Waarom ik al 26 jaar islamitisch huiswerk maak

Screenshot_41

(Door: Stephan Sanders)

Ik wil de wereld begrijpen, en de islam heeft zich daar hardhandig aan opgedrongen.

Voor alle duidelijkheid: het afgelopen weekend was niet atypisch. Ik lees een boek van Fouad Laroui, de Nederlands-Marokkaanse schrijver die een persoonlijke weerlegging schreef van het islamisme. Larouis betoog is van een schitterende eenvoud: hij maakt het onderscheid tussen godsdienst en geloof. Om dat laatste – de persoonlijke overtuiging – is het hem te doen.

‘Kortom, godsdienst is een kwestie van omstandigheden, toeval, de plek, hier of daar, waar je geboren wordt,’ schrijft hij. U kent in uw omgeving allemaal christenen of halve christenen, die het van geboorte waren maar er niet veel of niets meer aan doen. Zij worden niet aangevallen of zelfs vermoord door andere christenen die er juist flink aan doen. De routineuze mohammedanen zullen er beslist ook zijn, maar het is voor hen linke soep zich te melden.

Lees verder>>>
(h/t Robert Kern)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

8 reacties op Waarom ik al 26 jaar islamitisch huiswerk maak

 1. lucky bee zegt:

  Dat is tijd verspilling ik heb alles al in mijn jeugd geleerd.Bij de Darul Islam.in Malangbong West Java.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  citaat; ‘Tussendoor volg ik berichten over Noorse moslims die een ‘kring van vrede’ vormen rond de synagoge in Oslo (het werd eens tijd ook).” Bleek dus niet waar en gefotoshopt te zijn.

  Like

  • Vederso zegt:

   Correct, Stephan Sanders is hier niet goed op de hoogte. Trouwens benieuwd wat Martien Pennings van dit stuk vindt. Tenslotte had hij juist gisteren hier een herplaatsing van een vroeger stuk over Stephan Sanders.

   Like

 3. Jade zegt:

  26 jaar lang, wat zonde van je leven…
  Hak de knoop door, en gooi de koran in de blender.

  Like

 4. D.DAY zegt:

  Ik vind Fouad Laroui geen schrijver, waar je een gedegen kijk op de islam van krijgt. Doorgaand op wat Stephan Sanders aankaart, lijkt het mij dat hij zich erg heeft vergist in de oprechtheid van de moslims om met andersgelovigen in een “kring van vrede” te gaan staan. Dit lijkt mij een pure daad van taqiyya. Zoals de moslims en moslimaanbidders ons steeds weer op een dwaalspoor willen brengen van hoe “vredelievend” de moslims met ons (niet-moslims) willen samenleven. Hun idee van vrede is: als we allemaal moslim zijn dan wordt het vrede. Dit lijkt me geen goed idee gezien de situatie in alle moslimlanden.

  Like

 5. Baksteen zegt:

  Ik mis er nog wel meer dingen in, muziek, wetenschap en onderwijs,het conserveren van kennis, zang, theater en dans…
  Datgene wat gepresteerd is in de islamitische maatschappijen is gepresteerd ondanks en niet dankzij de islamitische ideologie. Vergelijk dit eens met wat het kloosterleven heeft betekend voor het behoud en ontwikkeling van muziek, kennis en cultuur tijdens de middeleeuwen. Over de laatste paar eeuwen hoeven we het al helemaal niet te hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s