Comité van Waakzaamheid valt uiteen vanwege Zwarte Piet

Screenshot_38

(Door: Joost Bakker)

Het Comité van Waakzaamheid tegen Herlevend Fascisme is uiteengevallen, zo lazen wij vanmorgen in Het Parool (Blendle-link). Nota bene een hoogoplopende ruzie over het al dan niet behandelen van de Zwarte Pietendiscussie zorgde ervoor dat Anja Meulenbelt en Tineke Bennema zijn opgestapt. ThePostOnline belde met medeoprichter en politicoloog Kees van der Pijl.

Meneer Van der Pijl, uw comité valt uiteen. Wat is er gebeurd?

“Oplopende irritaties over het beheer van de website mondden uit in een crisisoverleg. Tineke Bennema was redacteur van de website en een meerderheid van het voorlopige bestuur vond dat zij niet goed functioneerde. Onze website moet een interessante plek zijn met veel content en veel verschillende meningen, waarbij dus niet iedereen achter elk stuk hoeft te staan.”

“Maar het duurde veel te lang voordat stukken online kwamen en bovendien bemoeide Bennema zich teveel met de inhoud. Nu begrijp ik dat Bennema haar redactionele werkzaamheden naast een fulltime baan uitvoerde, maar ze wilde telkens andermans stukken herschrijven en de site werd maar niet gevuld. Ze zag de website als een privéobject en speelde machtsspelletjes.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in discriminatie, Fascisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Racisme, Socialisten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Comité van Waakzaamheid valt uiteen vanwege Zwarte Piet

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja, dat risico loop je met dat soortv trutten in je midden, hè……
  Zulk soort clubs hoef je niet te bestrijden: Die verdelen zichzelf wel.
  Oorzaak van de onenigheid: Anja Meulenbelt en Tineke Bennema. Typisch!

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Liever zulke tafarelen ? Bolton Groot Britanien 2015 !

  Like

 3. Marc zegt:

  Heerlijk stuk. En dan die grote koppen die dat stel op een geweldige manier te kijk zet. Zoals “Laat ik het erop houden dat ze weinig organisatorisch gevoel heeft. Maar ze kan wel prachtig fotograferen.” Geweldig

  Of : “Het is moeilijker gebleken dan gedacht om een zakelijke strategie uit te stippelen en hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Maar we zijn een beweging van de lange adem.” Heerlijk!

  Of “Bovendien is het tegenwoordig lastiger om één grondprobleem aan te wijzen dan in de jaren dertig, toen Hitler en Mussolini aan de macht waren.” Hoe bedenk je het. Een geweldig creatieve geest. Heerlijk.

  Like

  • Vederso zegt:

   Met enige moeite weet ik ook de lolligheid van zo’n Van der Pijl te ontdekken en Bram van Ojik is ook zo’n “creatieve geest”. Het probleem is echter dat dergelijke figuren door veel mensen volstrekt serieus worden genomen en dan is de lolligheid er gauw af. Dan vormen ze eerder een gevaar.

   Like

 4. Driek zegt:

  Ze moeten dat hele Sinterklaas gedoe nu maar afbouwen, de lol is er vanaf. Ik vind ook die zwarte Pieten tegenwoordig geen gezicht, het zijn echte Hollandse kaaskoppen met zwart geverfde gezichten, het is niet om aan te zien. En dan een heleboel van die zwarte Pieten, vroeger zag je de Sint met zijn knecht, maar nu zie zo’n honderd van die zwartjakkers. Nee, laten we er nu maar mee ophouden. Het is volkomen stuk gepraat. Maar ik vond het altijd het leukste feest van het jaar. Al die kinderen die hun schoen neerzetten, bij de kachel, of bij de centrale verwarming.

  Like

 5. Robby E. zegt:

  “Wij zijn een intellectuele onderneming” met Anja d’r bij?
  Wees blij dat ze weg is, daar stijgt het peil alleen maar van!

  Like

 6. En aldie Piet-tegenstanders lachen zich een bult….

  Like

 7. fransLdewit zegt:

  Waarom wordt er nu nog steeds maar 1 Piet naar voren geschoven? Er zijn er ook bij die anders heten dan Piet hoor!? Pedro bijvoorbeeld.. Of krijgen we dan weer gezeur met Spanje?

  Like

 8. luckybee zegt:

  Er moet nog veel meer van die zgn multie cultie verenigingen naar de Fillistijnen gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s