Assad: crises in Syrië en de Oekraïne hebben dezelfde achtergrond

Screenshot_28

De Syrische president Bashar al-Assad en zijn echtgenote

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

De Syrische president Bashar al-Assad zei in een interview dat de crises in Syrië en de Oekraïne dezelfde achtergrond zouden hebben: de verzwakking van Rusland. Achter beide crisis zouden westerse belangen zitten.

De inmenging van westerse landen in de binnenlandse aangelegenheden van Syrië heeft dezelfde achtergrond als in de Oekraïne: de verzwakking van Rusland. Dit zei de Syrische president Bashar al-Assad donderdag in een interview. Het zou zijn doel als president zijn om de buitenlandse inmenging te weerstaan.

“Er bestaat een verband tussen de Syrische crisis en de dingen die in de Oekraïne plaatsvinden. Enerzijds, omdat beide landen een belangrijke rol spelen voor Rusland. Anderzijds, omdat het in beide gevallen de bedoeling is Rusland te verzwakken en marionettenstaten op te bouwen”, zei Assad tegenover Russische journalisten. “Vanzelfsprekend is het de plicht van ieder land om de belangen van de mensen en het land te beschermen”, aldus het staatshoofd. “en vanzelfsprekend is het de rol van de regering om deze belangen te vervullen.”

Hij voegde er aan toe dat de Syrische autoriteiten een uitbreiding van de Russische marine in de haven van Tartous niets in de weg zou leggen. “Wij verwelkomen de uitbreiding van de Russische aanwezigheid in het oosten van de Middellandse Zee, vooral in de buurt van onze kusten en in onze havens”, zei Assad in een interview met Russische journalisten. Rusland zou een belangrijke rol spelen in het behoud van de stabiliteit in de hele wereld.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne, Rusland, Syrië, Westen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Assad: crises in Syrië en de Oekraïne hebben dezelfde achtergrond

 1. lucky bee zegt:

  Bashir al Assad is een Alevit; de enige dictator die de Christenen en de Jasidi’s helpt; En niemand anders.Hij kan onze hulp goed gebruiken.En wij moeten hem ook helpen, in plaats van de ZGN moderate moslims, te bewapenen zeheten Jihadi’s dus zijn de Jasidi’s en Christenen hun vijanden .

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Heeft de RKK zo veel macht dat alles wat ik over ze negatief bericht gedeleted wordt?Bvb mijn bericht over Karle Martel

  Like

  • harry zegt:

   Lucky bee , misschien wel , als je het weer in de vorm van een godsdienstwaanzinnige saus gegoten hebt , een gereformeerde d.dos aanval uit Dordt .
   Persoonlijk had ik je vanwege een oostindische vorm van hardleersheid allang in de kliko gemieterd ……………
   Wanneer ga je het nou eens begrijpen , man ?
   Je dementeert toch nog niet ?

   Like

  • BertG. zegt:

   Helemaal goed, de paus him self zit hier achter.
   En daar doe je helemaal niks aan, dat is nou eenmaal zo.
   Het is niet anders.
   Hij heb het niet zo met refo terroristen, en daarom gebeurt dit dus.

   Like

 3. “Wij verwelkomen de uitbreiding van de Russische aanwezigheid in het oosten van de Middellandse Zee, vooral in de buurt van onze kusten en in onze havens”, zei Assad in een interview met Russische journalisten. Rusland zou een belangrijke rol spelen in het behoud van de stabiliteit in de hele wereld.

  Die passage klopt op één woord na: Rusland en voorganger Sovjet Unie hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het behoud van het Kwaad in de hele wereld.
  De Sovjet Unie steunde altijd foute regimes (bijvoorbeeld de Palmaffia’s en Noord-Vietnam) en niet alleen uit geopolitieke overwegingen, maar uit overtuiging.
  Nu steunt Rusland, waar gewoon de ene dictatuur is vervangen door de andere, óók alles wat fout is in de wereld, iets minder uit overtuiging, meer uit totaal opportunisme en cynisme.
  De linksen hadden vroeger het communisme en de SU tot vriend en nu de islam.
  Probeer je eens in te denken: als dat vervloekte communisme na 1918 niet had gewonnen in Rusland en er een burgerlijke regering was gekomen, wat er dán aan ellende in de wereld voorkomen zou zijn . . . . . . .

  Like

  • E. Janssens zegt:

   Mijnheer Pennings, het is duidelijk dat de Russen momenteel de minst foute regimes steunen, en de VS en de EU de meest foute regimes. Wie heeft Libië tot een gevaarlijke heksenketel gemaakt? Wie steunt Saoedi-Arabië? Wie heeft Egypte aan zijn lot overgelaten en doet dit nog steeds? Wie heeft de Arabische Winter georchestreerd en is dus rechtstreeks en onrechtstreeks verantwoordelijk voor het Syrische nachtmerrie? Wie steunt de nazi’s in Kiev? Uw primitieve Russenhaat begint me eerlijk gezegd ernstig op de zenuwen te werken. In plaats van met Poetin samen te werken tegen de Islam, een bondgenootschap met hem aan te gaan, doet men alsof men IS bestrijdt maar steunt het deze extreem terroristische beweging in de hoop zo Rusland te treffen. Daarover gaat dit artikel en als u liever uw kop nog dieper in het zand steekt, dan doet u dat maar, maar dan bent u geen haar beter dan de opponenten van Wilders die door hun extreme dwaasheid onze vrijheid en onze levens op het spel zetten. Wakker worden, man!

   Like

   • bobzelf zegt:

    mijn dank voor Uw geweldige reactie !!

    ik heb het een Jaartje of 2 geprobeerd !!
    een soort vechten tegen de bierkaai !!
    er zitten een stuk of 4 a 5 gehersenspoelde malloten hier !!
    Bert gooit vandaag geloof ik weer 4 of 5 reacties van mij weg ???,

    en de onnozelen , blijven gewoon hun vuil op de site gooien !!
    INCL. ZO’N 32 LEUGENS !!

    ondanks bert’s kreten , dat het afgelopen moest zijn met het op de man en vrouw spelen !!

    maar dat geld alleen voor 1 kant zo te zien , als ik de reacties van Euqualypta en bert g zie vandaag , de hele dag maria zieken !!

    niet op argumenten , NEE VOLOP OP DE VROUW !!

    Ik wens u heel veel sterkte met zoveel domheid en geschiftheid

    stuur jan maar naar KIEV ,

    KAN HIJ EFFE KIJKEN , hoe USA figuren eruit zien , whahahaha

    Ik groet u allen ,

    HET GAAT U GOED , !!

    DE ECHTE LEUK DAMES EEN DIKKE KUS EN EEN DIKKE HUG

    GEGROET ,

    BOB,

    Like

   • Mijnheer E. Janssens, u verwisselt Amerika met Obama.

    Like

 4. harry zegt:

  Kan dit toch niet helemaal plaatsen .
  Als het klopt was Assad zegt , dat zou dan inhouden dat Isis de strijd voor Amerika strijdt .
  En Amerika voor de vorm Isis bombarderen ?
  Wie snapt het nog ?

  Nou vertrouw ik die Amerikaanse president voor geen meter , maar hier raak ik het spoor een beetje bijster .
  Het deel dat ze er alles aan doen om Rusland te beschadigen en te marginaliseren , daar geloof ik echt wel in .
  Ingewikkeld spel !

  Het valt niet mee om te erkennen , maar achteraf had Khadaffi het ook helemaal goed gesnapt !
  Zat die gek er nog maar !

  Like

  • Jaan zegt:

   Of ISIS voor of tegen Amerika vecht weet ik niet. Wel weet ik dat onze “vriend” Obama bar weinig doet tegen ISIS. Die paar bommetjes schijnen ISIS amper te deren.
   Je kunt toch moeilijk geloven, dat Amerika dat Libië in no time oprolde problemen kan hebben met ISIS? Dat het tegen Rusland was dat gedoe in de Oekraïne geloof ik ook: Van Baalen en Verhofstad stonden in Kiev te kwijlen: “We have won”. Als dat winnen is zeg ik: “tel uit je winst”.

   Like

  • E. Janssens zegt:

   Natuurlijk strijdt IS voor de VS, er gaan zelfs stemmen op dat IS een creatie is van de Amerikanen. Zou me niet verbazen, gezien de hoge professionaliteit, de ongewoon snelle expansie en de enorme marketingmachine die achter IS zit. En wat met de bombardementen? Daar hoor je natuurlijk niks over, want die zijn er nauwelijks. Patrick Cockburn, een Engelse journalist, zei vorige week in het Vlaamse ‘Terzake’ dat IS, in tegenstelling tot wat men ons wilt doen geloven, nog steeds terrein wint. Hoe kan dit met een Amerikaanse en Europese militaire alliantie tegenover je? Servië werd in de jaren ’90 door Clinton op een week tijd op de knieën gedwongen, maar de westerse legers krijgen dit met IS niet gedaan in meer dan een half jaar! Ze weigeren te vechten. Toen president Al-Sisi opriep om samen IS te bombarderen in Libië was het antwoord ‘Nee, we gaan met IS praten, we zoeken een politieke oplossing’. Hallo! Begrijp jij dat? Ik niet, tenzij de VS en de EU een bondgenootschap met IS zijn aangegaan tegen Iran en Assad. Het is duidelijk, voor de Europese en de Amerikaanse leiders is IS niet de vijand, maar slechts een manier om het Midden-Oosten te destabiliseren, Syrië op de knieën te dwingen, Iran en onrechtstreeks Rusland te bedreigen. Zo IS niet van Amerikaanse makelij is, wat ik dus niet geloof, is het voor de VS in elk geval een geschenk uit de hemel. En ga eens op zoek naar een zekere Mark Brzeziński, adviseur van Obama en zoon van Zbigniew Brzeziński, de man die onder Carter de oorlog in Afghanistan en aldaar de opkomst van de Taliban planmatig organiseerde. Uw ogen zullen wijd opengaan!

   Like

   • Jan zegt:

    ‘Natuurlijk strijdt IS voor de VS’
    Je hebt werkelijk de hersenen van een augurk als je nog steeds niet weet hoe de vork in de steel zit
    ‘er gaan zelfs stemmen op dat IS een creatie is van de Amerikanen’
    Alleen pathologische amerikahaters hangen deze visie aan.
    ‘de hoge professionaliteit’
    * barst in lachen uit*
    ‘wat met de bombardementen? Daar hoor je natuurlijk niks over’
    Dat komt omdat je te lui bent om het nieuws te lezen
    ‘Servië werd in de jaren ’90 door Clinton op een week tijd op de knieën gedwongen’
    Je zit er 2 maanden en 3 weken naast
    ‘Iran en onrechtstreeks Rusland te bedreigen’
    Je dient eens wat minder te blowen
    ‘opkomst van de Taliban planmatig organiseerde.’
    Je weet van toeten noch blazen

    Je zit op het niveau van al dat brallnde anti-Israëlvolk dat overal de hand van zionisten in ziet.
    En ja, Iran, zowel als Rusland dienen vernietigd te worden, liever gisteren dan vandaag. Maar helaas met die zool in het WH komt er niet veel van.

    Dat je applaus krijgt voor dom gezwets van de putintrollen zegt niets, wel veel over het intellect van de applaudiseurs. Je verveelt.

    Like

  • bobzelf zegt:

   die hebben dit toch ook opgericht, gefinancierd , en bewapend !!

   dat had iedereen toch in maria’s stukken kunnen lezen

   U weet wel die vrouw die zo doordramt !!

   of weggeklikt wordt, etc , etc

   groeten bob

   Like

   • Jaantje zegt:

    Het is nog veel erger niet alleen de Amerika heeft deze oorlogen gefinancierd en bewapend de EU en met name NL heeft eraan mee betaald via de pensioenen(investeringen/aandelen) ditzelfde geldt toen der tijd voor Joegoslavië dat was de try out(land midden in Europa en vriend met Rusland) NL vervulde daar een kwalijke rol.
    En nog.
    Europa is voor al deze oorlogen en mede veroorzaker.
    Het deel wat er niet voor is is of bang of wil het liever niet weten.

    Like

 5. Jan zegt:

  Demonstraties voor democratie in Syrië begonnen in maart 2011 in Deera nadat tieners waren gearresteerd en gemarteld die revolutionaire leuzen op de muur van een school hadden geverfd. Toen op de demonstranten werd geschoten en diversen werden gedood namen de protesten in aantallen toe. Uiteindelijk namen honderd duizenden hieraan mee en begon het gewapend verzet.
  Valt mij nog mee dat zionistische krachten de schuld niet krijgen.

  Aangezien Brussel tientallen overeenkomsten met Rusland sloot en het overal bij betrokken werd is de conclusie gerechtvaardigd dat Assad uit zijn nek kletst wat wel vaker het geval was en is. Putin en Assad: beide dictator en psychopatische moordenaars. Soort zoekt soort.

  ‘Rusland zou een belangrijke rol spelen in het behoud van de stabiliteit in de hele wereld.’
  * een daverend hoongelach breekt uit*

  Like

  • bobzelf zegt:

   voorlopig is de stand

   PUTIN 25 – USA 1

   whahahahahah

   als Putin niet ingegrepen had in Syrie, met de USA gifgas leugens

   was syrie helemaal weggebombardeerd, door USA en U.K>

   WELKE SPROOKJESBOEKEN LEES JIJ EIGENLIJK ???

   DUS PUTIN VOORKOMT IN 3 JAAR TIJD 2 WERELDOORLOGEN !!

   en jij juicht voor de veroorzaker, ??

   ben je alleen op de wereld ??

   Malakas

   WHAHAHAHA

   Like

 6. Luchtpint zegt:

  Zonder Assad is er geen stabiliteit. Wel bergen afgehakte hoofden en handen, en zo. Dat wel.
  Dus liever rust en stabiliteit onder dictatuur dan constante angst onder continue terreur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s