V.S. Naipaul: ISIS is nu het “Vierde Rijk”

Screenshot_18

V.S. Naipaul

(Door: V.S. Naipaul – Vertaling: “Vederso”)

Toen een Nobelprijs nog iets betekende, kreeg Naipaul in 2001 de Nobelprijs voor de Literatuur. Hier uit een lang artikel in Mail on Sunday: De Nobelprijs winnende auteur V.S. Naipaul heeft gewaarschuwd dat de Islamitische Staat de meest sterke bedreiging sinds de nazi’s voor de wereld is. In een stevig artikel in Mail on Sunday merkt de gerespecteerde schrijver op dat in haar fanatisme en barbaarsheid de extremistische islamitische organisatie vergelijkbaar is met Adolf Hitler’s regime.

Oproepend tot haar ‘militaire vernietiging’ zegt de in Trinidad geboren Britse schrijver dat IS ‘gewijd is aan een eigentijdse Holocaust’, een geloof heeft in zijn eigen ‘raciale superioriteit’ en propaganda produceert waar Goebbels trots op zou zijn.

Al geruime tijd een criticus van de islam als een mondiale bedreiging daagt hij ook de mensen uit die zeggen dat de extremisten niets te maken hebben met de echte religie van de islam, wat suggereert dat de eenvoud van sommige interpretaties van dat geloof een sterke aantrekkingskracht op een minderheid heeft.

De auteur van o.a. “Onder de Gelovigen” [Among the Believers], die in 2001 werd bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur, staat bekend om zijn scherpe standpunten.(…)

Uit de tekst van het artikel: …Ze heeft zich ertoe verbonden om sjiieten, Joden, christenen, Kopten, Yezidi’s en iedereen die ze op enige manier kan beschuldigen van spionage te vermoorden. Ze heeft de burgerbevolking van hele regio’s en steden weggevaagd. ISIS kan het label van Kalifaat zeer geloofwaardig laten vallen en zichzelf het Vierde Rijk noemen.(…)

Net als de nazi’s zijn de fanatici van ISIS antisemitisch met een geloof in hun eigen raciale superioriteit. Ze zijn antidemocratisch: de Islamitische Staat is een totalitaire staat, absoluut in zijn gezag. Er is dezelfde eigenliefde voor symboliek, presentatie en propaganda; terreur wordt verspreid door middel van films en video’s.(…)

Net zoals het Derde Rijk deed, deelt Isis haar vijanden in als bestemd voor bijzondere manieren van onthoofding, kruisiging en de dood door verbranding. Waar de nazi’s deden alsof ze de hoeders van de beschaving waren, door kunstwerken te stelen om ze te bewaren en joodse muzikanten in leven lieten om hen te vermaken, vernietigt ISIS alles wat voortkomt uit de menselijke drang naar schoonheid.

(Met dank aan Snaphanen)

Bron:
www.dailymail.co.uk
Auteur: V.S. Naipaul

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, nazisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op V.S. Naipaul: ISIS is nu het “Vierde Rijk”

 1. delamontagne zegt:

  Heel goed artikel. Ik las het eergisteren bij de site van Robert Spencer en wilde er hier op blog na verwijzen.
  Nu toch (gedeeltelijk) vertaald. Voor degenen die Engels kunnen lezen:
  ‘http://www.jihadwatch.org/2015/03/nobel-laureate-v-s-naipaul-islamic-state-dedicated-to-a-contemporary-holocaust?utm_source=Jihad+Watch+Daily+Digest&utm_campaign=1c2e56b1ed-Daily_Digest&utm_medium=email&utm_term=0_ffcbf57bbb-1c2e56b1ed-123343182

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  VS beschermt Israël niet langer tegen moslimlanden in VN-Mensenrechtenraad

  Door zijn pijlen vrijwel uitsluitend op de Joodse staat te richten is de UNHCR feitelijk niets anders dan een diplomatiek wapen van de moslimwereld.

  Als ’straf’ voor premier Netanyahu’s verkiezingsbelofte niet akkoord te zullen gaan met een onafhankelijke Palestijnse staat in Judea en Samaria heeft de Amerikaanse regering Obama besloten om Israël niet langer te beschermen in de VN-Mensen’rechten’raad (UNHCR). Die door linkse- en moslimlanden beheerste raad richt zijn pijlen zich sinds mensenheugenis voornamelijk op de Joodse staat, terwijl het de misstanden in de eigen landen compleet negeert. Er kan met recht gesteld wordt dat de UNHCR speciaal werd opgericht om enkel Israël aan te vallen.

  Mensenrechtenschenders oordelen over Israël

  Eind 2013 werden bijvoorbeeld mensenrechtenkampioenen Marokko, Saudi Arabië, Libië, Algerije, Cuba, Vietnam, China en Rusland tot de raad verkozen – landen die stuk voor stuk veel lager op de lijst staan dan Israël. Toch is het vrijwel uitsluitend Israël waartegen resoluties worden ingediend en aangenomen. Dat komt omdat Israël het enige land ter wereld is dat ongeacht de situatie in het land vast op de agenda wordt geplaatst.

  Bovendien staat van zogenaamde ‘onafhankelijke’ onderzoeken naar de veronderstelde ‘schendingen’ van de rechten van Palestijnen door Israël – nóóit andersom- de uitkomst al bij voorbaat vast. Dat bleek recent opnieuw toen de raad de Canadese rechtsexpert William Schabas aanstelde als voorzitter van een onderzoekscomité naar de Gazaoorlog van 2014. Schabas had eerder voor de Palestijnse terreurorganisatie PLO gewerkt en was al jaren een virulente anti-Israël activist.

  ‘Ongebalanceerde focus op één democratisch land’

  Afgelopen maand trad Schabas af nadat Israël met succes had geklaagd dat hij om die redenen onmogelijk onpartijdig kon zijn. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry had in de raad nog een toespraak gehouden waarin hij zijn ‘ernstige zorgen’ uitte over de eenzijdige permanente aanvallen op Israël. ‘Niemand in deze raad kan ontkennen dat er een ongebalanceerde focus is op één democratisch land.’ >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/VS-beschermt-Isral-niet-langer-tegen-moslimlanden-in-VN-Mensenrechtenraad

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Einduitkomst: Het 4de Rijk overtreft uiteindelijk tóch nog het 3de Rijk wat betreft barbaarsheid en allesomvattende vernietigingsdrang.
  Maar eigenlijk wisten we dat al: Nooit met iets ergers te maken gehad dan met de islam.

  Like

 4. Wie was dat ook alweer die sinds 2010 roept: islam = nazisme?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Jij.

   Like

   • lucky bee zegt:

    Ik geloof dat was de Mufti van Jerusalem Armin Husseinni?de grote vriend van Hitler en Himmler?

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Hij was op zoek naar een complimentje Theresa, maar het is wel zo.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @louis-portugal: Uiteraard begreep ik dat direct, Louis, maar als het inderdaad zo is, kun je het immers droogweg-kort bevestigen.
    Dus dacht ik: Vooruit met de geit! (LOL!)

    Like

   • delamontagne zegt:

    Dat is mischien waarschijnlijk wel zo, en dat geeft ook niet. Maar er zijn natuurlijk ook vele anderen . Wat is wel van die meneer Pennings bewonder, zijn volhardendheid, of is het volhoudendheid.
    Áls ik zo nu en dan de reacties op TV bij debatten tussen politici hoor, dan is het toch wel om moedeloos van te worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s