De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken verafschuwd als een vijand van de Profeet (deel 2)

Screenshot_49

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, wilde de Arabische Liga de les lezen over mensenrechten. Koning Salman van Saoedi-Arabië  was daar niet van gediend.

(Door: Ingrid Carlqvist en Lars Hedegaard)

Blijkbaar was de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken zich er niet van bewust dat zij, door het bekritiseren van de islamitische sharia gewoontes zoals duizend zweepslagen voor een blogger en de slechte behandeling van vrouwen, in feite werd gezien als iemand die zich tegen de islam zelf keerde. Er blijkt een reëel, maar zorgwekkend gebrek aan kennis met betrekking tot de islam en de zaken die de islam betreffen in de Zweedse regering te zijn.

“Het maakt niet uit wat zij zegt. In de islam is het aan de moslims om te bepalen of iemand hun religie wel of niet heeft bekritiseerd.” – Johannes J.G. [Hans] Jansen, auteur en kenner van de geschiedenis van de islam.

Vanuit islamitisch perspectief is elke kritiek op of overtreding van de sharia en van de moslimplicht om jihad te voeren [oorlog in dienst van de islam] een schending van hun vrijheid van godsdienst.

Met andere woorden, het is de plicht van de moslims om niet-moslims ‘angst aan te jagen’ (verwijzend naar de Koran 8:60). Maar als ze daarin slagen, beschuldigen islamitische woordvoerders hun angstige slachtoffers ervan dat ze lijden aan ‘islamofobie’ en eisen ze dat de westerse overheden de mensen die geteisterd worden door de psychiatrische ziekte aanklagen en vervolgen.

Er is echter niets dat erop wijst dat Margot Wallström en de andere leden van de Zweedse regering door angst werden gedreven. Ze hebben geen kennis van waar de orthodoxe islam voor staat en zijn blijkbaar van mening dat de religie weldadig en vredelievend is, maar helaas is gekaapt of verkeerd geïnterpreteerd door slechte mensen.

Zoals is voorspeld, heeft de kritiek van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, op de ‘middeleeuwse’ omstandigheden in Saoedi-Arabië ertoe geleid dat grote delen van de islamitische wereld in woede zijn ontstoken tegen haar en tegen Zweden, het land dat zij vertegenwoordigt.

“Bijna de hele moslimwereld sluit zich aan bij de kritiek op Wallström”, schreef het Zweedse nationale dagblad Dagens Nyheter op 19 maart, eraan toevoegend dat zo’n dertig islamitische landen zich hebben gedistantieerd van de opmerkingen van Wallström. De Arabische Liga heeft haar openlijk beschuldigd wegens haar kritiek op het gebrek aan mensenrechten in Saoedi-Arabië, en op zaterdag heeft de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC), die 57 Arabische en islamitische staten, evenals de Palestijnen, vertegenwoordigt, haar ervan beschuldigd dat zij “Saoedi-Arabië en zijn sociale normen, zijn rechterlijke macht en zijn politieke instellingen heeft vernederd”.

Dagens Nyheter citeert de Midden-Oostendeskundige Marianne Laanatza van de universiteiten van Stockholm en Lund, die zei dat de Zweedse problemen kunnen escaleren. Bovendien merkt de Midden-Oostenanalist Per Jönsson van het Foreign Policy Institute in Zweden op dat de reactie van de OIC inhoudt dat bijna de gehele islamitische wereld, met inbegrip van sjiitische islamitische staten en landen in Zuidoost-Azië, Zweden nu de rug hebben toegekeerd. Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben al hun ambassadeurs teruggeroepen uit Zweden; Per Jönsson vreest dat anderen hun voorbeeld zullen volgen.

In reactie daarop heeft Wallström op 19 maart een crisisvergadering gehouden met vertegenwoordigers van rond de dertig Zweedse ondernemingen, die zakelijke belangen in de Golfregio hebben. Terwijl ik dit schrijf is het resultaat van de bijeenkomst onbekend. Saoedi-Arabië heeft al aangekondigd dat het een visum zal weigeren aan vertegenwoordigers van Zweedse bedrijven. Het is duidelijk dat de Zweedse bedrijven behoorlijk in de problemen zitten.

Blijkbaar was de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken zich er niet van bewust dat door het bekritiseren van de islamitische sharia, zoals duizend stokslagen voor een blogger en de slechte behandeling handeling van vrouwen, zij in feite werd gezien als iemand die zich tegen de islam keert.

De onwetendheid van de Zweedse regering werd ruimschoots aangetoond toen Gatestone de perswoordvoerder van Margot Wallström, Erik Boman, belde. Gatestone vroeg of hij zich ervan bewust was dat praktijken zoals de doodstraf voor godslastering, geseling en vrouwen uitsluiten van het besturen van een auto, zijn gebaseerd op de Koran. Hij zei dat hij dat niet wist. Hij zei dat hij ook niet had gehoord van de Caïro-verklaring uit 1990 met betrekking tot de mensenrechten in de islam, waarin staat dat alle mensenrechten uitsluitend gebaseerd moeten zijn op de sharia, en dat de islam de mensenrechten, zoals die verwoord zijn in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948, verwerpt.

Veronica Nordlund van de persdienst van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde Gatestone dat ze over de Verklaring van Caïro heeft gehoord, maar dat zij denkt dat Saoedi-Arabië de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens heeft ondertekend. Saoedi-Arabië heeft in feite de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens niet ondertekend. Het onthield zich door te stellen dat de Verklaring in strijd was met de sharia.

Al met al lijkt er een reëel, maar zorgwekkend gebrek aan kennis bij de Zweedse regering te bestaan over de islam en de islamitische aangelegenheden.

De prominente Nederlandse islamdeskundige, professor Johannes [Hans] JG Jansen – auteur van een invloedrijke biografie over Mohammed – zei dat hij niet denkt dat Margot Wallström weet waar zij zichzelf mee heeft ingelaten. Op de vraag of de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken de Saoedische sharia praktijken zoals geseling kan bekritiseren, en ‘middeleeuws’ noemen zonder de islam te beledigen, antwoordt professor Jansen dat dit onmogelijk is.

Gatestone: “Maar wat als zij nu beweert ze dat het niet haar bedoeling was geweest om de islam te bekritiseren?”

Jansen: “Het maakt niet uit wat ze zegt. In de islam is het voor moslims om te bepalen of iemand wel of niet hun religie heeft bekritiseerd. Vanuit islamitisch perspectief is de ergste overtreding van de minister van Buitenlandse Zaken dat de Saoedische praktijken als ‘middeleeuws’ werden bestempeld. Moslims gebruiken nooit die term als zij over zichzelf praten. Ze gebruiken die alleen met betrekking tot andere delen van de wereld, bijvoorbeeld als het Europa betreft. De Saoedi’s zien zichzelf als de erfgenamen en bewaarders van de Gouden Eeuw van de islam in de zevende eeuw, die niet mag worden bestempeld als middeleeuws”.

Jansen merkt op dat, uit het oogpunt van de islam, elke kritiek op of overtreding van de sharia en van de moslimplicht om jihad te voeren [oorlog in dienst van de islam], een schending van hun vrijheid van godsdienst is. Hetzelfde, vervolgde hij, geldt voor de plicht van moslims om angst te zaaien in de harten van niet-moslims. Jansen wijst op de Koran soera 8, vers 60:

“En maakt aan de grens alle mogelijke strijdkrachten en vastgehouden paarden voor hen gereed, waarmee gij de vijand van Allah en uw vijand en anderen buiten hen, die gij niet kent, doch die Allah kent, moogt afschrikken [angst aanjagen]. En wat gij ook voor de zaak van Allah besteedt, het zal u ten volle worden terugbetaald en u zal geen onrecht worden aangedaan”.

Met andere woorden, het is de taak van de moslims om niet-moslims ‘schrik aan te jagen’. Maar vreemd genoeg beschuldigen islamitische woordvoerders, als ze daarin slagen, hun angstige slachtoffers dat ze lijden aan ‘islamofobie’ en eisen ze dat westerse overheden mensen, die door deze ‘psychiatrische’ ziekte overvallen zijn, aanklagen en vervolgen.

Er is echter niets dat erop wijst dat Margot Wallström en de andere leden van de Zweedse regering door angst zijn gedreven. Ze hebben geen kennis van wat de orthodoxe islam inhoudt en zijn blijkbaar van mening dat de religie weldadig en vredelievend is, maar helaas is gekaapt of verkeerd geïnterpreteerd door slechte mensen.

Alsof er nog meer bewijs van het Zweedse onbegrip nodig was, stond Margot Wallström op 20 maart op in het Zweedse parlement en beweerde dat ze niet de bedoeling had de islam te bekritiseren. De Zweedse regering, zei ze, zal “de relaties die Zweden door de jaren al met Saoedi-Arabië onderhoudt, veilig stellen en ontwikkelen. … We hebben het grootste respect voor de islam als een wereldreligie en voor zijn bijdrage aan onze gemeenschappelijke beschaving”.

Wallström en haar regering hebben nu de verrassing van hun leven gekregen. De goedhartige minister van Buitenlandse Zaken is plotseling in de situatie belandt dat zij over de hele moslimwereld wordt aangeklaagd als een vijand van de profeet.

De manier waarop Wallström van plan is zich te bevrijden van haar ongewenste positie als een van ’s werelds meest verafschuwde overtreders van de islam, zal van cruciaal belang zijn.

Zal ze haar kritiek op de Saoedische geseling en vrouwenhaat intrekken en aankondigen dat het nooit haar bedoeling was om het geweldige Saoedische volk of haar cultuur te beledigen? In dat geval zal zij een verwoestende slag hebben toegebracht aan de Zweedse status van ‘morele supermacht’ en aan een buitenlands beleid dat gebaseerd is op mensenrechten en feminisme.

Of zal ze haar woorden gestand doen en accepteren dat Zweden – en elk ander land in Europa dat  er aanspraak op maakt dat het opkomt voor humanistische waarden en het primaat van de mensenrechten  –  een debacle te wachten staat dat erger kan uitpakken dan wat Denemarken overkwam tijdens de Mohammed-cartoon-crisis in 2005/2006?

Er wordt onder waarnemers steeds meer over gesproken dat Wallström zal moeten aftreden en dat Zweden een mondiale rol zal moeten accepteren die meer in overeenstemming is met haar kennis van het wereldgebeuren.

(Lees hier het eerste deel van de actuele Zweedse perikelen met de islamitische wereld)

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteurs: Ingrid Carlqvist en Lars Hedegaard

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Arabieren, Arabische wereld, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, koran, lafheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, political correctness, politici, praatjesmakers, Saoedi-Arabië, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

28 reacties op De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken verafschuwd als een vijand van de Profeet (deel 2)

 1. Charles Martel zegt:

  Onnozele geit.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Ik heb geen medelijden met Wallström of Zweden. Ze had kunnen weten, nee, ze had moeten weten wat de sharia en mensenrechten in de islam betekenen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Om U de waarheid te zeggen, sta ik van dit staaltje van onnozelheid niet echt te kijken:
   Je weet het zo langzamerhand met die Zweden, helaas……

   Like

  • Driek zegt:

   Vederso zegt: Ik heb geen medelijden met Wallström of Zweden. Ze had kunnen weten, nee, ze had moeten weten wat de sharia en mensenrechten in de islam betekenen.

   Dat mensen die een land besturen zo onontwikkeld zijn is ongelooflijk, lezen ze geen boeken? Hebben ze dan nooit de moeite genomen om eens wat over de islam te lezen? Maar het is in Nederland van hetzelfde laken een pak. Ze zijn volslagen onwetend. En daar zijn we mooi klaar mee, met dat stelletje onnozele domoren.

   Like

 3. Sjoe! zegt:

  Hallo allemaal,
  Is dit Nederlandse weergave van hetzelfde artikel http://nl.gatestoneinstitute.org/5431/zweden-saudi-arabie-wallstrom slechter als hierboven?
  Moest het hervertaald worden?
  Bij voorbaat dank.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Oeps, dat zal de vertalers van het artikel ontgaan zijn, neem ik aan! Kan gebeuren. . .

   Webmaster

   Like

  • Wachteres zegt:

   Dat is ons inderdaad ontgaan. Veel werk voor niks …. Ik krijg wel de Duitse vertalingen toegestuurd.

   Had je dat niet eerder kunnen zeggen, Sjoe! 😀

   Like

   • dgneree zegt:

    Maakt niet uit. Als ik het hier niet gelezen had, had ik het elders gemist, dus alsnog bedankt voor de vertaling.

    Like

   • Sjoe! zegt:

    Jammer, ik kon het niet. Ik kom eerder naar EJBron-post, dan ga ik naar de originele weergave. Ilja-Frank’s leesmethode.
    Toch is hun eigen vertalingsweergave goed? Ik vraag daarom ik het Nederlandsl nog leer.

    Like

  • Wachteres zegt:

   De vertaling van Gatestone is vast wel goed, Sjoe! Ik heb’m nog niet gelezen.

   Wie weet leer ik er nog wat van. Jouw Nederlands is ook al heel aardig. Leer je vanuit het Engels?

   Like

   • wim van nunen zegt:

    een jongeman uit zweden heeft een zwaar ongeluk gehad ligt zwaar gewond in nigeria university colege hospital ibadan geen femilie of vrienden hulp van zweedse ambassade ik kom zelf uit nederlland ben alles iedereeen aan het benederen voor hulp weet niet meer hoe of wat dus probeer he nu weer op deze manier
    ik ben wim ven nunen eindhoven nederland

    Like

 4. Antivenin zegt:

  Even een leermomentje voor Wallström dan. Hopenlijk gaat ze zich nu eens verdiepen in de islam. Wie weet verandert ze nu haar mening over die geweldige “wereldgodsdienst” die zo nodig vrij baan moet krijgen in Europa.

  Like

  • Jaan zegt:

   Zij en de Zweden leren niks nu niet en nooit niet. Het schijnt dat als je hersenpan voor zo’n groot deel is aangetast, dat het nooit meer goed komt.

   Like

  • fleckie zegt:

   Ze mag blij zijn dat zij als ‘ Ongelovige’ geen ‘Fatwah’ tegemoet mag zien,( maar . voor haar eigen veilgheid,altijd op haar uiterste hoede mag zijn,( misschien kent zij .. DE ..,uitdrukking niet” NICHTS IST HEILIG,ALLES IST ..ERLAUBT.., ( misschien komt er dan .meer begrip voor waar Israel mee te maken heeft?)

   , misschien krijgt …MEN…dan door waarmee Israel te maken heeft ,( al..JAREN)

   Like

   • Tempelier zegt:

    Fleckie , daar zou ik nog niet zo gerust op zijn.
    2007: een andere fatwa werd uitgesproken door Abu Abdullah al-Rashid al-Baghdadi, een van de leiders van Al Qaeda, aan het adres van cartoonist Lars Vilks, omdat laatstgenoemde Mohammed beledigd zou hebben in zijn satirische cartoons.[3]
    Een land als Zweden dat zo begaan is met de rechten van de mens , en dan niet op de hoogten zijn van het verdrag dat getekend is in Caïro door de islamitische landen. Dat is toch een slechte zaak. Daarom verbaas ik me nog steeds dat deze Islamitische landen m.b.t de rechten van moslims in NIET islamitische landen , misbruik maken van het universele verdrag van de rechten van de mens , die zijzelf niet hebben ondertekend.

    Like

 5. dgneree zegt:

  Heh…. de bittere ironie!
  Zweden is het meest moslimlievende en -faciliterende land van Europa en zij krijgen nu de volle haat over zich heengestort.
  Dat krijg je dus als je de krokodil voedt. Het is nooit genoeg en op het laatst ben je zelf de prooi.

  Like

 6. Marc zegt:

  Natuurlijk is die Wallström op klassiek linkse wijze naïef. Toch zou ik het buitengewoon prijzenswaardig vinden als zij als minister lekker op haar plaats bleef zitten. Want laten we wel zijn, ze is natuurlijk een muts, maar in dit geval een muts beperkt door onwetendheid. Wat nu als, de moslimische counterreaction in aanmerking te nemen, ze plots besluit bij haar woorden te blijven? Dat het inderdaad achterlijk Middeleeuws is dat vrouwen niet mogen rijden, dat er handen worden afgehakt, enz, enzovoorts….

  Als ze dat doet dan….is er toch nog hoop voor Zweden?

  Het is maar een gooi, maar… het zou kunnen. Toch?

  Help ons hopen. Red de Zweden. Wallström for president!? Of toch liever Al Sisi?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ware het niet, dat de naïviteit van Wallström gewoon deel uitmaakt van precies datgene, waar alle ellende in Zweden aan ten grondslag ligt: Dat men daar nog steeds denkt, dat moslims vatbaar zijn voor – westerse – rede, als ze maar eenmaal op westerse bodem zijn aangeland. Is niet zo, maar dat weigeren zij hardnekkig onder ogen te zien.
   Al blijft Wallström zitten, waar ze zit, over een tijdje kijkt iedereen, zijzelf incluis, tóch weer weg van SA en herhaalt de mantra: “Tja, maar dat is dáár…..”
   En de asielzoekersstroom gaat gewoon verder en de allochtone klootzakken worden níet aangepakt zoals het zou moeten, openhartige muts op BZ of niet.

   Like

  • Vederso zegt:

   Hier botsen de rozige linkse feministisch goedmenschen ideologie en multiculturalisme met de werkelijkheid van de islam. Zelfs de Zweden hebben nu door dat er ergens iets goed fout zit, maar ze zullen een redenatie bedenken die hun eigen wereldbeeld overeind houdt.

   Like

 7. Andre Liemborg zegt:

  De islam is één grote belediging voor eenieder die zijn verstand een beetje gebruikt. Ik zeg: niet buigen voor dom volk!

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Vijand van de Profeet? dus als ze hem tepakken krijgen gaat zijn hoofd er af.

  Like

 9. reageerbuis zegt:

  “… een mondiale rol, die meer in overeenstemming is met HAAR kennis van het wereldgebeuren.”
  Dat is dus over en uit met Zwedens rol!

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Het leermoment waar Antivenin het over heeft zou voor iedereen die politiek correct denkt moeten optreden.
  De stompzinnigheid van het multiculturalisme, de ”liberaal -linkse politiek die zichzelf als leidend ziet, schuilt hierin dat zij er ten onrechte van uitgaat dat alle mensen eigenlijk gelijk denken, het zelfde willen en dat daarom de conclusie gerechtvaardigd is dat alle ideologieën en religies in zekere zin op elkaar neerkomen.
  Wat ”politiek correct” dus feitelijk doet is haar eigen opvattingen projecteren op mensen die zij- als puntje bij paaltje komt- totaal niet begrijpt.

  De wereld van de islam is al veertien eeuwen lang niet wezenlijk veranderd: theocratisch, masculine ,intolerant en principieel mens- en vrouwonvriendelijk, omdat alles en iedereen in de islamitische wereld ondergeschikt wordt gemaakt aan de wil van Allah.
  Daarbij wordt een onveranderbare rolverdeling toegepast, waarbij aan mannen de opdracht tot van hoeders van de waarheid wordt toegekend (alle islamitische geestelijke leiders zijn mannen) en aan de vrouwen een ondergeschikte plaats wordt ingeruimd.
  Hun hele doen en laten wordt gecontroleerd door mannen..

  Zweden is al heel lang een uitermate modern land met extreem ver doorgevoerde vormen van feminisme en een ver doorgeschoten vrijheid op moralistisch gebied.

  Dat dit totaal links geworden land meent de bovenomschreven archaïsche levensvisie van de islam zomaar te kunnen laten inburgeren in Zweden is een staaltje zelfoverschatting waar je steil van achterover slaat. Zweden is alles wat de islam HAAT en minacht.

  De islam heeft hoe dan ook een diepe afkeer van onze westerse levenswijze, democratie en vrijheden.

  Daarom is het heel goed dat Wallström zo haar hoofd heeft gestoten. Een keiharde botsing met de werkelijkheid is altijd goed. Eerlijk gezegd gun ik onze leiders iets dergelijks, zodat ze met een barstende koppijn tot de ontdekking komen dat het de hoogste tijd wordt om de linkse waanideeën overboord te zetten.

  De grote waarheid voor iedereen MOET worden dat de ideologie van de islam zich eenvoudig NIET KAN en dus ook niet MAG vermengen met onze leefcultuur.

  Like

 11. Jade zegt:

  Het gebrek aan kennis komt Zweden nog duur te staan…
  Kotsmisselijk word ik als ik lees: “We hebben het grootste respect
  voor de islam als een wereldreligie en voor zijn bijdrage aan
  onze gemeenschappelijke beschaving”.

  Like

 12. E. Janssens zegt:

  Haha, ze zal nog steeds niet begrepen hebben wat ze nu eigenlijk fout heeft gezegd, die linkse politiek-correcte oen. Komt ervan als je jarenlang kakelt en dan, onvoorbereid en bijna per ongeluk , iets zinnigs zegt dat niemand had verwacht. Dan krijg je het deksel op de neus en dat ben je als eeuwige meeloper natuurlijk niet gewoon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s