Interview met “De Profeet” in de Basler Zeitung

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Basler Zeitung (BaZ), die onder de kranten in het noordwesten van Zwitserland een dominerende positie inneemt, verscheen afgelopen vrijdag een “verborgen” interview met de webmaster van de islam-kritische website “De Profeet van de Islam”. Waarom de webmaster het interview alleen maar onder pseudoniem (“Ralph Berger”) wilde geven, legt hij in het begin van het interview uit:

BaZ: U ondertekent uw website met “Werkgroep religie en mensenrechten”. U noemt noch uw naam noch die van uw medewerkers en er is geen mogelijkheid om contact met u op te nemen. Waarom wilt u anoniem blijven?

Ralph Berger: Het gaat mij erom informatie betreffende de islam te publiceren, zonder in welke vorm dan ook bedreigd of onder druk gezet te worden. Kijkt u eens om zich heen: Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders, Lars Hedegaard, Sabatina James, Udo Ulfkotte, Hamed Abdel-Samad en een hele serie ex-moslims: ze hebben allemaal politiebescherming. Daarbij speelt het helemaal geen rol of men plaatjes van de profeet publiceert of niet. Iedere kritiek, ook als deze wetenschappelijk gefundeerd is, wordt als aanval tegen de islam gevoeld, die legitimeert tot dienovereenkomstige tegenmaatregelen. Volgens de sharia vormen de bevelen uit de koran om geweld uit te oefenen centrale vormingselementen van de islamitische gemeenschap, de oemma. Deze moeten in geval van kritiek op de profeet ook tegen ongelovigen uitgevoerd worden.

Is het niet zo dat uw werk en dat van vergelijkbare schrijvers juist de confrontatie met de islam provoceert?

Nee, maar het is een populaire beschermende bewering van islamverenigingen en linkse mediamensen. Daarmee dient heel simpel zelfstandig en kritisch denken gestigmatiseerd te worden.

Hoe is het tot “deprofeet.info” gekomen?

9/11 heeft me wakker geschud. Ik woonde destijds in de VS. Daar nam ik contact op met denktanks en wat ik van hen over de islam te horen kreeg, was nieuw voor mij en schokkend. Ik werd me ervan bewust dat het gebrek aan informatie bij de media, politici en de burgers over de islam dramatisch is. Wie kan immers het begrip “Jihad” correct definiëren? We hebben in het Duitse taalgebied niet eens toegang tot belangrijke islamitische fundamentele werken. Dat zijn enerzijds de biografieën van Mohammed, de Sira Rasul Allah, en anderzijds de Hadith. Gelukkig stonden deze teksten in het Engels ter beschikking. De biografie van Mohammed bijvoorbeeld kon ik als eerste editie uit 1864 in een antiquariaat in de Duitse taal krijgen voor een prijs van € 780,- De beide boeken zijn overigens gestempeld: “Gemeentebibliotheek Herisau”. In het Zwitserse Appenzellerland kon men zich 150 jaar geleden betrouwbaarder over de “islam” informeren dan nu.

Kunt u voorbeelden noemen waarvan u zo geschrokken bent betreffende het islamitische dogma?

In werkelijkheid bestonden er vele dogmatische uitspraken, die ik meerdere keren moest lezen en controleren, voordat ik hetgeen ik las kon geloven en publiceren. Ik kwam bij de verwerking van het hoofdstuk over de sharia bijvoorbeeld op de plaats waar het de Jihadisten heel nadrukkelijk wordt toegestaan – door goddelijke openbaring – om in de oorlog gevangen vrouwen als seksuele buit te beschouwen en dienovereenkomstig te consumeren. Een al bestaand huwelijk van deze slavinnen geldt met de daad van gevangenneming als geannuleerd. Er staat bijvoorbeeld in soera 33, vers 50: “Profeet, Wij hebben voor u uw vrouwen wettig gemaakt, aan wie gij haar huwelijksgiften hebt gegeven, en degenen die uw rechterhand bezit van haar, die Allah u als een oorlogsbuit heeft gegeven…”  Men moet weten dat de IS-Jihadisten zich bij hun doen en laten houden aan de fundamenten van hun religie. Ook is het nauwelijks bekend in het Westen dat de profeet 43 opdrachten tot moord op tegenstanders liet uitvoeren. Vaak was dit door onthoofding. Ook hier doen IS-geloofsstrijders niets anders dan wat hun profeet hen al heeft voorgedaan. Wat ik echter het meest schokkend vind, is de ontmenselijking, vernedering, demonisering en het rechteloos maken van de ongelovigen, de Kafirs. Ongelovigen zijn niet eens mensen, ze zijn subhumaan.

Zou u zeggen dat er bij ons in het Westen een weerzin is vast te stellen om zich bezig te houden met de bedreiging door de islam?

Absoluut. En daarvoor bestaan meerdere redenen. Een belangrijke reden is de tientallen jaren indoctrinatie door het cultuurrelativisme. Deze komt voort uit de marxistische Frankfurter Schule. Volgens deze indoctrinatie zijn alle culturen gelijkwaardig. Alleen de uit het christendom en de Verlichting voortgekomen cultuurkring wordt als slecht, patriarchaal autoritair, vrouwenvijandig en vooral onrechtvaardig voorgesteld. Hij zou voor bijna alle foutieve ontwikkelingen en bijna alle ellende in de wereld verantwoordelijk zijn. Daarom moet hij te boven worden gekomen. Een fundamentele kritiek op andere culturen dan de Europese is in deze zienswijze niet gewenst en wordt zelfs niet geuit. Dat we geconfronteerd worden met een imperiale en totalitaire ideologie, die sterk gevormde patriarchale, autoritaire, vrouwen-vijandige en vooral gewelddadige elementen bevat – deze optie bestaat niet in het linkse mainstream denken.

Dat betekent concreet?

Uiteindelijk is het zelfvernietigend gedrag. Ook dat het islamitische dogma mensenrechten in onze zin van het woord helemaal niet kan toestaan, wordt gewoon genegeerd. Men legt alle storende elementen van de islam in de bedachte lade “islamisme”. Men praktiseert ontkenning. De interpretaties van de terreuraanslagen van Parijs en Kopenhagen  weerspiegelen het onvermogen om de islam te erkennen als onderwerpings- en veroveringsideologie. Er zullen nog meer van zulke gebeurtenissen volgen.

In Zwitserland?

Het islamitische dogma is ook in Zwitserland geldig. “Als je de vijand en jezelf kent, hoef je de uitkomst van honderd veldslagen niet te vrezen… als je noch je vijand noch jezelf kent, zul je iedere veldslag verliezen”, aldus Sunzi, de legendarische Chinese oorlogsstrateeg, die dit probleem al 2500 jaar geleden heel duidelijk herkend heeft.

Wat is nu eigenlijk het nut van uw website?

Steeds meer mensen moeten begrijpen wat er met de islam aan de hand is. Wellicht ook die moslims, die de fundamenten van hun geloof niet kennen. Het gaat mij in principe om informatie. Ik denk dat het belangrijk is om de dingen zo te zien zoals ze zijn – belangrijk in de zin van het menselijke rijpingsproces. In het kader van mijn studie geesteswetenschappen aan de universiteit heb ik geleerd feiten te structureren in de zin van een tekstanalyse. Zo´n analyse van het islamitisch dogma werd tot nu toe helaas niet gemaakt. Ik wilde een internetwoordenboek maken waar belangrijke delen van deze doctrine nuchter en omvangrijk, gewoon in de zin van een tekstanalyse worden voorgesteld. En deze dienden vooral gebaseerd te zijn op citaten uit de fundamentele geschriften. Daarom worden op onze informatieve site dienovereenkomstige verzen, exegeses en Hadith-passages zo uitvoerig geciteerd. Dan kan de lezer zichzelf een beeld vormen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, koran, sharia, Zwitserland. Bookmark de permalink .

14 reacties op Interview met “De Profeet” in de Basler Zeitung

 1. bigljohn zegt:

  Vandaag de dag willen erg veel mensen niet meer zelfstandig nadenken, een eigen oordeel vormen. Men steunt veel te veel op de valse informatie der MSM media, compleet met hersenloze TV programma’s zoals Boer zoekt vrouw, steekt liever zijn kop in het zand, en leeft vrolijk verder na iedere aanslag der Moslims. Want het zijn immers toch maar incidenten, die bovenal niets met de Islam te maken zouden hebben. Ik hoop dat deze actie toch veel mensen aan het (zelfstandig) denken gaat zetten, maar ik heb er een hard hoofd in !

  Like

  • Jaan zegt:

   Er bestaat geen echt onderwijs meer in Nederland, het is allemaal labbekak. Kijk wat De K.U.T universiteit (Katholieke Universiteit Tilburg) presteerde. Een scriptie tegen Wilders met allerlei linkse onzin werd beloond met een tien of zo iets. Dat noemt men universitair onderwijs. Kijk wat ze tegenwoordig onder rekenen verstaan? Kunnen de kinderen de tafels nog wel? Kunnen ze staartdelingen, hoofdrekenen en orde van grootte van een berekening schatten. Alles gaat met zo’n computer rekending. Niks kunnen ze meer, niet rekenen, niet foutloos schrijven, ze leren niet meer standaard drie vreemde talen (Frans, Duits, Engels) zoals vroeger en wat ze geleerd wordt is, dat alle culturen gelijk zijn behalve hun eigen cultuur want die is minderwaardig. Het enige wat ze nog kunnen is zichzelf en ons land verloochenen. Het is al 50 jaar aan de gang. Vroeger was een onderwijzer een bolleboos. Rond 1970 gaf je als wiskunde aan bepaalde klassen met leerlingen met MULO-A zonder wiskunde in hun pakket. Ze kregen dan het vak cijferen voor de vijfde klas van de lagere school. Zelfs dat was te moeilijk, maar ze moesten wel hun diploma halen als onderwijzer(es) van de schooldirectie. Dit werelddeel is al jaren ziek, ziek, ziek.

   Like

   • Ahava zegt:

    Jaan, je leest mijn gedachten! Honderd procent waar wat je schrijft.
    Excuses dat ik slechts ten tweede male een bevestiging op een eerdere reactie geef, maar ik heb er dan ook niets aan toe te voegen. Hier kan dat, in andere kringen of bij mijn partner word ik als racist bestempeld als ik dit zeg…

    Like

  • lucky bee zegt:

   De Profeet van de Islam is 1400 jaar geleden al dood .hoe zo een intervieuw met hem,in de Baseler zeitung?

   Like

 2. Vederso zegt:

  Het lijkt er op dat de grote fout die ooit gemaakt werd door “Mein Kampf” niet serieus te nemen, dat steeds meer mensen deze fout niet willen herhalen.

  Like

  • Driek zegt:

   Vederso zegt:Het lijkt er op dat de grote fout die ooit gemaakt werd door “Mein Kampf” niet serieus te nemen, dat steeds meer mensen deze fout niet willen herhalen.

   Beste Vederso, mij lijkt het juist dat steeds meer mensen deze fout willen herhalen, maar misschien interpreteer ik uw zin niet goed? = Want Mein Kampf hadden ze niet gelezen, neen, maar de koran kijkt ook niemand in, en daardoor kan het kwaad van de islam zich voortwoekeren.

   Met bigljohn ben ik het helemaal eens, als hij zegt: Men steunt veel te veel op de valse informatie der MSM media, compleet met hersenloze TV programma’s zoals Boer zoekt vrouw, steekt liever zijn kop in het zand, en leeft vrolijk verder na iedere aanslag der Moslims. Want het zijn immers toch maar incidenten, die bovenal niets met de Islam te maken zouden hebben.

   Ik ben bang dat men na iedere aanslag gewoon weer vrolijk verder leeft. Want onze bewindslieden blijven verkondigen dat het niks met de islam te maken heeft. Tot het moment dat ze met het zwaard in de aanslag op je deur bonzen. Die Nederlander laat zich in slaap sussen, net als in de jaren dertig. Er was niks aan de hand.

   Like

   • Vederso zegt:

    @ Driek. U heeft helemaal gelijk en misschien is het ook wel wensdenken van mij, maar kennis over wat de islam werkelijk is, is sinds 9/11 gigantisch toegenomen.

    Like

 3. Thoth zegt:

  (..)het is een populaire beschermende bewering van islamverenigingen en linkse mediamensen. Daarmee dient heel simpel zelfstandig en kritisch denken gestigmatiseerd te worden.(..)
  .
  Bijna goed… nu nog de linkse burgers, plus de linkse politici.
  .

  Like

 4. Jan van Eechoud zegt:

  De interviewer probeert op een smerige manier te suggereren dat er wordt overdreven.
  Zijn altijd de mensen die juist niks van deze ‘religie’ weten.

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Ook in het Nederlands bestaat er geen volledige vertaling van de “Sira” van AbuKassem. Indien de helft waar is van wat daarin staat, dan zou dit heerschap thans voor genocide, verkrachting, afpersing, moord, diefstal, ontvoering, you name it and he did it… worden vervolgd. Een voorbeeld voor de mensheid!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s