IS eist aanvallen in Jemen op: meer dan 140 doden

Screenshot_10

Zelfmoordaanvallen met explosieven tegen twee sjiitische moskeeën in de Jemenitische hoofdstad Sanaa hebben vrijdag minstens 140 doden geëist. Sanaa is momenteel in handen van de sjiitische Houthi-milities. De aanslagen vonden plaats tijdens het traditionele vrijdaggebed.

Het gaat om de dodelijkste aanslagen in Sanaa sinds 7 januari, toen de explosie van een autobom voor de politieacademie in de hoofdstad 37 mensen het leven kostte. Intussen heeft terreurgroep IS de aanvallen opgeëist via Twitter, aldus persagentschap Reuters. Eerder werd nog gespeculeerd dat de Jemenitische tak van Al-Qaida achter de aanslagen zou zitten, maar nu wijst alles in de richting van IS. Als de aanslag inderdaad werd uitgevoerd door de terreurgroep, zou het haar eerste grote aanslag in Jemen zijn.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, Jemen, Moslims, sjiieten, soennieten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op IS eist aanvallen in Jemen op: meer dan 140 doden

 1. Jean zegt:

  Uit welke hoek de vuiligheid ook mag komen, zodra er islam mee gemoeid is is het steeds barbaarse smeerlapperij die uitgeroeid MOET worden over heel de wereld want het gaat met die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij met een rot vaart richting totale vernieling.
  Politiekers die weigeren die rotzooi te verbieden moeten uitgeschakeld worden, hoe is mijn laatste probleem als ze maar uitgeschakeld worden want zij steunen het verderf én tieren op het verderf.
  Nooit heb ik haat gekend in mijn meer dan 70 jarig bestaan maar daar is verandering in gekomen door de aanwezigheid van die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam, het zijn steeds perverse beesterijen, verkrachtingen zelfs van kinderen en moordpartijen aan de lopende band en dergelijke rotzooi noemt zich een godsdienst?
  Gelukkig heeft de linkse rotzooi in Nederland een flinke opdoffer gekregen die ze te danken hebben aan dun islamietische houding, nu nog Vlaanderen en nadien heel Europa zuiveren van linkse zwijnen en perverse islam dan zal Europa weer een aangenaam leefbaar en veilig Europa worden.
  O ja, gelieve bij de grote poetswerkzaamheden die vakbonden niet te vergeten want dat zijn de achterbakse vuile en laffe veldspelers die maar een doel bestormen nl. het doel van de welvaart, bij die moet alles kapot als zij maar kunnen zegevieren op de ellende voor de burgers.

  Like

 2. Astrid zegt:

  Op zich is het goed dat dit gebeurt, hoe gruwelijk ook, maar niets is beter dan die islam te verpulveren, net zo lang tot de mensen in gaan zien dat islam feitelijk weinig anders dan eeuwige ellende kan opleveren en dat ze die islam dan ook beter voorgoed de rug toekeren. Islam is de cultuur waarin de mannetjes de baas mogen spelen en de vrouwtjes niets te zeggen hebben, en slechts als broed- en sekskip dienen. Een gemeenschap die door zo’n patriarchale dictatuur geregeerd wordt, is gedoemd ooit uiteen te vallen, maar dan moeten die hoofddoekjes wel bewust en dapper genoeg zijn, want zolang zij nog meewaaien in het vrouwvijandige islamtheater, plant het kwaad zich voort, letterlijk met nieuw kanonnenvlees, want kinderen zijn net als vrouwen ook niks waard, behalve jongetjes een klein beetje.

  Helaas, maar mensen die zo vastzitten in een geloof [ en of dat nu moslims of socialistische gutmenschen zijn], hebben nu eenmaal sterke impulsen nodig om tot inzichten te komen. De impulsen voor moslims zijn dan ook steeds weer extreem barbaars, subtiliteit maakt geen enkele indruk. Aangezien IS kwa barbaarsheid en gruwel het meest extreem is dat er binnen de mensheid op deze planeet huist, vermoed ik dat er sprake is van een soort eindstrijd. Laat die potentiële IS-soldaatjes uit het Westen dan ook vooral die kant opgaan, paspoort inleveren uitteraard, en laat ze aan den lijve ervaren hoe geweldig die extreme islamgekte feitelijk totaal niet is. Lager dan de IS-soldaten kan een mens, een ziel, niet zinken.

  Like

 3. Nicolàs Frutos zegt:

  Meer van dit , ze gaan zichzelf kapot maken !

  Like

 4. lucky bee zegt:

  In Jemen zijn het de Shiieten die betalen moeten; de Shiietische Houti millitieś.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Laat ons dit nou helemaal niets verbazen!!

  Sean Penn: Cheney en Bush achter ISIS..!

  Langzaam maar zeker komt er ook bij de Amerikanen een besef dat de grote boze wolf die IS, ISIS of ISIL heet, simpelweg is ontstaan door de aanwezigheid van de VS in het Midden Oosten. In hoeverre de VS deze beweging nog steeds steunt, is geen vraagteken meer, maar een FEIT. Het is precies ook de reden dat de naam van ISIS diende te veranderen in IS.. ISIS staat namelijk voor de afkorting Independent Syriah Islamic State… Tja, en die jongens waren de zg. ‘opstandelingen’ die tegen president Assad vochten, voor een ‘onafhankelijk Syrië’..

  En toen explodeerde de boel.. Volgens de officiële berichten, begon ISIS eigenlijk voor zichzelf, liet daarbij wereldwijd kennelijk haar eerste ‘IS’-afkorting vallen en werd ‘IS’.. En ja, Sneeuwwitje en Roodkapje zijn figuren die ooit tussen ons in leefden.. Met andere woorden: hoeveel sprookjes laten we ons nog op de mouw spelden.. Als het werkelijk zo was gegaan, dat een deel van de ISIS-strijders zich had afgesplitst, dan was DAT toch wereldnieuws geweest.. Waarom is verzwegen dat dit dan gebeurde..? Waarom pikt de hele wereld als schaapjes de afkorting ‘IS’, terwijl ze de jaren ervoor gewoon met de goegemeente meehuilden over ISIS…??

  En natuurlijk komt het regeringen in de hele wereld goed uit, wanneer de wereldbevolking bang is, heel bang.. En natuurlijk is het een fenomenale zet van de ‘krachten-achter-de-schermen’ om een dergelijke beweging, zonder leider, zonder land, zonder hoofdkwartier, zonder website etc. etc. te creëren.. Een werkelijke grote boze wolf’ is gecreëerd, die wereldburgers bang maakt, in angst houdt. Het is wat dát betreft ‘business as usual’.. >>> http://boinnk.nl/blog/89356/laat-ons-dit-nou-helemaal-niets-verbazen/

  Like

 6. daiyu-ninja zegt:

  Wanneer gaan die moslims eindelijk eens beseffen dat mo en allah (bewust geen H-letter) de schuld zijn van hun miserabele leven?
  Hoorde eens een moslima – die door haar man mishandeld werd – op teevee zeggen dat ze haar alles mochten afpakken behalve allah. Want hij is de enige waar ze houvast aan heeft.
  Dat juist HIJ degene is die van haar leven een lijdensweg maakt, besefte ze niet.

  Like

 7. Joost Visser zegt:

  Nog even en SA is omsingeld door IS. Kan nog lekker worden daar.

  Like

 8. Jan zegt:

  Amerikaanse leger ontvlucht Jemen, Obama aanwezig bij basketbalwedstrijd

  President Barack Obama enjoyed NCAA women’s college basketball tournament action on Saturday as approximately U.S. 100 troops evacuated a rapidly deteriorating and chaotic situation near the southern Yemen city of al-Houta.

  The soldiers — many of them elite special forces commandos — had been stationed at al-Anad air base in the war-torn Arab country, reports BBC News.
  http://dailycaller.com/2015/03/21/obama-enjoys-ivy-league-womens-college-basketball-as-us-troops-flee-yemen/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Half miljard aan Amerikaanse wapens in Jemen spoorloos

  While Obama Watches Basketball, Pentagon Loses Track Of $500 Million In Weapons, Aircraft And Equipment Given To Yemen
  With Yemen in turmoil and its government splintering, the Defense Department has lost its ability to monitor the whereabouts of small arms, ammunition, night-vision goggles, patrol boats, vehicles and other supplies donated by the United States. The situation has grown worse since the United States closed its embassy in Sanaa, the capital, last month and withdrew many of its military advisers.
  http://www.washingtonpost.com/world/national-security/pentagon-loses-sight-of-500-million-in-counterterrorism-aid-given-to-yemen/2015/03/17/f4ca25ce-cbf9-11e4-8a46-b1dc9be5a8ff_story.html

  Like

 9. Jan zegt:

  ‘Dood aan Amerika, dood aan Israël, allah akhbar’, Boem

  Kan het niet volgen. Je vijand de dood wensen en jezelf opblazen.

  Like

 10. Pingback: De Koran kan van gewone mensen moordende zombies maken | E.J. Bron

 11. Jan zegt:

  Witte Huis: Jemen is het voorbeeld van een succesvol land

  No Joke: White House Stands By Obama’s Previous Claim Yemen Is A Model For Success…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s