Scholen in Noorwegen: ouderbijeenkomst in de moskee

Screenshot_33

(Door: Alster – Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer Joden en Denen in Kopenhagen door een moslim gedood worden, hoe reageert men dan in het Scandinavische buurland Noorwegen? Men ondersteunt geheel EU-conform een moskee! Het gebeurde kort na de terreuraanslag in Kopenhagen, toen rector Øystein By Rise van de Kolstad-school in Huseby bij Trondheim in Noorwegen bijeenkwam met de oudervereniging om een moskeebezoek te plannen. De 500 ouders werden voor de ouderavond op 25 maart niet zoals gebruikelijk in de aula van de school ontvangen, maar uitgenodigd in de nabijgelegen moskee.

“De scholen moeten erover informeren wat er in de samenleving gebeurt… Deze keer waren onderwerpen zoals IS, Mohammed-karikaturen en de daaraan verbonden terreur in de buurt van ons juist heel actueel. Het is ons doel dat de ouders naar de moskee komen om te zien hoe het er daar uitziet en door de imam uitgelegd te krijgen waarvoor het gebouw gebruikt wordt en welke doelen men daar heeft. We willen ook de moeilijke vragen betreffende de laatste terreuraanval aanspreken”, zei By Rise.

Voor By Rise maakt de ouderbijeenkomst deel uit van een plan op de lange termijn om de gemeenschap te onderhouden. “We hebben dezelfde doelen voor onze kinderen; het is bijzonder belangrijk dat we één lijn trekken”, benadrukte By Rise. Onbegrijpelijk, deze onwetendheid over de islam! De kinderopvoeding op islamitische scholen komt niet echt met onze ideeën daarover overeen.

Niet alleen de ouders van de Kolstad-school moeten naar de moskee, ook de rectrix van de Saupstad-school, Inger Sagen Hasselø, plant ouderbijeenkomsten in een islamkazerne. De Saupstas- en de Kolstad-school werken nauw samen en Inger Sagen Hasselø benadrukt de grote verscheidenheid van het stadsdeel. De ouders van de Saupstad-school mogen naar de moskee in verband met de vriendschapsweek van de school – de “Wij-week” – in juni.

Screenshot_35

De leider van de Mevlana Cultuurvereniging Trondheim, Bilal Kara, was ontroerd door het idee “ouderbijeenkomsten in moskeeën”. De Mevlana “Cultuurvereniging” is  een filiaal van de staatsinstelling tot het beheer van religieuze aangelegenheden in Turkije, Diyanet. Op de website staat:

…onze vereniging is afhankelijk van de Diyanet (Dernegimiz Diyanet baglidir).

Zo heeft dan ook de gastheer van de moskee, imam Mustafa Ergun, zijn “informatie” op de ouderavond in het Turks doorgegeven; vanzelfsprekend stond hem een vertaalster ter beschikking (foto boven). Van de 500 uitgenodigde ouders lieten zich goed 100 Turkse stroop om de mond smeren, want zij waren ontroerd door de “informatie”.

Wat gebeurt er met het mooie, rijke, maar bevolkingsarme Noorwegen met 5.165.802 inwoners? Noorwegen is weliswaar oprichtingslid van de NAVO, maar toch heeft het buurland van de humanitaire grootheid Zweden enkele keren d.m.v. referenda geweigerd toe te treden tot de EU. Maar – Noorwegen en de EU zijn sinds 1994 door het EER-akkoord nauw met elkaar verbonden. EER staat daarbij voor de “Europese Economische Ruimte”, een gemeenschappelijke markt, waarop alle spelers dezelfde rechten en plichten hebben. De samenwerking van de EER-landen omvat ook gebieden zoals milieu, onderzoek, cultuur, onderwijs en sociale aangelegenheden. Zo geldt het EU-recht grotendeels ook voor de Noorse wetgeving en bovendien is Noorwegen toegetreden tot het Schengen-akkoord.

Daarmee is ook in Noorwegen het gevestigde politieke systeem van de EU met het daarbij behorende maffianetwerk van de humanitaire organisaties van toepassing.

Een van deze netwerken, de FRA, beschrijft voor ons hoe de EU tot in de gemeenten voor de vestiging van de islam, inclusief de islamisering, zorgt. Het rapport van dit agentschap “Gemeenschappelijke samenhang op lokaal niveau: voldoen aan de belangen van islamitische gemeenschappen” geeft voorbeelden voor gemeentelijke initiatieven en schrijft:

De FRA gaat er van uit dat het door het systematische inbinden van islamitische gemeenschappen tot zichtbare verbeteringen in de stadsdelen met meer samenhang evenals in de samenlevingen met actieve burgerdeelname zal komen.

En er wordt ook nog gecontroleerd:

De gemeentelijke autoriteiten zelf hebben zich tot nog een serie initiatieven verplicht om deze uitdagingen aan te gaan; een beoordeling van deze initiatieven zal met regelmatige tussenpozen plaatsvinden.

Er vindt geen islamisering van Europa plaats. . .

Screenshot_34

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noorwegen, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Scholen in Noorwegen: ouderbijeenkomst in de moskee

 1. Jean zegt:

  Hoe laag kunnen beschaafde culturen toch vallen?
  Nooit of te nimmer zal ik zo een haatzaaitent betreden ik zal ook nooit of te nimmer naar een moslimland gaan, ik ben mijn leven niet moe.

  Like

  • Jaan zegt:

   Eerlijk is eerlijk. Rond 1970 was Turkije goed te doen. Iran al een heel stuk minder, Afghanistan was erg vreemd, Pakistan al ronduit gevaarlijk.
   Als je met de bus de Khyberpas overging en in Pakistan aankwam, dan werd je zeer vijandig bekeken. In dat gebied bij Peshawar zitten nou de Al Qaida en Taliban moordenaars
   In Turkije werd je toen als Europeaan die buiten de toeristen plaatsen kwam met toeters en bellen verwelkomd. Er was islam, maar er was volop bier en raki te krijgen. Taksim was nog erger dan de walletjes. Je kon overal in Turkije voor 10 gulden per dag slapen en drinken. Je huurde gewoon een bed in een “otel” in een kamer van vier bedden. Geen enkel probleem toendertijd. Je werd aangesproken als “arkadash” wat “vriend” betekent.
   Nou zul je die landen niet meer terugkennen, vrees ik.

   Like

 2. Driek zegt:

  Ik vind die hele islam beangstigende vormen aannemen, hoe kun je toch in hemelsnaam, als intelligent en ontwikkeld individu, in je geest ruimte maken voor een zo’n primitieve leer als die van een profeet uit de woestijn, met de naam Mohammed, en die naar alle waarschijnlijkheid nooit heeft bestaan? Hoe kunnen mensen, die zelf volkomen onkerkelijk zijn, vaak ook nog van huis uit nergens in geloven, nooit een kerk van binnen hebben gezien, en nog geen bladzijde ooit in de Bijbel hebben gelezen – hoe kunnen verstandige mensen zich zo laten inpalmen door een stel imams, – door een stel in witte jurken geklede lieden met baard en een mutsje op. Zijn die mensen nou écht zo dom? Is het pure onwetendheid? Ik begrijp er werkelijk niks van. Ik breek hier dagelijks mijn hoofd over.
  Ik probeer de beweegredenen te begrijpen, van mensen die de islam verwelkomen alsof het een geweldig spiritueel gedachtegoed is. Het wordt tijd om de burgerbevolking eens goed voor te lichten over de die verderfelijke islam, door korans uit de delen, op school en op kantoor en overal waar zich mensen bevinden van Nederlandse komaf. Maar ja, zoiets gaat natuurlijk niet. Dat begrijp ik zelfs nog wel. We gaan gewoon af op het einde van onze beschaving. Daar hebben we dus eeuwen en eeuwen over gedaan. Om ons nu de les te laten lezen door een stel imbecielen uit woestijngebieden. Hartstikke gek zijn we. Ik kan hier maar niet over uit. Werkelijk niet.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik geloof helemaal niet dat al die mensen dat ook echt geloven maar ergens bij willen horen. Bij de grootste club je willen aansluiten. Bang voor uitsluiting.
   Mensen die niet in staat zijn om een zelfstandig leven te kunnen leiden, enkel en alleen gevormd door hun eigen gedachte en wil
   Maar geld dat niet voor elk geloof.?

   Like

  • Ekster zegt:

   Helemaal mee eens. Ik kan er ook met mijn pet niet bij. Zijn ze te bang om de waarheid onder ogen te komen, zou dat het zijn?

   Like

  • Annamaria zegt:

   Precies wat Ikzelf denk Driek ! Precies. Ik ben ook verbijsterd. Geen touw om vast te knopen. Niet gelovigen die Christenen uitlachen omdat ze in “sprookjes” geloven..
   . Okay kan er wel beetje bij in hun schoenen geplaatst en heb me nooit aan gestoord, maar DAN respect te tonen voor een barbaarse fascistische zevende eeuws vrouw-hatende oer-primitieve moordende bende ???? Deze gutmenschen zijn anti Nazi ??? Dat ze zelfs luisteren naar zn onmenselijke walgelijke ideologie als de islam?
   Ik kan er never nooit bij. Alsof ze betoverd zijn !

   Like

 3. Geronimo zegt:

  De wereld is nochtans vol van ex-moslims die de islam effectief aanduiden voor wat het echt is: één grote leugen van het begin tot het einde, een verderfelijke kanker binnen gelijke welke gemeenschap, kortom, een walgelijke cultus die niemand nodig heeft.

  Like

 4. Roni zegt:

  Duidelijker kan het toch niet. KIJK naar de foto. Mannen en vrouwen zitten apart. En dat vinden ze maar normaal deze leipe Noren……

  Like

 5. luckybee zegt:

  Zo te zien heeft Breivick zijn moord partij voor niets begaan; de Noren slapen nog diep en dromen van een multie cultie gezelschap met moslims zamen.Dat word een nachtmerry bij het wakker worden.Nog bloediger als bij de moordpraktijk van Breivick.En alles handwerk.

  Like

 6. louis portugal zegt:

  Toen ik meer dan 30 jaar geleden naar een ouderavond van mijn zoon op de middelbare school ging was daar een “drugsexpert” die ons kwam voorlichten over drugs.
  Het kwam er op een gegevn ogenblik op neer dat ikzelf ook druggebruiker was want ik dronk weleens een pilsje of een glas wijn.
  Mijn tegewerping dat ik nog nooit meegemaakt had dat zelfs dronken mensen geen autos openbraken maar druggebruikers zeer regelmatig deed er eigenlijk niet toe.
  Gelukkig hadden we toen nog geen moskeen.

  Like

 7. Ekster zegt:

  Ik zou mijn kind direct verwijderen van zo’n school. Hoewel, dat is voor die mensen misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe dan ook zou je zo’n ouderavond massaal dienen te boycotten als ouders en een scherp protest laten horen bij het schoolbestuur.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, kennelijk vinden de meeste Noren dat dan toch weer ‘not done.’
   Toch weer iets te veel besmet met goedmensisme, als U het mij vraagt.
   Ze mogen dan nu een andere regering hebben, in het dagelijkse doen en laten merk je er vooralsnog geen syllabe van!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s