Frankrijk: Front National onder Marine Le Pen bij departementsverkiezingen nog steeds in de lift

Screenshot_7

(Door: Hinnerk Grote – Vertaling: E.J. Bron)

De wind draait in Europa, overal wijzen steeds meer kiezers de socialistische dagdromers en schuldenmakers terecht. Daartegenover boeken nationaal-conservatieve partijen, zoals gisteren het Front National (FN) onder partijchef Marine Le Pen bij de departementsverkiezingen in Frankrijk, veel succes. Daar, waar het FN zich voor de tweede verkiezingsronde had gekwalificeerd, kreeg de partij 40% van de stemmen.

En hoe onze mainstream media (ofwel leugenpers) ook proberen om dit uitstekende succes te bagatelliseren door te benadrukken: “Rechts-extremisten blijven zonder meerderheid” (Die Zeit), omdat het de partij FN niet gelukt is in een departement de meerderheid te behalen: duidelijke verliezers van deze verkiezingen zijn de socialisten, de Parti socialiste (PS) van president François Hollande. Zonder de goede winst van het FN tekort te willen doen: de winnaar van de verkiezingen is het burgerlijk bondgenootschap van de UMP onder ex-president Nicolas Sarkozy en de UDI.”

De “FAZ” schrijft hierover:

De regerende socialisten werden zondag bij de departementsverkiezingen door de kiezers afgestraft. De regeringspartij leed zware verliezen – de derde nederlaag achter elkaar, na de nederlagen bij de gemeenteraadsverkiezingen en die voor het Europees Parlement vorig jaar. Burgerlijk rechts onder leiding van de UMP-voorzitter Nicolas Sarkozy is de winnaar. 65 tot 70 van de in totaal 101 departementen zullen in het vervolg geleid worden door de UMP en haar bondgenoot UDI. Tot nu toe had burgerlijk rechts de leiding over 41 departementen.

Maar ook Marine Le Pen heeft alle reden om te juichen. In de kieskringen, waarin het FN zich voor de tweede verkiezingsronde had gekwalificeerd, kwam de partij op een stemmenpercentage van 40%. Desondanks kon het Front National ondanks dit recordresultaat geen meerderheid in een departement veroveren. Marine Le Pen heeft geen bondgenoten om aan de macht te komen. Maar de mars door de instellingen is begonnen.

Voor het eerst zal het FN beschikken over een wijdvertakt netwerk van departementsraadsleden in het hele land. Tot nu toe had de partij slechts één zo´n raadslid. Marine Le Pen sprak op de avond van de verkiezingen van het “fundament voor de grote overwinningen van morgen”. “We hebben een fantastisch succes behaald”, zei ze. Ze verweet de gevestigde partijen een pact gesloten te hebben om het FN van de macht af te houden.

Nog schijnen de gevestigde partijen erin te slagen om de macht te behouden door een handige politiek van bondgenootschap. Maar in heel Europa worden de nationaal-conservatieve bewegingen steeds sterker. En dat is niet te stoppen. Want de mensen in Europa willen zich weliswaar graag Europeanen voelen, echter niet onder het juk van een niet democratisch gelegitimeerde regering, die constant haar eigen wetten schendt en miljarden belastinggeld over de balk gooit voor de “redding” van een vanaf het begin op leugens en bedrog gebaseerd muntsysteem. En nog minder willen de Europeanen, zoals de grote winst van het FN in Frankrijk aantoont, een overstroming van hun vaderland door immigranten uit allerlei landen, voornamelijk uit de islamitische (on)cultuurkring. Ze willen dat de staat zich weer bezighoudt met zijn belangrijkste taken, namelijk het garanderen van de binnenlandse en buitenlandse veiligheid. En ze willen leven in een Europa van vaderlanders, met een eigen traditie en een eigen cultuur.

Alleen in Duitsland lijkt men de tekenen des tijds niet te herkennen, want de leiding van de enige noemenswaardige “conservatieve” partij in Duitsland, de AfD, blijft inzetten op meer, alhoewel geregelde, immigratie en knuffelt de islam – en zal daarmee voor veel mensen weldra geen alternatief meer zijn. Hier zou dringen over nagedacht moeten worden. Leren van Geert Wilders en Marine Le Pen betekent leren winnen. Dan zal er ook hier spoedig sprake zijn van verkiezingsresultaten van meer dan 10% en een “mars door de instellingen”.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Hinnerk Grote

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Frankrijk, Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Frankrijk: Front National onder Marine Le Pen bij departementsverkiezingen nog steeds in de lift

 1. lucky bee zegt:

  Zo? Sarkosy heeft dus nog niet gewonnen ?

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  “Leren van Geert Wilders en Marine Le Pen betekent leren winnen…..”
  Dat is heel aardig van de auteur, maar bij ons was er, eerlijk gezegd, bij de laatste verkiezingen toch geen spráke van ‘winnen, ‘ zacht uitgedrukt. -Bij Marine dan nog wèl.
  Toch geeft de auteur impliciet wel iets van een verklaring, als hij stelt, dat de grote overwinning is behaald door door het “Burgerlijk bondgenootschap” tussen UMP en UDI.
  Inderdaad speelt hier ook mee, dat kiezers nog steeds geneigd zin, te stemmen op ‘gevestigde’ partijen, die hen vertrouwd aandoen, niet in de laatste plaats door hun búrgerlijke inslag.
  Dat isin Nederland niet anders: Juist D ’66 , hoewel ze als “links”-liberaal te boek staat, heeft in wezen iets zéér burgerlijks.
  En wat te denken van CDA en VVD?
  Daaraan ziet men dan direct, hoe ‘on-burgerlijk’ het in wezen is om korte metten te willen maken met een ideologie, die ons allen bedreigt, of zelfs alleen het geváár van zo ’n ideologie in te zien: Iemand met een ‘burgerlijke inslag’ is kennelijk blind voor dat gevaar.
  Tja, dan is dé vraag: “Hóe maak je van burgers revolutionairen? -Een vraag, die zelfs voor Marine, niettegenstaande haar succes, wel de moeite waard zou zijn om beantwoord te worden.
  Nóg een paar aanslagen, misschien?
  Want laten we wel zijn: “Charlie Hebdo” en “de Joodse supermarkt” hebben vast en zeker nog bijgedragen aan de vooruitgang van het FN!

  Like

  • peterk2014 zegt:

   Beste Theresa, Nederlanders zijn nog steeds aan het slapen over wat er in ons land aan het gebeuren is. Net als in 1940 moet eerst de pleuris uitbreken. Dan heel langzaam zullen zij wakker worden. Je moet niet vergeten, dat nederland in de greep is van het links-sosialisme( mark Rutte?) en die hebben EEN DOEL en dat is ons land verkwanselen aan de elominatie. Zet je maar schrap voor je kinderen, want zij gaan dit heel moeilijk krijgen.

   Like

 3. VarAway zegt:

  Uitstekend stuk!
  Kleine, maar belangrijke correctie:
  “echter niet onder het juk van een democratisch niet gelegitimeerde regering”
  moet natuurrrlijk zijn:
  Echter niet onder het juk van een NIET democratisch gelegitimeerde regering”

  Mijn volgende prangende vraag…
  Hoeveel stemmen heeft UMP, hoeveel UDI & hoeveel FN?
  Het zou best eens kunnen zijn dat FN een absolute meerderheid heeft van deze
  3 partijen….
  Wie heeft de echte cijfers?

  Like

  • peterk2014 zegt:

   Varaway, ooit had de PVV ook een meerderheid in de peilingen. En toen niks meer, verdwenen. Niks meer meerderheid. Waarom niet? Wat is er toen gebeurd? Dit roept vragen op over verkiesiings-fraude en dit zal weer gebeuren zolang links aan het bewind is.

   Like

   • bigljohn zegt:

    peterk2014; Bij velen, ook bij u begint het besef door te dringen dat er wel degelijk sprake is van verkiezingsfraude. De PVV kalft na twee verkiezingen zienderogen af, terwijl steeds meer mensen daarop gestemd moeten hebben. Ook de VVD werkt er aan mee, door zich valselijk voor te doen als een politieke partij die de grenzen dicht wil hebben. Het Front National idem dito. Zowat half Frankrijk had er op gestemd, en bij de eerste verkiezingsronde bleek dat de meeste stemmen naar het – rechts – van Sarkozy gingen, en slechts 1% van de stemmen naar Marine le Pen. Wie nu nog niet gelooft dat er alom verkiezingsfraude in het spel is, moet wel erg na-ief zijn !

    Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Het is jammer dat degenen die overtuigd zijn van de misdaden van de moslims wereldwijd al FN hebben gestemd en dat de anderen “dan maar” op de UMP stemmen.
  Hoeveel aanslagen moeten er nog plaatsvinden in Frankrijk?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s