PVV: Rijksspaarbank moet terug!

PVV blauw

Het is de hoogste tijd voor een Rijksspaarbank waar maatschappelijk nut boven rendement staat. “De burgers zijn de banken spuugzat en snakken naar een degelijke bank zonder bonussen en woekerrentes”, aldus Teun van Dijck van de Partij voor de Vrijheid. De PVV eist dat het kabinet de mogelijkheid tot de oprichting van een Rijksspaarbank onderzoekt.

PVV normale grootteGeplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

40 reacties op PVV: Rijksspaarbank moet terug!

 1. Verwarde Man zegt:

  Jazeker, noemen we het postcheque en girodienst. (PCGD)
  Kunnen die banken al die rare producten in hun kanaal duwen.
  Gewoon een bank voor bankzaken.

  Like

 2. toestroom zegt:

  Dit loop ik al een tijd te vertellen en alles weer contant betalen (doe ik al Jaren) dan is er een deel van big Brother al weg, ze kunnen je niet meer volgen met je pin pas. 😦

  Like

  • Little Brother zegt:

   Beetje paranoide reactie mijn waarde toestroom, ze weten aan de hand van je mobiele telefoongegevens toch wel waar je geweest bent, ook welke winkels je bezocht hebt dus.

   Ook kentekengegevens leveren waardevolle informatie op over waar iemand geweest is, zelfs je internetgedrag is in een mum van tijd geanaliseerd. Big Brother is alom aanwezig en valt niet aan te ontkomen, ook niet door toestroom.

   Like

 3. Fred zegt:

  Maar dan ook een rijkspensioenendienst.
  Waar het rendement van het ingelegde geld gewaardeert wordt naar de werkelijk behaalde resultaten en niet naar een fictief rentepercentage waardoor àlle pensioengerechtigden vreselijk genaait worden.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ja, waarom eigenlijk niet? Het is een gedegen onderzoek wel waard. Ben benieuwd!

  Like

 5. tjonge zegt:

  kan mij niet aan het idee onttrekken dat de pvv wel heel vaak heel zinvolle voorstellen heeft !
  weg met al die graai-banken !

  ik ben voor !!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Welkom, ook weer een ziekenfonds, alle nutsbedrijven nationaliseren, iedereen betaalt het zelfde tarief, het gaat om kosten levensonderhoud, en geen prijscompensatie in procenten maar in centen, de suiker is net zoveel duurder geworden voor mevrouw de Wit uit de Dorpsstraat als voor mevrouw Zalm van de Laan van Meerdervoort!
  Voor de PTT weet ik het nog niet.
  Betekende toen al Pest Tijd Tegenwoordig!
  Ja, lach maar, we krijgen je te pakken!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Republikein 00:09

   Ja, het ziekenfonds moet ook weer terugkomen. Hoogervorst heeft ons allemaal een poets gebakken met zijn uitspraak dat het niet duurder zou worden, maar wel beter. Geen lange wachtlijsten in de ziekenhuizen meer en zo. Nou, we weten inmiddels wel waar we ingestonken zijn!

   De PTT was vroeger in elk geval betrouwbaarder dan de postbezorgers van nu. Ik weet nog dat de postbode (in de tachtiger jaren was dit nog zo) in grijs uniform liep, en stipt op tijd de post bezorgde. Die man was duidelijk trots op zijn baan. Als je ziet wie nu de post bezorgt, dan vraag ik me wel eens af waar ze mee bezig zijn.

   Ik ben voor om al het goede uit het verleden weer naar boven te halen. En ik zal echt de enige niet zijn.

   Like

 7. Avidia zegt:

  Helemaal mee eens!!!!

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Het zou een begin kunnen zijn om Nederland zijn (door de zakkenvullende Goedmenschen ontstolen) economische en financiële geschiedenis terug te geven. Die bank moet wel ultramoderne middelen gebruiken om de kosten zo laag mogelijk te houden maar moet tevens voor het ‘volk’ de regeling van bankzaken zo eenvoudig mogelijk maken.
  Als het Kabinet dit voorstel verwerpt (en waarom zouden deze LANDVERRADERS dat niet doen??? om de PVV te pesten) kan altijd via ‘crowdfunding’ een gezamenlijk initiatief opgezet worden. Het LEGER PVV-stemmers is groot genoeg om dit tot stand te brengen.
  Een bank van het volk voor het volk zou dus BVV kunnen heten. PVV, doe je best!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten. ( http://depatriotten.weebly.com )

  Like

  • Cathja zegt:

   @ M.A.L. Sion 5:50

   Zo’n bank van het volk zie ik wel zitten.

   Like

  • Joshua zegt:

   M.A.L. Sion: Ook uw artikelen op uw site spreken mij aan.
   Het is toch erg dat er een ondergrondse opgezet dient te worden om de overheid iets aan hun verstand te willen brengen, omdat zij te arrogant zijn hun schuld van deze rottigheid op zich te nemen, en gewoon doen alsof er niets aan de hand is.
   Deze (volksvertegenwoordigers) HITLER KLONEN hebben hun eigen correctheid, dat is verraden en verdraaien.
   En dan durven deze idioten beweren dat Wilders een nazi is.

   Like

 9. BertG. zegt:

  Ik heb nog zo’n rijkspostspaarbankboekje liggen met iets van 25 Gulden er in.
  Waar kan ik dat nog inleveren? Iemand?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ BertG. 7:05

   Inleveren?? Bewaren!! Pure nostalgie! Wat u er in euro’s voor terug krijgt zal een schijntje zijn, dus de moeite niet om er voor op pad te gaan.
   Ik zou het lekker bewaren als aandenken aan ‘die goeie ouwe tijd’!

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat is natuurlijk ook weer waar. En misschien krijg ik er ergens 10 euro voor terug na veel moeite met allerlei kosten. Want rente bestaat niet meer.
    Inlijsten dan maar. Aan de muur spijkeren.
    Het boekje is net zo oud als dat ik ben. De laatste bijschrijving is iets van 40 jaar geleden. En op dat tientje zit ik nou ook niet direct te wachten.

    Like

  • Lucie zegt:

   Reeds ca 25 jaar geleden heb ik mijn boekje naar de spaarbank opgestuurd(nu dus ING),met 1 gulden erop.Kreeg ik toch bijna 100 gulden op mijn rekening gestort,prachtig!.
   Dus die 25 gulden zal nog heel wat waard zijn,lijkt mij.
   Vroeger in mijn jonge jaren,heb ik 3 jaar gewerkt bij de spaarbank in de Van Baarlestraat Amsterdam.
   Ging elke maand na het loonzakje te hebben gekregen,beneden aan de balie wat geld storten,prachtig zoals dat toen kon,je had alles in het zicht.

   Like

   • BertG. zegt:

    En nou ga ik twijfelen wat ik er mee moet doen als 1 Gulden al 100 Gulden opgeleverd heeft.
    Ik zal eens wat gaan googlen hierover of contact met ING gaan zoeken hierover.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Verrek, Bert: Zo te lezen kon dat nog weleens een financieel voordeeltje opleveren!
    Metéén uitzoeken!
    Zelf heb ik geen spaarbankboekje meer, Wèl ontving ik vorige week een brief van de SVB met o.a.de magische woorden:…..blablabla…..U komt daarom in aanmerking voor een nabetaling 387,04 euro. Dit bedrag ontvangt U binnenkort.”
    Voilà! Ik heb ze intussen al; was dàt even welkom!

    Like

 10. Claudia M. zegt:

  Dat lijkt me inderdaad een fijn plan, want als ik moet gaan betalen voor mijn spaarrekening weet ik even niet waar ik die, overigens maar een paar centen, moet laten. Toch wil ik die paar centen apart houden; dat is namelijk het buffertje als er echt stront aan de knikker is, want zoals bekend; een ongeluk komt nooit alleen en de wet van Murphy maakt dat als er één ding stuk gaat er in de regel meer dingen kapot gaan.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Goed idee, ook de ziekenfonds terug graag, ben de graaiers goed zat !!
  Banken, Zorgverzekeraars, Verzekeringen, Pensioenfondsen, Begrafenisondernemers, Zorgconsulenten enz, enz….

  Like

 12. Frans Brassens zegt:

  Prima idee weer van de PVV. Zoals er veel en veel meer zijn. Worden die ideeën uitgevoerd, dan kan mijn verjaardag, die vroeger ‘opbouwdag’ heette, wéér zo gaan heten.
  Maar welk goed plan ook van de PVV, het zal worden genegeerd door de landverraders in Den Haag en elders in het land. Nederland moet kapot en het oorspronkelijk Nederlandse volk moet worden verslaafd en verarmd. Ten faveure van de fascisten in Brussel en die van de N.W.O.
  Zágen die vele klote-Nederlanders nu maar eens waar het naar toe gaat met hun land. Dan werd er niet zo debiel en zonder kennis van zaken gestemd bijvoorbeeld. Dan hadden we een kans op nieuw ‘geluk’, dat ‘vroeger zo gewoon was’.

  Like

 13. Terug die Rijkspostspaarbank en onderbrengen bij de belastingdienst. Want als de PVV het grootste wordt krijgt die dienst steeds minder te doen. Voor je bankrekeningnummer kan dan het sofinummer worden gebruikt. Eigenlijk moeten al die andere van Het Nederlandsche Volk geroofde instellingen terug. Gewoon nationaliseren die spoorwegen, de post, de pensioenfondsen, de asielindustrie en de gezondheidszorg. Ik zal er nog wel een paar vergeten zijn maar dit lijkt me een goed begin. En voor ik het vergeet: alle rovers tegen de muur. Nationaliseren die doodstraf.

  Like

 14. peterselie1 zegt:

  Het is de hoogste tijd voor een Rijksspaarbank waar maatschappelijk nut boven rendement staat. Goh een werkelijk prachtig idee, bijna iedereen is de macht van de banken en financiële instellingen meer dan zat. Oók wordt binnenkort negatieve rente tot de werkelijkheid, zo dat je je geld op de bank kan laten staan maar dan moet je er wel rente over gaan BETALEN. Wie in dit sprookje van een gewone burgerbank gelooft óók in het sprookje dat alle ellende die de multiculturele maatschappij met zich mee brengt óók wordt opgelost. Dat de economische ellende van de afgelopen zes jaar NIET te danken is aan buitensporig of verkwistend gedrag van de burgers, maar aan een financiële crisis veroorzaakt door de systeembanken en de financiële instellingen. Oók het doorzeuren van de Griekse ellende gaan wij na 18 miljard aan hulp (Jan Kees de Jager zei dat dit met rente terug betaald zal worden) ja de burger betaald dit terug óók geen twijfel over mogelijk. Het volk is een citroen die op de citruspers is gelegd tot de laatste druppen zo werkt de huidige democratie.

  Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.

  Recep Tayyip Erdoğan.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @peterselie1 25 maart 2015 om 11:27

   “Het volk is een citroen die op de citruspers is gelegd tot de laatste druppen”

   Och, ook uit de schil kan nog wat worden geperst.

   Geliked door 1 persoon

 15. ellen mullers zegt:

  Slechter kan toch niet.

  Like

 16. Jade zegt:

  Ik ben voor… Ik heb het wel gehad met de banken.
  Als ik straks moet betalen om spaargeld te stallen,
  dan gaat alles in een oude sok.

  Like

 17. alidas1 zegt:

  Hier ben ik ook voor dan weet je hoe er met je geld omgegaan word.
  Hoef je niet extra te betalen dat ze je geld mogen beheren

  Like

 18. En weer is het de Pvv die zijn verstand gebruikt!Al die privatiseringen moeten worden terug gedraaid,op ieder vlak.Hebben ons alleen heel veel geld en ellende gekost!En al die zogenaamde managers en bestuurders:die gaan voor de verandering,maar eens werken voor hun geld!

  Like

 19. Sjaak zegt:

  Het einige wat werkelijk ook funktioneren kann is een vennoodschapsbank !
  Daar is iedere klant ook aandeelhouder en heeft ook iedereen meespraakrecht !
  Ook heeft iedere klant dan het recht in op een jaarverschlag en meebestemming
  in de personeel bezetting ! ( Meerderheids-afstemming!)
  En omdat het Prinzip ,,non Profit ” geld is ook een menselijke gezonde personeel
  politiek mogelijk !
  En omdat de rente bij de normale banken zowiezo niets opbrengen geeft zo een
  vennoodschapbank ook de mogelijkheid aan betaalbare starterwoongeld te komen !

  Like

 20. joopklepzeiker zegt:

  IJsland.

  Like

  • Republikein zegt:

   Die is raak Joop, thanks.

   Like

   • Republikein zegt:

    Trouwens, die foto van Zalm doet me denken aan NWO enz!
    Even een lijstje, als het mag van Bert!

    ROTHSCHILD OWNED & CONTROLLED BANKS:

    Afghanistan: Bank of Afghanistan
    Albania: Bank of Albania
    Algeria: Bank of Algeria
    Argentina: Central Bank of Argentina
    Armenia: Central Bank of Armenia
    Aruba: Central Bank of Aruba
    Australia: Reserve Bank of Australia
    Austria: Austrian National Bank
    Azerbaijan: Central Bank of Azerbaijan Republic
    Bahamas: Central Bank of The Bahamas
    Bahrain: Central Bank of Bahrain
    Bangladesh: Bangladesh Bank
    Barbados: Central Bank of Barbados
    Belarus: National Bank of the Republic of Belarus
    Belgium: National Bank of Belgium
    Belize: Central Bank of Belize
    Benin: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Bermuda: Bermuda Monetary Authority
    Bhutan: Royal Monetary Authority of Bhutan
    Bolivia: Central Bank of Bolivia
    Bosnia: Central Bank of Bosnia and Herzegovina
    Botswana: Bank of Botswana
    Brazil: Central Bank of Brazil
    Bulgaria: Bulgarian National Bank
    Burkina Faso: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Burundi: Bank of the Republic of Burundi
    Cambodia: National Bank of Cambodia
    Came Roon: Bank of Central African States
    Canada: Bank of Canada – Banque du Canada
    Cayman Islands: Cayman Islands Monetary Authority
    Central African Republic: Bank of Central African States
    Chad: Bank of Central African States
    Chile: Central Bank of Chile
    China: The People’s Bank of China
    Colombia: Bank of the Republic
    Comoros: Central Bank of Comoros
    Congo: Bank of Central African States
    Costa Rica: Central Bank of Costa Rica
    Côte d’Ivoire: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Croatia: Croatian National Bank
    Cuba: Central Bank of Cuba
    Cyprus: Central Bank of Cyprus
    Czech Republic: Czech National Bank
    Denmark: National Bank of Denmark
    Dominican Republic: Central Bank of the Dominican Republic
    East Caribbean area: Eastern Caribbean Central Bank
    Ecuador: Central Bank of Ecuador
    Egypt: Central Bank of Egypt
    El Salvador: Central Reserve Bank of El Salvador
    Equatorial Guinea: Bank of Central African States
    Estonia: Bank of Estonia
    Ethiopia: National Bank of Ethiopia
    European Union: European Central Bank
    Fiji: Reserve Bank of Fiji
    Finland: Bank of Finland
    France: Bank of France
    Gabon: Bank of Central African States
    The Gambia: Central Bank of The Gambia
    Georgia: National Bank of Georgia
    Germany: Deutsche Bundesbank
    Ghana: Bank of Ghana
    Greece: Bank of Greece
    Guatemala: Bank of Guatemala
    Guinea Bissau: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Guyana: Bank of Guyana
    Haiti: Central Bank of Haiti
    Honduras: Central Bank of Honduras
    Hong Kong: Hong Kong Monetary Authority
    Hungary: Magyar Nemzeti Bank
    Iceland: Central Bank of Iceland
    India: Reserve Bank of India
    Indonesia: Bank Indonesia
    Iran: The Central Bank of the Islamic Republic of Iran
    Iraq: Central Bank of Iraq
    Ireland: Central Bank and Financial Services Authority of Ireland
    Israel: Bank of Israel
    Italy: Bank of Italy
    Jamaica: Bank of Jamaica
    Japan: Bank of Japan
    Jordan: Central Bank of Jordan
    Kazakhstan: National Bank of Kazakhstan
    Kenya: Central Bank of Kenya
    Korea: Bank of Korea
    Kuwait: Central Bank of Kuwait
    Kyrgyzstan: National Bank of the Kyrgyz Republic
    Latvia: Bank of Latvia
    Lebanon: Central Bank of Lebanon
    Lesotho: Central Bank of Lesotho
    Libya: Central Bank of Libya
    Uruguay: Central Bank of Uruguay
    Lithuania: Bank of Lithuania
    Luxembourg: Central Bank of Luxembourg
    Macao: Monetary Authority of Macao
    Macedonia: National Bank of the Republic of Macedonia
    Madagascar: Central Bank of Madagascar
    Malawi: Reserve Bank of Malawi
    Malaysia: Central Bank of Malaysia
    Mali: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Malta: Central Bank of Malta
    Mauritius: Bank of Mauritius
    Mexico: Bank of Mexico
    Moldova: National Bank of Moldova
    Mongolia: Bank of Mongolia
    Montenegro: Central Bank of Montenegro
    Morocco: Bank of Morocco
    Mozambique: Bank of Mozambique
    Namibia: Bank of Namibia
    Nepal: Central Bank of Nepal
    Netherlands: Netherlands Bank
    Netherlands Antilles: Bank of the Netherlands Antilles
    New Zealand: Reserve Bank of New Zealand
    Nicaragua: Central Bank of Nicaragua
    Niger: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Nigeria: Central Bank of Nigeria
    Norway: Central Bank of Norway
    Oman: Central Bank of Oman
    Pakistan: State Bank of Pakistan
    Papua New Guinea: Bank of Papua New Guinea
    Paraguay: Central Bank of Paraguay
    Peru: Central Reserve Bank of Peru
    Philip Pines: Bangko Sentral ng Pilipinas
    Poland: National Bank of Poland
    Portugal: Bank of Portugal
    Qatar: Qatar Central Bank
    Romania: National Bank of Romania
    Russia: Central Bank of Russia
    Rwanda: National Bank of Rwanda
    San Marino: Central Bank of the Republic of San Marino
    Samoa: Central Bank of Samoa
    Saudi Arabia: Saudi Arabian Monetary Agency
    Senegal: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Serbia: National Bank of Serbia
    Seychelles: Central Bank of Seychelles
    Sierra Leone: Bank of Sierra Leone
    Singapore: Monetary Authority of Singapore
    Slovakia: National Bank of Slovakia
    Slovenia: Bank of Slovenia
    Solomon Islands: Central Bank of Solomon Islands
    South Africa: South African Reserve Bank
    Spain: Bank of Spain
    Sri Lanka: Central Bank of Sri Lanka
    Sudan: Bank of Sudan
    Surinam: Central Bank of Suriname
    Swaziland: The Central Bank of Swaziland
    Sweden: Sveriges Riksbank
    Switzerland: Swiss National Bank
    Tajikistan: National Bank of Tajikistan
    Tanzania: Bank of Tanzania
    Thailand: Bank of Thailand
    Togo: Central Bank of West African States (BCEAO)
    Tonga: National Reserve Bank of Tonga
    Trinidad and Tobago: Central Bank of Trinidad and Tobago
    Tunisia: Central Bank of Tunisia
    Turkey: Central Bank of the Republic of Turkey
    Uganda: Bank of Uganda
    Ukraine: National Bank of Ukraine
    United Arab Emirates: Central Bank of United Arab Emirates
    United Kingdom: Bank of England
    United States: Federal Reserve, Federal Reserve Bank of New York
    Vanuatu: Reserve Bank of Vanuatu
    Venezuela: Central Bank of Venezuela
    Vietnam: The State Bank of Vietnam
    Yemen: Central Bank of Yemen
    Zambia: Bank of Zambia
    Zimbabwe: Reserve Bank of Zimbabwe

    Vermoorde hoge bankpiefen: [ Zalm nog niet op de lijst]

    1. Nov – Shawn Miller, 42, Citigroup managing director – found dead in bathtub with throat slashed. Murder weapon is missing. – Reference.

    2. Oct – Edmund Reilly, 47, a trader at Midtown’s Vertical Group, threw himself in front of a speeding Long Island Rail Road commuter train. – Reference.

    3. Jan – William ‘Bill’ Broeksmit, 58, HUNG/POSSIBLE SUICIDE – Reference.

    4. June – Richard Gravino, 49, Application Team Lead, JP Morgan, SUDDEN DEATH cause unknown/pending

    5. June – James McDonald – President & CEO of Rockefeller & Co – apparently self-inflicted, GUNSHOT WOUND

    6. May – Thomas Schenkman, 42, Managing Director of Global Infrastructure, JP Morgan, SUDDEN DEATH, cause unknown/pending

    7. May – Naseem Mubeen – Assistant Vice President ZBTL Bank, Islamabad, SUICIDE jumped

    8. May – Daniel Leaf – senior manager at the Bank of Scotland/Saracen Fund Managers, FELL OFF A CLIFF

    9. May – Nigel Sharvin – Senior Relationship Manager Ulster Bank manage portfolio of distressed businesses, ACCIDENTAL DROWNING

    10. April – Lydia (no surname given) 52, France’s Bred-Banque-Populaire, SUICIDE jumped – Reference.

    11. April – Li Jianhua, 49, Non-bank Financial Institutions Supervision Department of the regulator, HEART ATTACK

    12. April – Benedict Philippens, Director/Manager Bank Ans-Saint-Nicolas, SHOT

    13. April – Tanji Dewberry – Assistant Vice President, Credit Suisse, HOUSE FIRE

    14. April – Amir Kess, co-founder and managing director Markstone Capital Group private equity fund, CYCLIST HIT BY CAR

    15. April – Juergen Frick, 48, Bank Frick & Co. AG, SHOT Dead

    16. April – Jan Peter Schmittmann – former CEO of Dutch Bank ABN Amro, (Possibly suicide, SHOT)

    17. April – Andrew Jarzyk – Assistant Vice President, Commercial Banking at PNC Financial Services Group, MISSING/DEAD

    18. March – Mohamed Hamwi – System Analyst at Trepp, a financial data and analytics firm, SHOT

    19. March – Joseph Giampapa – JP Morgan lawyer, CYCLIST HIT BY MINIVAN

    20. March – Kenneth Bellando, 28, (youngest) former JP Morgan, SUICIDE, allegedly jumping from his apartment building. – Reference.

    21. Feb – John Ruiz Morgan Stanley Municipal Debt Analyst, died suddenly, NO CAUSE GIVEN

    22. Feb – Jason Alan Salais, 34, Information Technology specialist at JPMorgan, FOUND DEAD outside a Walgreens pharmacy

    23. Feb – Autumn Radtke, CEO of First Meta Bitcoin, a cyber-currency exchange firm, “Suspected SUICIDE” – Reference.

    24. Feb – James Stuart Jr., Former National Bank of Commerce CEO, FOUND DEAD – Reference.

    25. Feb – Edmund (Eddie) Reilly, trader at Midtown’s Vertical Group, SUICIDE

    26. Feb – Li Junjie, JP Morgan, Alleged SUICIDE after jumping from the JP Morgan HQ in Hong Kong – Reference.

    27. Feb – Ryan Henry Crane, 37, Executive at JP Morgan, SUDDEN DEATH cause unknown – Reference.

    28. Feb – Richard Talley — A coroner’s spokeswoman Thursday said Talley was found in his garage by a family member who called authorities. They said Talley died from seven or eight self-inflicted wounds from a nail gun fired into his torso and head. — Reference.

    29. Jan – Gabriel Magee, 39, JP Morgan employee, dead after allegedly jumping from the rooftop of JP Morgan HQ in Europe – Reference.

    30. July – Julian Knott, 45, JPMorgan Executive Director, Global Tier 3 Network Operations, allegedly shot his wife multiple times, then shot himself dead. – Reference

    31. Jan – Mike Dueker, Suicide — “Suicide” By 13 Meter Embankment (40-50 feet). He may have jumped over a 4-foot (1.2-meter) fence before falling down a 40- to 50-foot embankment.” – Reference.

    Dueker worked at Seattle-based Russell for five years, and developed a business-cycle index that forecast economic performance. He was previously an assistant vice president and research economist at the Federal Reserve Bank of St. Louis. – Reference.

    32. Jan – Carl Slym, SUICIDE

    33. Jan – Tim Dickenson, Communications Director at Swiss Re AG, SUDDEN DEATH cause unknown

    34. Dec 2013 – Robert Wilson, a retired hedge fund founder, apparent SUICIDE leaped to his death from his 16th floor residence

    35. Dec 2013 – Joseph . Ambrosio, age 34, Financial Analyst for J.P. Morgan, died suddenly from Acute Respiratory Syndrome

    36. Dec 2013 – Benjamin Idim, CAR ACCIDENT

    37. Dec 2013 – Susan Hewitt – Deutsche Bank, DROWNING

    38. Nov 2013 – Patrick Sheehan, CAR ACCIDENT

    39. Nov 2013 – Michael Anthony Turner, Career Banker, CAUSE UNKOWN

    40. Nov 2013 – Venera Minakhmetova Former Financial Analyst at Bank of America Merrill Lynch, CYCLIST HIT

    41. Oct 2013 – Michael Burdin, SUICIDE

    42. Oct 2013 – Ezdehar Husainat – former JP Morgan banker, killed in FREAK ACCIDENT when her SUV crushed her to death

    43. Sept 2013 – Guy Ratovondrahona -Madagascar central bank, Sudden death – cause not confirmed

    44. Aug 2013 – Pierre Wauthier, SUICIDE

    45. Aug 2013 – Moritz Erhardt, SUICIDE

    46. July 2013 Hussain Najadi CEO of merchant bank AIAK Group, SHOT

    47. July 2013 Carsten Schloter, SUICIDE

    48. July 2013 Sascha Schornstein – RBS in its commodity finance, MISSING

    49. April 2013 David William Waygood, SUICIDE

    50. Mar 2013 – David Rossi – communications director of troubled Italian bank Monte dei Paschi di Siena (MPS), SUICIDE

    Lethal, but not fatal (more than one way to skin a banker)

    51. Fang Fang – JP Morgan, China, DISGRACED

    52. Nick Bagnall – Director at Bank of Tokyo-Mitsubishi, son accidentally killed himself while trying to re-enact a Tudor hanging

    53. Robin Clark – RP Martin -Wolf of Shenfield City banker shot, SURVIVED

    54. Kevin Bespolka – Citi Capital Advisors, Dresdner Bank, Merrill Lynch and Morgan Stanley, Seriously injured and son dead

    55. Robert Wheeler, 49, a Deutsche Bank financial advisor, DISGRACED

    56. Chris Latham – Bank of America, ON TRIAL, Murder for Hire

    57. Igor Artamonov – West Siberian Bank of Sberbank, Daughter found dead (POSSIBLE SUICIDE)

    58. Hector Sants, Barclays – resigned due to stress and exhaustion, after being told he risked more serious consequences to his health if he continued to work – a remarkable turnaround as the Church reportedly approached him two months later and was told he had made a full recovery.

    More suspicious deaths

    59. April 21st Bruce A. Schaal, 63, died suddenly Banker in Twin Lakes for 35 years

    60. April 20th Keith Barnish 58, Died Suddenly (Still working as Senior Managing Director at Doral Financial Corporation. Previously Bear Stearns, Bank of America Senior Vice President).

    61. March 12th Jeffrey Corzine, 31, son of MF Global CEO and Chairman Jon Corzine involved in major banking crime was found dead in an apparent suicide.

    62. Keiran Toman, 39, former banker who believed he was being stalked by a reality TV crew starved to death in a hotel room, after leaving the “do not disturb” sign on door for TWO weeks.

    [Highly suspicious claims, as many of us probably know that the hotel cleaning staff will knock on the door after 24 hours and eventually enter the room if failing to respond].

    An inquest was opened after his death in July 2010 but his family asked for a second hearing as they were not informed. Police found all of Mr Toman’s possessions in the room, but despite documents mentioning his family, failed to tell them he had died. — Reference.

    63. Nicholas Austin, 49, A former bank manager from Hersden died after drinking antifreeze in an effort to “get high”. was found in a coma by his wife Lynn at their home in Blackthorne Road on October 5. He died the same day. – Reference.

    “I took special note of the last one – he died drinking antifreeze in an attempt to “get high”! Funny one that is, as if a banker would be stupid enough to try that. The list is shocking, I never saw so many suicides and car accidents. No gall bladder stones, cancer deaths, strokes, or simply falling ill, it is just a litany of action. That pretty much says it all.” – Jim Stone Freelance

    The list continues…

    64. Melissa Millian, 54, Senior Vice President at MassMutual Financial Group, stabbed in the chest near a jogging alley in Connecticut – Reference.

    65. Karl Slym, 51, Tata Motors managing director – not a banker, but a top official that could be connected somehow to the others – discovered dead on the fourth floor of the Shangri-La hotel in Bangkok.

    66. Geert Tack was a private banker for ING and managed portfolios of wealthy clients in Blegium. The cause of death was unknown at the time of the report, but he disappeared in mysterious circumstances, after driving his personal car to a garage from which he took a replacement car to an unknown destination. His body was found in November 2014 near the shores of the Ostend coast. – Reference.

    67. Thieu Leenen, 64, Relatiemanager ABN/AMRO, Eindhoven, Nederland

    68. Calogero Gambino, 41, Associate General Counsel and Managing Director at Deutsche Bank, America – Alleged SUICIDE by hanging – Reference.

    69. Thierry Leyne, 48, banker at Anatevka S.A., Israël, “apparent SUICIDE”- Reference.

    70. Tod Robert Edward, 51, Vice President of M&T Bank, Lancaster and Harrisburg Offices, and served as President of the Mortgage Banker’s Assn – died on August 31st, 2014, on Grindstone Island, Clayton, NY, from injuries sustained in an accident. – Reference.

    71. Therese Brouwer, 50, Managing Director ING, Nederland – Died in MH17 Crash – For me, this is absolutely HUGE, as I’ve spent weeks debunking the official story and, IMO, proving the false flag. – Reference. – See more at: http://humansarefree.com/2014/12/astonishing-list-of-71-top-bankers-dead.html#sthash.YFU0NCdN.dpuf

    Vergeef mijn opwelling, voortaan weer kort met/zonder link!

    Like

   • Heb ik het goed gezien:allemaal een” unexpected dead”?Toeval……bestaat niet!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Republikein. Schitterende lijst. Vooral die tweede van 1-73!
    Ga zo door tot de Z van Zalm!

    Like

 21. Republikein zegt:

  De bovengenoemde lijst is natuurlijk veel langer te maken, vul zelf maar in!
  Probeer te zeggen dat bepaalde lieden belangen hebben en een stroman is voor wat centjes snel gevonden.
  Zo bekijk je de zaak eens van de goede kant i.p.v. de verkeerde!
  Zo zie ik de zaak van Pim ook, zijn we niet vergeten?
  Onder de pet, aan mn hoela!
  Ter herinnering:
  http://www.ninefornews.nl/video-moord-op-pim-fortuyn-geniaal-complot/

  Like

 22. Tistochwat zegt:

  “De burgers zijn de banken spuugzat en snakken naar een degelijke bank zonder bonussen en woekerrentes”

  Denk maar niet dat de burger ook maar IETS wordt gegund waar hij profijt van heeft,,,
  Steeds meer betalen moet je om te ‘mogen’ ‘leven’ en verder dien je je kop te houden; zo redeneert de ‘elite’!

  Like

 23. Republikein zegt:

  paulzwueste zegt:
  26 maart 2015 om 19:24

  Nauh, ik ga wat verder, met uw zegen!
  http://www.beyondweird.com/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s