Misleiding in plaats van feiten

Screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

Meldingen van het nieuws- en persbureau “Associated Press” (AP) worden volgens informatie van het bureau zelf door ongeveer de helft van de wereldbevolking gelezen/bekeken. Desondanks gebruikt ook dit vooraanstaand persbureau in scene gezette foto´s en laat het informatie weg om Israël als schurkenstaat neer te zetten, die tijdens de Gaza-oorlog afgelopen zomer willekeurig vrouwen en kinderen heeft afgeslacht.

Zo hebben we bijvoorbeeld de emoties opwekkende foto hierboven, die wereldwijd woede heeft opgeroepen tegenover Israëls militaire operatie tegen Hamas. De foto werd door meer dan 280 aan AP verbonden ondernemingen, door 1400 Amerikaanse kranten en duizenden televisie- en radiozenders opgepakt en verspreid.

Na onderzoek door de “Mideast Reporter” gaf AP nu toe dat de foto in scene gezet is en dat zij kinderen opdracht geeft om voor deze en andere foto´s die ze verbreid heeft over de Gaza-oorlog, te poseren.

Er bestaan strenge regels, die het aan persbureaus verbieden foto´s te vervalsen en vooral om hiervoor kinderen te gebruiken. Maar AP had er ogenschijnlijk geen probleem mee deze regels te overtreden, terwijl ze haar abonnees, haar klanten en haar publiek tegelijkertijd verzekerde dat haar foto´s de zuivere waarheid vertellen.

In scene gezette foto´s zijn een rechtstreekse overtreding van een van de principes van AP, zo schrijft het persbureau met betrekking tot “nieuwe waarden en principes”. “Wij ensceneren of beelden geen gebeurtenissen voor de camera of de microfoon uit. Wij geven niemand opdracht om voor onze foto´s te poseren, behalve als we een portretfoto maken, en dat maken we dan duidelijk in de tekst onder de foto.”

Deze foto is duidelijk geen portret, maar een krachtig stuk anti-Israëlische propaganda om het IDF nog meer te verdoemen. Ook stond er in de originele tekst onder de foto niet dat het gaat om een in scene gezette foto.

Integendeel, wat er onder de foto stond, was nog meer misleidend: “De aanval heeft zijn vader gedood, een politieagent van Hamas.” De Arabische tekst betekent: “Huis van de martelaar Mostafa Jamal Malakeh.”

Maar Malakeh was geen politieagent. Hij was een bekende strijder van Hamas. Hij was de plaatselijke commandant van het “Al-Zeittoun-bataljon” van de Qassam-brigades, een militaire vleugel van Hamas. Bij de Qassam-brigades gaat het om dezelfde groepering die in in het jaar 2005 meer dan 8000 raketten op Israël afvuurde.

Dit alles is publiekelijk toegankelijke informatie, die in de YouTube-video ter herdenking van Malakeh te zien is. AP heeft deze bekende informatie bij haar bericht over Malakeh genegeerd, om het zo te laten lijken alsof de Israëlische soldaten een politiegent in burger zouden hebben vermoord.

Dit is slechts een van de vele voorbeelden van de vervormde verslaggeving over Israël.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Pallywood", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, IDF, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Misleiding in plaats van feiten

 1. janfreak zegt:

  Het moge duidelijk zijn dat ook bij toonaangevende media duistere krachten bezig zijn Israël zwart te maken. Tuig loopt nu eenmaal overal rond.

  Like

 2. anoname zegt:

  AP ist Algemeine Propaganda?

  Like

 3. fleckie zegt:

  ‘ psychologische oorlogsvoering’. Zie 27.2.2015, ‘Ministerie van Justitie en Veiligheid’,no.10″

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Smeerlappen !! Nazipraktijken !!

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Het is een bekend gegeven dat nieuws niet altijd pure berichtgeving is. Er zijn foto’s gemaakt in Viet Nam die wereldwijd gepubliceerd zijn die formeel gezien nooit gepubliceerd hadden mogen worden omdat het geënsceneerde foto’s zijn. Van de Boeddhistische monniken die zich zelf in brand staken zijn foto’s die gemaakt vanwege het effect. Het was geen toeval. Het was afgesproken werk. De zelfverbranding vond pas plaats nádat de fotografen waren gearriveerd en geen moment eerder! Pas later hebben de Amerikanen beseft dat de pers een belangrijke speelbal in de handen van de vijand kon zijn, tegenwoordig gaat de pers embedded mee. Op kosten van de Amerikaanse overheid mogen fotografen alle foto’s maken die ze willen, maar wel gezien vanaf het standpunt van de Amerikaanse overheid. Iedereen die andere foto’s wil maken moet zelf voor zijn veiligheid en hotel zorgen. De meeste mensen zien daar van af.

  Het publiek laat zich eerder bewegen doordat hij een pakkende foto heeft gezien. Dat fenomeen was ook al bekend in WOii, het is tegenwoordig alleen beter uitgevoerd, en de kunst is nu zo wijdverspreid dat ook mensen met een abjecte stellingname het kunnen gebruiken. Het eeuwige kinderspeelgoed dat op een ruïne wordt gelegd is bekend. Mohammed Al Durra die eindelijk na een half uur eens geraakt wordt, daar is werkelijk iedereen in getrapt. Zolang de mensen nieuwsfoto’s vreten, zo lang blijft de persfoto een gewoon strijdmiddel.

  De enige manier om hier aan te ontkomen is om elke foto uit conflictgebieden niet meer te bekijken. Het is sneu voor de mensen in bijvoorbeeld Darfur of in het gebied dat door Boko Haram wordt geteisterd. Elke foto heeft een dubbele lading. In het westen ziet men het leed dat mensen aangedaan wordt. In het westen wordt de angst gevoed en gevoeld. Maar in het rijk van het kwaad, in de islamitische wereld heeft exact diezelfde foto een totaal ander effect, daar ziet men de dood en het verderf als een rechtvaardiging. Daar zwijmelt men weg bij het zien van afgehakte ledematen. Iedereen weet nog van de blije gezichten van de Palestijnen na de aanslagen op het World Trade Centre in New York. De zelfde berichten de zelfde films en foto’s totaal andere impact. Neerstortende mensen zijn jihad porno. De zuivere moslim komt klaar op het intense verdriet en de mistroosting die te lezen is in de ogen van de slachtoffers. Dat is moeilijk te begrijpen voor normale mensen, maar dat moet vooral zo blijven. Het is namelijk een toonbeeld van ontmenselijking en daarom ongewenst gedrag.

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Apetuig!

  Like

 7. Tempelier zegt:

  Het zou zomaar kunnen, dat het hier iets mee te maken heeft.

  The Parliamentary Association recognises the problem that is posed by the fact that some of the media and publishing houses of Europe are dilatory in disseminating facts about the Arab world and intends to use its influence to overcome this problem.

  The Parliamentary Association recognises the help done to the understanding of the Arab cause and growing sympathy for it in Western Europe by the liberalisation measures taken in various Arab countries and by the readier access to Arab countries by the news media, businessmen and other visitors from Europe.

  Like

 8. Paardestaart zegt:

  Sjonge – wat een wezelachtig verhaal.. Daar kan geen hond zich een buil aanvallen:
  “Het parlementair Genootschap (???) erkent dat westerse media schoorvoetend de gebeurtenissen in de arabische wereld verslaan, maar juicht de verbetering toe van de ‘liberaliserende maatregelen’ (???) in diverse arabische landen, alsmede de betere toegang tot het gebied voor nieuws media, zakenlieden en andere bezoekers uit Europa’

  Wat bedoelen ze hier in godsnaam mee???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s