De euro heeft Europa gespleten en haat tussen de landen gezaaid

Screenshot_40

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

Commentaar: Rainer Hank in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”! Dat we dat nog mogen meemaken. Komt echter heel laat. Ook de FAZ heeft de AfD als rechtspopulisten zwartgemaakt. En het Duitse volk zou nooit met de afschaffing van de Duitse Mark hebben ingestemd als het gevraagd zou zijn! Onze EU-bezopen politici in alle partijen hebben de catastrofe aangericht – vrolijk begeleid door de leugenpers! En het zal doorgaan. Men zal honderden miljarden naar Griekenland blijven pompen! Wedden? Op dit moment worden er slechts schijngevechten gevoerd. En het EU-buitenland wil sowieso dat Duitsland weer betaalt. Hoe durven we ons tegen het buitenland op te stellen! De leugenpers en de publieke zenders nemen het al dagenlang op voor de Grieken!

FAZ: De euro is een catastrofe voor Europa

Nog nooit bestonden er zoveel vervelende gevoelens tussen de Europese volkeren als nu. Nog nooit waren er zoveel ontevreden mensen. Ook de zogenaamde solidariteit van de zuidelijke landen in de eurozone is al lang een verkeerde inschatting gebleken. Sinds het in Italië en Spanje bekend werd dat de Grieken op de kwijtschelding van hun schulden speculeren en ook zij zouden moeten betalen, is het uit met de vriendschap. Het toppunt van huichelarij wordt geleverd door de voorzitter van de Europese commissie Jean-Claude Juncker, die eerst de emoties zo goed mogelijk aanwakkerde om zichzelf nu als verzoener in het spel te brengen.

Dat komt ervan als je de wereld met geldpolitiek gelukkig wilt maken en geschiedenis wilt schrijven… En durf niet te zeggen dat de boosaardigheden die op dit moment de eurozone opblazen niets met de euro te maken zouden hebben. Waarmee dan wel? Als de euro niet zou bestaan, zouden de Grieken niet bang hoeven zijn voor de voorschriften van de trojka. Als de euro niet zou bestaan, zou de Griekse regering niet om noodhulp bij de ECB hoeven bedelen, maar kon ze haar nationale bank opdracht geven geld te drukken en de munt te devalueren.

De kern van het probleem bestaat in het vrijwillig afzien van de eurolanden van een belangrijk deel van hun soevereiniteit: de macht over het geld…

Bron:
http://michael-mannheimer.net
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Criminaliteit, dictatuur, Elite, euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, EUSSR, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op De euro heeft Europa gespleten en haat tussen de landen gezaaid

 1. louis portugal zegt:

  En gelijk heeft hij weer.

  Like

 2. Anneke zegt:

  De €uro….de afschuwelijke gifadder van EU-Brussel!!! Wat een massale vernietiger, een financiele ellende voor een grt gros van de Europese bevolking!!! Een splijtzwam, mensen die het nog redelijk tot goed hebben beseffen dit nog te WEINIG. Geen zorgen, of minimale dan is de (EU/VS/NWO) ‘hypnose’ nog VEEL te actief. Onenigheden, onbegrip binnen kennis- en of familie-kringen nemen toe!!!! “De nwe. maand nog maar net actief en VELEN zijnhun maandsalaris al kwijt aan de maandelijkse – financiele lasten”. Die schrikbarend oplopen, de laatste jaren. Het humane leven is gemarteld en vrijwel doodgeslagen door de NWO-gifadders. Voor ons is dit specifiek de EU-dictatuur!!! ! !!!

  Like

 3. JCC zegt:

  De euro-crisis is voorzien en gepland om de natie-staten van Europa te doen verdwijnen. Niall Ferguson: “I think it’s worth considering that the architects of the monetary union knew all along that it would lead to a crisis and the crisis would lead to a federal solution,” he said. “I’m not quite sure how far that was articulated, but I think it was implicit. In fact, you could say it was actually designed to create a crisis.”

  https://www.thetrumpet.com/article/9433.8304.0.0/economy/euro/british-historian-euro-crisis-creating-a-federal-europe?preview&print

  Like

 4. toestroom zegt:

  Euro te redden? Als Merkel en Schäuble liegen tegen de mensen!

  De eurocrisis – Onaangename waarheden over Europa en de wereld!

  Like

 5. Bas Koning zegt:

  Vrijwillig? Iets met referendum momplet. Het volk WILDE geen europese unie: het zijn de regenten, de ‘bovenonsgestelden’, de socialisten: die ons perse toch erin hebben gefrommeld, ons land kado hebben gedaan aan derden.

  Het volk moet de soevereigniteit herstellen: en de landverraders voor een volksgericht plaatsen. Het volk moet de macht weer grijpen: de macht, weer bij het volk leggen: DEMO-CRATIE heet dat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s