Wil Washington Israël bestraffen?

Screenshot_5

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel ze dit niet openlijk wil toegeven, schijnt de Amerikaanse regering ontevreden te zijn met de herverkiezing van Benjamin Netanyahu. Er moesten drie dagen voorbijgaan voordat Obama de winnaar van de verkiezingen in Israël had opgebeld om hem te feliciteren. Eerst had alleen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, Netanyahu telefonisch gefeliciteerd met zijn overwinning.

Volgens Amerikaanse media lijkt het erop dat Obama Netanyahu voor diens verkiezingsoverwinning wil bestraffen. De Amerikaanse krant “New York Times” schrijft dat de Amerikaanse regering op dit moment overleg voert om de Palestijnse eisen kracht bij te zetten en de resolutie van de VN-veiligheidsraad te ondersteunen die de grenzen van de Palestijnse staat van 1967 vastlegt. Uit diverse meldingen blijkt dat de Amerikaanse president Barack Obama zeer ontevreden is met Netanyahu´s standpunt geen Palestijnse staat aan de zijde van Israël te dulden.

Ook Netanyahu´s paniekzaaierij tijdens de verkiezingen dat “de Arabieren de stembureaus  bestormen en zijn regering ten val brengen” heeft in Washington voor onvrede gezorgd. Hoewel behalve de geërgerde geluiden uit het Witte Huis ook de nauwe betrekkingen tussen Israël en de VS geprezen worden, voelt men in Jeruzalem wel degelijk de kritiek achter de coulissen. Hoge ambtenaren rondom Obama hebben laten doorschemeren dat Obama zich ergert aan Netanyahu, omdat deze voor de verkiezingen de twee-staten-oplossing heeft opgegeven. Maar juist daarom werd Netanyahu voor de vierde keer tot minister-president van Israël gekozen.

Israël wil een politieke horizon in het Midden-Oosten, en als deze in de verte niet zichtbaar is, kan men daarom Israël geen verwijten maken.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Benjamin Netanyahu, democratie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Obama, Rotzakken, Socialisten, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Wil Washington Israël bestraffen?

 1. Manna zegt:

  EJ,
  update over Richard Jansen. tijdje geleden , maar desalniettemin nieuwswaardig.
  ook onze donaties hebben bijgedragen aan zijn terugkeer. bedankt EJ en vele andere bezoekers van je site.
  en nu maar hopen dat hij er weer volledig bovenop komt. 🙂

  Like

 2. janfreak zegt:

  Dat Obama dwars ligt heeft alleen maar te maken met het feit dat hij een moslim is, zodoende hoort hij per definitie een hekel aan joden te hebben. En dat hij Netanyahu niet mag zal ook wel komen doordat Netanyahu zegt wat hij denkt. Een president van een klein land, hoe durft die zo op te treden tegen de president van de machtige Verenigde Staten. Toen Obama voor het eerst tot president was gekozen dacht ik met een eerlijk iemand te doen hebben, maar nu blijkt dat het gewoon een enorme klootzak is die zonder meer een antisemiet genoemd mag worden.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik sta helemaal achter president Nethanyahu, en ben blij dat hij weer door kan gaan in een nieuwe termijn. Dat Obama hier niet over te spreken is, is zijn probleem. Israël heeft op democratische wijze zijn nieuwe regering gekozen; niemand is onder druk gezet, en daar zal Obama zich gewoon bij neer moeten leggen! Ik zou het smerig vinden als hij achter de rug van Nethanyahu om zijn ‘Palestijnse vriendjes’ op zou stoken. Ik zie hem er wel voor aan!

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Obama is de hoofdschuldige aan de verslechterende relatie met Israël.
  De man is een westerse islamiet die gelooft dat er een brug valt te slaan tussen de islam en het Westen.
  Omdat hij TOTAAL VOORBARIG de Nobelprijs voor de Vrede kreeg voelt hij zich kennelijk op de een of andere manier moreel geruggensteund en wil hij HOE DAN OOK onverenigbare stromingen met elkaar verenigen, zodat hij als een grote vredestichter de geschiedenis zal ingaan!l .
  Hij ziet niet in dat de islam imperialistisch van nature is, uit op veroveren van de hele wereld om die onder de heerschappij van de islam te doen belanden.
  Hij wil dus NIET de ECHTE reden weten waarom de Arabische (inclusief de Palestijnse) leiders geen Joodse staat niet in het Midden Oosten willen! Israël wordt niet aangevallen om wat het doet, maar om wat het IS: een Joodse staat in een islamitisch territorium! Dat is een gruwel voor elke rechtgeaarde moslim..

  Obama verwerpt deze islamitische visie en heeft al voor zijn herverkiezing aan de Palestijnse leiders toegezegd dat hij zich persoonlijk zal inzetten voor de verwezenlijking van de ”Palestijnse droom”, .
  Hij wil geen nota nemen van de mogelijkheid dat er twee versies bestaan van de Palestijnse droom: een zelfstandig Palestina NAAST een zelfstandig Israël, of een zlfstandig Palestina dat Israël helemaal heeft opgeslokt!

  Obama wens vast te houden aan versie 1 , terwijl ALLE terreur acties van Palestijnse zijde er overduidelijk op wijzen dat de omringende Arabische landen Palestina versie 2 najagen.
  De misplaatste Nobelprijswinnaar Obama negeert ALLE dreiging tegen Israël, kiest daarmee de zijde van zijn islamitische broeders en geeft daarmee Israël over aan destructie.

  Met een vriend als Obama heeft geen enkel land nog een vijand nodig.

  Like

 5. Jaan zegt:

  Obama kan als linkse moslim neger geen Jood horen of zien. Aangezien Netanyahu staat voor zijn volk en zijn land en niet ingaat op de linkse moslim flauwekul van die Black Muslim, zoekt deze man een reden om ruzie te maken met Netanyahu.
  Ze hebben die zwarte moslim toch echt zelf gekozen, de linkse Amerikanen. Nou Iran nog een paar atoombommetjes geven, dan is het: Zending volbracht. Wat een gezellige wereld is het toch geworden!

  Like

 6. peterk2014 zegt:

  De zgn palastijnen, zijn gewone muzelmannen, die afkomsig zijn uit Jordanie en Saoedie. Maar die landen willen hen onder geen voorwaarde meer terug, want zij zijn volgens hen een minderwaardige soort en als zodanig niet welkom bij een hoger soort arabier.
  En omdat deze muzels zichzelf niet kunnen bedruipen, schurken zij maar tegen Israel aan in de hoop, dat iets hun richting uitvalt.
  Maar ondertussen haten zij de Joden met een grote passie. Presies zoals de moslims in Nederland. Want geloof nou maar niet, dat zij Dankbaar zijn omdat zij bij ons mogen blijven.

  Like

  • fleckie zegt:

   U heeft vergeten erbij te vermelden dat ze OOK via de ..UNRWA … maar ook nog via “andere”
   ‘kanalen’ toegestopt krijgen !,!( er zijn OOK ..AL.. MILJONAIRS, bij DIE….GASTEN.)

   Like

 7. lucky bee zegt:

  Zo lang als het alleen Amerika is die de Israeli’s bedrijgt en niet de God van Abraham kunnen de Joden in Kanaan gewoon hun gang gaan.

  Like

 8. fleckie zegt:

  Men kan ook nog eens 17.2.2015 by e.j.Bron ‘het beleid v.d.Ned.PvdA ondersteunt ..Islamo- nazi’s, ‘slordige mythenjager’.
  Op pag.457 van h.boek’En zij werden verstrooid onder alla volken’ v.WKeller,uitg La Riviere& Voorhoeve ,wordt vermeld dat na de Balfour.-Verklaring: ‘ de uitwerking van deze verklaring
  Op de openbare mening was in alle landen groot.Voor de zionisten betekende zij een eerste beslissende overwinning.Op 24 juli 1918 wordt op de berg SCOPUS voor de poorten van
  Jerusalem de eerste steen voor de HEBREEUWSE UNIVERSITEIT gelegd.In 1920 kiest het in Londen vergaderende zionistencongres Chaim Weizmann tot president v.d.organisatie.Twee jaar
  later draagt de VOLKENBOND het mandaat over PALESTINA een Engeland op.Sir Herbert Samuel,zelf een Jood en voormalig minister,wordt tot e eerste Britse hoge commissaris van
  PALESTINA benoemd…………De verwezenlijking v.h.grote plan lijkt zeer nabij te zijn.Niemand vermoedde dat het moeilijkste,bitterste en hardste deel v.d.weg er zionisten nog te wachten stond
  Het verzet v.d.Arabieren laait op: zij willen niet in een Joodse staat wonen en zij protesteren tegen
  de Palestinapolitiek van Engeland.Er begint een bloedige terreur tegen de joodse nederzettingen in het land.De Arabieren zijn ver in de meerderheid. Niettemin gaat de immigratie onverminderd voort-van 1919 tot 1923 komen ,voornamelijk uit…OOST-EUROPA…,nog eens vijfendertigduizend
  immigranten het land binnen.Engeland ziet zIch gedwongen tot een politiek van evenwicht tussen
  de Joden en de Arabieren. Sir Herbert Samuel ,die erna streeft het wantrouwen v.d.Palestijnse Arabieren op te heffen,neemt maatregelen die de Joden bitter teleurstellen.In Jerusalem wordt een
  Arabische burgemeester benoemd,de hartstochtelijke Arabische nationalist …AMIN AL HUSSEINI,
  wordt het hoofd van alle Mosloms als moefti van Jerusalem…De beste stukken grond gaan voor
  afbraakprijzen naar Arabieren…..die ze ..niet…bewerken ,terwijl de Joden onvoldoende land ter
  beschikking krijgen.Daar komt nog bij dat tot 1928 nogmaals honderdduizend immigranten het land binnentrekken.Begin 1929 begint de aanleg van de haven van HAIFA,aan de Dode Zee wordt
  begonnen met het opzetten van een kali-en BROOMZOUTINDUSTRIE.Midden onder deze opbouw komt net tot hevige botsingen ,…de…Arabieren ..overvallen. .de Joodse. .bevolking, .verwoesten. .dorpen,huizen. .en. .bedrijven:honderdrieendertig Joden worden gedood.In 1931
  levert de volkstelling een totaal van honderdvijfenzeventigduizend Joden . Nog steeds komen
  erbij,behalve OOSTEUROPESE nu ook talrijke .DUITSE..JODEN. In 1933 wordt een getal van
  tweehonderdtwintigduizend bereikt.In 1936 proclameren de Arabieren een algemene staking.
  De gewelddaden van gewapende benden nemen toe.Aanvallen op Joden in Jaffa vormen het begin van een georganiseerde rebellie. .Syrische en Iraakse Arabieren ,DOOR DUITSLAND en
  ITALIE van wapenen voorzien,doen mee. Het voorstel van een Britse regeringscommissie PALESTINA te verdelen,maakt het Arabische verzet alleen maar groter.Tot 1939 blijft de gewa-pende opstand v..Arabieren voortduren en nemen de terreurdaden tegen de Joden niet af,ondanks het feit dat men vele duizenden Engelse militairen in actie brengt………..In deze situatie …CAPITULEERT…Engeland ..voor,.de..Arabische..terreur. De Britse regering ..onder
  NEVILLE ..CHAMBERLAIN.. geeft HET WITBOEK van 17 mei 1939 uit. Het bepaalt,dat in de Ko-
  mende vijf jaren nog ..slechts..vijftienduizend Joden per jaar mogen immigreren en bevat bovendien de verklaring ,dat het nooit opzet is geweest van Palestina een ..Joodse..staat..te. maken.In het uur v.h.dreigende gevaar voor het Europese Jodendom wordt de..reddende..poort
  tot op een klein kiertje na. GESLOTEN. Om het Lagerhuis noemt..Churchill het witboek het
  ‘BREKEN VAN EEN PLECHTIGE BELOFTE’ ‘ EEN TWEEDE ,MUNCHEN
  CHEN’

  Het denkbeeld v.h. Zionisme was tussen h.raderwerk v.d.grote WERELDPOLITIEK terechtgekomen .Het zionistencongres dat eind augustus 1939 in Geneve wordt gehouden ,wijst het witboek af en stelt onmiddellijke immigratie van honderdduizend Joden voor.’ik moet mijn stem
  verheffen tot een uiterst scherp protest ,’ verklaart Weimann’Wij hebben een dergelijke behandeling niet verdiend’.Reeds begint het spook van een tweede Wereldoorlog zich af te tekenen.Op 24 aug.,een week voor de DUITSE INVAL IN POLEN,zegt WEIZMANN,terwijl hij op de laatste dag v.h.congres over de Westerse democratie spreekt: ‘ Hun zaak en hun strijd is onze
  strijd’.Hij besluit :’ Ik wens onze vrienden uit Palestina een goede reis.Tegen onze vrienden uit
  Polen zeg ik:God behoede u en geve dat uw lot niet hetzelfde moge zijn als dat v.dJoden in het
  buurland”.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Correctie op regel twee ‘lezen. aanvullen,regel drie ‘verstrooid onder.. ALLE.. volken.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Vervolg: Evenals in het begin v.d.jaren dertig trachten ook nu ,na h.beginv.d.oorlog sie over het
  Jodendom de grootste catastrofe van zijn geschiedenis doet losbreken,..duizenden vluchtelingen
  Wanhopig over zee naar Palestina te ontkomen. Slechts zeer weinig schepen slagen er met de
  steun v.d.Joodse zelfbeschermingsorganisatie in heimelijk hun doel te bereiken.De meeste tot barstens toe met mensen gevulde ..en..veelal ..nauwelijks ..zeewaardige ..’drijvende doodkisten’
  worden door de ..BRITSE ..VLOOT..tegengehouden en de passagiers worden naar..CYPRUS
  of nar,,MAURITIUS..overgebracht….Engeland weigert ook e immigratie van bijna 20.000 Poolse
  kinderen . In 1940 ontploft in de hen VN ..HAIFA.. de ‘PATRIA’, waarbij 259 mensen worden gedood, in 1941 zinkt de uit ROEMENIE ..afkomstige ‘STRUMA’, met 768 vluchtelingen in een storm bij..ISTANBOEL. ……….130.000 Honderddertigduizend Joden melden zich vrijwillig om
  dienst te nemen in het op het Noordafrikaanse krijgstoneel opererende Britse leger. De Engelsen
  hebben er bezwaar tegen om zoveel Joden te bewapenen?Maar aangezien de nood aan de man is.nemen zij 30.000 in hun gelederen op.’Wij vechten in de oorlog aan de zijde van Engeland,alsof
  er geen witboek was’,verklaarde David Ben- Goerion ,’ en wij vechten tegen het witboek alsof er geen oorlog was’.Maar pas in 1944 kan het JOODSE ..PALESTINA ..aan de STRIJD tegen de
  asmogendheden deelnemen. Onder de blauw-witte vlag met het Davidsschild als embleem wordt
  de Joodse brigade aan net front ingezet. Zij onderscheidt zich bij de veldtocht in Italië en neemt
  deel aan de bezetting van Duitsland. ……….Ook de rol v.dJoden in e oorlog brengt geen verande-ring in de Engelse politiek in ..PALESTINA..Ondanks alle voorstellen weigert de BRITSE regering
  meer Joden in het land toe te laten.Daarbij blijft het ook na h.einde v.d.oorlog,wanneer Labour
  De regering overneemt.De minister van Buitenl.Zaken Bevin laat iedere maan slecht 1500 vluchtelingen toe. In OOSTENRIJK .en in DUITSLAND vullen zich de kampen met Europese
  Joden, die de verschrikkingen hebben overleefd.WANNEER ENGELAND het voorstel v.president
  Truman om honderdduizend Joden in Palestina op te nemen,afslaat, begint opnieuw een verbitterde discussie. Terwijl de officiele Joodse instanties e Ha’apalah ,de illegale immigratie
  aanmoedigt,hanteert de IRGOEN ZWAI’ Le’ oemi, de illegale ‘nationale militaire organisatie” het
  argument v.d.gewelddadige actie. Er ontstaat een partizanenstrijd tegen het Britse mandaatbestuur en de Arabieren die de stichting van een Joods nationaal tehuis bestrijden.
  Aan een bomaanslag op het Koning David-hotel ,de zetel v.h.Britse hoofdkwartier in Jerusalem ,vallen vele slachtoffers aan dode en gewonden.Gesteund door de Ha’apalah worden na 1945 op
  zestig schepen vijfenzeventigduizend vluchtelingen aangevoerd,een deel kan in het geheim op de
  Kusten van Palestina aan land worden gebracht ,een ander deel wordt naar CYPRUS..vervoerd.>><<>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  ………….EINDELIJK..EEN..EIGEN…STAAT………..
  De bescherming v,d,nederzettingen en steden tegen…ARABISCHE ..OVERVALLEN…wordt verzorgd dor de Hagana,een gewapende organisatie voor zelfverdediging ,die zich van alle terreur onthoudt.Maar ook deze is in de ogen v.d. ENGELSEN illegaal en de leen,worden ,indien’op heterdaad betrapt’ gevangengenomen en alle wapens worden verbeurd verklaard.Het
  mandaatbestuur onderneemt evenwel niets tegen ..de..gewapende ..ARABIEREN, die met……..
  DUIZENDEN in ..PALESTINA ..INFILTREREN…..Het land lijkt op EEN grote heksenketel.Eindelijk
  besluit de Engelse regering in het voorjaar van 1947 haar mandaat neer te leggen.Het probleem van PALESTINA wordt..aan..de..VERENIGDE NATIES ..VOORGELEGD.
  IN de zomer van 1947 maakt een bijzonder Comite,e UNSCOP ,een reis door het land.Wanneer het zijn rapport overlegt,besluit de vergadering v.d…VERENIGDE NATIES OP 29 november 1947
  Palestina in een Joodse en een Arabische staat te verdelen. Op 14 mei 1948, ..VOOR te MIDDER- NACHT… de laatste Brit Palestina verlaat,roept David Ben-Goerion in tel Aviv de nieuwe
  staat ISRAEL uit. ……..?De dag daarop begint de oorlog.Vijf Arabische legers dringen van ALLE
  kanten het land binnen.Alle Arabische staten hebben troepen gezonden: Transjordanie,Syrie,Libanon,Jemen,Irak..en SAOEDI-ARABIE,daarbij hebben zich groepen
  vrijwilligers uit. SOEDAN en de ..Noordafrikaanse ..staten aangesloten……De toestand van de
  Israëli.s is wanhopig,zij zijn onvoldoende bewapend.hun gebied is verregaand versplinterd en vele
  nederzettingen liggen verstrooid in het Arabische gebied. Nauwelijks iemand ter wereld geeft hun nog een kansArabische vlugschriften en radiostations roepen alle palestijnse Arabieren ,voor zover ze niet tegen de Joden vechten ,op om …het ..land..zo..vlug..mogelijk. te..verlaten..en in de
  Arabische ..NABUURSTATEN het einde v.d.vijandelijkheden af te wachten.Binnen een week zouden de gevechten ten einde zijn en de joden ..in zee zijn gedreven,Maar die week wordt een
  maand en op 11 juni stemmen de Arabieren ,blij met een adempauze ,in met de door graaf
  Folke Bernadotte als bijzonder vertegenwoordiger v,d.Ver.Naties aangeboden wapenstilstand.
  Nauwelijks is deze beeindigd of ze slaan weer met hernieuwde kracht toe. Maar weer verliezen ze
  deze door hen uitgelokte oorlog. …..IN EEN STRIJD OP LEVEN EN DOOD,..redden de Israëli’s
  hin land en hun staat voor zichzelf en VOOR DE JODEN OVERAL TER WERELD DIE ER WILLEN ..TERUGKEREN……………….op 14 febr.1949 komt in het nieuwe deel van JERUSALEM
  de Knesset ,het eerste parlement bijeen.Dr.Chaim Weizmann wordt de eerste president v.d.nieuwe Joodse staat ,David Ben-Goerion zijn MINISTERPRESIDENT .In 1950 wordt de
  ‘DE WET VAN DE TERUGKEER’ van kracht : IEDERE Jood is rechtigde naar Israel te emigreren…’ ……….Na 2000 jaar was de kring gesloten-op de berg ..ZION..IN JERUSALEM
  wappert het schild van David .De verstrooiden van overal ter wereld hadden hun ..ALOUDE…
  VADERLAND.. teruggewonnen-ISRAEL ,HET LAND DER BELOFTE, waar de wieg van het
  JOODSE..VOLK..HAD..GESTAAN.############################################

  Like

 11. fleckie zegt:

  ‘Vervolg , NADAT de Arabische landen negentien jaar lang hadden verklaard zich nog steeds in staat van oorlog met Israel te beschouwen ,nadat zij tal van sabotagedaden op Israelisch grond-
  gebied hadden gepleegd-onder meer door de daartoe speciaal opgeleide…FEDAJIEN-, nadat Egypte steeds het Suez-kanaal voor alle Israelische schepen en vaartuigen van en naar Israel
  dicht had gehouden,sloot men tenslotte OOK de Straat van Tiran af.Nadat de Arabische landen
  voortdurend de TOTALE..VERNIETIGING..van Israel en zijn Joodse bewoners hadden gepropageerd ,wist dit kleine land in slechts …zes…dagen tijds,..van 5 ..tot..10 juni 1967 de gezamenlijke aanval van…Egypte,Jordanie en Syrie af te slaan. Voor het eerst sinds 1948 kreeg Israel weer toegang tot de oude stad van JERUSALEM en tot de Klaagmuur,de rest van de tweeduizend jaar oude Tempel.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  ..IN HET OUDE ..VADERLAND.:’Zo,zegt de Here Here: zie,Ik haal de Israëlieten weg uit de volken .naar wier gebied zij gegaan zijn; Ik zal hen van alle kanten bijeen verzamelen en hen naar
  hun land brengen.En Ik zal hen tot ..EEN volk maken in het land,op de bergen Israels’.
  Ezechiel 37 : 21,22 .
  #############################################################################

  Like

 12. Jan zegt:

  McCain Blasts Obama on Israel: ‘Get over Your Temper Tantrum’

  Like

 13. Jan zegt:

  Rol Obama in Israëlische verkiezingen aanzienlijk groter


  “There was money moving that included taxpayer U.S. dollars, through non-profit organizations. And there were various liberal groups in the United States that were raising millions to fund a campaign called V15 against Prime Minister Netanyahu,” McLaughlin said.
  ..
  …”They were running an ACORN, Obama Organizing for America-type campaign over there with the digital ads, the billboards, the phones. They were targeting Israeli voters,” Rep. Lee Zeldin (R-N.Y.) said Saturday on Fox News’s “Justice with Judge Jeanine.”
  http://thehill.com/policy/international/236565-netanyahu-pollster-obama-role-in-election-larger-than-reported

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s