De beroemde soera 5

Screenshot_25

(Door: Gerd Buurmann – Vertaling: E.J. Bron)

Gisteren was ik op een bijeenkomst waar een toespraak werd gehouden, waarin de islam  religie van de vrede werd genoemd. Daarbij citeerde de spreekster een passage uit de 5e soera van de koran: “Als iemand een mens het leven redt, dan is het net alsof hij de hele mensheid gered zou hebben.” De 5e soera wordt graag geciteerd als de vreedzaamheid van de islam bewezen moet worden. Het maakt mij niets uit of de koran een boek van de liefde is of niet; en ik wil dat graag zo houden! Alle religies zijn namelijk slechts vreedzaam, zolang ze het toestaan dat iemand niets met het geloof heeft!

Het getuigt echter van een enorme gotspe om uitgerekende de 5e soera als getuigenis van de vreedzaamheid van de koran op te voeren. Het hierboven geciteerde vers houdt namelijk verband met iets dat alles is behalve vreedzaam:

“Deswegen schreven Wij de kinderen Israëls voor, dat wie ook een mens doodt, behalve wegens het doden van anderen of het scheppen van wanorde in het land, het ware alsof hij het gehele mensdom had gedood, en voor hem, die iemand het leven schenkt, alsof hij aan het gehele mensdom het leven heeft geschonken. En voorzeker Onze boodschappers kwamen met duidelijke tekenen tot hen en toch – werden daarna -velen hunner op aarde tot overtreders.” (soera 5:32)

“De vergelding dergenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen.” (soera 5:33)

Ik vertaal het even:

“Wij hebben de Joden voorgeschreven, wie doodt, doodt een hele wereld. Voor jullie echter geldt, als iemand onheil in het land aanricht, hak hem dan de handen en de voeten af.”

“Onheil in het land”, dat is toch een beetje vaag, om niet te zeggen wel degelijk voor meerderlei uitleg vatbaar en uitleg behoevend. Minder vaag, ja, zelfs bijna concreet wordt de koran als het erom gaat wat er met die mensen dient te geschieden die “onheil in het land” aanrichten: verdrijving, kruisiging, of kruislings de handen en voeten eraf, afhankelijk van de stemming en de plaatselijke traditie.

Laat ik het als volgt zeggen. Als ik zou moeten bewijzen dat de koran een boek van de vrede is, dan zou ik absoluut niet deze passage citeren, want ze is alles behalve vreedzaam, ja, bijna barbaars wreed.

Bron:
http://tapferimnirgendwo.com
Auteur: Gerd Buurmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, Jodenhaat, koran, Moslims, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op De beroemde soera 5

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja, maar ze denken natuurlijk: Weten die ongelovigen veel……
  Nou, maar díe ongelovigen die intussen hun Pappenheimers kennen, hebben bij voorbaat al door, dat achter de móóiste Soera uiteindelijk wel weer iets wreeds, barbaars en/of bloederigs zal schuilgaan!
  Et voilá!

  Like

  • luckybee zegt:

   5. De Tafel (Al-Maidah)

   Strofe drie bevat waarschijnlijk de laatste woorden van de Koran die werden gereveleerd. Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 120 strofen.

   Zal ik alle versen (Hayat) hier plakken?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Eh….Nee, laat maar. (Alsjeblieft, zeg……!)

    Like

   • Cathja zegt:

    @ luckybee 6:37

    Nee, ik wil niet vergiftigd worden met de woorden uit de koran. Dus a.u.b. geen strofen op deze site! We hebben al genoeg ellendige soera’s gelezen. Het is wel genoeg zo.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Ik heb wel eens gehoord dat wij hier een ‘andere’ koran onder ogen krijgen dan de uitgave die in de moskeeën gebruikt wordt. Wij kunnen alleen een aangepaste versie lezen; minder wreedheden en zo.
  Nou, de aangepaste versie bevat al tal van wrede soera’s, laat staan wat er in ‘de echte’ koran staat! En met wat er in die 5e soera staat probeert men ons alleen maar zand in de ogen te strooien. In de ogen van moslims deugen we gewoon niet. Uiteindelijk willen ze bereiken dat de wereldbevolking uitsluitend uit moslims zal bestaan.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Wie eventueel, misschien per abuis, overweegt om eens naar zo’n lezing te gaan, vergeet dan niet om een flink aantal foto’s van afgehakte hoofden, opgehangen homo’s en gestenigde vrouwen mee te nemen. Kijk maar eens of de stemming mogelijk omslaat.
  Veel plezier.
  M.A.L Sion, malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   M.A.L. Sion zegt:
   30 maart 2015 om 21:58

   Wie eventueel, misschien per abuis, overweegt om eens naar zo’n lezing te gaan, vergeet dan niet om een flink aantal foto’s van afgehakte hoofden, opgehangen homo’s en gestenigde vrouwen mee te nemen…………………………..

   Ben bang dat ze zullen zeggen dat dit niet door echte moslims is gedaan, want die doen zoiets niet..

   Like

 4. Jeanne zegt:

  Mohammed had in zijn jonge jaren belangstelling voor het jodendom. Dit is een citaat vanuit de joodse traditie. Op die manier is er wel meer in de Koran terecht gekomen. Het is verbijsterend dat mensen die zich van zo’n citaat bedienen geen enkel benul hebben van hoe die Koran eigenlijk in elkaar gerommeld is. http://www.uitkijk.net/islam.php?do=truc Michael Mannheimer schrijft er een bijzonder lezenswaardig stuk over. Gewoon voor iedereen te begrijpen. Mijn ogen waren al open, maar ineens zie je de hele trukendoos.

  Like

 5. tjonge zegt:

  Dank! Aangepast! 😉

  E.J.

  Like

 6. hannah zegt:

  Ellendig voor de islam-geleerden dat we kunnen lezen.

  Like

 7. Jan van Eechoud zegt:

  Tevens was deze opdracht aan het Joodse volk gericht!
  Maar…. ook dáár hebben de moslims weer een antwoord op, want volgens hen waren de joden al moslims zonder dat ze zich dat realiseerden!
  Slim gedacht toch?

  Like

 8. Beetje veel knullig van de auteur om het te hebben over de 5e soera zonder de verzen te noemen waarom het gaat, want die 5e soera (“De Tafel”) telt zo’n 120 verzen.
  Het gaat om de verzen 5:32 en 5:35 (of 5:35 en 5:37 al naar gelang de soort koran-uitgave).
  Googelend naar aanleiding van deze extreme slordigheid, vond ik trouwens een interessante koran-commentator: James M. Arlandson:
  http://www.answering-islam.org/Dutch/arlandson/arlandson.htm
  http://www.answering-islam.org/Dutch/arlandson/marteling.htm

  Like

 9. Jan van Oort zegt:

  In onderstaand filmpje legt David Wood op hylarische wijze uit hoe het zit met vers 5:32 en 5:33.
  Ook legt hij uit dat Allah zelf heeft bevestigd dat Isreal het land van de Joden is. Bizar toch?

  Like

 10. beatsme zegt:

  Veel Koranversies kun je in veel talen overigens op http://www.quran.com vinden.
  De Engelse versie van Mushin Khan erop nagelezen. Het betreft het verhaal van Cain en Abel.
  De kinderen van Israel (de Joden), degene die Allah vervloekt heeft (zie bijvoorbeeld die Engelse versie van Mushin Khan 5:12 en 5:13) is deze waarschuwing (doden is de hele mensheid doden) aan opgedragen, maar zij schonden het gebod. De Joden zijn Allah’s voorbeeld van hoe het niet moet (naast godslasterende christenen door Jezus Gods zoon te noemen), genoemde versie bestuderende.

  De Koran is juist gekomen om al die tekortkomingen van de godslasterende dwalers (christenen) en die vervloekten (Joden) recht te laten zetten. Dit is opgedragen aan Mo en zijn uitverkorenen en is een mythische eeuwig durende opdracht die ooit tot de dag (des oordeels) zal leiden.

  Ondertussen is het behelpen voor de uitverkorenen: op het rechte pad blijven, streng zijn tegen overtreders en mild tegen de eigen uitverkorenen. Een bloedbad, kruisigingen, ledematen verwijderen, oorlog voeren tegen de overtreders; het zijn allemaal onderdelen van de zware taak (geeft Allah toe) van de uitverkorenen.

  Overigens staat op diverse plaatsen in de Koran dat men geen vrienden mag maken met de overtreders. In zoverre zit de islam onze multiculturele wensdroom wel in de weg. Er zal immers een eeuwigdurende stroom aan groeiende rendementsloze integratiesubsidies ontstaan, naarmate de ware islam aan kracht wint.

  Like

 11. Ahava zegt:

  Het door leugenachtige moslims (excuus voor deze tautologie) aangehaalde citaat is een verbastering van een befaamde uitspraak van een joodse rabbi – het is me even ontschoten welke – die zei dat, door het leven van één persoon te redde, jouw leven hoe dan ook zinvol maakt.
  Zelfs die schone wijsheid kan nooit uit de pislam zelf voortgekomen zijn.

  Like

 12. sjun zegt:

  Het vredelievende deel van de ayat is geleend uit de Talmud. Het tweede gedeelte in 33 is dan weer Mohammed en zijn Mohammedanisme ten voeten uit. Wie het niet gelooft leze zich in in de soenna van Mohammed en hadith zonder welke de koran nauwelijks verstaan kan worden. Verder verdient het aanbeveling eens een blik te werpen in moslimstaten als Pakistan, Afghanistan, Somalië, Irak, Iran, Saudie Arabië en het Syrische kalifaat om goed in het snotje te krijgen welke vruchten het zaad van Mohammed de moslimse ideaalmens en het leven dat hij voorleefde voortbrengt.

  Laat niemand over enkele jaren nog kunnen zeggen van niets geweten te hebben.

  Like

 13. Tom zegt:

  “Beste” mensen, de verzen die in de koran staan kan je niet allemaal letter opnemen.
  Er staan heel veel verhalen over de volkeren of gewoon mensen waar Allah over spreekt.
  En dat juist nemen ze letterlijk op.
  Zoals die persoon boven ons heeft geschreven ( ik bedoel de schrijver van deze pagina). Wat hij heeft geschreven is gewoon haatzaaderij.
  Want als wij een voorbeeld moeten nemen dan is dat wel mij geliefde profeet Mohammed saws.

  Like

 14. 4sjun zegt:

  Wat Mohammed voorleefde en verordonneerde was de Arabische Genocide. Eerst op de stam van Khaybar om de oorlogsbuit, daarna werden alle Joodse gelovigen afgemaakt of via zuiveringen uit Arabië verdreven. Gelukkig zijn de meeste hedendaagse moslims een stuk beschaafder dan Mohammed de zelfverklaarde profeet der moslims. Velen hebben domweg geen weet van wat er allemaal in koran, hadith en soenna te lezen staat over doel en weg van het systeem van islam in de wereld waardoor ze er niet of nauwelijks op aangesproken kunnen worden. Helaas ligt er altijd radicalisering als persoonlijk antwoord op de economie van de dood in islam (http://tinyurl.com/n7e4ch) in reactie op een twijfelachtige persoonlijke levensloop op de loer. Deze vruchten van islam komen uiteindelijk steevast tot rijping waar islam invloed op de maatschappelijke agenda tracht te verwerven.

  Like

 15. Eleonora zegt:

  Wie een mens doodt, zal ik ook vertalen: wie een moslim doodt,doodt de mensheid want ook zijn toekomstige kleinkinderen worden niet geboren. De rest van de mensen zijn de kuffar.
  De kaffers, zij hebben geen waarde en mogen dus sterven.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Soera 5, vers 32:

   Deswegen schreven Wij de kinderen Israëls voor, dat wie ook een mens doodt, behalve wegens het doden van anderen of het scheppen van wanorde in het land, het ware alsof hij het gehele mensdom had gedood, en voor hem, die iemand het leven schenkt, alsof hij aan het gehele mensdom het leven heeft geschonken. En voorzeker Onze boodschappers kwamen met duidelijke tekenen tot hen en toch – werden daarna -velen hunner op aarde tot overtreders.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s