“Alle appels in de mand van de islam zijn rot”: er bestaan geen gematigde moslims volgens Ayaan Hirsi Ali

Screenshot_31

(Door: Mick van Loon)

“De veronderstelling is dat in de mand met moslims een aantal rotte appels zitten, ik zeg dat de hele mand rot is.” Het is één van de uitspraken waardoor Ayaan Hirsi Ali (opnieuw) de woede van de islamitische gemeenschap op zich heeft gehaald. In haar nieuw boek, dat deze week verschijnt, pleit de voormalige moslima voor een verregaande reformatie van de islam, en stelt ze dat er eigenlijk geen gematigde moslims bestaan. 

In haar nieuwe boek Ketters, Pleidooi voor een hervorming van de islam stelt Ayaan Hirsi Ali dat er drie soorten moslims zijn: de gewelddadige, de hervormers, en de grootste groep, de moslims die zeggen dat ze hun geloof vreedzaam willen belijden, maar geen vraagtekens plaatsen bij de koran, net zomin als de rol van vrouwen in de moslimwereld, die van holebi’s en diegenen die niet radicaal stelling nemen tegen aanslagen die gepleegd worden in naam van hun geloof.

Die laatste groep weigert Hirsi Ali “gematigde” moslims te noemen. Volgens haar bestaan die niet:“I think we’re in a time now where we demand answers from Muslims and say, ‘Whose side are you on?’ ”

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, koran, Moslims. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Alle appels in de mand van de islam zijn rot”: er bestaan geen gematigde moslims volgens Ayaan Hirsi Ali

 1. Theresa Geissler zegt:

  De ‘in Somalië geboren Amerikaanse” had nu een “in Somalië geboren Nederlandse” geweest kunnen zijn als Rita Verdonk destijds iets minder overijverig was opgetreden. In verreweg de meeste gevallen had je gelijk, Rita, maar in dit geval……
  Geert zou in haar plaats die vergissing waarschijnlijk niet gemaakt hebben.
  Verder snap ik nog steeds niet waar men onder deze omstandigheden het woord ‘islamofoob’ vandaan haalt -nog afgezien van het feit, dat islamofobie al helemaal niet bestaat, maar enfin: Een ‘fobie” is een ziekelijke angst voor iets zonder geldige reden, dus hoe kun je iemand nu islamofoob noemen, die een afkeer voor de islam heeft ontwikkeld vanuit haar eigen ervaringen? Dat is dan toch geen fobie, dat is realiteit!
  Daaruit kun je alweer concluderen, dat het begrip is ontstaan op oneigenlijke gronden.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Ayan Hirsi Ali slaat de spijker precies op de Kop; er is alleen een Islam overal in deze wereld.

  Like

 3. ildiko zegt:

  Ja wel natuurlijk die moslimas die geneeskunde studeren maar geen bloot willen zien! 10 jaar geleden al weigerden ze een man beluisteren, omdat hun hoofddoeken moesten ze afdoen en dat kon niet DUS APARTE ZAAL EN PATIENTEN werd door hetzelfde universiteit gerealiseerd.
  Wij zijn geen stappen verder met deze gematigde IDIOTEN!

  Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Is dit fruit rot of niet, je mag het zélf bepalen
  dàt is de vrijheid die steeds resten moet
  en wie dat nog hardop durft uit te spreken,
  toont moed én wat in wijsheid handelen doet !

  Like

 5. Vederso zegt:

  Essay in Wall Street Journal door Ayaan Hirsi Ali;

  http://www.wsj.com/articles/a-reformation-for-islam-1426859626

  Like

 6. Thoth zegt:

  Ik zag een tijd geleden een cartoon, daarin snijdt de extreme moslim de keel af van het slachtoffer terwijl de gematigde moslim de benen van het slachtoffer vasthoudt.
  .
  En zo is het.
  .

  Like

 7. Jean zegt:

  1.000% mee eens, moslims zijn achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlappen die feest vieren als er mensen vermoord worden, die kinderen uithuwelijken lees “laten misbruiken”, die vrouwen vernederen en beschouwen als fokmachines, een smeerlapperij die niet thuishoort in onze westerse seculiere samenleving.
  De klok tikt en de uitslag zal sowieso zijn: Die eruit of Revolutie.

  Like

 8. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 9. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Ik denk dat de meesten met een gezond verstand en een perceptie, gebaseerd op onweerlegbare feiten het hiermee volkomen eens zijn…
  Prof. Afshin Ellian : “gematigde moslims bestaan niet, want het tolereren van barbarisme is het begin van barbariseren”!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  De gematigde moslim is geen terrorist, maar bewonderd en/of ondersteunt ze wel !!

  Like

  • Jean zegt:

   Koddebeier,
   Niet elke moslim is een terrorist maar elke terrorist is wel een moslim!
   Gematigde terroristen bestaan niet, dus moslims eruit om erger te voorkomen, het is nu al een catastrofe met die achterlijke troep op ons grondgebied, gelukkig ben ik tegen elke vorm van geweld anders klopte ik de rotzooi, telkens ik ze zou tegenkomen, tegen de grond want ik walg van die achterlijke barbaren met steeds maar eisen.
   Terug naar landen van herkomst is de boodschapdaar kunnen ze studeren naar de regels die ze liefhebben, niet onze regels gelukkig.

   Like

 11. E. Janssens zegt:

  Fantastische vrouw die haar strijd tegen de meest criminele ideologie uit de geschiedenis niet opgeeft. Ik vraag me af wat ze van de hervormingen van president Sisi in Egypte vindt. Die gaat 25.000 moskeeën sluiten en uit de Koran alle vuiligheid laten verwijderen. Daar moet ze toch achter staan.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Ze kan het goed overzien en bekritiseren, zat er in, in die hel.
  Zei ik onlangs dat ze niet spoorde, was niet om haar mening en inzicht, meer de route naar de Nederlandse samenleving, beetje ongelukkig was het m.i. wel!
  Wens haar het allerbeste.

  Like

 13. paulus655 zegt:

  Dit is een zeer moedige vrouw, die haar standpunt op een goede wijze onderbouwt.
  Ik zou willen, dat er meer naar deze “roependen in de woestijn” geluisterd werd.

  Like

 14. Geronimo zegt:

  “Hirsi Ali is er zich van bewust dat ze een islamofoob wordt genoemd”. Daar is dus niets mis mee, want dit wel de bedoeling van de islam: mensen (ongelovigen) schrik aan jagen. Of vergis ik me?

  ‘You Shall Be Prepared: A Divine Commandment
  [8:60] You shall prepare for them all the power you can muster, and all the equipment you can mobilize, that you may frighten the enemies of GOD, your enemies, as well as others who are not known to you; GOD knows them. Whatever you spend in the cause of GOD will be repaid to you generously, without the least injustice.’

  Like

 15. Fred zegt:

  Dát heeft iedereen, die ze onbevooroordeeld in de publieke ruimte observeert, toch al tientallen jaren begrepen. Heb je echt geen Ayaan Hirsi Ali voor nodig.

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Iedere moslim is een gevaar voor de samenleving!!!! Élke moslim maakt deel uit van de 5e colonne!!!! ÁLLE volhardende moslims moeten ons land uit, en verder uit HÉÉL Europa.
  En zo ver zal het komen!!!! Moslims die hier willen blijven zullen hun geloof moeten afzweren!!!

  Like

 17. Vederso zegt:

  Ayaan Hirsi Ali staat in de belangstelling, tenminste in Amerika. Hier ook?

  http://snaphanen.dk/2015/03/24/ayaan-hirsi-ali-pa-cbn/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s