VIDEO (43:43): Hamed Abdel Samad over islamitisch fascisme

Op 11 oktober 2014 gaf Hamed Abdel Samad een uitermate informatieve lezing over waarom de islam is zoals hij is. Nadat de Technische Universiteit Harburg, waar enkele van de 9/11-terroristen elkaar ontmoet en gestudeerd hebben, de lezing afwees vanwege “het in gevaar brengen van de interne vrede op de campus” was de Vrije Academie van de Kunsten zo vriendelijk om als gastheer voor de lezing te fungeren.

(Lees hier meer artikelen van/over Hamed Abdel Samad)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, islamitische ideologie, islamofascisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO (43:43): Hamed Abdel Samad over islamitisch fascisme

 1. Astrid zegt:

  Deze zeer heldere lezing zou verplichte kost op alle scholen en voor al onze volksverrradende Gutmenschen/wegkijkpolitici moeten zijn. Niks aan toe te voegen.

  De vele volksverraders die denken dat ze goed doen, maar die juist de ontwikkeling van de mensheid vierkant tegenwerken. Zij zijn ziende blind en horende doof.

  En zij die het wèl weten, maar die toch doorgaan met hun voortrekkerij van de moslims en andere beroepsklagers, dat zijn corrumperende subsidieslurpers, de eigenbelangers die uw baan en uw landsbelang in de uitverkoop doen. Dat soort lui verdient na een Nürnbergtribunaal II een hoge straf.

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik las zojuist een ingezonden reactie op de site van De Telegraaf naar aanleiding van het artikel: Moskee trekt grens tussen orthodox en extreem.

  Prima initiatief.Kleine tip ga eens met je kinderen langs bij de moskee.Wij werden er heel fijn ontvangen.Ontstaan van wederzijds respect ontstaat als je jezelf open stelt.Radicalisering is een groot probleem zo ook voor het zeer overgrote deel moslims die hier helemaal niks mee te maken willen hebben.Van binnen uit het probleem aanpakken is een belangrijke stap die ik alleen maar kan aanmoedigen .Enne Mohammed zeker blijven dat doe ik ook!

  En zolang er dit soort naïevelingen zijn, die zelfs met hun kinderen de moskee gaan bezoeken, geef ik Nederland op. Voor mij is het is over en uit.

  Alleen die zin al: ‘Ontstaan van wederzijds respect ontstaat als je jezelf open stelt’.
  Daar word ik werkelijk niet goed van. Ik zit bijna weer vuistenbeukend achter mijn laptop.

  Like

 3. Johan zegt:

  Een bijzonder interessante lezing. Toch heb ik nog enkele opmerkingen. Je merkt dat Hamed Abdel Samad door het betoog heen de hand uitsteekt naar de moslims toe en hen wil laten deelnemen in het integratieproces en in de emancipatie. Hij keurt het af als de Nederlanders de moslims in de hoek zouden zetten als groep. Echter, mijns inziens zijn we al veertig jaar met uitgestoken hand bezig geweest. Men heeft onnoemelijk veel moeite gedaan om moslims te laten integreren, de jaarlijkse kosten belopen nu nog 8 miljard euro en het heeft tot nu toe allemaal niks opgeleverd. Integendeel, de situatie is juist verslechterd met overal in Europa tientallen tot honderden sympathisanten voor IS en het heilige Kalifaat. Dus dan kan men zich afvragen : wat is het nut ? Wat moeten we hier nu mee ? De onwil zit ook niet aan de kant van de oorspronkelijke bewoners van dit land, maar duidelijk bij de moslims zelf. Iets dat Samad blijkbaar niet ziet.
  Een tweede punt van zorg : Is het wel mogelijk dat er een Islam-light of een Sharia-light kan ontstaan ? Kan de Islam transformeren ? Mijn antwoord daarop is : Als dat zo zou zijn, dan was het de afgelopen 1400 jaar allang gebeurd. Blijkbaar is dat dus niet zo. Trek dus uw conclusie !

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Ik hoop dat de Moskee in Wielwijk dat door Al Fath gebouwd wordt dus Salafistisch; gestopt wordt nu in Dordrecht de PVV de grootste partij is geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s