Nederland 2014: 71% meer antisemitische incidenten

Screenshot_16

(Door: J. Bakker)

Het aantal geregistreerde antisemitische incidenten is vorig jaar met 71% gestegen. Er werden in 2014 171 anti-Joodse incidenten gemeld. In 2013 waren dat er nog honderd. Dat maakte het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) woensdag bekend.

Vooral mensen die door bijvoorbeeld een keppeltje als Jood herkenbaar zijn, waren doelwit van directe confrontaties. Ze kregen bijvoorbeeld te maken met scheldpartijen en werden lastiggevallen op straat. In 2014 werden 40 van dergelijke incidenten gemeld tegen 21 in 2013. Het aantal incidenten met fysiek geweld verdubbelde van drie in 2013 naar zes in 2014.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Nederland, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nederland 2014: 71% meer antisemitische incidenten

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Vooral ook even de reacties eronder lezen… Ik ben voor minder weggejorist?

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  En datzelfde CIDI maar handreikingen naar moslims blijven doen: Ze WEIGEREN in te zien, dat de toename aan antisemitisme uit díe hoek komt en niet of in te verwaarlozen mate van extreem-rechts!
  Liever zetten ze dan nog de PVV in de antisemitische hoek, al staat dàt helemáál haaks op de realiteit!
  Het is, dat Driek laatst al wist te vertellen dat de gemiddelde Jood dan ook de opinie van deze omhooggevallen figuren niet deelt en ergens is dat ook meer dan geloofwaardig…….

  Like

  • Driek zegt:

   Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf:

   Meer antisemitisme op school.

   DEN HAAG –
   Een sterke stijging van het aantal antisemitische incidenten op scholen baart het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) grote zorgen.
   Dat zegt CIDI-bestuurder Ron Eisenmann. In 2014 zijn er vijftien serieuze voorvallen op scholen gemeld. Dat waren er een jaar eerder elf. „En we merken ook dat die incidenten steeds ingrijpender zijn. Zo is er een jongen met een passer in zijn been gestoken, alleen omdat hij joods is.”
   In veel gevallen nemen schooldirecties volgens Eisenmann de verkeerde maatregelen, door niet de dader maar het slachtoffer weg te sturen. „Dan wordt er tegen joodse kinderen gezegd: misschien is het beter om een andere school te zoeken. De omgekeerde wereld.”
   Het CIDI pleit ervoor om kinderen op school ‘bij gebrek aan een fatsoenlijke opvoeding thuis’ meer te leren over waarden en normen. „Kinderen moeten weten wat vrijheid van godsdienst inhoudt. Als er ergens terrein kan worden gewonnen op het gebied van het voorkomen van antisemitisme, is het op school.”
   Het totale aantal geregistreerde gevallen van antisemitisme steeg vorig jaar met 71 procent. „Dat zien we altijd in tijden van oorlog in Israël”, aldus Eisenmann. Er werden 171 anti-joodse incidenten gemeld. In 2013 waren dat er nog honderd. Vooral personen die door bijvoorbeeld een keppel als jood herkenbaar zijn, waren doelwit van directe confrontaties. Ze kregen bijvoorbeeld te maken met scheldpartijen en werden lastiggevallen op straat.

   Like

 4. Jan zegt:

  En aan de overkant van de oceaan:

  Ads Featuring Hitler YMS, Arab Leader to Appear on Philly Buses


  A federal judge last month ordered the Southeastern Pennsylvania Transportation Authority to accept the ads. The agency said last week it wouldn’t appeal.

  A federal judge last month ordered the Southeastern Pennsylvania Transportation Authority to accept the ads. The agency said last week it wouldn’t appeal.

  The pro-Israel American Freedom Defense Initiative’s ads appearing Wednesday carry the tagline: “Jew Hatred: It’s in the Quran.”

  http://www.theyeshivaworld.com/news/headlines-breaking-stories/298281/ads-featuring-hitler-yms-arab-leader-to-appear-on-philly-buses.html

  Like

 5. luckybee zegt:

  Waarschijnlijk hebben wij in Holland 71% meer moslims gekregen?

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Sinds we overspoeld zijn door de islamieten !!

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Zeker weten dat driekwart van de incidenten niet gemeld wordt.
  Uitrekenen dus maar….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s