Wordt de Islamitische Staat vernietigd door een gevaarlijke vleesetende ziekte?

Screenshot_23

(Door: BareNakedIslam – Vertaling: “Ekster”)

Dat zou goed nieuws zijn, maar een gevolg kan ook zijn dat de ziekte zich via buitenlandse ISIS-Jihadisten kan verspreiden naar Europa en de VS als ze van het slagveld terugkeren. Obama heeft al toestemming gegeven aan tienduizenden Syrische vluchtelingen zich in de VS te vestigen. Hoeveel van hen zullen de ziekte met zich meebrengen?

IS wordt momenteel bedreigd door een nieuwe vijand; een vleesetende ziekte. De zelfbenoemde hoofdstad van ISIS is momenteel in de ban van een epidemie. Een aantal ISIS-leden zou zijn geïnfecteerd. Men tracht te voorkomen dat de ziekte, die bekend staat als Leishmaniasis, zich verder kan verspreiden over ISIS-grondgebied. Gezondheidsorganisaties begonnen de ziekte te bestrijden, maar dit werd onmogelijk toen ISIS besloot hun kantoren te sluiten. Ook werd apparatuur in beslag genomen en werden arrestaties verricht onder degenen die de in potentie dodelijke ziekte wilden bestrijden.

Het eerste geval van deze door eencellige parasieten veroorzaakte ziekte werd in september 2013 ontdekt. Medio 2014 waren, volgens het activistennetwerk “Raqqa is being slaughtered silently”, al 500 mensen besmet. De ziekte wordt door vliegen verspreid die afkomen op rommel en rotzooi. Hij kan soms dodelijk zijn en veroorzaakt grote schade aan de geïnfecteerde lichaamsdelen.

In het noordoosten van Raqqa zijn meer dan 2500 gevallen geconstateerd. In de oorlogsstad Aleppo zorgde de zomerhitte in combinatie met het stinkende, niet-opgehaalde, afval voor een Leishmaniasis uitbraak. Doktoren constateerden tienduizenden gevallen van de tropische ziekte die door zandvliegen wordt verspreid. De huidzweren die verschijnen lijken op lepra.

Men schat dat er tussen de 3.000 en 5.000 ISIS-strijders in Raqqa verblijven om de stad te behouden voor het zogenaamde kalifaat. De WHO heeft verklaard dat de Syrische gezondheidszorg is ingestort, wat betekent dat de ziekte zich razendsnel kan verspreiden over het door oorlog verscheurde land.

Bron:
www.barenakedislam.com
Auteur: BareNakedIslam

Vertaald uit het Engels door:
“Ekster”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS. Bookmark de permalink .

22 reacties op Wordt de Islamitische Staat vernietigd door een gevaarlijke vleesetende ziekte?

 1. luckybee zegt:

  Mischien worden ze zo door God geelimineerd? Wie weet.De Goeie herder is zo te zien al onderwegs.

  Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Waar menselijkheid ontbreekt is gerechtigdheid de enige vergelding!
  (oftewel wie de bal kaatst kan hem terugverwachten)… 🙂

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Allah lost het wel op. Toch?

  Like

 4. laat ze lekker kreperen en geen jihad gangers het land in.

  Like

 5. Nog een goede reden om jihadisten bij terugkomst niet meer binnen te laten!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Van kippen- en varkensvlees dat mogelijk besmet is met salmonella wordt als oplossing gegeven om het voldoende te verhitten. Dat is misschien ook wel de oplossing voor mogelijk met Leishmaniasis besmette jihadgangers. Ik denk dat 100◦ gedurende vijf tot tien minuten wel genoeg is.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 6. Keddo Göllner zegt:

  …was er in Europa na de Eerste Wereldoorlog – met ook heel veel ontbindende lijken her en der – ook niet een massale uitbraak van een of andere vreselijke ziekte? (Ik ben nog net niet oud genoeg om me dat zelf te kunnen herinneren).

  Like

 7. BertG. zegt:

  Och, beessie toch. In Gouda is kat Mickey doodgeschoten. Met een luchtbuks. Op klaarlichte dag. Op de Facebook van dierenkliniek Paltrok [NSFW, bloedende kat!] melden meer mensen zich met beschoten katten. Wij kunnen heel wat verteren, hier op de GeenStijl-burelen. ISIS-kids die mensen door hun hoofd schieten. ISIS-tieners die mensen barbecueën in een kooi. ISIS-volwassenen die mensen massaal onthoofden en laten leegbloeden in een goot. Maar een Nederlandse kat die overdag op een Nederlandse straat wordt geliquideerd, dan breekt ons verharde hart in een miljoen fragmenten.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/gruwelijke_kattenmoord_in_goud.html

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, hoor, spijt me wel. ,maar zo werkt het nu eenmaal!
   Bij mij óók.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ BertG. 19:18

   Dit is een op zichzelf staand misdrijf. Ook al krijgen we dagelijks een flink portie nieuws uit de ‘islam-hoek’, dan wil dat nog niet zeggen dat we geen oog meer hoeven te hebben voor ander barbaars nieuws. Het zal je dier maar zijn wat zomaar wordt doodgeschoten! Dan is op dát moment alleen je kat belangrijk.
   En ja, mijn hart zou ook breken als één van mijn katten iets zou overkomen. Een ongeluk is erg, maar een dier opzettelijk van zijn/haar leven beroven is buitengewoon minderwaardig, en verdient een zware straf!
   Zo denk ik erover.

   Like

  • Kapitein Prott zegt:

   Moet dat nou echt ? Ik kan niet tegen dierenleed ! 😦

   Like

 8. Driek zegt:

  Het zou wel fijn zijn als dat schorem wordt uitgeroeid door een besmettelijke ziekte.
  Dit vond ik op internet.

  Leishmaniasis is een parasitaire infectie van de huid (cutane leishmaniasis), huid en slijmvliezen (mucocutane leishmaniasis) of inwendige organen (viscerale leishmaniasis) veroorzaakt door Leishmania parasieten. Dit zijn eencellige organismen, behorende tot de groep protozoa. Ze worden overgebracht door kleine, harige mugjes (sandflies) van het geslacht Phlebotomus (Oude Wereld) en de geslachten Lutzomyia en Psychodopygus (Nieuwe Wereld). Deze zandvlieg komt in Nederland niet voor, leishmaniasis is daarom hier een importziekte. Overbrenging door direct contact is mogelijk, maar zeldzaam.

  Bij de mens komen zes Leishmania species voor die morfologisch niet van elkaar zijn te onderscheiden. Men schat dat wereldwijd 12 miljoen mensen aan enige vorm van leishmaniasis lijden en dat er 1.5-2 miljoen nieuwe gevallen per jaar ontstaan. De incidentie stijgt door factoren als HIV en ondervoeding, maar ook door de toename van Tropenreizen.
  Vanwege de militaire missies naar Irak en Afghanistan is de aandacht in Westerse landen voor deze ziekte toegenomen. Cutane leishmaniasis is niet dodelijk, geneest meestal vanzelf in 1 maand tot 1 jaar, maar kan wel aanzienlijke schade veroorzaken, langdurig bestaande ulcera en uitgebreide littekenvorming. Mucocutane en viscerale Leishmaniasis kan dodelijk zijn.

  Leishmaniasis is in het algemeen een zoönose: de mens is niet een natuurlijke gastheer (Leishmania tropica en L. donovani uitgezonderd), de infectie wordt van dieren (vooral honden, hondachtigen en knaagdieren, maar ook hoefdieren, luiaarden, apen) op de mens overgebracht, waarbij de sandfly de vector is. In de tractus digestivus van de sandfly kunnen de amastigoten (ronde 2-4 µm eencellige organismen) zich transformeren in promastigoten, langwerpige eencellige parasieten met een zweepdraad.
  Na een steek van een besmette zandvlieg komen de Leishmania promastygoten in de bloedbaan van de mens terecht en worden daar gefagocyteerd door macrofagen. Zij vermenigvuldigen zich intracellulair en kunnen zich afhankelijk van de soort en de afweer van de gastheer via de bloedbaan lokaal of systemisch verspreiden. Klinische verschijnselen ontstaan binnen enkele weken tot maanden.

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Ben benieuwd naar de oorzaak van deze ziekte…….

  Info: “Leishmaniasis is een parasitaire infectie van de huid (cutane leishmaniasis), huid en slijmvliezen (mucocutane leishmaniasis) of inwendige organen (viscerale leishmaniasis) veroorzaakt door Leishmania parasieten. Dit zijn eencellige organismen, behorende tot de groep protozoa. Ze worden overgebracht door kleine, harige mugjes (sandflies) van het geslacht Phlebotomus (Oude Wereld) en de geslachten Lutzomyia en Psychodopygus (Nieuwe Wereld). Deze zandvlieg komt in Nederland niet voor, leishmaniasis is daarom hier een importziekte. Overbrenging door direct contact is mogelijk, maar zeldzaam.

  Bij de mens komen zes Leishmania species voor die morfologisch niet van elkaar zijn te onderscheiden. Men schat dat wereldwijd 12 miljoen mensen aan enige vorm van leishmaniasis lijden en dat er 1.5-2 miljoen nieuwe gevallen per jaar ontstaan. De incidentie stijgt door factoren als HIV en ondervoeding, maar ook door de toename van Tropenreizen. Vanwege de militaire missies naar Irak en Afghanistan is de aandacht in Westerse landen voor deze ziekte toegenomen. Cutane leishmaniasis is niet dodelijk, geneest meestal vanzelf in 1 maand tot 1 jaar, maar kan wel aanzienlijke schade veroorzaken, langdurig bestaande ulcera en uitgebreide littekenvorming. Mucocutane en viscerale Leishmaniasis kan dodelijk zijn.

  Leishmaniasis is in het algemeen een zoönose: de mens is niet een natuurlijke gastheer (Leishmania tropica en L. donovani uitgezonderd), de infectie wordt van dieren (vooral honden, hondachtigen en knaagdieren, maar ook hoefdieren, luiaarden, apen) op de mens overgebracht, waarbij de sandfly de vector is. In de tractus digestivus van de sandfly kunnen de amastigoten (ronde 2-4 µm eencellige organismen) zich transformeren in promastigoten, langwerpige eencellige parasieten met een zweepdraad. Na een steek van een besmette zandvlieg komen de Leishmania promastygoten in de bloedbaan van de mens terecht en worden daar gefagocyteerd door macrofagen. Zij vermenigvuldigen zich intracellulair en kunnen zich afhankelijk van de soort en de afweer van de gastheer via de bloedbaan lokaal of systemisch verspreiden. Klinische verschijnselen ontstaan binnen enkele weken tot maanden”.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Veel honden die uit Spanje Gered worden dooreen organisatie en naar Nederland geïmporteerd, vooral dus de jachthonden, die zijn allemaal dragers van Leishmania en vroeg of laat sterven ze er dan ook aan. Er is in Nederland geen medicijn voor die honden. Of er voor de mensen iets is, weet ik niet.

   Like

 10. E. Janssens zegt:

  Zou me niet verbazen als hier één of andere buitenlandse macht achter zit die IS liever kwijt dan rijk is. De VS is dus uitgesloten, maar Iran of Rusland behoren tot de mogelijkheden. Fantastisch nieuws dus, en wat nog fantastischer is is dat ze die vleesetende bacteriën niet kunnen onthoofden, zelfs niet met piepkleine pennemesjes. Ik hoop alleen maar dat de Amerikaanse pharma-industrie hier geen brood in ziet en er een medicijn gaat tegen ontwikkelen om het aan IS te verkopen. Amerikaanse geldwolven staan voor niks. Overigens geeft dit Wilders, die Syriëstrijders wilt laten vertrekken, maar nooit laten terugkeren, een extra argument.

  Like

 11. Daniella zegt:

  Olievelden is het “” zwarte goud “” … Buitelandse nabije macht … Die reeds in luxe & aanverwanten leeft !!!

  Like

 12. Vos Stephaan zegt:

  Maar neen mensen ” wir schaffen das ” … Merkel lost dat wel op

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s