Kinderbijslag voor ketellappers

Screenshot_17

(Door: Thilo Sarrazin – Vertaling: E.J. Bron)

In oktober 2009 bracht ik een bezoek aan de toenmalige burgemeester van het Berlijnse district Neukölln, Heinz Buschkowsky, voor een langer gesprek. Ik werkte destijds aan het boek “Deutschland schafft sich ab” en vroeg hem te vertellen van zijn ervaringen in zijn district. Hij vertelde me o.a. dat zich inmiddels een heel dorp Roemeense Roma (= zigeuners) in Neukölln gevestigd zou hebben en dat er nog meer dorpen zouden volgen.

De Roma meldden bedrijfjes aan zoals ketellapper en bezembinder. Ze maakten gebruik van de vrije vestiging in de Europese Unie voor ondernemers en zouden zodoende een verblijfsvergunning en de aanspraak op sociale uitkeringen verwerven zoals kinderbijslag, waarvan het bedrag gezien het grote aantal kinderen behoorlijk kon oplopen. Buschkowsky zou niet weten hoe hij daarmee zou moeten omgaan en hoe hij de kinderen naar school zou kunnen krijgen. De senatoren binnenlandse zaken, onderwijs en sociale zaken van Berlijn deden alsof ze van niets wisten en wilden er niets over horen.

Het duurde nog eens vier jaar tot er een landelijk debat kwam over de komst van Roma uit de Balkan. Dit debat verstikte al spoedig in politieke correctheid. De krantenlezers en televisiekijkers  kregen te horen dat Duitsland immigratie nodig zou hebben om zijn geboortegat te vullen, bovendien zouden de toestanden in de Roma-dorpen op de Balkan echt niet kunnen. Meestal beschouwde men het als discriminerend om van Roma te spreken en in plaats daarvan sprak men liever van immigranten uit Roemenië en Bulgarije.

Vijf jaar na mijn ontmoeting met Heinz Buschkowsky wonen er tienduizenden Roemeense en Bulgaarse Roma in de stad. Over het succes van het schoolbezoek van de kinderen, over de integratie van de ouders in de arbeidsmarkt of over het aanspraak maken op sociale uitkeringen bestaan geen officiële cijfers. De komst naar Berlijn wordt in het straatbeeld zichtbaar door de toename van bedelaars, vooral kinderen en jonge moeders met zuigelingen.

De toestroom vindt zijn weerslag al enkele jaren in de criminaliteitsstatistiek van Berlijn: in 2014 steeg het aantal gemelde diefstallen in Berlijn met 7,3%, waaronder zakkenrollen met 55% en de diefstal uit woningen met 5,1%. (Berlijn heeft intussen al tweemaal zoveel woninginbraken dan de hele deelstaat Beieren). De politiechef van Berlijn deelde hierover mee dat het hierbij zou gaan om “rondtrekkende groepen daders, die nauwelijks onder controle te krijgen zijn en bijna allemaal uit Zuidoost-Europa komen.” Als hij de groep daders specifieker benoemd zou hebben, dan zou hij vast en zeker problemen hebben gekregen.

De gedupeerde burger tast in het duister. Als hij de uitspraken van de politici letterlijk neemt, dan kan hij zich ermee troosten dat ook de toestroom uit de Balkan belastingbetalers genereert en zo zijn toekomstige pensioen garandeert.

Het toeval wilde dat de persconferentie van de politiechef samenviel met twee andere gebeurtenissen:

. In Berlijn woedde een mazelenepidemie en hiervan was een niet ingeënt kind het eerste dodelijke slachtoffer geworden. Talrijke ouders uit de lage sociale klasse en het immigrantenmilieu maken geen gebruik van het aanbod om gratis ingeënt worden: dat is de reden dat er op dit moment in Berlin-Neukölln sprake is van 86 gevallen van mazelen op 100.000 inwoners, in het burgerlijke Charlottenburg-Wilmersdorf echter slechts 20. Terwijl de senator gezondheidszorg, Czaja (CDU), een inentingsplicht eiste, werd dit van de hand gewezen door Die Linke en de Grünen.

. De minister van Culturele Zaken van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, Mathias Brodkorb, sloeg alarm: 37% van de schoolkinderen kunnen na drie schooljaren niet goed lezen en schrijven en halen niet eens de minimale standaard van de minister van Culturele Zaken, nog eens 26% behaalt niet de gemiddelde standaard. Slechts een derde deel van de scholieren kan dus na drie schooljaren behoorlijk lezen en schrijven. Enkele tientallen jaren geleden was de standaard in het Duitse onderwijssysteem dat 90% van de schoolkinderen na de eerste klas konden lezen en schrijven.

Daarbij dient men te weten dat Berlijn, Brandenburg, Sachsen-Anhalt ern Mecklenburg-Vorpommern sinds enkele jaren een gemeenschappelijke, bijzonder “vooruitstrevende” richtlijn voor de Duitse taal op basisscholen toepassen. Volgens deze richtlijn zijn o.a. dictees afgeschaft en de kinderen mogen in de eerste twee jaar fonetisch schrijven. Brodkorb wil nu laten onderzoeken of een foutieve pedagogiek tot de catastrofale resultaten leidt. In Berlijn, betrouwbaar op de laatste plaats in het PISA-onderzoek, zijn de resultaten vermoedelijk nog slechter. Daarover is echter niet meer bekend, omdat de senator Onderwijs, Sandra Scheres, zich principieel niet uitlaat over zulke kwesties.

Je mag driemaal raden hoeveel procent van de Roma-kinderen in Berlijn na drie jaar onderwijs goed kunnen lezen en schrijven als de Duitse kinderen in Mecklenburg de gemeenschappelijke richtlijn niet eens halen. Het zullen, vermoed ik, niet eens 10% zijn. Ik kan dat zonder gevaar beweren, want hierover bestaat in Berlijn vast en zeker geen statistiek. Volgens deze beproefde methode vermijdt men betrouwbare feiten over ongewenste zaken.

Over 15 jaar zullen we te horen krijgen dat er in Duitsland een verloren generatie Roma-kinderen zou zijn opgegroeid, die op geen enkele wijze zou voldoen aan de eisen van het moderne beroepsleven. Grünen, Die Linke en anderen zullen dan in hun persmededelingen racisme en discriminatie hiervoor als oorzaak aanwijzen en speciale programma´s eisen voor analfabeten. De hoop zal dan vervlogen zijn dat men voor het vergrijzende en inkrimpende Duitsland ijverige belastingbetalers gewonnen zou hebben.

Tot nu toe golden de Duitsers als wereldkampioenen in machinebouw. Weldra zullen zij voor hun deskundigheid bewonderd worden om aan de tak te zagen waar ze zelf opzitten.

Bron:
www.achgut.com
Auteur: Thilo Sarrazin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, Berlijn, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Desinformatie, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Roma en Sinti, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kinderbijslag voor ketellappers

 1. bigljohn zegt:

  – Tot nu toe golden de Duitsers als wereldkampioenen in machinebouw -. En dan breekt de periode aan, dat de Duitsers wereldkampioen zijn geworden in het bouwen van moskeeën, het lappen van ketels, en het fabriceren van bezems !

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Niet vergeten dat ook Luther (Herformde kerk) niet de hele reformatie heeft ondergaan; de adels blijft in Duitsland de heersende klasse.In de boeren opstanden heeft Luther partij genomen voor de adels en tegen de boeren.DeKeizer heerst absoluut, Hitler idem dito.Ulbricht en Honnecker idem dito.Het volk was niet meer als de leifeigene van de heersende.Anders bij ons , het Volk is bij ons idereen,en de heersende, alleen God staat boven ons en niemand anders.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Jammer, dat dan ‘die Deutsche. Punktlichkeit'( ook op het gebied van ..’werkmaterialen’… ) verloren gaat.

  Like

 4. pelletje zegt:

  wij echte zigeuners ,hebben tussen onze woonwagens,verschillende keren Oost Europese dieven aangehouden die op het punt stonden iets te stelen.Tot mijn verbazing waren het iedere keer echte Oost Europeanen zonder Roma ketellapper of bezemmaker bloed,zowel Oost Europese geintegreerde huizenRoma als Blanke Pool,Bulgaar,Roemeen weten beide niets van het traditionele zigeunerleven in woonwagens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s