Vrouwenrechten à la de Verenigde Naties

Screenshot_3

Jaarvergadering van de VN-vrouwenrechtencommissie in New York, maart 2015

(Door: Alex Feuerherdt – Vertaling: E.J. Bron)

Bij de Verenigde Naties bestaat een “commissie van vakmensen voor de juridische positie van de vrouw”, de “United Nations Commission on the Status of Women” (CSW). Zij bestaat sinds 1946 en behoort tot de economische en sociale raad van de VN, een van de zes belangrijkste organen van de VN (waartoe bijvoorbeeld ook de Algemene Vergadering, de Veiligheidsraad en het Internationaal Gerechtshof behoren). De commissie heeft zich de seksegelijkheid ten doel gesteld, ze komt op voor de universele rechten van vrouwen en bekijkt hoe zich de desbetreffende situatie in de wereld ontwikkelt. Eenmaal per jaar komt de uit 45 leden bestaande commissie in het VN-hoofdkwartier in New York bijeen om de stand van zaken te bespreken, overleg te voeren over te nemen politieke stappen, resoluties aan te nemen en programma´s te besluiten. Ze is de hoogste en belangrijkste instelling van de VN wat betreft vrouwenrechten.

Afgelopen vrijdag is de 59e jaarvergadering van de vrouwenrechtencommissie ten einde gegaan. En daarbij werd ook een resolutie aangenomen, waarin een land – let wel, één land – veroordeeld wordt voor het schenden van vrouwenrechten. Dit land krijgt daardoor van de VN een soort speciale status verleend, in ieder geval echter schijnen zijn schendingen ongebruikelijk ernstig en daardoor bijzonder noemenswaardig te zijn. Om welk land gaat het hier dus? Wellicht om Pakistan, waar procentueel de meeste vrouwen onder geweld door hun partners lijden? Of om Soedan, waar 88% van de vrouwen onder de 50 jaar onderhevig zijn aan genitale verminking en waar de minimumleeftijd voor een meisje 10 jaar bedraagt? Om Saoedi-Arabië, waar vrouwen lichamelijke straffen krijgen als ze niet de voorgeschreven kleding dragen en waar ze niet mogen autorijden of zonder een mannelijke begeleider mogen reizen?

Of misschien om de “Islamitische Republiek” Iran, waar vrouwen wegens overspel dood gestenigd kunnen worden, geen voorzitter van een rechtbank mogen zijn, een rigide hoofddoekdwang moeten opvolgen en de toestemming van hun man nodig hebben om buitenshuis te werken? Om Syrië, waar het regime verkrachtingen en andere vormen van geseksualiseerd geweld tegen vrouwen inzet als oorlogsstrategie? Om China, waar sprake is van gedwongen abortussen en sterilisaties tegen vrouwen? Of om een van die talrijke landen, waarin “eermoorden”, vrouwenhandel, gedwongen prostitutie en het hele palet aan ontbrekende politieke, individuele en sociale rechten voor vrouwen aan de orde van de dag, dus “normaal” zijn?

Nee, dit land, dat als enige door de “United Nations Commission on the Status of Women” in een resolutie expliciet werd veroordeeld, is – serieus – Israël. “De Israëlische bezetting”, staat er in de resolutie, “blijft de belangrijkste hindernis voor Palestijnse vrouwen wat betreft hun progressies, hun zelfstandigheid en hun integratie in de ontwikkeling van hun samenleving.”

Ron Prosor, de ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties, kon wat dat betreft alleen maar met zijn hoofd schudden: “Als er nog meer bewijzen nodig waren dat de VN tegenover Israël vooringenomen is, dan hebben we die vandaag gekregen”, zei hij. “Van de 193 VN-lidstaten slachten tientallen onschuldige burgers af en hebben wetten aangenomen waarmee vrouwen naar de rand van de desbetreffende samenleving gedrongen worden. Maar zij krijgen hier allemaal een bewijs van onschuld.”

Ook de mensenrechtenactiviste Anne Bayefsky was sprakeloos dat de VN de joodse staat eens temeer aan de VN-schandpaal nagelde en hem verantwoordelijk maakte voor de miserabele situatie van Palestijnse vrouwen – “en niet de Palestijnse mannen. Niet religieuze decreten en tradities. Niet een cultuur van geweld.” Men zou de schuld aan een wantoestand, bijvoorbeeld dat slechts 17% van de Palestijnse vrouwen tot de beroepsbevolking behoort, echter 70% van de Palestijnse mannen, aan de “joodse zondebok toe”. Maar dat zou geen wonder zijn, als je bedenkt dat ook Iran tot de commissieleden behoort en Soedan zelfs plaatsvervangend voorzitter van de commissie is.

De resolutie, op initiatief van de Palestijnen en Zuid-Afrika in de vergadering van de VN-vrouwenrechtencommissie ingebracht, werd met 27 “Ja”-stemmen aangenomen. Slechts twee commissieleden stemden tegen, namelijk de VS en Israël zelf. Bovendien waren er 13 blanco stemmen – waaronder de leden van de Europese Unie. In deze breedtegraden vindt men het dus in ieder geval niet volledig onjuist om in Israël de nummer één onder de globale schenders van vrouwenrechten te zien. Terwijl het niet duidelijker kan zijn dat dit volkomen belachelijke onzin is, die alleen bedacht kan worden door doorgedraaide antisemieten. Dat zo´n besluit desondanks – of juist daarom – kan worden aangenomen, spreekt eens temeer boekdelen met betrekking tot het oneindige thema “De VN en de joodse staat”.

Bron:
http://lizaswelt.net
Auteur: Alex Feuerherdt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, discriminatie, Hypocrisie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Verenigde Naties, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Vrouwenrechten à la de Verenigde Naties

 1. Marlies zegt:

  Uiteraard, Israël! Wat kan je anders verwachten van de “Vereinigte Nazis”…

  Like

 2. Joost Visser zegt:

  VN, het idee was leuk, maar als politiek in het spel komt, wordt alles verziekt.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Ik word strontziek van deze kopvodden !
  Vieze vuile huichelaarvereniging !
  Zou het werkelijk serieus lopen, dan het bord :
  ,, Entree alleen zonder kopvodden op ”
  aan de ingang van deze flutvergaderingzaal !

  Like

 4. Cathja zegt:

  Uiteraard, we hadden het kunnen weten!
  Maar onvoorstelbaar dat Israël om de genoemde redenen wordt veroordeeld!
  Eén ding staat voor mij als een paal boven water: in Israël krijgen vrouwen alle kansen die ze maar willen. Geen enkele vrouw wordt gediscrimineerd!
  Israël moet zich niets aantrekken van deze valse beschuldigingen; we weten waar ze vandaan komen.
  Een dikke opgestoken middelvinger is wat de VN verdient. Deze organisatie moet per direct opgeheven worden, en alles wat met de VN samenwerkt net zo goed. Deze organisatie is beslist niet onafhankelijk, maar stelt alles in het werk om de Joden en de Joodse staat te treiteren en te demoniseren!
  Oh, wat wálg ik van dat VN-krapuul!

  Like

 5. mijn-idee zegt:

  juist ja

  Like

 6. ron zegt:

  En Obama zag dat het goed was

  Like

 7. Vederso zegt:

  Heeft Nederland door blanco te stemmen zich ook belachelijk gemaakt? Het zou me niks verbazen.

  Like

 8. Pingback: Vrouwenrechten à la de Verenigde Naties | Likoed Nederland

 9. tijluylenspiegel zegt:

  Belangrijk om te weten zou zijn wie er voor Nederland zitting hebben en wat zij gestemd hebben, namen en rugnummers graag zoals ze dat op GeenStijl plachten te zeggen.

  Like

 10. lucky bee zegt:

  De VN zijn blind voor wat er met vrouwen in de moslim landen gebeurt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nog niet eens helemaal hún schuld, Lucky’: Genoeg van die moslimvrouwen LATEN het doodleuk gebeuren of doen er op hun manier aan mee:
   Dat zijn de moslima”s, die zich in hun vroomheid de Heilige Madonna ’s voelen en zich er in vergenoegen, om binnenshuis dochters en schoondochters te tiranniseren, tot genitale verminking aan toe.
   Eenvoudig niet te hèlpen, dat soort wijven!

   Like

 11. Pingback: V.N. en de universele rechten van de vrouw – een farce – Jad Ezra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s