De ware redenen van het succes van PEGIDA in het oosten van Duitsland

Screenshot_8

(Door: Martin N. – Vertaling: E.J. Bron)

In november 2014 begonnen enkele oprechte mensen in Dresden een min of meer spontane actie tegen religieus geweld in onze straten. De aanleiding hiervoor was een kort daarvoor en met aanzienlijk geweld gepaard gaande ruzie tussen moslims. Men heeft zich ten doel gesteld zulke taferelen in het vervolg niet meer te dulden in onze straten en hiertegen te vechten. Vanaf het begin werd de nadruk op vreedzaam protest gelegd.

Dit is tegelijk al de eerste reden voor het succes van PEGIDA in het oosten van het land, want wij hebben de ervaring van een vreedzame revolutie vanaf de straat meegemaakt. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat deze burgers in dit bewustzijn volledig vanzelfsprekend en terecht “Wij zijn het volk!” scanderen. Dit recht heeft de Oost-Duitse burger zich op straat bevochten.

In de verdere ontwikkeling van de beweging ging het daarna om oorzakenonderzoek naar dit religieuze geweld. Hier kom ik bij de tweede reden van het succes van PEGIDA in het oosten. Alle burgers van de voormalige DDR die in de periode van ca. 1943 tot ca. 1973 werden geboren, doorliepen een onderwijssysteem dat kwalitatief op ieder moment met Europees topniveau kon concurreren. Waarom dat zo was, kan in één zin verklaard worden. De staat hechtte grote waarde aan een goed opgeleide en algemeen ontwikkelde burger.

Daarbij werd de nadruk gelegd op het denken in grotere verbanden, het herleiden van processen en het stimuleren en bevorderen van het trekken van logische conclusies. Je zou kunnen zeggen dat de goed ontwikkelde DDR-burger verantwoordelijk was voor de ondergang. We hebben in dit land immers veel sociologen, partijonderzoekers, extremismeonderzoekers enz. die allemaal onmiddellijk de oorzaken voor PEGIDA geanalyseerd en herkend hebben, natuurlijk vanuit hun zienswijze en velen zelfs met de opdracht tot een bepaald en gewild resultaat. Wat er allemaal over mensen werd verbreid en werd heen gestort, is nog lager dan laag en heeft met wetenschappelijk werk absoluut niets te maken.

Omdat men ons echter ook haarfijn uitlegde hoe het huidige systeem functioneert, te beginnen bij het militair-industriële complex, via de media, propaganda, economie enz. is het niet verwonderlijk dat de enorme mediale en politieke vijandigheid, tot aan doelbewuste beperking van fundamentele rechten toe, niet het gewenste succes behaalden. De weigering om met de media te spreken en de leuze “leugenpers” evenals de toename van de beweging (de laatste avondwandeltocht ongeveer 18.000 deelnemers) zijn het logische gevolg. Dat alles kunnen in het westelijke deel van de republiek de meeste burgers niet begrijpen en ze denken gewoon dat de systeemmedia, met voorop hun geliefde Tagesschau en ZDF Heute. Dat deze media alleen al in het afgelopen jaar meer dan 30 keer wegens valse en incorrecte verslaggeving werden berispt, schijnt niemand daar te interesseren. Hen wordt verteld dat de inwoners van Saksen met een buitenlanderaandeel van 2% geen redenen gehad zouden hebben om de straat op te gaan en überhaupt, dat zijn allemaal nazi´s en verliezers van de Duitse eenheid. De ware redenen werden verzwegen en helaas stelt de burger in het Westen hierover geen vragen.

Een andere reden voor het succes van PEGIDA in het oosten is de aangeboren en verinnerlijkte vredesliefde van de mensen evenals een bijzondere sympathie voor het Russische volk. De beste propaganda kan de verbinding tot Rusland in onze harten niet vernietigen. De meerderheid van de Oost-Duitsers begrijpt ook tot op de dag van vandaag niet waarom we in het westerse deel van ons land nog steeds bezet worden. Het logische gevolg zijn “Ami go home!” leuzen op de demonstraties.

De volgende reden voor het succes van PEGIDA in het oosten is wat mij betreft de duidelijke afkeuring van alle gevestigde partijen die de beweging wilden overnemen, in welke vorm dan ook. Juist deze instelling en het volharden in de eigen eisen, die niet illegaal zijn, bereiden de huidige machts- en media-elites veel zorgen en vrees en terecht. Maar zorgen en angsten zijn goede drijfveren voor veranderingen, kijk maar naar PEGIDA.

Ik wil graag nog een belangrijke reden noemen en dat is de vaardigheid van de mensen (tussen 1943 en 1973 geboren) om zich massaal solidair te verklaren voor een bepaalde zaak en gedisciplineerd te blijven. Daarvan getuigen de wekelijkse, vreedzame wandeltochten. Zo´n massa bezit enorm veel kracht en vastberadenheid, die niet veracht of onderschat zou moeten worden. Ook kan men deze niet meer doodzwijgen. De PEGIDA-beweging zal vastberaden haar weg voortzetten en hardnekkig en met uithoudingsvermogen toewerken naar de vervulling van haar eisen. PEGIDA heeft niet, zoals steeds opnieuw wordt beweerd, de samenleving gespleten, maar vertegenwoordigt openlijk op straat minstens twee derde deel van het Duitse volk, dat een schriftelijk vastgelegd recht bezit, net zoals alle volkeren, om zijn cultuur, geschiedenis, tradities, taal en zijn zelfbeschikkingsrecht te bewaren en te behouden.

Bron:
https://buergerstimme.com
Auteur: Martin N.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland. Bookmark de permalink .

13 reacties op De ware redenen van het succes van PEGIDA in het oosten van Duitsland

 1. Hans zegt:

  Goede analyse.
  Ik denk dat er over 30 jaar geen moskee meer overeind staat in het Abendland.
  Ik hoop niet dat ze de moslims dit keer tot over de Nijl terugschoppen, maar tot in de Nijl.
  En dat de crocodillen er maar van mogen genieten.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Dit is allemaal waar, waarom willen die botte koppen van onze regeringen dit niet inzien?
  Is er inderdaad sprake van boze opzet?
  Regering laat het ons in eerlijke bewoordingen weten!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Bob,

   lees Eurabië van Bat Ye’or, dan weet je precies dat er sprake is van boze opzet. Begin jaren ’70 zijn de verdragen en overeenkomsten met de Arabische (lees: islamitische) wereld gesloten. Die plannen worden nu uitgevoerd, niet meer en niet minder.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 3. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En de afgang van de zgn. ‘wetenschappelijke’ linkse Gutmenschen in Europa!

  Like

 4. Moslims willen niet met ons samenleven en ook geen vrede;zij rusten niet voordat er alleen nog maar moslims zijn;en dan beginnen ze elkaar af te slachten!fout in de evolutie!Die wij,uit zelfbehoud,moeten zien recht te breien!

  Like

 5. daiyu-ninja zegt:

  Hans zegt:
  26 maart 2015 om 19:02

  Ik hoop niet dat ze de moslims dit keer tot over de Nijl terugschoppen, maar tot in de Nijl.
  En dat de crocodillen er maar van mogen genieten.

  Misschien kunnen we ook nog een schooltje pyranha’s in de rivier loslaten.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Zonder schroom wil ik vermelden dat de linkse politici (onbegrijpelijk dat ze stapelgek zijn op de islam maar dat dit frappant genoeg geenszins wederzijds is) niets anders meer zijn dan een meute blinde paarden met oogkleppen op! Ik vind het godzijdank al een hele opluchting dat de moslims zelfs elkaar onderling gaan verafschuwen en bestrijden en Europa zal nooit en te nimmer een eenheidsworst worden.
   En op de desbetreffende krokodillen terug te komen: wat mij betreft schoppen ze niet alleen maar de radicale moslims, imams, ISIS-terroristen en ander islamtuig de Nijl in maar hun linkse vrienden in de Europese regeringen erbij en hopelijk krijgen de reptielen hierna GEEN vreselijke maagpijn van dit akelige ongedierte!

   Like

  • Maria zegt:

   wel misschien hebben we geluk dat ze ginder allen zelf in een grote oorlog terecht komen. SA bombardeert Jemen en de sjiieten, Iran dat zijn sjiieten, heb vannacht via satelliet dat effe gevolgd want hier MSM pffff tja ge weet wel.
   En wat blijkt het zou heel goed kunnen dat daar een oorlog uitbreekt onder die satanmoslims ongezien.
   Soenieten = IS al qaida taliban die gefinancierd worden door SA Qatar en rest krapuul van soenieten daar;;;
   Sjiieten zijn die van Iran
   Wat zeer duidelijk was dat SA het voortouw nam om die soenieten te beschermen dus IS en consorten…
   Iran wel IK HOOP HET ZO DAT HET GEBEURD zou wel eens SA extreem zwaar kunnen aanvallen.
   Het is ook uitgekomen voor Iran dat de VS weeral verraad pleegden want ze eerst zochten ze contact met Iran om nu met SA de sjiieten Iran volk dus te bombarderen…
   Wie weet lost het probleem zichzelf op daar…
   De VS om SA te paaien helpen met de bombardementen, Iran ohhhh wel die zouden gans dat gebied in vuur en vlam kunnen zetten nu!, die zijn razend op het verraad van de VS !!
   wie weet als dat gebeurd dan kunnen al die rotmoslims van hier ineens vertrekken naar ginder om hun mekka te verdedigen zijn we er ineens vanaf!!!

   Like

 6. Pingback: De ware redenen van het succes van PEGIDA in het oosten van Duitsland | Identitair Verzet Limburg 

 7. lucky bee zegt:

  In Oost Duitsland hebben de mensen nog nooit vrijheid genoten.en nu zien ze dat de islam ze niet kunnen geven integendeel, ze zijn nog erger als wat ze eerst hebben gehad.De Communisten spreken tenminste duits maar moslims; Arabisch dat niemand verstaat.Nog veel erger als Russisch.

  Like

 8. Maria zegt:

  zou dit niet de druppel zijn voor de Duitsers en Pegida die moord met dat vliegtuig waar 150 man de dood werd ingejaagd door gdverdomse bekeerde spast islamiet???
  54 landgenoten zijn door nen bekeerde zot van hen de dood ingejaagd…
  Komaan Duitsland voor die 54 doden landgenoten RIP laat Pegida nu maar over gans jullie land exploderen…

  xxx

  Like

 9. tjonge zegt:

  de islam is het probleem niet, het zijn de mensen die de poorten voor hun open zetten en alles bewust mogelijk maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s