Het verhaal dat iedereen negeert: wat Zweden overkomt nadat minister Saoedi-Arabië over vrouwenrechten aanviel

Screenshot_19

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström

(Door: Günther Brants)

We hebben er in de westerse media de voorbije weken nog niet veel over gelezen, maar Zweden zit momenteel met een serieus probleem. Margot Wallström, de minister van Buitenlandse Zaken, ging enkele weken terug de confrontatie aan met Saoedi-Arabië over de rechten van vrouwen in het land. Zweden moest er de prijs voor betalen en de bewuste minister lijkt van niemand steun te krijgen. Vooral omdat de discussie intussen ernstig verdraaid is.

Het begon enkele weken geleden toen de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström de onderwerping van vrouwen in Saoedi-Arabië aanklaagde. Vrouwen mogen er namelijk niet reizen, zaken doen of trouwen zonder de toestemming van hun mannelijke bewakers. Meisjes worden soms gedwongen tot kindhuwelijken waarbij ze verkracht worden door oude mannen. Met die woorden heeft Wallström de Arabieren boos gemaakt, ook al weet iedereen dat ze eigenlijk geen ongelijk heeft.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, Cultuurstrijd, Dhimmitude, Graaien, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, lafheid, Mensenrechten, Saoedi-Arabië, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

18 reacties op Het verhaal dat iedereen negeert: wat Zweden overkomt nadat minister Saoedi-Arabië over vrouwenrechten aanviel

 1. Jaan zegt:

  Het betekent gewoon, dat ze in Zweden te stom zijn om voor de duvel te dansen. Als een normaal kind ziet dat iemand zich brandt als hij zij hand bij het vuur houdt is hij gewaarschuwd voor vuur. In Zweden verwoesten de islam en zijn aanhangers alle menselijke waarden en waardigheid en wat leren ze ervan? Niks! Ze snappen niet eens dat het teloorgaan van de menselijkheid in de maatschappij een eis is voor de islam. De dwazen die de islam binnenhalen als cultuur verrijkend hebben het daarna in het hol van de leeuw over vrouwenrechten en ze begrijpen niet dat geen vrouwenrechten nou net des leeuws is.
  Het zijn simpele onnozelaars de Zweedse socialisten die hun land en Europa naar de donder helpen en het niet eens begrijpen.

  Like

 2. BertG. zegt:

  En daar gaan we weer, R E S P E C T.
  Maar ergens hebben ze dit ook wel een beetje aan hun zelf te danken als je zo iets gaat beweren,
  “We hebben het grootste respect voor de islam als een wereldgodsdienst en voor de bijdragen die geleverd zijn aan onze huidige samenleving”
  Welke zit ik nu nog steeds af te vragen, zullen ze het zelf weten.
  Dan vraag je erom en dat hebben die Arabieren goed begrepen.

  Like

 3. Giny zegt:

  Jammer dat die dappere vrouw er alleen voor staat!
  Zo zie je maar dat alles om geld draait!
  Heel Europa zou Saoedi moeten Boycotten, laat ze het heen en weer
  krijgen met hun olie, dat is het enige wat zij ons te bieden hebben!
  Zij zijn veel afhankelijker van ons, dan wij van hen!
  Ze kunnen verder niks, ze hebben verder niks! (alleen zand)
  Wel Poetin Boycotten, scheer dan alles over 1 kam!
  Je hoort niks anders als wij de broekriem weer eens aan moeten
  trekken, dat we aan onze kinderen en kleinkinderen moeten denken!
  Gelukkig weten mijn kinderen hoe het er daar aan toe gaat, hopelijk
  lukt het ze ook om het weer aan hun kinderen over te dragen!
  Alles draait hier om geld, macht en roem!!!
  Waarom geeft iedereen zich zo gauw gewonnen????

  Like

 4. tjonge zegt:

  en het hele westen houd fijn laf zijn bek dicht ipv zweden te steunen.
  als het hele westen nou eens de rollen omdraait en het m.o. boycot, dan kan s.a en het complete m.o. fijn hun eigen spulletjes gaan produceren, ben benieuwd hoe lang die geiteneukers dat gaan volhouden ?

  maar nee, het westen houdt laf zijn bek want o jee, we konden wel eens centjes gaan mis lopen.

  aan de andere kant, is die walstrom ook niet meer te redden want (ik citeer);

  “We hebben het grootste respect voor de islam als een wereldgodsdienst en voor de bijdragen die geleverd zijn aan onze huidige samenleving”, moest ze zichzelf vorige week verdedigen in het Zweedse parlement.

  kan iemand mij nou eens zwart op wit vertellen wat die (positieve) bijdragen zijn ?

  ik zoek me het lazarus………

  Like

 5. Marc zegt:

  Zweden mag alleen binnen de EU blijven als die Wallström zulke daden voortzet: als ze niet mag spreken tijdens een islamitische vergadering, moet ze het in de wereldmedia plaatsen. Zou Pauw haar dan citeren?

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  “Wij hebben het grootste respect voor de islam als een wereldgodsdienst en voor de bijdragen die geleverd zijn aan onze samenleving.”
  En dàt heeft ze intussen al in het Parlement moeten zeggen? EN überhaupt uit ‘r strót gekregen?!
  Hou maar op: Ik heb alweer genoeg gehoord!
  Dat die Saoedi ’s niet tevreden zijn, dat was te voorzien, maar voor de ‘eerlijkheid,’ die deze dhimmi eerder aan de dag leek te leggen, gaf ik direct al niet veel en nu helemáál geen duit meer!
  Ze is een…..Zweedse. Daarmee is wel genoeg gezegd.
  Wàlgelijk land! Verrader van àlle Europese autochtonen!
  Gooi toch op de schroothoop, dat land!

  Like

 7. OphEUffen zegt:

  Het eerste wat de Zweedse regeringsgekkies deden was Palestina erkennen. Heb ik medelijden? In de verste verte niet. Het land van o.a. vrouwtje Malmstrom heb ik al lang opgegeven. Welkom in de realiteit waarvan Zweden zo graag wegkijkt of ontkend. Geen beter vermaak dan leedvermaak.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Het is inderdaad erg moedig van mevrouw Margot Wallström zo’n discussie in Saudi Arabië over de rechten van HUN VROUWEN!!! aan te gaan. Maar wat doet deze dame voor de rechten van DE VROUWEN IN HAAR EIGEN SVERIGE??? Verdedigt zij en haar socialistische en groene monsters ook de rechten van de autochtone Zweedse vrouwen? Het recht in vrijheid te leven en te bewegen waar ze willen? Het recht op veiligheid niet te worden verkracht door het Islamitische ongedierte DIE HAAR MATTIES AAN DE TOP VOOR MEER DAN 40 JAAR NAAR HET LAND IMPORTEREN? Deze mensen hebben zo’n RIJKE EN AFWISSELENDE ETHISCHE NORMEN EN VOORAL CULTUUR?
  Zweden krijgt brood uit eigen deeg. LEKKER VOOR ZE! ..Wie met stront speelt, begint hard te stinken. Laat ze maar eerst voor de veiligheid en rechten van eigen autochtone bevolking te zorgen en laten de zorgen van de woestijn en jungle bewoners aan de apen die daar wonen.

  Like

 9. OphEUffen zegt:

  Zweden had het geinvesteerde geld in migranten beter kunnen uitgeven aan een sterk bewapend leger,. Dat is de neige taal die sommige landen verstaan. Nu hebben ze problemen aan 2 fronten. Thuis met de mislukte immigratie en met sommige Arabische landen omdat die nu eenmaal niet tegen de waarheid kunnen en over lange tenen beschikken. Het Zweedse sprookje wordt langzaam maar zeker ruw verstoord door de boze buitenwereld. LOL.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ze wist b.v. ook niet dat de “sharia” iets met is=lam heeft te maken. Volgens deze minister heeft de sharia er niets mee van doen.
  Zou zo iets ook voor de Nl-minister van buitenlandse zaken kunnen gelden???
  De sharia vervangt de grondwet van de normale landen in het “heilige”-land Saudie Arab.
  Islam; de enige toegestane z.g.n. religie = VERPLICHT voor iedereen:
  ……………..
  Swedish Foreign Minister: Sharia – Islamic law has nothing to do with Islam

  The Swedish Foreign Minister, Margot Wallström, is deeply concerned that her statements about the judiciary in Saudi Arabia will be perceived as CRITICISM OF ISLAM.
  At the business meeting she repeated that she feared that such an interpretation will spread in the Muslim religious world.

  According to those who attended the meeting, Wallström was shaken by the Arab world’s reactions to her statements about the state of human rights in Saudi Arabia, Sveriges Television reports.

  Wallström has, among other things, said that it is medieval methods to sentence their citizens to flogging as was the case with the imprisoned blogger Raif Badawi. At the meeting with business leaders, she on several occasions expressed her fear that what she said would spread in the Muslim world.

  – What has been unfortunate is that it has been linked to Islam, or it has been suggested that it would be statements against Islam. But it is wrong and very unfortunate. It is important to mention that this is not some statements made against a religion, says Margot Wallström, in an interview with TT after the meeting ended.

  Saudi Arabia is governed according to Sharia, Islamic law, but according to Wallström, it has nothing to do with Islam. It shows why the Swedes and Sweden has a problem with its politicians. They are dumb as a wet brick.

  This confirms the findings of another great Islamic scholar,…………. Hussein Obama, who discovered that ISIS, the Islamic State, has nothing to with Islam.
  //////////////////////
  “…islam is a totalitarian, expansionist, militaristic, seditious political system…it’s NOT a religion…it’s a totalitarian political system masquerading as a religion…” – Ann Barnhardt

  Like

 11. Remco Lohnen zegt:

  Dat krijg je ervan als je zwakte toont, en daarbij wel hypocriet je zakken met wapens vult, de zweden zijn echt zo, liever een islamofascist lief toespreken en een andere europeaan afkatten!

  Eigen schuld dikke bult, daar ga je met je kapsones!!!

  Like

 12. “Rijke en ethische normen”?????Iedereen heeft het maar over geld,handel,economie en stelt zich daarmee afhankelijk.Dan maar niks meer met SA;komen we ook wel over heen.Alles beter dan buigen!Zij hebben ons net zo nodig,anders houdt de geldstroom op!Het leven bestaat uit meer dan geld;wanneer zien ze dat in Europa nou eens in?

  Like

 13. lucky bee zegt:

  Ze hebben geen respect voor onze leven’s bronnen; onze vrouwen, of vrouwen in het algemeen.
  Dat zijn deze Allah’s aanhangers (Lucifers)

  Like

 14. E. Janssens zegt:

  Ach ja, in Zweden geloven ze dat extreem feminisme en extreme islam kunnen samengaan. Misschien zijn ze daar nu wakker geschrokken, maar ik durf het sterk te betwijfelen. De Zweedse politieke-correctheid is zowat de meest monstrueuze ter wereld. Het was te verwachten dat deze minister dit niet had zien aankomen, ze is opgevoed met de ideologie dat Islam vrede betekent en dat moslims lieve, vriendelijke mensen zijn die het goed met ons voorhebben. Ondanks de massale verkrachtingen van Zweedse vrouwen door mannelijke moslims. Slaap zacht verder, Zweedse mevrouw.

  Like

 15. Jan zegt:

  Zweden gaat door het stof

  Saudi Arabia restores ambassador to Sweden following diplomatic dispute
  http://www.tnnegypt.com/saudi-arabia-reinstates-ambassador-to-sweden-after-diplomatic-row/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s