Assad is de beste optie

Screenshot_13

Bashar al-Assad

(Door: Sicarius)

Enkele dagen geleden bezocht de Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter de omstreden Syrische president Bashar Assad. Sinds de uitbraak van de Syrische burgeroorlog is er in feite geen persoonlijk contact meer geweest tussen Assad en westerse politici. Dewinter noemde Assad een “moedig en indrukwekkend man”. Bovendien zou hij een bondgenoot zijn in de strijd tegen het moslimextremisme. Dewinter is een visionair en doet wat veel westerse ‘leiders’ al veel eerder hadden moeten doen: steun uitspreken voor president Assad, die – ook namens ons – strijd voert met de radicale islam.

Dewinter kan in zijn thuisland België op even veel kritiek rekenen als Geert Wilders in Nederland. Zo zou hij een racist en islamofoob zijn. Desalniettemin werd Dewinter als een held ontvangen in Damascus. Ook had hij een langdurig gesprek met Assad, die overigens zelf moslim is. Hiermee worden de aantijgingen uit eigen land, die overigens voornamelijk uit linkse hoek komen, geheel ontkracht.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Syrië, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Assad is de beste optie

 1. E. Janssens zegt:

  Filip Dewinter is zoals niemand een visionair, maar hij heeft altijd zijn verstand blijven gebruiken, iets wat eerder zeldzaam is bij politici, vooral die van links pluimage. Reeds begin jaren ’90, lang voor Fortuyn, waarschuwde hij tegen de Islam. Hij werd inderdaad als racist weggezet, en zo werd zijn beweging ook gecounterd en vleugellam gemaakt. Wanneer we ooit definitief onder de knoet van de Islam belanden zal dat grotendeels te wijten zijn aan de kritikasters van mensen als Dewinter, Fortuyn, Le Pen etc.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   E. Janssens. U slaat de plank wel erg mis.
   Er zijn heel veel mensen die een visie hebben en op de toekomst vooruit kunnen zien. Die mensen zijn er, en zijn er ook altijd geweest.
   Dewinter is wel degelijk een visionair, nèt als Fortuyn. Ik heb de indruk dat u niet begrijpt waar u over schrijft. Hebt u Dewinter wel eens ontmoet?
   Dewinter had al een visie toen hij bij de Volksunie begon. Een harde man.
   Een èchte vechter… die toen wist wat hij wilde en nòg steeds een van onze boegbeelden is. Zijn beweging, onze beweging, is nooit vleugellam gemaakt en/of geweest meneer Janssens. Het Vlaams Belang heeft trouwens ook een voorbeeldfunctie.
   Ik noem maar een voorbeeld. U zult het hopelijk nog mee mogen maken dat de partij nòg véél groter en sterker zal worden dan vroeger.
   De tijd werkt voor ons! Waar was u in die tijd?

   Like

   • E. Janssens zegt:

    U kent mij duidelijk niet en heeft niet erg goed gelezen. Ik ben van niemand kritiekloos aanhanger, maar heb Dewinter altijd gewaardeerd. En nee, ik geloof niet in visionairs, dat klinkt mij wat te mystiek en ik heb een hekel aan mystici. Ik geloof in mensen die hun verstand gebruiken, die logische afleidingen kunnen maken, die op een rationele manier voorspellingen kunnen doen. Dewinter kan dat, hij zag de islamstorm reeds in een vroeg stadium aankomen, zoals ook bijvoorbeeld Koenraad Elst dat deed. Bij mij heeft het misschien wat langer geduurd, maar midden jaren ’90 was ik volledig mee. Ik heb toen heel wat conflicten gehad, zowel in mijn privé- als in mijn beroepsleven, werd bedreigd en gemeden. Ondertussen zijn er heel wat meer mensen ontwaakt, gelukkig maar, maar het zijn er nooit genoeg.
    Dat ‘vleugellam’ slaat op het antidemocratische cordon sanitaire en op het politieke proces waardoor het VB werd veroordeeld en te onpas aan de schandpaal werd en wordt genageld. U kan toch niet ontkennen dat het VB in de loop van de voorbije decennia door de media, de politiek en een gepolitiseerde intelligentsia continu werd gedwarsboomd?
    Net zoals u hoop ik dat het VB terug aan kracht wint, en dat de kiezers die het in de toekomst zal recruteren niet alleen van NVA, maar vooral van de traditionele partijen zullen komen. De partijen die de boel gedurende decennia verziekt hebben, die uitzichtloze situaties gecreëerd hebben en die nog steeds hysterisch gaan kakelen van zodra iemand iets over onaangepaste vreemdelingen durft te fluisteren.Van dat bekrompen, islamofiel Vlaanderen moeten we af, en ik hoop dat het VB daartoe zijn steen zal kunnen bijdragen.
    Vriendelijke groeten,
    Eric Janssens

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Heer Janssens. Ik heb uw reactie aandachtig gelezen.
    Dat dat “vleugellam” van u sloeg op het verderfelijk anti-democratisch “cordon-sanitaire” begreep ik.
    Ik woon als Nederlander in België. Ben actief militant van het Vlaams Belang, en mede daardoor in staat de boel hier wat objectiever bekijken dan de meeste Nederlanders die België meewarig hoofdschuddend beoordelen terwijl ze in een luie leunstoel gezeten het programma “Pauw” bekijken, dit al bladerend in een klein boekje waarin ze met een giftig pennetje al hun principiële standpunten hebben genoteerd.
    Ingrid komt ondertussen binnen met de koffie. Nou zeg dat is een hele geruststelling,” zegt Henk, de Raad van State heeft Zwarte Piet vandaag goedgekeurd, dus we mogen weer. “Gunst” zegt Ingrid, “dat is een meevaller, want dat Zwarte Pieten pak is nog best goed en voor die allochtonen is het ook een hele geruststelling dat ze nu helemaal zeker weten dat ze niet gediscrimineerd worden.”
    In België probeerde Abou Shaha daarop natuurlijk ook Zwarte Piet te laten verbieden, maar de burgemeester van Antwerpen had helemaal geen zin om de man te ontvangen. Dit in tegenstelling tot van der Laan in 020, want die had zelfs zijn zilveren ketting door zijn vrouw laten oppoetsen om alle bruine en zwarte beroepsrelschoppers uitgebreid en meewarig hoofdschuddend aan te horen. Bovendien moest hij daarna natuurlijk afwachten, of de Raad van State, óók vond of hij de kool en de geit wel degelijk gespaard had. Dit alles spreekt vanzelf in NL. Ja, de Vlamingen hier hebben nogal beschroomd gelachen met die Hollanders, dat begrijpt u.
    Dat u werd bedreigd en gemeden siert u, dat meen ik oprecht. U zult wellicht hebben meegemaakt dat diezelfde mensen die u vroeger meden, u nu komen vertellen wat er allemaal aan de hand is, want u moet hen nu steunen, ze zijn bang.
    Zo komt alles dus toch nog goed. Ik ken u nu ook beter en ben blij dat u zo bent.
    Ik dacht daarom, ik probeer toch even ’n leuk stukje voor u schrijven, bij deze dus.
    Met gelijkgezinde groet. Paul Zwueste.

    Like

 2. Jan zegt:

  ‘Assad is debeste optie’
  Daarmee is Diederik Samsom het niet eens, die trekt binnen afzienbare tijd ten strijde:

  …dictators die onze veiligheid en vrijheid met rust laten, mogen ongestraft, of zelfs met westerse steun, de veiligheid en vrijheid van hun eigen volken ondermijnen. Afzijdigheid en hypocrisie zijn het laatste wat de wereld nu nodig heeft. Juist nu moeten we stelling nemen in onze buitenlandpolitiek. Omdat onze waarden van vrijheid, veiligheid en respect, universele waarden zijn. Omdat in onze idealen iedereen recht heeft op een veilig en menswaardig bestaan….”
  Toespraak Diederik Samsom bij het grote Midden-Oosten debat, 28 maart 2015
  http://www.pvda.nl/berichten/2015/03/Toespraak+Diederik+Samsom+bij+het+Midden-Oosten+debat

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Geen enkele reden om die ‘rebellen’ nog te steunen: Het westen weet inmiddels wie en wat ze zijn.
  Zo ’n Assad mag naar westerse maatstaven misschien niet ideaal zijn, maar dit is het Midden-Oosten en niet het westen. Zoals Al-Sisi momenteel voor Egypte de beste oplossing is, zo is Assad dat waarschijnlijk tóch voor Syrië.
  Goed gebaar van Dewinter om met hem te gaan spreken: Ook dat behoort tot het nek-uitsteken, net zo goed als wat Geert doet met zijn redes in het buitenland!
  En het alternatief in Syrië is IS; wat dàt inhoudt weten we intussen!

  Like

 4. Cathja zegt:

  Assad mag wat mij betreft blijven. We zullen hem nog hard nodig hebben in de strijd tegen IS, welke strijd zich alleen maar lijkt uit te breiden.
  Moedig dat Dewinter bij hem op bezoek is geweest! De kritiek in België zal niet van de lucht zijn, maar ik hoop dat hij daar lak aan heeft.
  Europa zou eensgezind achter Assad moeten staan, maar ik vrees dat ze bang zijn voor kritiek uit de moslimgemeenschap. ‘Gematigde’ moslims zouden eigenlijk ook achter Assad moeten staan, maar helaas blijft het daar opvallend stil! Wat we uit die hoek vernemen zijn berichten over radicale jongeren, die IS steunen.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Laat ik het zo stellen: Assad (http://nl.wikipedia.org/wiki/Bashar_al-Assad)
  behoort tot de Syrische Ba’ath partij, een partij met socialistische trekken die een scheiding voorstaat tussen religie en staat.. Onder zijn bewind leven christenen en moslims in betrekkelijke harmonie naast elkaar..Assad geniet daarom de steun van veel moslims en christenen.

  Assad had in Saddam Hussein een verwante collega in Irak. Beide dictators schiepen een redelijk stabiel land, maar zij regeerden met ijzeren hand en zij zorgden daardoor voor stabiliteit voor meerdere bevolkingsgroepen. Beide heersers traden met harde hand tegen hun tegenstanders op, waarbij je kunt zeggen dat Hussein zoveel wreedheid en psychopathische trekken vertoonde dat de westerse mogendheden besloten tot een militair ingrijpen.

  Opvallend is dat Irak zich -nadat het land was ”bevrijd” van Sadam Hussein- nooit meer echt heeft kunnen herstellen! Het land bleek chaotisch en onbestuurbaar.
  Assad bezit aanmerkelijk meer zelfbeheersing als bestuurder en ik denk dat het westen er goed aan doet de positie van de man niet te ondermijnen. Het Iraakse scenario zou zich namelijk ogenblikkelijk verplaatsen naar Syrië en eigenlijk zien wij daar allang de voortekenen van..

  Met deze gegevens in mijn gedachten kan ik mij de waardering van Dewinter voor deze president voorstellen.
  En ik voeg daar meteen aan toe dat het merendeel van de groepen die zich willen ontdoen van deze dictator een grote afkeer van hem hebben, omdat hij niet streng islamitisch is! Het gaat de rebellen niet om democratie daar, want we weten zo langzamerhand dat er in het Midden Oosten na een staatsgreep zelden of nooit een regime komt dat ECHT democratisch is en dat kan ook niet, omdat de islam naar haar aard theocratisch is en dus een godsdienstige dictatuur als het hoogste goed beziet.

  Maar Dewinter vergeet een belangrijk ding te vermelden :de haat van Assad haat tegen Israël zit heel erg diep en zijn intentie om dat land van de kaart te vegen is onverminderd sterk.
  Eerlijk gezegd verbaast het mij dat Filip Dewinter dat belangrijke aspect niet noemt.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Dat heb ik al heel lang geprobeert te vertellen; Hij is Alevit; en dus is hij de vijiand van Allah.
  Hij beschermd de Jazisi’s en de Christenen; en de Aleviten hebben geprobeerd ons tegen de Mainstream Islam te waarschuwen. http://www.democrates.net/islam/agenda.htm
  DE GEHEIM AGENDA VAN DE ISLAM.
  Door Marxisten en waarschijnl;ijk ook Jacobijners uit de lucht gehaald.

  Like

 7. luckybee zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/03/26/copiloot-van-airbus-was-islambekeerling-hij-stuurde-het-vliegtuig-bewust-tegen-de-berg-aan/
  Dit heb ik nog net gekregen.Hier over heb ik ook al langer gedacht. alleen met de islam in je hoofd kan je zo onmenselijk worden.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Tja, dan nog maar een keertje.

  Begin maar hier.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Panarabisme

  Like

 9. Jan zegt:

  ISIS on Assad’s doorstep: Terror group seizes refugee camp which is home to 18,000 people in deepest foray yet inside Syrian capital

  Islamic State militants infiltrated a Palestinian refugee camp in Damascus today, marking the terrorist group’s deepest foray the Syrian capital and seat of President Bashar Assad’s power.

  ISIS entered the Yarmouk camp as Jordan closed its only functioning border crossing with the country following heavy clashes on the Syrian side between rebels and government forces.

  The militants, who already control large swaths of territory in northern Syria, reportedly entered the camp from the nearby Hajar Aswad neighborhood in southern Damascus in a coordinated attack with their rivals in the Al Qaeda-affiliated Nusra Front.

  According to the the UK-based Syrian Observatory for Human Rights, ISIS managed to take control of large parts of the Yarmouk camp following clashes with a Palestinian group.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3021488/Islamic-State-seizes-south-Damascus-refugee-camp-witnesses.html?ito=social-twitter_mailonline

  En Anja bleef muisstil

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s