Moslimstudentes procederen om praktijkles geneeskunde

Screenshot_40

(Door: Pieter Hotse Smit)

Twee moslimstudentes hebben een zaak aangespannen tegen het Erasmus MC Rotterdam omdat zij verplicht moeten deelnemen aan een geneeskundige praktijkles. De universiteit weigerde een vrijstelling te geven voor het vak praktische klinische vaardigheden, waarbij studenten elkaar lichamelijk onderzoeken.

Iedereen moet voor dit geneeskundevak aan het Erasmus MC een man én een vrouw onderzoeken, en dus ook zelf worden onderzocht. Het gaat daarbij om onderzoek bij onder andere de borstkas, buikstreek en benen. ‘Het standaard onderzoek dat een huisarts ook doet’, zegt David Drexhage, woordvoerder van Erasmus MC.

Lees verder>>>
(h/t “Lis” en “Koddebeier”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Cultuurstrijd, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Moslimstudentes procederen om praktijkles geneeskunde

 1. Marc zegt:

  Haha. Ja, geneeskunde studeren, he? Dan vooral geen practicum doen, want dat is tegen de islam. Ja, hoor eens, het is het een of het ander: of je wordt arts met alles wat daarbij hoort, of je wordt moslim.

  Wat een ongelooflijk Middeleeuwse barbaarsheid spreiden ook islamitische vrouwen tentoon. Ga toch naar Saoedi-Arabië. Of Zweden.

  Like

 2. Jean zegt:

  Als die islam kutwijven het niet eens zijn met “de regels” die hier gelden, een steeds voortkomend feit, trap ze dan van die universiteit, hier gelden nu eenmaal onze westerse seculiere regels en nooit die achterlijke perverse waanzin.
  Ik begin die rotzooi enorm te haten want die rotzooi verstoord onze normen, waarden, wetten, zeden en cultuur.

  Like

 3. Jade zegt:

  Daar gaan we weer… Eisen, zaken aanspannen
  tot aan het Europees gerechtshof aan toe.
  Altijd willen/moeten/zullen ze gelijk hebben.
  Doodziek wordt je van dat kutvolk.

  Like

 4. Abeja zegt:

  Voor mij is de oplossing héél simpel: geen diploma geven!
  Ik sta er opnieuw van versteld dat die twee moslimas (die op kosten van de staat studeren) nog een advocaat vinden die hen wil verdedigen. Alhoewel, er zijn ook advocaten die Mohammed heten!
  Hopelijk krijgen we het resultaat van de uitspraak.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Volgens hun Nabi Mohammed als een vlieg in je thee valt dan moet je hem helemaal verzuipen, want wat de ene vleugel voor ziekte brengt kan geheild worden door de andere vleugel.Dus waarom moeten ze dan medicijn gaan studeren?Als het zo makkelijk gaat?

  Like

 6. fleckie zegt:

  Waarom gaan die eiseressen niet naar hun land van afkomst,, kunnen ze daar hun eisen stellen,(bij. HUN…EIGEN…SOORT)

  Like

 7. janfreak zegt:

  Gewoon die onwillige trutten schorsen. Zelfs de moslimvrouwen beginnen al praatjes te krijgen, het moet niet gekker worden. Vergeten blijkbaar dat ze hier getolereerd worden, maar meer ook niet.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Daar gaan we weer; wat zal de volgende idiote eis van die moslims/moslima’s zijn?
  Lekker makkelijk hoor, als je je bij van alles en nog wat kunt verschuilen achter je krankzinnige ‘geloof’!
  Ze zullen hun zin wel weer krijgen…

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Stel nu, dat het hier geen praktijkles zou betreffen, maar spoedeisende hulp om welke reden dan ook: Dan zou, naar de normen die deze moslima ’s aanhouden, een man deze hulp altijd kunnen krijgen en een vrouw -als er toevallig geen vrouwelijke arts beschikbaar is- níet, met alle mogelijke gevolgen van dien! En daar zetten die meiden geen enkel vraagteken bij?!
  Voorts Zou je toch zeggen, dat medische studenten tijdens de studie eigen wordt gemaakt, dat MEDISCHE handelingen principieel geen SEKSUELE handelingen (horen te) zijn. Maar dat zijn ze in hun gedachtegang dus automatisch wèl zodra het een man is, die een vrouw……Nou ja!
  Wat hier in feite weer achter zit -zoals met alles, trouwens- is, dat een vrouw geen enkele zeggenschap heeft over haar eigen lichaam, dat ze, vanwege de eeuwige mannelijke bezitsdrang binnen de islamitische cultuur, desnoods niet eens mag worden gerèd, in tegenstelling tot mannen! Nee, dat eeuwige ‘gereserveerd-houden vóór….’is het enige, dat telt!
  Hier in het westen zou daarop maar één antwoord het goede zijn: Beschouw jezelf als een soeverein mèns en zet je daarover heen, of anders géén medische bul! Doodeenvoudig.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Theresa, mee eens. Als ze moeite hebben met onze manier van onderwijs, laten ze dan maar in een moslimland studeren. Ik kan me niet voorstellen dat een rechter hun eis toewijst, want dan komen er misschien nog veel meer van dat soort zaken voor de rechter.

   Ik heb eens gelezen dat een moslimvrouw die in een ziekenhuis aan het bevallen was, geen mannelijke gynaecoloog bij de bevalling toeliet. Toen er ernstige problemen optraden en er geen vrouwelijke gynaecoloog in het ziekenhuis aanwezig was, moest er van elders een vrouwelijke arts komen om de vrouw te ‘redden’! Eisen, eisen, eisen!
   Dit gedrag van moslims vind ik meer dan ergerlijk. Wat weegt er nu eigenlijk zwaarder: het leven van moeder en kind redden, óf dat er geen mannelijke arts hulp aan de vrouw mag geven omdat ze iemand anders’ vrouw is?

   Wát een ongelofelijk primitief volk!

   Like

 10. koddebeier zegt:

  De mossels proberen nu ook al opleidingen naar hun hand te zetten, als je het hier niet bevalt rot dan naar een moslim land !! Waardeloos rot volk !!

  Like

 11. rs zegt:

  Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.

  Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.

  Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen.

  Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.

  Zo waarlijk helpe mij God almachtig
  of
  Dat beloof ik.”
  ===================================================================
  DEZE EED MOETEN ZE AFLEGGEN, als ze hier aan de bak willen, maar het lijkt mij voor onze gemoedsrust beter als ze dat in een Islamitisch land doen. Syrie, Libanon, Jordanie…………..daar zouden ze goed gedijen!!!!!!!!!!!!!!

  Wat heeft geneeskunde eigenlijk met “geloof “te maken???????

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Omgekeerde waanzin! Sinds wanneer moeten geloofszaken een noodzakelijke rol spelen bij de bepaling van de kwaliteit van het onderwijs?
  De rechter zal zeer zeker in het voordeel van de universiteit oordelen:
  Aan te nemen is namelijk dat studenten van te voren en te allen tijde op de hoogte moeten zijn van alle eisen die aan hun gesteld worden om het onderwijs te kunnen uitvoeren, waarbij in dit geval de bijzondere eis dat een arts lichamelijk contact moet hebben met patiënten essentieel is om zijn/haar functie te kunnen uitvoeren. Einde citaat en nu naar Syrië!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, Paul, maar dan is het bij zulke wijven op cruciale momenten een kwestie van “horende doof en ziende blind.”
   Ze denken natuurlijk: “Wij dwingen tóch wel weer een uitzonderingspositie af,” de arrogante krengen!
   Hopen en bidden, dat er deze keer eens NIET toegegeven wordt!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Inderdaad. Het zou in dat geval toegeven aan wetteloosheid zijn, want volgens de wet moeten ze kansloos zijn. De universiteit zou dan ook in hoger beroep gaan. Tegelijkertijd zal er ook al zoveel ruchtbaarheid aan de zaak gegeven zijn (Geen Stijl bijvoorbeeld…) dat de politiek-correcte elite het echt niet aan zal durven het belang van de universiteit te grabbel te gooien.
    Maar ik ben er van overtuigd dat dit niet gaat gebeuren. Het belang van de universiteit zal zwaarder zal wegen dan politiek-correcte misleiding

    Like

 13. Vederso zegt:

  Het kan ook helemaal verkeerd aflopen: patient sterft omdat verpleegkundige wil bidden;

  http://www.telegraph.co.uk/news/health/9162051/Woman-died-after-Muslim-nurse-refused-to-help-as-he-was-praying.html

  Like

 14. delamontagne zegt:

  En als ze dan ten-langen-leste hun “bul” hebben gehaald, verschijnen ze zo aan je ziekenhuis bed’.
  Je moet niet al te verzwakt zijn om de schrik te overleven.

  Like

  • harry zegt:

   Tja Delamontagne , je zou zwaar gaan twijfelen ofdat ze komen voor hulp of ongevraagde euthanasie .
   In allebei de gevallen lijkt het me niet dat je er van opknapt .

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Godallemachtig! Is dat een opname uit een Frans ziekenuis?

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat meent U toch niet ? Nee het is in een Engels ziekenhuis. Hier in Fr mag je geen enkele uiting van welk geloof dan ook laten zien bij de uitoefening van je beroep.
    Ik moet elk jaar voor controle een paar keer naar de cardioloog. Het is een Fransman van (waarschijnlijk) Algerijnse afkomst. Dat kun je zien aan z,n naam. MAAR GEEN moslim. Die zou ik nog mogen weigeren ook, moet je wel een andere dan geloofsreden opgeven.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, dan is het goed: Gelukkig voor U.
    Een Engels ziekenhuis,,,,,,Tja, GB is wèl in haar eigen koloniale verleden verstrikt geraakt, kun je wel zeggen….!

    Like

  • Charles Martel zegt:

   Besmet door het islamitisch ebola virus!
   Bovendien, bloed is onrein, haram zoals varkens, hoe wil je dan wetenschappelijk nadenken?

   Like

 15. Tempelier zegt:

  Mag ik dan als patiënt eisen dat ik niet door een mossel behandeld wil worden, omdat ik niet wil dat een mannelijke mossel arts aan mij zit of een mosseltrut. Nee, … dat is weer racisme toch.

  Like

 16. sam zegt:

  Das dan gebuisd. Gesprek gesloten.
  Was in de voor- en na-oorlogse periode hetzelfde probleem met de “nonnetjes” die weigerden namelijk een deftige medische behandeling aan “mannen” te geven.

  In plaats dat de wereld erop vooruitgaat, trappelen we terug achteruit. Kan je inbeelden wat al die zogenaamde import-artsen voorstelt. Afgestudeerd in een zandbak ondertussen worden onze eigen kandidaat dokters gebuisd, wegens te moeilijk.

  Goed bezig zou ik zeggen.

  Like

 17. Andre Liemborg zegt:

  Rotte appels, stuk voor stuk. Ze zuigen als waren het parasieten. Geen centimeter wijken voor dit verachtelijke gedrag………. geloven doe je maar achter de voordeur

  Like

 18. joopklepzeiker zegt:

  Wat ben ik blij dat deze 2 kuttenkoppen geen doktertje mogen spelen in de toekomst.

  Vuilnisman mogen deze 2 ingepakte vuilniszakken ook nog even mee ?

  Like

 19. Roni zegt:

  Islamitische geneeskunde-studentes, wederom grijpen jullie een geboden mogelijkheid voor jullie toekomst niet aan. Jullie mogen van jullie ouders toch alleen maar met een moslim trouwen.
  Nou masseer lekker die benen van jullie mannelijke soortgenoten dan weet ik zeker dat er wel zo een halal-staafje overeind komt ergens.
  Ga daar flink over heen, psst tegen niemand zeggen he, en dan komt er voila weer zo een Mohammedje tevoorschijn.
  Met al die lappen stof om je heen zie je toch pas laat je buik.
  Enjoy.

  Like

 20. Doornroosje zegt:

  Wat de moslims tot nog toe al eisen, is nog maar het begin. En Nederland!!! Ja Nederland is gekke Henkie.

  Like

 21. nelly zegt:

  oprotten dat hele zooitje hier, ik word hier helemaal misselijk van, ik snap niet, dat het hier allemaal getolereerd wordt. Een grote boot met al die mossels weer terug. Wat zouden wij een leuk leven krijgen hier. Wat een vuil pestland hier!!!!!

  Like

 22. Arie Billekoek zegt:

  noemen ze in Den Haag: pleurisbakken!
  en terecht, die lieden verkankeren de maatschappij
  pak slaag helpt, echt wel let maar op

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s