Antisemitische aanval op synagoge in Londen

 

(Door: Tom Reijner)

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een groep van zo’n twintig mensen naar verluidt een antisemitische aanval uitgevoerd op een synagoge in de Britse hoofdstad Londen. Zes mensen zijn inmiddels opgepakt.

De mannen zouden dronken zijn geweest, nadat zij, komende van een feestje in de buurt, door de straten van de wijk Stamford Hill trokken, meldt de BBC. In dezelfde wijk in het noorden van Londen is de bestormde synagoge gevestigd. Er wonen veel Joden in Stamford Hill.

Leuzen

De politie zegt dat de aanval een antisemitisch karakter had vanwege de leuzen die werden geroepen. Zo klonk er ‘We zullen jullie doden‘. Gebedenboeken werden vernield en een Joodse man liep verwondingen op aan zijn gezicht.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Groot-Brittannië, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Antisemitische aanval op synagoge in Londen

 1. Sjaak zegt:

  De kruik gaat zolang te water, totdat hij barst !
  Ik ben hoog benieuwt waar de volgende aanslag plaats vind !
  Ik tip op Londen !

  Like

 2. Jan zegt:

  Waarom sloegen zij dat tuig niet gewoon finaal kapot met een toch al kapotte stoel? Niet dreigen, gewoon met een stoelpoor de schedel splijten. Thora-rol door de strot duwen van die gore Britse fish&chips blubberwijven.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik zet een paar vraagtekens bij de ‘dronkenschap’ van de daders. Het valt me op dat ze uitgerekend een synagoge aanvallen, en geen winkelruiten aan diggelen slaan. Er staat dat gebedenboeken zijn vernield, en dus ga ik ervan uit dat deze aanval wel degelijk tegen de Joden was gericht.
  Maar de wegkijkende Britten hebben het over ‘dronken mannen, komende van een feestje’.

  Hmm…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dronken moslims! Yeah, right!
   Maar de BBC denkt natuurlijk: Laten we dat maar zó in de publiciteit brengen om het publiek zand in de ogen te strooien!

   Like

  • Driek zegt:

   Cathja zegt: Er staat dat gebedenboeken zijn vernield, en dus ga ik ervan uit dat deze aanval wel degelijk tegen de Joden was gericht.

   Nou, beste Cathja, ga er maar vanuit dat het alleen tegen de Joden was gericht. Ze hebben de gebedenboeken vernield. Verder is er in de omgeving geen schade aangericht. Tuig van de richel. Het wordt alsmaar erger.

   Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Zo lang als de Britten the Commonwealth op na houden, zal hieraan niets veranderenin tegendeel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s