EU besluit miljardenkrediet voor de Oekraïne

Screenshot_18

De Oekraïense president Petro Porosjenko (links) en de voorzitter van de Europese Raad, de opvolger van Herman van Rompuy, de Pool Donald Tusk

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Europees Parlement stemde woensdag voor een krediet aan de Oekraïne van meer dan 1,8 miljard euro. Daarvoor leent de EU het geld op de internationale financiële markt en geeft dit met hetzelfde rentepercentage door aan Kiev. Het krediet heeft de vorm van een lening op middellange termijn. De Oekraïne wordt ertoe verplicht het geld binnen 15 jaar terug te betalen, staat er in een mededeling van de EU.

Als reden worden de liquiditeitsproblemen van de Oekraïne opgevoerd en dat de Oekraïne de toegang tot de internationale markten voor executoriale titels kwijtgeraakt zou zijn. Daarom zou het land niet zelf geld meer kunnen lenen.

Zodra de EU en de Oekraïne het akkoord ondertekenen, dient het geld direct aan de begroting ten goede te komen. Tweederde deel van de overeengekomen som dient tot eind 2015, het andere deel in het eerste kwartaal van 2016 uitbetaald te worden. Brussel eist voor het krediet hervormingen, zoals maatregelen om de corruptie te bestrijden en nieuwe regelingen in de sectoren energie en financiën.

In totaal dient Kiev 40 miljard dollar aan kredieten te krijgen uit internationale belastinggelden: het IMF heeft twee weken geleden zijn nieuwe kredietpakket van 17,5 miljard dollar voor de Oekraïne besloten.

In Kiev zelf woedt op dit moment een openlijke machtsstrijd: president Petro Porosjenko ligt overhoop met een invloedrijke oligarch, toen hij deze als gouverneur afzette. Minister-president Arseni Jatsenjoek liet hoge ambtenaren in het openbaar arresteren.

De belastinggelden worden gecontroleerd door de voormalige medewerkster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de investmentbanker Natalie Jaresko. Zij wordt bekritiseerd vanwege haar dubieuze handelwijze bij het gebruik van Amerikaanse belastinggelden. Jaresko heeft aangekondigd om met de nieuwe kredieten niet alleen schulden te willen afbetalen, maar vooral nieuwe wapens te willen kopen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", dictatuur, Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, IMF, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Oekraïne, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op EU besluit miljardenkrediet voor de Oekraïne

 1. BertG. zegt:

  Ja ja, ik weet het, ik zou elk artikel hier over overslaan.
  Maar vooruit, Bobzelf, Maria, Igor, kom der maar weer in.
  Jullie kunnen weer van voor af aan beginnen met de “enige echte onvervalste waarheid”.
  En wij zijn allemaal achterlijk en leugenaars en verraders.

  Zo goed of hadden jullie nog nieuwe info hierover i.p.v. dat eeuwig herhalen van jullie eigen mantra.

  Like

  • Maria zegt:

   wat is uw probleem eigenlijk?
   Je valt EJ aan met je aanklacht, moet EJ plaatsen wat jou aanstaat???
   Is de site van u of EJ???
   Als je ze zo’n problemen mee hebt dat EJ over Oekraine dingen plaatst blijf hier dan weg en richt je op andere zaken die hij post!

   Like

   • BertG. zegt:

    Er staat toch niet dat ik dit soort artikelen vervelend vind?
    Dus ook niks tegen E.J. gericht. Nog een keer lezen misschien.
    Ik zeg alleen dat ik denk dat weer een vervolg gaat krijgen op alle vorige onderwerpen hierover. Dus het gaat wel degelijk over dit soort artikels over de Oekraïne.
    Alleen, ik zie steeds hetzelfde gebeuren bij dit onderwerp.
    Jij hebt de waarheid en wij zijn allemaal achterlijk. En dat wordt vervelend.
    DIT IS MIJN MENING HIEROVER.

    Like

  • Joost Visser zegt:

   Begrijp het niet. Sla, net als ik, Maria over en je hoeft je niet te ergeren.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   BertG. 28 maart 2015 om 11:03

   Beste mensen, laten we nou geen zout op diverse slakken gaan leggen want de één is nu eenmaal wat enthousiaster qua verkondiging van z’n mening dan de ander.
   En ook is het zo dat de één om andere dingen, en sneller in drift ontsteekt dan de ander.
   Het allerbelangrijkste is dat we hier op de weldadige site van heer Bronmaster een eenheid vormen en onderling niet verdeeld raken.
   Laten we onze woede richten op de ‘geitenneukers’ en hun besneden fokzeugen en vooral op de ‘socialistische’ ploeren die ons met deze tapijtkevers hebben opgescheept!
   Dat kost al energie genoeg.

   Like

 2. Benesha zegt:

  Ok, duidelijk. De EU belastingbetaler zal dit gaan betalen door meer besparingen en meer belastingen want de Oekraiëne betaalt dit nooit of te nimmer terug. Dit geld zal volledig in de oorlog worden verprutst op een paar maanden tijd en het zal behalve een paar tienduizenden doden niks opbrengen. De kinderen en bejaarden, die dit geld zouden kunnen gebruiken zullen er ook geen eurocent van zien. Dit is Europa 2015, dit is de EU. NV Oorlogen corruptie.

  Like

 3. Jean zegt:

  Ha ha ha binnen 15 jaar bestaat die EU troep niet meer foetsie ONZE miljarden.
  Blijf die misdaadorganisatie maar steunen het zal nog erger worden.

  Like

 4. Marc zegt:

  Tsja… Poetin zal dat zien als een oorlogsverklaring.

  Like

  • Marc zegt:

   En dus militair reageren, dat kan niet anders.

   Like

   • Maria zegt:

    spijtig genoeg heb je gelijk, het is een nachtmerrie want Rusland zal gezamenlijk met China keihard terugslaan… Beide landen zijn al maanden tesamen militaire oefeningen trainingen weet ik wat te doen. Als je ziet wat die aan wapen arsenaal en militairen hebben dan word je doodsbang…
    China heeft ook openlijk verklaart om Rusland tot het bittere einde te verdedigen dit is omdat China de grootste deal ooit op aarde gezien heeft afgesloten met Gazprom.
    Dan de VS heeft 10 tallen jaren geprobeerd om China te boycotten in Azie wat grandioos mislukt is want dat land is marktleider op alle vlakken in Azie en ieder land daar is zwaar afhankelijk van China zijn grondstoffen…
    Australie net hetzelfde die kunnen niet zonder China.
    Indien de VS en EU zo achterlijk zijn en effectief oorlog daar proberen te voeren kan iedereen in de EU een kruis maken over zijn leven,
    De EU heeft niets te bieden, de landen zijn allen failliet, hier is geen economie en het is maar een markt van luttele 400 miljoen man rest is islamiet daar heb je niets aan versus 4 miljard mensen in Azie en BRICS landen.
    Snap je het plaatje…
    Ze offeren de EU zo op om de VS een hak te zetten dan staat de VS moederziel op de planeet!

    Like

 5. tjonge zegt:

  dat geld komt echt wel terug, met rente !

  kees jan heeft zich persoonlijk garant gesteld.

  Like

 6. toestroom zegt:

  En wie mag dat op hoesten!!!.

  Like

 7. Maria zegt:

  geld dat ze direct aan de VS gaan betalen om wapens te kopen en die huurlingen van hen te betalen.
  What a joke, alles en iedereen gaat ten onder hier en ze delen geld ons belastinggeld uit aan failliete landen zoals Griekenland en de Oekraine maar die gaan dat gebruiken om wapens te kopen…
  En niemand van de burgers EU dat er wat van zei ertegen in opstand komt niets…
  Heel de EU is ten onder aan het gaan omdat ze oorlog willen vanuit oekraine naar Rusland toe, hahaha pure zelfmoord… Al het geld wordt gewoonweg weggegeven aan een land dat nog niet eens lid van de EU is niet van de NAVO, hahahahaha en men zweeg hier de burgers…
  En de elite buldert van het lachen met de o zo domme makke burgers en besteelden ze verder en verder om hun WOIII te verkrijgen waarna die domme burger nog voor de elite zal gaan vechten terwijl zij netjes ergens anders op de planeet verkassen en verder feesten en gieren van het lachen dat ze opnieuw een WO hebben veroorzaakt en de mensheid opruimen…

  En zo doet de elite het zo spelen ze het klaar… en daarom dat ze ook altijd winnen.
  CIA zorgt wel voor WOIII de EU leiding zijn hun uitvoerende slaafjes

  De VS en de EU werkten aanvankelijk samen met als doel de onafhankelijkheid van de Oekraïne te slopen en er een onderdanige entiteit van de EU overheid in Brussel van te maken. Voor de EU is uitbreiding noodzakelijk want ze hebben net als de VS niet de beste bedoelingen met nieuw toetredende landen. Deze staan op het verlanglijstje van plunderende bankiers en corporaties die dit land graag willen leegzuigen zoals ze dat met alle aangesloten landen doen. De EU en de VS zijn momenteel niets minder dan werktuigen van deze plunderende bankiers en corporaties. Tevens is het erg handig voor de VS als de Oekraïne bij de NATO ingelijfd kan worden zodat zij militaire bases kunnen bouwen in de achtertuin van Poetin’s Rusland. Er zijn 3 landen die momenteel de wereldwijde hegemonie van de VS en de EU tegenhouden, die drie landen zijn, Rusland, China en Iran en niet toevallig zijn deze 3 landen doelwit van de Amerikaanse agressiepolitiek. Feitelijk kun je de VS en de EU als zodanig niet meer zien als democratische bolwerken van het westen maar zijn het schimmen van ooit democratische landen, in handen van de financiële elite die voortdurende expansie benodigen om hun ongebreidelde drang naar nog meer geld en macht mogelijk te maken.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P2412

  Like

  • BertG. zegt:

   Het moet zo langzamerhand toch echt verschrikkelijk zijn voor jou dat jij je tijd “moet” door brengen in een Europees land. Ik zou er geen enkele voetstap meer neer zetten.
   Maar daar schijn jij nou weer helemaal geen enkele last van te hebben.
   Ik zou er niet tussen willen leven als ik net zo dacht als jou.
   Ook jouw belasting geld wordt weggegeven en je had hier wat aan kunnen doen.
   Door dus niet in een Europees land te gaan wonen. Dus niet zeuren.
   Nu kan je alleen nog maar achteraf zeuren hoe vervelend je dit vind. Dus ook jij bent hiervan slachtoffer.
   Maar het is natuurlijk wel altijd mooi als je de waarheid in pacht heb.
   Heb je toch een doel gevonden in je leven, verspreiding hiervan.
   Trouwens, je bent toch niet vergeten om belasting te betalen hé.
   Want je moet natuurlijk wel wat te zeiken hebben. Ik zou boos op mezelf zijn als ik jouw was als ik in België zou wonen.

   Like

   • Maria zegt:

    de enige die problemen met zichzelf heeft ben jij!
    moet zeer doen hé wanneer de waarheid zo keihard hier geschreven wordt!!!
    Wat is het, volgende ga je ook Bob, Igor, anderen die hetzelfde posten en ook deze waarheden zetten???

    Like

   • Maria zegt:

    3 man op de site die zo’n zware problemen hebben met de waarheid en als dictators hier optreden doen net alsof de site van hen is tegen degenen bashen die nu eens weten hoe waaraan waaraf!!!

    Like

   • toestroom zegt:

    het word nu tijd dat EJ ingrijpt

    Like

   • BertG. zegt:

    Toestroom, ik lach me rot.
    Helemaal uit der dak gaat ze, schitterend. Ze wordt steeds feller..
    Dat is de echte oost blokker die los komt, vertel ze de waarheid maar.
    Je weet het of je weet het niet, waarom zou ze anders dit ons gaan vertellen.
    Geloof het nou maar want anders…………..
    Mensen ontmaskeren zichzelf altijd wel, na een tijdje.

    Like

   • Maria zegt:

    Als mensen niet akkoord gaan met posten of het niet kunnen uitstaan wat anderen erop posten die weten waar ze het over hebben en zelfs de info uit eerste hand hebben over Oostblok regio waar ze vandaan komen dat ze dan het weg klikken en naar een ander artikel van EJ gaan,
    ipv van ruzie te stoken over onze oorsprong te beginnen en te weigeren geloven wat mensen schrijven uit eigen ervaring en feiten die door velen op de planeet ondersteund worden.
    De bewijzen wat wij leveren zijn keihard!
    Degenen die altijd zo’n zwaar problemen hebben met ons die weergeven wat er echt gebeurd in die regio spelen persoonlijk op de man/vrouw hebben niets aan argumentatie bewijs of iets anders!
    Begrijp gewoon niet waarom ze ons negeren en elders posten!
    Waanzin wat een paar man hier doet met ons die van Oostblok afkomstig zijn en bewijzen leveren hier, de haat en manier van hun discussie naar ons toe kan tellen!!!
    Is net dezelfde haat wat ze voor moslims hebben, zou zeggen zelfs erger!!!
    Zij hebben het recht om op de man/vrouw te proberen raken over mijn oorsprong te beginnen en een ander die leugens post die door velen anderen weerlegt zijn die steunen ze dan.
    En als je je dan niet laat doen en antwoord pfffff dan is het hek van de dam, dan zijn ze verontwaardigd!!
    Als ik iemand niet moet of ik ga niet akkoord met iemand zijn mening behalve als het keiharde leugens zijn klik ik weg en laat de persoon met rust!
    Kan je van anderen hier niet zeggen!

    Like

   • toestroom zegt:

    chapeau en hier laat ik het bij

    Like

   • Igor zegt:

    @BertG. Ik ben geen Oostblokker, maar vind je qua reacties, maar vooral door het op de man spelen en valse insinuaties een zielig en naar mens.
    En als je je voorgenomen had om niet meer te reageren, waarom zit je dan nu weer te zuigen en de boel op te naaien. Een gentleman ben je in ieder geval niet.
    Loser.

    Like

   • toestroom zegt:

    Harry deze woorden had u voor zich moeten houden ik vind dit kwetsend.
    Heb je in je thuisland ook iedereen al zo nijdig gemaakt dat je moest vluchten ?

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Lekker met de Iraanse vlag zwaaien, de tijd lijkt er helemaal rijp voor. Buigen of barsten. Maria buigt al, zie ik.

   Like

  • harry zegt:

   Maria ,
   meestal sla ik je reacties over vanwege mijn gemoedsrust .
   Maar soms kom je via een reactie van iemand anders toch weer bij jou terecht en ik moet zeggen , je hebt talent om mensen tegen je in het harnas te jagen .
   Net als bij een hond krijg ik dan het gevoel dat mijn nekharen recht overeind gaan staan .
   Hoe doe je dat toch ?
   Heb je in je thuisland ook iedereen al zo nijdig gemaakt dat je moest vluchten ?

   Ik vertel @ Theresa ook wel eens eerst tot tien te tellen ,………………………. ik heb tot vijftig geteld , het haalt niet uit .

   Like

 8. Het lijkt wel of ze in Brussel alles op alles zetten om een oorlog te forceren!Ik blijf er bij:maffia!In mijn ogen verdienen ze de doodstraf omdat ze miljoenen mensen in de ellende storten!

  Like

 9. Joost Visser zegt:

  Leuk voor de banken. Lenen tegen marktrente zonder risico. Waarom niet bij de ECB lenen tegen 0,05%_

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Alle grote banken bij ons zijn genationaliceerd, dus wij zijn het die het moet financieren.

  Like

 11. Jan zegt:

  Even recapituleren. De EU geeft €1,8 aan de Oekraïne voor hervormingen van de infrastructuur wat zal leiden tot een aanval van Rusland en China gezamenlijk. Niet dus.

  De VS boycotten Chinese producten. Áls al producten van China geboycot worden dan is het de giftige rotzooi en rotzooi in het algemeen, die ook in de EU verboden is. En als de VS China boycot wat niet het geval is, dan laat zich moeilijk Made in China verklaren op de ipads en de Macs en in de kleding en op de North Face tenten en in de kleding van dit merk. Huawei is in de VS te koop net als Lenovo computers, toch echt een Chinees product.

  2014 GDP:
  Rusland: 2096.78
  USA: 16800
  Duitsland: 3634.82
  Brazilië: 2245
  China: 9240
  EU gezamenlijk: > USA

  Dat geld op de rekening van een Oekraïense bank gestort wordt grenst al aan meer dan onnozelheid evenals dat de NATO Rusland zal aanvallen en dan te bedenken dat Putin vorige week zei dat hij de Oekraïne met atoomwapens zou aanvallen in het geval van de Krim. Dit laat overigens tevens zien dat wij enerzijds met een psychopaat en agressor te maken hebben en anderzijds met een megalomaan vergelijkbaar met Hitler, zoals Kasparov terecht opmerkte. En maar beweren dat de gek in het Kremlin zegt op te komen voor de Russen in de Oekraïne.

  De EU heeft 400 miljoen inwoners. ‘Onze’ ‘expert’ maria zat er slechts ruim 100 miljoen naast. Meent ook de de economische cijfers van de EU er slechter uitzien dan die van Rusland, terwijl die van Rusland nog geen flauwe afspiegeling zijn van die van Duitsland. Haal de olie en de gas weg van het economische plaatje van Rusland en het land bestaat economisch niet meer, is verworden tot een derdewereldland, net als het gehele Midden-Oosten minus Israël.

  Like

 12. delamontagne zegt:

  VAN 12:14 tot 12.48 resp 14.48////////
  voordat er weer ruzie komt. !
  ///
  Een kantoormedewerker vraagt aan zijn vrouwelijke collega:
  “Goh, leuk truitje. Van kamelenstof gemaakt misschien?
  Zij: “Hoezo?”
  “Nou, ik dacht vanwege die …… twee bulten…”

  ff stil …..

  Zij: “Mmmm en die leren jas van jou dan, die is zeker van varkensleer…
  Hij: “Hoezo ?”
  ”de kop zit d’r nog aan!”

  Like

 13. E. Janssens zegt:

  De EU is blijkbaar hongerig naar steeds meer vijanden. Eerst maken we lekker stampij in Irak, Syrië en Noord-Afrika, zodat daar een terroristische chaos ontstaat die ons rechtstreeks bedreigt, en dan gaan we zelf Poetin wat bedreigen door aan zijn zuidgrens een neonaziregime te steunen. Je kan niet deskundiger continentale zelfmoord plegen als de EU dat vandaag doet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s