Rachida Aziz en Zuhal Demir bespreken het “racisme” van Bart de Wever

Screenshot_7

Rachida Aziz (links) en Zuhal Demir 

(Door: Martien Pennings)

De discussie zit achter een betaalmuur in de Vlaamse krant “De Standaard”. Rachida Aziz en Zuhal Demir zijn het oneens over de oorzaken van de problemen in de Marokkaanse gemeenschap in België. Ze bekvechten naar aanleiding van de opmerking van Bart de Wever, burgemeester van Antwerpen, die zelfs specifiek de Berbers onder de Marokkanen heeft aangewezen als de problematische sub-groep. Nou, toen is natuurlijk een vloedgolf van rááááásiesmèèèh-gemekker over De Wever neergedaald.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Islamofobie", "Populisme", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, Berbers, Censuur, cultuurrelativisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rachida Aziz en Zuhal Demir bespreken het “racisme” van Bart de Wever

 1. FransLdeWit zegt:

  Ik ben zo goed geïntegreerd maar nog verstaat ik die gasten niet.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  ……………”Zolang ze niet betrapt kunnen worden, voelen de jongens zich vrij om te doen waar ze zin in hebben.
  “………….
  Zo kun je als leraar/lerares b.v. meemaken dat zo,n Marokkaantje PAL onder je neus iets “stouts” doet, je hem erop wijst en dit…………….GLASHARD wordt ontkend.
  Als het gepleegde “feitje” zo erg is dat de ouders op school moeten komen en de vader met zoon erbij met de feiten worden geconfronteerd, zal nog de ontkenning doorgaan, TOTDAT het ineens uit de hand loopt en er niet meer om-heen kan worden gelogen.
  Het kan dan zo erg worden dat er meer mensen bij moeten komen om de vader, die dan al bezig is zijn zoon IN-ELKAAR-TE-RAMMEN,
  te laten ophouden.

  Like

 3. Jan zegt:

  Zuhal Demir, Turks-Koerdische

  Zuhal Demir: “Zijn wij Vlamingen van nature, door onze genen ‘besmet’ met het racismevirus? Racisme als aangeboren kwaal of afwijking? Nee, dat geloof ik niet. Niemand wordt als racist geboren.
  Een catastrofaal gefaald migratiebeleid met een opengrenzenpolitiek, een snel-Belgwet en massale regularisatie zonder voorwaarden én het veel te lang talmen met een actief en doelgericht integratiebeleid: het stond in de sterren geschreven dat daar problemen van zouden komen. Een verpletterende verantwoordelijkheid rust op de schouders van de regeringen van tien, twintig, dertig tot veertig, vijftig jaar geleden. Zaten daar niet veelal socialisten in? Zij sloten – bewust of onbewust – de ogen.

  http://www.n-va.be/nieuws/ikwilwerk-socialisten-willen-het-gevolg-van-discriminatie-aanpakken-n-va-de-oorzaak

  Gesprek met ZuhalDemir:
  http://www.radio1.be/programmas/joos/heerst-een-epidemie-van-racisme

  Rachida Aziz, fashionista (mode-ontwerpster) en tegenpool van Zuhal Demir:

  Rachida Aziz: De hoofddoek is een vrije keuze , geen dwang.

  Het leidt er volgens de modeontwerpster net toe dat die vrouwen niet kunnen studeren, zich niet kunnen emanciperen en bijgevolg nog meer worden vastgezet.
  “Discriminatie is in dit land een structureel probleem. En er is geen enkele wil bij overheid en politici om daar wat aan te doen. We doen het bar slecht, zeggen alle internationale rapporten, en het wordt steeds erger.” Aziz heeft vorige week een vlammend opiniestuk geschreven waarin ze de racistische houding van de Vlaamse samenleving wil aankaarten. En die woorden neemt ze niet terug, integendeel. “Dit is een samenleving die naar beneden dondert, en iedereen met zich mee sleurt; een maatschappij in vrije val.”

  http://donviona.blogspot.nl/2014/06/integratie-rachida-aziz-de-hoofddoek-is.html
  Rachida Aziz: Ik geloof er niet meer in
  We moeten ons geen illusies maken, zegt Rachida Aziz, racisme zit zo diep ingebakken in onze maatschappij dat we het er de komende decennia nog niet zullen uitkrijgen. Dat de politici langs de zijlijn toekijken, toont aan dat de wil er simpelweg niet is om discriminatie hard aan te pakken.

  In het buitenland hebben positieve acties hun dienst bewezen. De sterkste vorm van positieve actie is het invoeren van quota.

  Het is mij hier een beetje te verstikkend allemaal’, zei academica Maryam H’Madoun (1) onlangs in Knack. Ik ken dat gevoel.
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20140606_01132864
  1. Zievoor Maryam H’Madoun o.a. http://www.mo.be/opinie/wat-je-allemaal-kan-leren-uit-een-openhartig-gesprek-onder-moslims
  en: ‘hoofddoekverbod is racisme’: https://blerilleshi.wordpress.com/2013/05/25/interview-maryam-hmadoun-in-de-morgen-ik-verzet-mij-tegen-onrechtvaardigheid-welke-vorm-het-ook-aanneemt/

  Maryam H’Madoun over het verschrikkelijke geestelijke klimaat veroorzaakt door Belgen:

  en http://www.knack.be/nieuws/belgie/racisme-is-volkomen-normaal-geworden-maryam-h-madoun/article-normal-147237.html

  Verschil van dag en nacht

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Dat klopt zinds de herborenheid van de Islam willen ze dat alle meiden, dat dragen wat ze normalerweize dat dragen als ze aan het salaten zijn.Nu schijnbaar de hele dag door.

  Like

 5. Fred zegt:

  Zolang er gepalaverd wordt, kan men het moment dat er tot daden overgegaan moet worden, voor zich uit schuiven, moet nestbevuilend collaborarende hoer Bart de Wever gedacht hebben. Om de aandacht van de menschen van mijn walgelijk optreden t.o.v. de Pegida-beweging (eerste Antwerpse manifestatie verboden, terwijl beroepsopruiier Abu JahJah wél toestemming kreeg; toen de beweging het tweede of derde verbod naast zich neerlegde en toch ging manifesteren, stuurde De Wever er de politie op af, die vervolgens iedere aanwezige een GAS-boete aansmeerde) af te leiden, en stemmenverlies te beperken door deze doortrapte kunstgreep, zal ik nog maar eens een forse uitspraak doen, die, opgeklopt door mijn maatjes van de leugenpers, vervolgens zal zorgen voor een storm in een glas water, en efficiënt als bliksemafleider dienst zal doen. We moeten de menschen het adagium “luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden”, zoveel mogelijk laten bijtreden, heeft nestbevuilend collaborarende hoer Bart gedacht. En toen ging hij slapen, waarlijk een tevreden man.

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  Zuhal Demir. Turks-Koerdische tetten van Alevi makelij. Ze zal mogelijk het klappen van de zweep wel kennen in het soennieten vs. sjiieten en Turken vs. Koerden gekrakeel, maar dat ze tot de NVA behoort, ik vind het nogal raar allemaal: wat wil dat zeggen dan, dat zo iemand dan “Vlaams” zou zijn ? Wat moet de bedoeling ervan zijn dat uitgerekend zij in dit debat een standpunt in gaat nemen ? Dikke waanzin, laat die van NVA toch gewoon zelf hun eigen standpunt komen verdedigen i.p.v. zich te gaan verschuilen achter een migrant. Lijkt mij nogal gemakkelijk: ze durven niet meer, of zo ?

  Ze kan er namelijk niets van. Ik heb haar deze middag gehoord op De Zeverende Dag, en ze kan zich niet verdedigen, alleen een beetje roepen met een heel irritante stem. En dan te denken dat ze ook nog eens, top of the bill, ADVOCAAT is ! Sjef van Oekel zou zeggen “Mijn God ! Ik word niet goed !” Te zot voor woorden.

  Links heeft uiteraard geen gelijk, maar NVA boet op die manier nog meer aan geloofwaardigheid in dan tevoren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s