Mark Rutte, anti-liberaal

Screenshot_21

Premier Mark Rutte voor het portret van zijn voorganger Pieter Cort van der Linden (midden, met baard) en diens ministers.

(Door: Rutger Bregman en Jesse Frederik)

Mark Rutte voelt zich verwant met de eerste liberale premier. Maar Pieter Cort van der Linden zou zich in zijn graf omkeren door Rutte’s ideeën. De liberaal van toen is de SP’er van nu.

Mark Rutte had tijdens de verkiezingscampagne alle liberale stokpaardjes bereden. Belastingen op de hogere inkomens waren ‘jaloeziebelastingen’ (‘Wat ze zelf niet hebben, mogen anderen ook niet hebben’), de erfbelasting was een ‘sterftaks’ (‘De meest onrechtvaardige belasting’) en 80 procent van de bijstandstrekkers kon gewoon aan het werk (‘Zo haal je die mensen uit de cultuur van achteroverleunen’).

En met succes: Mark Rutte zou in 2010 voor het eerst premier worden. Een historisch moment, wist hij. Sinds de rechtsgeleerde Pieter Cort van der Linden (1846-1935) was er geen Nederlandse premier van liberalen huize meer geweest. ‘Ik voel een zekere verwantschap met hem, en niet alleen omdat hij mijn liberale betovergrootvader is in dit ambt’, zei Rutte over zijn beroemde voorganger. Net als het kabinet Van der Linden stond het kabinet Rutte namelijk voor grote hervormingen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rutte, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

10 reacties op Mark Rutte, anti-liberaal

 1. Driek zegt:

  Dit lees ik zojuist op de site van PowNed:

  Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) bestemt nog eens 21 miljoen euro voor hulp aan Syrische vluchtelingen én de gemeenschappen in het Midden-Oosten die deze mensen opvangen.

  Volgens het ANP zei ze dat vandaag vanuit Jordanië. Eerder vandaag deelde de minister al fietsen uit in een vluchtelingenkamp. De totale Nederlandse bijdrage voor Syrische vluchtelingen komt daarmee op 147 miljoen euro. Ploumen legt de bijdrage dinsdag formeel vast op een internationale donorconferentie in Koeweit.

  Ik vind dit ongelooflijk, 21 miljoen voor Syrische vluchtelingen, en ze deelt fietsen uit, van ons zuurverdiende belastinggeld. Geld voor ouderenzorg is er niet. Dat mens moeten ze opknopen.
  Ik kan hier werkelijk niet over uit. Wij dragen dus totaal aan al die islamitische vluchtelingen – want veel christenen zullen er niet bij zitten, die zijn door diezelfde islamieten al uitgemoord – , wij dragen dus 147 miljoen Euro bij. En dat is vastgelegd op een conferentie in Koeweit.
  IK GEEF HET OP.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Driek zegt:29 maart 2015 om 21:00

   Tja, beste Driek, het is nu eenmaal héél gemakkelijk om Sinterklaas te spelen van andermans geld. Die ziekelijke drang van de ‘socialist’ om de rest van de wereld, en met name de moslim, maximaal te verzorgen en te verwennen, is dodelijk voor de eigen bevolking die blijkbaar geen enkel profijt mag hebben van haar eigen belastinggeld. Ik word met de dag depressiever door het gebrek aan uitzicht. Ik weet dat we elkaar hier niet de put in zouden mogen praten maar ja, als ik dan weer kijk naar de uitgebeende situatie in het verzorgingstehuis waar bejaarden op hun dood zitten te wachten…

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  Wát een arrogante gelaatsuitdrukking heeft die malloot toch weer; hij ziet er tegelijkertijd haast kinderlijk naïef uit! Hij voelt zich kennelijk heel belangrijk, de stumperige trekpop.

  Een verschil van dag en nacht met de krachtige uitstraling van Geert Wilders.
  Als ik zou mogen kiezen met wie ik ’s morgens een beschuitje zou willen eten, wist ik het wel!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kun jij je dan ook nog herinneren, dat Geert -hier op de site- ooit is omschreven als ‘de enige man in politiek Den Haag?’
   Het topic is me nu ontschoten, maar dàt werd er in vastgesteld: De enige masculiene parlementariër die onversaagd het veld in trok en zijn nek uitstak, waar de overige parlementariërs het ‘feminiene’ model aanhielden.
   Toch zeg ik je, dat ik, by the way, wel blij ben, dat Fleur nu een vaste partner en een gezin heeft, zodat de verhoudingen duidelijk liggen. Voor wie ik daar blij om ben? Voor Krysztina!

   Like

  • Wachteres zegt:

   @Tistochwat, het gerucht gaat al lang dat Rutte zijn beschuitje liever uit de liefdevolle handen van een man zou ontvangen. 😉

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 29 maart 2015 om 22:57

    De geruchten gaan inderdaad dat ‘ons’ Markje een zogenaamde ‘kasthomo’ is.

    Like

 3. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

 4. Marc zegt:

  Bij Trouw had ik als volgt gereageerd:

  De terugkeer van het patrimoniaal kapitalisme dreigt? Het mercantilistische staatskapitalisme is een feit!!! Niet alleen de hierboven opgesomde rijkdom uit grond is een vorm van onverdiende rijkdom. Wat dacht u van renteaftrek bij hypotheken, betaald uit belastingmiddelen waaraan ook huurders bijdragen. Waar hebben huurders, met name die in de midden-inkomens zulke voordelen? De koper wordt verleidt tot de aanschaf van te dure woningen en wordt gecompenseerd. Wiens voordeel is dat? Die van de hypotheekverstrekker! De huurder mag sinds twee jaar nog eens diep in de buidel tasten met 6.5% per maand, elk jaar wéér! Hoe is dit anders aan te merken dan als georganiseerde criminaliteit? Dit staatskapitalisme reguleert inkomen, maar ook prijsstelling op zowel kopers- als huurmarkt. Ik eis daarom de vernietiging van dit kabinet, van 80% van alle ministeries, en de vestiging van een radicaal liberalisme!

  Like

 5. Theo Prinse zegt:

  Het kapitalisme bestaat uit het ooit innovatieve maar door de aard van het product monopolie geworden kapitalisme tegenover het venture innovatieve kapitalisme.
  De vrije markt gedachte die ten grondslag ligt aan het liberalisme is in strijd met de zo door VVDers geliefde prefix ‘koninklijke’.
  De VVD is daarmee in strijd met de republikeinse staat, de Republiek der Verenigde Nederlanden, Bataafse Republiek.
  Het Britse conservatisme komt voort uit het Toryisme of monarchisme en is dus tegengesteld aan het republicanisme.
  Het huidige (cultuur, gezin) conservatisme (neo paleo enz) is tegengesteld aan het cultureel marxisme, nihilisme.
  De humanoid robot en de substantiele verlenging vd levensverwachting door de medische vooruitgang dwingt tot leerplicht tot 30

  Like

 6. Jan zegt:

  Rutte: “Schnauze, und raus mit den Moneten!”


  Rutte: Akkoord belastingplan wordt niet openbaar gemaakt
  Het akkoord tussen het kabinet en de regeringsfracties VVD en PvdA over de hervorming van het Nederlandse belastingstelsel wordt niet openbaar gemaakt. Dat zei premier Mark Rutte woensdagavond in Brussel, waar hij deelnam aan een top tussen leiders van de EU en uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

  De premier reageerde op een oproep van de oppositie om het compromis openbaar te maken en een debat te voeren in de Kamer. ,,Als je het stuk publiceert, wordt het kapot gescheurd”, zei Rutte.

  ,,Want dan zal iedereen reageren op die elementen die niet bevallen en misschien een enkel woord over die paar elementen die wel bevallen. Wil je dit laten slagen, dan kan dat alleen in de achterkamertjes.”

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4069534/2015/06/10/Rutte-Akkoord-belastingplan-wordt-niet-openbaar-gemaakt.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s