“Oorlog tegen de islam”: openbaar ministerie ingeschakeld in Oostenrijk

Screenshot_8

De Nederlandse politicus Geert Wilders waarschuwde voor de islamiserinig van Europa

(Door: Clara Akinyosoye – Vertaling: E.J. Bron)

De Nederlander Geert Wilders heeft tijdens zijn bezoek aan Wenen gezegd dat de koran mensen tot terreur zou oproepen. Een islamitische vereniging stelde het openbaar ministerie nu op de hoogte van de toedracht.

De toespraak van de Nederlandse politicus, die op uitnodiging van de FPÖ vorige week in Wenen in de Hofburg zijn thesen over de “islamisering van Europa” naar voren had gebracht, dient nu door het openbaar ministerie onderzocht te worden. Tarafa Baghajati is de voorzitter van het Initiatief van Islamitische Oostenrijkers (IMÖ), de vereniging die dinsdag de toedracht naar het openbaar ministerie stuurde.

Kleinering van religieuze leerstellingen?

Er zou juridisch moeten worden onderzocht of bepaalde inhouden van de toespraak niet strafbaar zouden zijn, zei Baghajati in gesprek met de ORF. Concreet gaat het om de paragrafen ophitsing, kleinering van religieuze leerstellingen en om de verbodswet. Wilders had volgens berichten in de media tijdens zijn toespraak beweerd dat de islam de oorlog aan Europa verklaard zou hebben, mensen ertoe zou aanmoedigen terroristen te zijn en dat de koran verboden zou moeten worden.

Dat op een plek met zo´n symbolische kracht zoals de Hofburg zulke toespraken worden gehouden, zou slecht zijn voor de naam van Oostenrijk, zei Baghajati. De FPÖ, met voorop partijchef Heinz-Christian Strache, zou immers steeds opnieuw benadrukken dat zij niet tegen de islam en moslims zou zijn, maar tegen het misbruik van de islam en tegen extremisten, zei Baghajati.

Islamhaat als programma

Maar het feit dat de FPÖ een politicus uitnodigde die “op geen enkele wijze een onderscheid tussen de islam en het misbruik van de islam maakt, en zelfs de koran met ´Mein Kampf´ vergelijkt, zou aantonen waarvoor de FPÖ werkelijk zou staan, bekritiseerde de voorzitter van IMÖ. Of de vergelijking als een nazi-bagatellisering zou moeten worden beoordeeld, zou het openbaar ministerie moeten onderzoeken.

“We vrezen dat islamvijandigheid steeds meer het politieke programma van rechtsgerichte partijen wordt”, zei Baghajati. Volgens de voorzitter van IMÖ zouden er “in beginsel ook islam-vijandige tendensen in de mainstream opduiken.”

“Waakzaam zijn”

De algemene verdenking tegenover de islam en de moslims zou in de hele samenleving steeds sterker worden. Tegen deze achtergrond zouden toespraken zoals die van Wilders gevaarlijk zijn voor de “hele sociale samenhang en niet alleen voor de moslims”, zei Baghajati. Net zoals bij het maatschappelijke probleem van het racisme zou het optreden daartegen niet alleen een zaak van de gedupeerden zijn, maar van iedereen – de politiek, de media, de intellectuelen en de burgers, aldus Baghajati. Zij zouden allemaal waakzaam moeten zijn.

De IMÖ werd in 1999 opgericht en streeft naar de maatschappelijke participatie van moslims in de zin van het algemeen welzijn. “Maatschappelijke betrokkenheid op het terrein van antiracisme”, noemt de vereniging op haar website o.a. het doel van de IMÖ.

Bron:
http://religion.orf.at
Auteur: Clara Akinyosoye

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", Censuur, Eurabië, Geert Wilders, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Oorlog tegen de islam”: openbaar ministerie ingeschakeld in Oostenrijk

 1. Sjaak zegt:

  “hele sociale samenhang en niet alleen voor de moslims”, zei Baghajati. Net zoals bij het maatschappelijke probleem van het racisme zou het optreden daartegen niet alleen een zaak van de gedupeerden zijn, maar van iedereen – de politiek, de media, de intellectuelen en de burgers, aldus Baghajati. Zij zouden allemaal waakzaam moeten zijn !

  NOG ZO EEN MOSLIM TAPIJTENVRETER !
  Natuurlijk zijn we waakzaam en houden jullie
  ( parasieten) in de gaten !

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Wat IMÖ dus nastreeft is algemene overheersing van de islam in Oostenrijk.
  De mensen die hier voor waarschuwen moeten dus met alle middelen monddood (of dood) gemaakt worden.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Inderdaad aqarius4422. Het is strafbaar zich teweer te stellen tegen het grote kwaad wat Islam heet. De E.U. importeert, de Europese bevolking crepeert, terwijl de politiek ons discrimineert ! Hier in Nederland is discriminatie verboden; Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Maar er word nog volop gediscrimineerd, door Moslims ! Je zult maar een blanke zijn, een Jood, een ongelovige, een aanhanger zijn van de PVV, een criticus tegen de Islam, noem maar op. De overheid tolereert dit alles allemaal, op een voorwaarde; Je moet een zogenaamde asielzoekers status hebben, of Moslim zijn, of een combinatie van die twee is nog veel erger !

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is bij deze zonder meer duidelijk geworden: Die Baghajati zit, GVD, met z’n ‘argumenten’ daar eventjes de hele Oostenrijkse samenleving te dirigeren!
   Is die vent helemáál belazerd!
   Aan dit soort toon zou Oostenrijk, evenals trouwens alle Europese landen, toch echt weerstand moeten bieden, anders worden we binnen de kortste keren allemaal onder de voet gelopen door die zandhappers!
   Hopelijk is het Oostenrijkse O.M. niet àl te happig……

   Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Weer een bewijs dat de moslims de koran niet goed lezen want het staat er allemaal in waar Geert Wilders voor gewaarschuwd heeft.
  Het is in en in triest dat Europa geen massaal NEE laat horen tegen de islam, ik zal het niet meer meemaken maar ik maak mij grote zorgen om mijn kinderen en kleinkinderen.

  Like

 4. Thoth zegt:

  Goed deze actie, nu gaan nog meer mensen zich tegen deze fascistische sekte keren.
  .

  Like

 5. Cathja zegt:

  Aha, ook in Oostenrijk vermoeden ze onrust…! Geert Wilders is daar opgedoken, en de IMÖ voelt zich kennelijk bedreigd. Als ik me niet vergis heeft Geert Wilders niets gezegd wat schuurt met de waarheid. Het is alleen zo rot als je moslim bent en je beseft dat de woorden van Geert een ‘schot in de roos’ waren!
  Ook de Oostenrijkers zullen klaarwakker moeten worden, en proberen het tij te keren. Misschien dat Geert hen hierbij een beetje kan helpen?

  Like

 6. Bas Koning zegt:

  De vergelijking tussen ‘koran’ en ‘mein kampf’ gaat mank: de koran is VEEL ERGER.

  Like

 7. Geronimo zegt:

  De wereld is nochtans vol van ex-moslims die de islam effectief aanduiden voor wat het echt is: één grote leugen van het begin tot het einde, een verderfelijke kanker binnen gelijke welke gemeenschap, kortom, een walgelijke cultus die niemand nodig heeft.

  Like

 8. luckybee zegt:

  En die hebben de moslims weer toegelaten.Stelletje klootzakken.

  Like

 9. Jan zegt:

  Armina Omerika, Institut für Studien der Kultur und Religion des Islam, Universität Frankfurt;
  Hamed Abdel-Samad, Politologe und Autor; Christian Troll, Islamwissenschaftler, Philosophisch-Theologische Hochschule Sankt Georgen, Frankfurt; Tarafa Baghajati, Obmann der Initiative muslimischer ÖsterreicherInnen. Die Diskussion leitet Günter Kaindlstorfer.

  Hamed Abdel-Samad is schrijver van het boek ‘Der islamische Faschismus’
  http://www.amazon.de/Der-islamische-Faschismus-Eine-Analyse/dp/3426276275

  Der islamische Faschismus

  Baghajati heeft dus geen schijn van kans, maar klagen is hét beroep van dit onvolwassen volk

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Moslims zoals Tarafa Baghajati proberen steeds meer hun gelijk te halen via de softe Europese rechtspraak. Ze hebben ontdekt dat ze openlijk onze rechtspraak kunnen verkrachten, uiteraard met medewerking van de softe debiele ‘rechtsprekers’ zelf. En zo maken ze ons, onze normen en waarden, onze samenleving langzaam maar zeker kapot !!

  Like

 11. Jan zegt:

  Doek (grote bek) tegen Hamed Abdel Samad
  Hamed Abdel Samad sagt die Wahrheit

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s