Waarom Islamitische Staat Spanje wil en Catalonië Europa’s grootste jihadistische bolwerk is

Screenshot_9

(Door: Mick van Loon)

“De weggelopen dochter zal terugkeren bij haar vader”: zo spreekt de Islamitische Staat over Al-Andalus, zoals het Spanje noemt. Op sociale media is het stilaan een obsessie aan het worden bij  een aantal notoire IS-aanhangers, Spanje. En Spanje heeft ondertussen binnen de eigen grenzen een groot probleem met Jihadisten. Wist je bijvoorbeeld dat Barcelona Europa’s grootste bolwerk van jihadisme is?

Wanneer Islamisten spreken over Spanje, hebben ze het over “Al Andalus, zoals Spanje werd genoemd toen het behoorde tot de kalifaten in de Middeleeuwen. Er zijn steeds meer IS-strijders die, zoals de eerste de beste toerist, mooie foto’s posten van het Alhambra in Granada en de Mesquite in Cordoba, vergezeld van gedichten en religieuze profetieën. Spanje, zo redeneren ze bij IS, “is van ons”.

Spanje is overigens het enige land dat ooit in handen was van moslims, maar waar die door de pre-islamitische bevolking weer compleet buitengezet werden. De moslims kwamen in 711 en ze werden pas in 1492 door Ferdinand en Isabella verslagen – en eigenlijk werden de laatste moslims pas in 1614 verdreven.

Screenshot_10

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Al Andalus", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Historie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Waarom Islamitische Staat Spanje wil en Catalonië Europa’s grootste jihadistische bolwerk is

 1. Cathja zegt:

  Als het zo doorgaat met IS, en Spanje zou worden ‘heroverd’, dan kunnen we dat land afschrijven als toeristische bestemming. Niemand zal daar nog naar toe willen als IS de baas is.
  Ik vraag me af hoe Brussel zal reageren als één van de lidstaten in handen zou vallen van die extremistische moslims!
  Ik hoop dat ik het allemaal te somber zie, en dat IS nooit de kans zal krijgen om Spanje in te lijven!
  Gebeurt dat wel, dan volgt ook de rest van Europa.

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Het is toch te gek voor woorden en daar zal het niet bij blijven. Ik wou dat de mensen nou eens wakker werden. Thierry Baudet zei bij Powned toen de gasten gevraagd werd op welke partij ze gestemd hadden, op de PVV en hij zei erbij omdat de PVV de enige partij is die de dingen gewoon eerlijk bij de naam noemt. Zo moeten er meer komen. Maar D’66 is nog steeds voor toetreding van Turkije tot de EU terwijl dat steeds meer een islamitische straat aan het worden is. En toch zijn ze de grootste winnaar van de Statenverkiezingen, daar staat je verstand toch bij stil.

  Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Mijn verstand zegt dat (de meeste) Nederlanders een dom, dom volk zijn. Ze hebben niets geleerd van het verleden en malen niet om de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. De enige kans om het tij te doen keren ten gunste van de patriotten is een (of meerdere) flinke bomaanslagen. Helaas zullen dan de moslim-adepten op het Binnenhof niet bij de slachtoffers horen want zoals gewoonlijk mag “het volk” de volle ellende over zich heen krijgen. Net zoals in 1940. Ik weet zéker dat het “regeringsvliegtuig” volgetankt klaar staat om het landverraderlijke tuig (incl. het “koningshuis” ! naar veilige oorden te brengen. .

   Na de uitslag van de laatste verkiezingen heb ik de moed opgegeven dat “de” Nederlander eindelijk bij zijn positieven komt, de kop uit het zand trekt en de oogkleppen afzet. Het is jl. woensdag niet gebeurd en gaat ook niet gebeuren.
   Maurice de Hond peilde vandaag dat de VVD weer op kop gaat en de PVV voorbij is gestreefd. Nou neem ik die peilingen met een flinke schep zout maar het ZOU kunnen…..Wanneer je na alle leugens en bedrog van Rutte nog steeds aangeeft op die partij te gaan stemmen ben je niet alleen dom, maar daarnaast ook KWAADAARDIG.

   Dat de uitslagen van de verkiezingen gemanipuleerd zijn, is best mogelijk. Maar hoe velen van hen die dit vermoeden, hebben aan die FRAUDE bijgedragen door NIET s avonds om 9 uur naar een stembureau te gaan om bij de tellingen aanwezig te zijn??? En daardoor te VOORKOMEN dat men de kluit belazerde??

   Het is al te makkelijk om “fraude” de schuld te geven en ZELF NIETS bij te dragen (2 of 3 uurtjes van je tijd) om die fraude te voorkomen.

   Het Ned. volk verdient gewoon niet beter. Erg jammer voor de trouwe PVV-stemmer (waartoe ik mijzelf mag rekenen) maar het is niet anders. Het siert Geert Wilders dat hij na meer dan 10 jaar nog steeds tegen de stroom in wil blijven roeien. Ik had er NU de brui aan gegeven en was naar een leuk land vertrokken om daar verder te leven. “Nederlanders, jullie willen persé naar de verdommenis, nou, GA maar! Het spijt mij bijzonder voor al mijn trouwe PVV-stemmers door de jaren heen maar genoeg is genoeg.”

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Goed verwoord Zilvermeeuw, denk er precies zo over na het verkiezingsdebacle van 18 maart.

    Like

   • Driek zegt:

    Zilvermeeuw zegt: Het Ned. volk verdient gewoon niet beter. Erg jammer voor de trouwe PVV-stemmer (waartoe ik mijzelf mag rekenen) maar het is niet anders. “Nederlanders, jullie willen persé naar de verdommenis, nou, GA maar!

    Beste Zilvermeeuw, ik ben het helemaal met u eens, voor mij is de koek op. De VVD staat weer weer hoger in de peiling, dus de Nederlanders willen naar de verdommenis, en ik zeg nu ook: GA MAAR. Het is een hopeloze zaak.

    Like

 3. fransdewit zegt:

  Het doet me denken aan onkruid wat iedere keer weer zijn kop opsteekt en moeilijk is te bestrijden. Maar ja als niet iedereen de gebruiksaanwijzing goed leest, dan blijft je dweilen met de kraan open natuurlijk.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Frans; hier in Nederland zijn ze dat onkruid (Islam) volop aan het bemesten, en zijn ze de eetbare gewassen (dat zijn wij) aan het bespuiten met vergif. Op die manier hollen we dubbel zo snel achteruit richting Sharia !

   Like

 4. Laten wij ook hiermee beginnen. Genoeg is genoeg. Weg met dat gespuis. Die horen niet in Nederland en in hele Westen.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Het blijft heus niet bij Spanje alleen. ISIS beseft maar al tegoed dat Europa geen ruggegraat meer heeft, zodat een voortgang van de strijd (om heel Europa in te nemen) een zeer aantrekkelijke optie voor hun is. Stond dat gebouw van de E.U. maar in Spanje, in plaats van Brussel. Als het dan toch zo is dat ISIS Spanje veroverd, zouden we er lol aan beleven dat het gebouw van de E.U. door ISIS met de grond gelijk gemaakt zou worden !

  Like

 6. ruben zegt:

  waow, ik hoop de de moslims, terug verslagen zullen worden.
  Spanje is een christelik land

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Om dat ze eens door Isabela van Castillie en Ferdinand van Arragon er uit waren gesmeten?En Alhambra de heerloze bastion, veroverd wordt?De heer van Alhmbra was door Karel Martel in de slagt bij Poitiér gesneuveld was? Abdel Rachman al Ghafiqui.De laatste Kalief der Omayaden.

  Like

 8. 4sjun zegt:

  Wat in 1614 in Spanje gebeurde kan gewoon in het Europa van 2040 herhaald worden. Kennelijk heeft het even tijd nodig voordat de grote bulk van stemgerechtigden zelf de schellen van de ogen vallen. Niet iedereen is even bekend met het lot van Libanon dat toch een zeer duidelijk voorbeeld gaf (http://bit.ly/19IP3ow) van waar al te goed toe zal leiden. Intussen doet wie de vrede liefheeft er vast goed aan zich op een oorlog voor te bereiden. Dan kan het altijd nog meevallen maar ben je in elk geval niet hulpeloos als horden het in de bol krijgen en op religieus gelegitimeerde plundertocht gaan.

  Like

  • chorizo met kaas ❤ zegt:

   ik ben half marokkaans-portugees en half spaans en geen moslim maar ze blijven van spanje af ! want daar wil ik mijn toekoemst opbouwen en daar ligt mijn hart en familie en vrienden als die klote isis spanje kapotmaakt dan kunnen ze een grote oorlog met spanje en heel europa verwachten want ze mogen niet alleen spanje kapotmaken ook nederland moet heel blijven echt zoveel landen leven in vrede ondanks armoede marokko ,spanje , portugal ,latijns amerika,nederland ,frankrijk en is moet alles kapotmaken!!!! fucking koran slaven mogolen welk intelligent mens met hart en ziel vlees en bloed van welke afkomst dan ook want een mens is een mens kan zon domne haatzame ideologie omarmen ???????????? europa moet actie ondernemen en wel direct de wereld moet actie ondernemen voor dat het te laat is echt de wereld hoeft niet perfect te zijn dat zal het ook nooi worden want we zijn allemaal slechts mensen 😂maar laat er op zin minst geen oorlog zijn ! en tja wat kunnen wij doen niks .mensen van de overheid wel wat ik bedoel mensen met een autoriteitspositie van over landen moeten iets ondernemen om dit te stoppen ! anders zullen onze kinderen over de hele wereld als slaven opgroeien ja wereldwijd als het zo doorgaat

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s