Islam heeft dringend behoefte aan ketters

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Het geweld dat in onze tijd in naam van de islam wordt uitgeoefend is volledig verweven met het onvermogen van moslims hun geloofsartikelen aan te passen aan de eisen van de moderne tijd. Ideeën als de heilige oorlog en doodstraf op het verbranden van hun heilige boek laten zien dat moslims geen kans zien hun religie te ontsluiten voor de ideeën die nodig zijn om te kunnen deelnemen aan wat ik hier al zo vaak ’het avontuur van de menselijke vooruitgang’ heb genoemd.

Bij aanslagen in Jemen in de afgelopen week kwamen naar schatting 140 mensen om het leven en raakten honderden mensen ernstig gewond. Het waren aanslagen op moslims in moskeeën, gepleegd door andere moslims. MEMRI, het instituut dat de Arabische media vertaalt, plaatste op zijn site een video die tijdens de dienst in een van de moskeeën door een gelovige was gemaakt.

Lees verder>>>|
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

20 reacties op Islam heeft dringend behoefte aan ketters

 1. Thoth zegt:

  (..)met het onvermogen van moslims hun geloofsartikelen aan te passen aan de eisen van de moderne tijd.(..).
  .
  Yep, het zijn rigide mensen, zo’n 75% in Europa denkt dat de koran slechts op een manier interpreteerbaar is. Kortom, die gasten moeten uit Europa. Anders blijven we hier constant mee bezig. Ketters, nou nee. Dan zijn we tweehonderd jaar verder voor er iets gebeurd wat op een soort van een verlichting van deze sekte lijkt…
  .

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  …en hij eindigt met de woorden: “De islam heeft dringend ketters nodig, levende ketters. Hopelijk zullen moslims Ayaans boek zorgvuldig lezen en het niet in het vuur werpen.”
  Hopen op is geloven in, in dit geval, islam reformeren………….. eenzelfde utopische gedachten die de meeste politici er op na houden, namelijk dat zodra islam met de westerse waarden en normen in aanraking komt, het zal moderniseren………….
  Zolang onze politici islam niet erkennen voor wat het is, namelijk het ultieme kwaad en een kwaadaardige veroveringsideologie die onderwerping wil van een ieder aan islam, zolang zal islam zich niet ‘hervormen/reformeren’ . Gezien die vreselijk motie van Halsema : https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html, is aangenomen en de daden van de regering nog steeds wijzen op het toelaten van ‘cultuurverrijking’ van deze groep ‘vluchtelingen’ gezien de opmars van hun ‘bunkers’ genaamd moskeeën en hun ‘vlag’ genaamd hoofddoek en ga zo maar door, zal islam zich zeker niet onderwerpen aan westerse waarden en normen. Ik vraag me uberhaubt af waarom een zogenaamde ‘gematigde’ moslim/moslima zich nog steeds moslim noemt……………daar ook hier in het westen de islam zijn ‘sharia’ toepast ………….

  Ketters zouden dus verkettert worden niet alleen door links maar ook door islam………..zie diegenen die kritiek durven te uiten en afvallig zijn………………
  Islamisering-ontkenners hebben nodig ketters nodig

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Hoe zo dat, er zijn in het MO genoeg Sufi’s Aleviten, Ahmadyah,Bahaii’S,jesidi’s, Derwishen,Ze hebben allemaal geprobeerd de islam te verbeteren.Resultaat 0

  Like

 4. DE WINTER SCHRIJFT:

  “Ayaan lijdt al dertien jaar onder de agressie van moslims en heeft alle recht van spreken. Maar zij wil te veel en te snel. Ik denk dat je je moet concentreren op twee opvattingen die elk mens, dus ook de moslim, direct zal herkennen: de afschaffing van de doodstraf op blasfemie en de afschaffing van de doodstraf op afvalligheid. Wanneer islamitische theologen deze twee straffen afschaffen, is de kiem voor een moderne islam gelegd.”

  Ik denk dat De Winter dáár in gelijk heeft, dat dit de eerste twee eisen zouden moeten zijn.
  Maar ik denk dat ook dát niet haalbaar is:
  1) de “oelema” (de “wetenden”, de priesterkaste) en de verdere heersers zullen beseffen dat dit het begin van het einde van de islam zou betekenen, en
  2) als die twee eisen al ingewilligd zouden worden, dan zou de barbaarse sociale druk nóg zo groot blijven dat er weinig publieke afvalligheid of fundamentele kritiek zou vóórkomen..

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat was nu precies, wat ík eerlijk gezegd dacht, Martien.
   Ergo valt er maar één conclusie te trekken: De islam is -helaas- onhervormbaar.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Maar wel kneedbaar, gewoon een kwestie van ze regelmatig om de oren meppen als ze weer eens onder hun steen vandaan kruipen.

    Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Uiteraard met respect naar de Heer De Winter zou ik graag de vrijheid nemen om iets in te brengen. Het kan niet! De islam laat zich niet aanpassen aan de tijd, er zijn geen wijzigingen mogelijk. De enige manier om de wereld zoals wij die nu kennen te beschermen is om de islam uit te bannen. De islam moet met wortel en tak uit de maatschappij worden verwijderd.

  Er is geen andere keus. Er is geen andere weg. Het is spijtig dat bepaalde mensen dit niet willen inzien. Steeds weer opnieuw zullen er slechte mensen komen die de islam gebruiken als kruiwagen om makkelijk aan geld te komen. Steeds weer opnieuw, jaar na jaar, eeuw na eeuw!

  De islam maakt mensen dom en afhankelijk. Ook een progressieve liberale en gematigde islam blijft draaien om geld en om slaven! Dat is de charme en de aantrekkingskracht van de islam op mensen met een psychologische afwijking (sadisme / masochisme).

  Ketters zijn geen oplossing, daarnaast zijn ketters ook niet behulpzaam in de oplossing van het probleem, het zal verschuiven, maar meer niet!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   U hebt helemaal gelijk! Zonder enig gevoel of valselijk sentiment UITBANNEN uit de westerse samenleving. Daarna volledig uitroeien.
   Vervloekte obsessieve gewelddadige politieke sekte, voorzien van een misleidende religieuze schil welke schijnbaar gebaseerd is op beleving van een barmhartige religie, maar in essentie gericht is op de meedogenloze vernietiging van elk individueel spiritueel en geestelijk denken, met totale onderwerping als logisch gevolg.
   De duivelse kenmerken van deze politieke semi-religieuze sekte zijn misleiding van ongelovigen gevolgd door een volledige onderwerping tot de islam zonder enige keuzemogelijkheid, een dwangmatige agressie t.a.v. “gelovigen” en hysterische vernietingingsdrang van ongelovigen. Dit laatste zonder enig respect voor menselijke waarden en normen.
   Dit alles met de totale wereldoverheersing van de islam als doel.

   Like

 6. Luchtpint zegt:

  Raar maar waar. Luckybee heeft ergens gelijk.

  “Het is zo goed als onmogelijk om de half-goddelijke status van Mohammed ter discussie te stellen, zoals Ayaan wil.” zegt De Winter. Inderdaad compleet onmogelijk, want het grondvest voor alle strekkingen in de Islam, de Koran, kan en mag niet gewijzigd worden. Maar ook Leon zelf vist achter het net. Er zijn al ketters in de Islam, er nog meer creëren heeft geen zin. Want ze zullen allemaal dezelfde basis blijven hanteren !

  Soennieten (Hanafi, Hanbali, Shafi, Maliki – school), Sjiieten (Zaydi in Jemen, Ismaili, Sjiieten van de 12 imams, Alawieten en Alevieten), Soefi’s, Ahmadiyya. Allemaal ketters voor de Salafisten op grond van Takfir, en bovendien maken ze er ook elke dag lekker onderling een Bartholomeusnacht van in Jemen, Iraq, Pakistan, enz. De Islam zal permanent in de 16e eeuw blijven leven, dat is de analogie.

  Ketters zijn er al met hopen en de onderlinge godsdienstconflicten blijven voortgaan. De Ahmadiyya bijvoorbeeld zijn de jongste stroming van de Islam en die dateert nog maar van de 19e eeuw. (1889) Nieuwe ketters worden dus vervolgd.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  TIP

  Snelle en private browser, een aanrader

  https://www.ixquick.com/

  google gaat nu uitmaken wat je mag vinden op het net, tijd om over te stappen naar een werkelijk vrije browser.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  “De bron is cultureel-religieus. Tribalisme en religieuze achterlijkheid vormen de bron. Daarover willen moslims (en politici) niet praten. Ze weigeren de bron te definiëren. Ze pretenderen dat het om banen gaat en het ontbreken daarvan zou moslims ertoe brengen elkaar op te blazen en elkaars heiligdommen in brand te steken”.

  Dit zou Pechtold een aantal keren moeten lezen en heel links, trouwens.

  Zij gaan ervan uit dat iedereen, elke cultuur, dezelfde culturele, religieuze en morele opvattingen heeft en dat alle mensen denken, zoals wij in de westerse wereld denken.

  Een onnozelheid die geen grenzen kent. Alhoewel, onnozelheid? Ik ga ervan uit dat onze linkse ‘elite’ wel beter weet, maar dat deze opvattingen hen politiek beter uitkomen en dat dit de reden is waarom zij deze leugens bewust naar buiten brengen, om het volk te sussen.

  Omdat zij willens en wetens deze achterlijkheid met honderdduizenden tegelijk binnenhalen [alleen het vorige jaar al 9000.000] en dat jaarlijks blijven doen, is het nodig het volk voor te houden dat het allemaal wel meevalt en dat de huizenhoge problemen zullen worden opgelost met geld, banen en behuizing.

  Eeuwenoude ideologische/religieuze achterlijkheid, krijgen wij er in het westen niet uit met bovenstaande hulp.

  Trouwens de moslims willen niet geholpen worden

  Zolang zij zich superieur voelen, en dat wordt hen van jongsaf aan bijgebracht, hebben wij volgens hen hulp nodig.

  En die hulp bestaat eruit dat wij als Europa geïslamiseerd worden en dat de sharia het hier voor het zeggen krijgt. Is het niet goedschiks, dan wel kwaadschiks.

  Dat is het doel waarnaar de moslims streven in opdracht van allah.

  En Pechtold, Samson, Femke en de hele linkse kliek zal hen echt niet van die opdracht af kunnen houden, mochten ze dat al willen. Dat willen ze niet, want volgens hen moet de islamisering in ons land niets in de weg worden gelegd

  Zoals ik al zei, zij beseffen heus wel waar zij mee bezig zijn. En dat maakt hen tot het grootste gevaar van onze westerse samenleving.

  Nog gevaarlijker dan de islam, omdat zij de deur wagenwijd openzetten voor deze achterlijke, ongekend gewelddadige ideologie.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Geweldige humor!
  De moslims scandeerden “Dood aan de Joden en Amerika”, toen ze werden opgeblazen!
  Zo, probleem opgelost.

  Like

 10. sjun zegt:

  Mensen hebben meer behoefte aan bevrijding van de ketenende voorschriften van Mohammed een fel licht op het voorbeeld dat hij voorleefde en de verslaving aan het ego dat voortdurend om voeding vraagt. Islam is niet veel meer dan de angst die mensen dom, onaanspreekbaar en opjutbaar houdt. Een ijzeren greep die volgelingen van Mohammed zichzelf als lemmingen doet gedragen. Maar bevrijding van deze knellende banden is mogelijk voor wie dat zelf wil.

  Like

 11. E. Janssens zegt:

  Ik vind dat alle partijen in het Jemenitisch conflict gesteund moeten worden. Dat is onze verdomde morele plicht!

  Like

 12. Fred zegt:

  In plaats van uw energie en uw inkt te spenderen aan schrijfseltjes over mossels die elkaar uitroeien, en hoe erg dat allemaal niet is, zou u beter investeren in het onderzoeken van manieren waarop we onze cultuur, onze verworvenheden, onze welvaart, onze vrijheid en onze veiligheid kunnen veiligstellen t.o.v. de horden criminele, gewelddadige, opruiiende parasieten, die de zelfverklaarde elites ons werelddeel hebben binnengepompt. Wat kan mij het nu godverdomme schelen dat die üntermenschen elkaar kapot maken.

  Like

 13. Republikein zegt:

  En dat met die uitwedstrijd van zaterdag j.l..
  En dan moeten we weer uit,’t is toch schandalig, dat gemanipuleer, dus 2x uit tegen Otto.
  En dat de stammen elkaar ook nog gaan uitroeien!
  Er zijn meer stammen dan volkeren.
  Knappe koppen hebben bedacht, echt waar, zelf gelezen, dat de EU uitgebreid moet gaan worden met Noord-Afrika!
  Speel je straks in één poule met Turkije en Marokko!
  Speel je altijd 2 uitwedstrijden meer dan de andere ploegen.
  Leon heeft vast niet gekeken, ik ook niet. Selffulfilling prophecy is niet de koran, hoop op bijbel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s