral D66 de Turken partij van Iskandar Pechtold de Emir van Erdogan is massaal ook voor de SP hebben ze behoorlijk veel reclame gemaakt.Egaal waar je kijk zodra je de TV aan zet, zie je de gesichten of van Pechtold of van Roemer.De TVmakers zijn dol op veraders.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Afgezien van mogelijke fraude van deze linkse moslim kontelikkersgezelschap,
  blijft de optie aanslagen inmidden van de bevolking die garandeert ook nog
  naar Nederland zal komen !
  Eerst wanneer bij hun de kogels om de oren vliegen zoals nu in Tunesien, zal
  de lethargiestarre geen einde bij het links gestrikt klompjesvolkje vinden !

  Like

 5. Driek zegt:

  Bedankt, Nederlanders, fijn dat jullie allemaal thuis op de bank zijn gebleven. 49% is komen opdagen. Ik vind dat ze die verkiezingen ongeldig moeten verklaren. Mensen zouden verplicht moeten gaan stemmen, dat is in het verleden ook als eens het geval geweest. Dus niet straks gaan zeuren over al die buitenlanders en de euro en de hoge ziektekostenverzekeringen, want jullie verdienen niet beter. Jullie hebben op D66 gestemd en op de VVD. En op nog een paar van die andere waardeloze kut partijen.

  Nou, beste landgenoten, jullie verdienen dat de grenzen nu wijd opengaan, dat we zoveel mogelijk gelukszoekers opnemen totdat we helemaal uitpuilen en we geen poot meer kunnen verzetten en geen cent meer te makken hebben. Verder door het hele land in ieder dorp en stad een moskee neerzetten en opvangcentra’s. Ook pleit ik voor verplichte opname van een asielzoeker in je huis indien je een kamertje over hebt. Jullie verdienen niet beter. Stelletje domoren.

  Like

  • Vederso zegt:

   En wat zijn nu uw positieve voorstellen opdat we het onheil nog keren? Want dit schiet ook niet op. Verplicht stemmen? U bevindt zich in goed gezelschap; Obama heeft het ook juist voorgesteld.

   Like

   • Vederso zegt:

    Excuses aan Driek. Ik denk dat ik uw teleurstelling begrijp. Die van mij is ook heel groot. Blijkbaar moet eerst nog veel slechter worden voordat het kwartje valt.

    Like

   • Wachteres zegt:

    @Driek en @Vederso

    Dat geldt zowel voor degenen die op de PVV stemmen als voor diegenen die nu nog op de andere partijen stemmen:

    Het kwartje is nog niet gevallen.

    Like

  • Sjaak zegt:

   Helemaal mee eens Driek !
   Maar wel bij de linkse troep
   verplichte opname !
   Ik in ieder geval, knuppel deze
   inkse en deze gelukszoekers er
   persoonlijk uit ! Garandeert !

   Like

  • Willie zegt:

   Driek, je vergeet erbij te vermelden : hun stomme achterlijke kop eraf

   Like

 6. bigljohn zegt:

  Zoals ik al eerder schreef. Die PVV kiezers bleven mogelijk thuis. En wij forummensen, die de grote winst voor de PVV al zagen zitten maar trouw stemmen, om naderhand op onze bek te gaan vallen. En hoe kon de VVD, waar iedereen de laatste twee jaar zo negatief over spreekt, compleet met schandalen, het stemmenverlies deels goedmaken ??? En dan die smerige Pechtold, die verdubbelde zijn stemmen, en was als de ENIGE zeer vaak op de TV te zien met zijn reclame voor D66. In het zadel geholpen door een stelletje louche figuren ? Stembusfraude aangaande de PVV , de VVD, en D66 ??? Alweer krijg ik een nare bijsmaak over deze verkiezingen, net als bij de vorige. Zelfs die rooie stemmenpeiler Maurice de Hond, hij is zo links als de neten, had voor de PVV een flinke winst voorspeld. Neem mij niet kwalijk, maar dit zaakje stinkt behoorlijk ! Ik voel mij als PVV kiezer net als u nu rot, en in het pak genaaid door diegenen die in mijn ogen met de stembusuitslag gerommeld moeten hebben !

  Like

 7. Peterdm zegt:

  Ik ben ook PVV-er. Wat ik minder vond in de campagne van Geert is dat hij zichzelf niet op de PVV lijst heeft gezet. Geert had op plaats 1 moeten staan. Dit heeft zetels gekost. Achteraf was Geert niet blij met zijn “kleine” achteruitgang en gaf de schuld aan de slechte opkomst, en zijn uitspraak dat de VVD 1 miljoen euros in de campange heeft gestopt en de PVV 1000 euro, daar koop je niks voor. Tja, tja. Maar hoe krijg je die 50% die niet zijn gaan stemmen naar de stembus…..daar gaat het om. Geert had moeten zeggen ik breng de BTW terug van 21 naar 12%,en dat levert honderduizend banen op, want weet u nog dat de BTW in 1996 Nederland werd ingevoerd en alle politieke partijen met elkaar eens waren dat er nooit een verhoging (4%laag en 12% hoog in 1996) van BTW kon komen om de begrotingstekort aan te vullen. Pure leugens, al 20 jaar van de VVD, PVDA D66 enz. Nee Geert is veel te zacht eitje die nooit leugens heeft verteld aan de Nederlandse bevolking, zelfs de uitspraak van Beatrix “De leugen regeert” laat Geert koud.
  Rutte ( laat ik het dicht bij huis houden die heeft zeer goed geluisterd naar Beatrix) hij is de super leugenaar van Nederland 1000euro, geen cent naar Griekenland BTW verhogingen enz. enz. maar is gisteren wel de grootste partij geworden.
  Geert Wilders wanneer ga je ook eens beginnen te liegen voor de goodwill vraag ik mij af. Minder,minder,minder werkt niet, grenzen sluiten ook niet. Maar 2000 euro en honderduizenden banen belastingverlagingen dat werkt om vandaaruit dit land te hervormen. Kijk eens naar Griekenland hoe die extreem linkse antisemiet lul aan de macht is gekomen, ok gooi de Grieken maar uit de Euro en al die miljarden Nederlands Tax-poet. Weg is weg.
  Ok Geert jij alleen lukt het niet, ga leden werven. In elke stad en dorp een PVV afdeling daar staat Nederland op te wachten. En vandaar uit minder,minder,minder.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Waanzin. Dat de PVV niet de grootste is geworden is te wijten aan de media. Het anti-PVV-blog de Dagelijkse Standaard inclusief.
  Dat de PVV-stemmer is weggebleven, lijkt wel zo te zijn, maar is een aanname. We zijn niet allemaal wietkwekers uit een trailerpark; we zijn gewoon boze burgers, die verandering willen en heus wel gaan stemmen.
  In Rotterdam is de moslim wel thuisgebleven, dat mag duidelijk zijn.
  Over het verkiezingsfeestje kan ik alleen maar herhalen dat het haatvolk dat bepaalt. De kosten van de beveiliging zijn te hoog en als PVV kun je niet overal terecht, wordt je gewoon geweigerd.
  De PVV heeft een grote trouwe achterban, andere partijen kunnen daar jaloers op zijn.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En zo is dat!

   Like

  • koddebeier zegt:

   Trouw ?????? Henk en Ingrid bleven gewoon thuis op bank met een pilsje en een zak chips……………Jammer gemiste kans !!!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Eh….Koddebeier, ik beschouw mezelf ook als een Ingrid, hoor!

    Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste koddebeier,
    hoe weet u zo zeker dat het H&I thuisbleven?

    Like

   • Toch klopt er iets niet! Alle PVVstemmers die reageerden op Blogs, de sociale media, etc. stonden startklaar! Juist zij zijn ervan overtuigd dat stemmen de enige optie is om het tij te keren. De kreten in de media vóórdat de uitslagen bekend waren, dat de opkomst zo teleurstellend was, leken sterk op een soort “geprogrammeerde voorbode” om de PVV-stemmers te beschuldigen dat zij het hebben laten afweten…

    Like

 9. vanhetgoor zegt:

  Wat de PVV niet geholpen heeft is de uitspraak van Mark Rutte dat moslimstijders met een Nederlands paspoort in Syrië beter in Syrië kunnen sneuvelen dan terugkomen naar Nederland.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Zeer juist vanhetgoor. En dat was met het eerste verkiezingen debat, toen Geert aan bed gekluisterd was wegens griep. Ik schreef na dit debat al; Waarom stond hier geen vervanger, dit gaat veel stemmen kosten ! En juist op dat moment, bij afwezigheid van de PVV, maakte aartsleugenaar Rutte daar misbruik van door een speerpunt van de PVV zich toe te eigenen. Er zijn toch hopelijk genoeg PVV ers die de PVV kunnen vertegenwoordigen bij afwezigheid van Geert Wilders, of heb ik het mis. Of bestaat de PVV alleen maar uit Geert Wilders…..

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, ik had daar in comments eens een kleine gedachtenwisseling over met Martien Pennings en hij verwoordde het ongeveer zo:
    -De leiding in de Pvv is op dit ogenblik te strak.
    -Wilders kiest te veel halvegaren uit als medewerkers.
    -Dan krijg je dus om twee redenen wrijving: Omdat het halvegaren zijn en omdat de leiding te strak is.
    En hoezeer ik de PVV ook toegenegen ben, ik vrees, dat daar toch wel een kern van waarheid in zit, helaas.
    Geert vertrouwt de mensen om hem heen maar weinig zelf toe, zeker niet zo ’n debat.

    Like

 10. Theo Prinse zegt:

  Prima uitslag voor de PVV !. Vraag is wat de politieke voorkeuren zijn (gebleven) voor de VVDers die- na Opstelten en Teeven – de vertrekkende Mark Rutte blijven steunen. Is dat meer defensie uitgaven, pro Atlantisch bondgenootschap, meer bezuinigen, minder ontwikkelingshulp, minder Europa etc ? De overige VVDers hebben veel op D66 gestemd. Dus op een Europees leger, meer Europa, meer geld naar Griekenland, aantasting Nederlandse pensioenfondsen etc. ? Rutte II is nu een bananenrepubliek waar niets meer te kiezen valt. Chavez likt vanuit zijn graf zijn vingers af. Rutte is zetbaasje geworden van Haersma Buma en Pechtold. Hoe lang gaan de VVDers die Rutte nu nog steunen dat blijven pikken. En vooral: wat doet de media zoals de Telegraaf, Elsevier, NRC ermee ? En hoe zullen buitenlandse regeringen, finaciele instellingen etc dit opvatten ? Wie regeert nu Nederland ?
  Rutte is gijzelaar geworden. Rutte zit als een onnozele kermis aap met touwtjes gebonden aan het CDA en D66. GroenLinks heeft voor deze de facto situatie al bedankt. Wie gaat uit Rutte II de stekker trekken ? Een lachende aap is windmolentjes Greenpeacer en pro JSF Samson. Wat zijn de politieke aspiraties van PvdAers die achter Samson en Spekman blijven staan ? De helft van de PvdA achterban stemde SP van Roemer.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  “PVV’ers die zo graag het kabinet hadden willen zien vallen, hadden in groten getale moeten gaan stemmen. Thuisblijven was eigenlijk geen optie. Nu blijft het kabinet misschien nog zitten ook. Teleurstellend.”

  Dit bedoel ik. Maar ook ik sluit niet uit dat er bij het tellen van de stemmen is gefraudeerd.
  Leugenaars en bedrieger schoppen het ver, heel ver…
  Ook met een grote bek bereik je kennelijk meer dan wanneer je zo stilletjes bent als een muis.

  Like

 12. hans zegt:

  Goh, iedereen gelooft het systeem nog!? Ooit van fraude gehoord?

  Like

 13. Anneke zegt:

  Wachteres….Denk eens goed na betreffende het gif…dat de naam draagt: VERKIEZINGS-FRAUDE. “En de burger heeft last van STEMMINGS-WISSELINGEN…schoon genoeg van het eeuwigdurende POLITIEKE BEDROG”. Men heeft gewoon géén animo meer om voor noppes naar het stemhokje te sjokken. De blaren van de afgelopen decennia doen intens veel pijn…Figuurlijke en letterlijke blaren…De schade die wij burgers hebben opgelopen.
  “Als (jonge) weduwe heb ikzelf blijkbaar geen bestaansrecht meer hier in Nederland”. Heb géén inkomsten, geen recht op de zgn. Nabestaande-uitkering. Mijn arbeidsongeschiktheid is in 2009 nietig verklaard, maar op de arbeidsmarkt is géén plaats voor chronisch fysiek beschadigde ‘jonge’ senioren. Onze ruime algemene ontwikkeling telt niet, onze levenservaring op veel maatschappelijke vlakken doet niet ter zake….”Waarom en voor wie, heb ‘k-zelf de kankercellen tot heden overwonnen”??? Een raadsel….een onbeantwoorde vraag.

  Like

 14. alidas1 zegt:

  Het gaat niet om de opkomst het gaat om het stemmen tellen.
  En geloof maar niet dat dat in ieders stemlokaal eerlijk zal zijn gegaan

  Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Nee het stemmen tellen zal zeker niet overal eerlijk zijn gegaan maar om daarmee te frauderen heb je ALLE stemmentellers in dat stembureau nodig. Een of 2 personen gaat dat NIET lukken. Ben zelf al 5x stembureaulid geweest (gisteren weer) dus ik spreek uit ervaring.

   Het is NIET persoonlijk bedoeld maar steeds wanneer ik lees over “fraude” denk ik “ga dan ZELF aanwezig zijn bij het stemmen tellen!!” Dat kost niets, alleen 2 of 3 uurtjes van je tijd: van 21 u t/m alle stemmen zijn geteld, gecontroleerd en de voorzitter de lijsten heeft ingevuld (die hij meteen doorbelt naar de gemeente). Die lijsten EN de stemformulieren blijven allemaal bewaard in het gemeentehuis en wanneer iemand gegronde bezwaren heeft tegen de uitslag, worden de formulieren opnieuw geteld.

   Like

 15. Zilvermeeuw zegt:

  Ik wil hier toch even nuanderen wat ik hierboven lees: dat de PVV-stemmers het hebben laten afweten. Zojuist lees ik onderstaand bericht. Tel daarbij op dat de PVV in Rotterdam de grootste partij is geworden, dan hebben de PVV-ers in Rotterdam het juist NIET laten afweten.
  En alle PVV-stemmers die ik ken (w.o. familie) zijn gisteren allemaal gaan stemmen.

  “In de gemeente Rotterdam lag woensdag het opkomstpercentage bij de Provinciale Statenverkiezingen het laagst. Slechts 35,5 procent van de stemgerechtigden bracht een stem uit.”

  Like

 16. Zilvermeeuw zegt:

  oeps. moest natuurlijk nuanceren zijn.

  Like

 17. Robby E. zegt:

  Ik ga er toch van uit dat de gemiddelde PVV stemmer net zo fanatiek is als ik en de andere PVV stemmers in mijn omgeving, dus denk ik ook aan verkiezingszwendel en niet aan het massaal wegblijven van PVV stemmers!
  Het zal de eerste keer niet wezen.
  Dat de PvdA in 2012 plotseling van 14 zetels in de peilingen naar 38 zetels na de verkiezingen steeg en de PVV 10 zetels moest inleveren zie ik niet als een wonder maar als puur mensenwerk!
  Ook Janmaat is toendertijd belemmerd door bewezen verkiezingsfraude!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s